Zpravodaj č. 22/2012

SOBOTA 22.9.2012:

                   

St.žáci „A“: Prostějov - SK Velká Bystřice „A“                               15 : 32 (11 : 15)

K dalšímu mistrovskému zápasu jsme odjížděli na půdu soupeře z Prostějova, který v odehraných dvou kolech neprohrál a nastřílel 62 branek. Od počátku bylo na naších hráčích patrné, že chtějí hrát svou hru, zápas nepodcenili a dovedli ho do vítězného konce. Základem úspěch byla kvalitní obrana s rychlým přechodem do útoku, přičemž v průběhu zápasu předvedli i několik velmi pěkných akcí. Celé družstvo za předvedený výkon zaslouží pochvalu.

 Hráči (branky): Vykoukal (br), Hňátek (3), Prošvic (3), Pazdera (1), Červinka (1), Kurek, Tesařík (5), Tkadleček(4), Sečka (3), Divila (1), Mader (2), Majer (4), Padalík (2), Menšík (3)

 

St.žáci „B“: Litovel - SK Velká Bystřice „B“                                    22 : 12 (10 : 5)

Zápas se odehrál v chladném deštivém počasí na venkovním hřišti, což předurčilo kvalitu zápasu. Přestože soupeř měl věkovou a především výškovou převahu, měl nevýhodu v počtu hráčů (bylo jich přesně sedm). Naši hráči toho nedokázali využít a rozhodli se soupeře uchodit, což se nepodařilo. V obraně snese přísnější měřítko jen Šudřa, který si vstřelil za starší žáky i premiérovou branku. Osamocen na středu bránil Tom Spurný, když spojky nebyly schopny přebrat ani jednoduchý kříž. V útoku hra totálně bez náběhů, samotný Spurňas vše nemůže uhrát, spojky nulové a neproduktivní střelba z křídel. Hráčům úplně chyběla bojovnost. Co jim ale nechybělo, byly školácké chyby, nerespektování pokynů trenéra a některým lenost!
Hráči (branky):  J. Routner (br), T. Spurný (8), K. Šípek (2), J. Šudřich (1), Š. Souček (1), J. Hartl, T. Maceášik, J. Jedenástík, T. Buršík, R. Dosoudil. 
       

 

St.žačky: Kunovice - SK Velká Bystřice                                         25 : 12 (8 : 8)

Na zápas do Kunovic jsme odjeli pouze s jednou hráčkou na střídání a nemocnou brankářkou, která i přesto podala výborný výkon. Soupeř měl tým poskládaný z hráček narozených v roce 1998, ale dokud holkám stačily síly, tak jim byly více než vyrovnaným soupeřem a uhrály poločasovou remízu 8:8. Bohužel se zápas nepovedl rozhodčím, které odmítaly vidět zákroky ze zadu, tak jsme si odvezli dvě zranění a zápas dohráli bez střídání. I když je rozdíl ve skóre děsivý, tak musíme holky pochválit za bojovnost a dohrání zápasu i přes slzy v očích.

Hráčky (branky): L. Mikulášková (br), S. Konečná (3), A. Homolová (3), V. Mikulášková (3), M. Vičarová (2), M. Vachutková (1), M. Hirnerová , K. Koudeláková.

 

St.dorost: Kuřim - SK Velká Bystřice                                             32 : 23 (16 : 12)

Nově tvořené družstvo starších dorostenců, které tvoří z větší části mladší dorostenci podalo bojovný výkon a po většinu zápasu bylo vyrovnaným soupeřem domácímu družstvu. Hráči (branky): Vodička Š., Atyafi E.(9), Jureček M.(2), Nábělek F.(5), Gardián A.(1), Ochmann P.(4), Svobodník J., Mistera J., Sedláček J.(1).

 

Muži „B“: Uničov „B“ - SK Velká Bystřice                                      28 : 22 (13 : 10)

Hráči (branky): Hliněný K., Smékal J., Schweitzer M.(5), Dunaj Š.(2), Polách P.(3), Hliněný J.(3), Elsner R.(3), Macháček J.(1), Machynek M., Zeman M.(4), Rýpar M.(1).

 

NEDĚLE 23.9.2012:

 

Ml.žáci: SK Velká Bystřice „B“ – SK Velká Bystřice „A“              3 : 22 (3 : 11)

V neděli 23.9.2012 proběhlo další utkání krajského přeboru mladších žáků, ve kterém jsme hráli proti našemu A týmu. Herní rozdíl mezi oběma týmy byl však znát. Na obou stranách zachytali výborně brankáři, naši hráči si zjevně vypracovali mnohem méně střeleckých příležitostí než kluci A-čka a navíc téměř žádnou neproměnili. Na druhé straně nás od většího gólového rozdílu zachránil výborně chytající Kuba Preč. Máme co zlepšovat, stavět můžeme zejména na naší bojovnosti, i přes nepříznivý výsledek jsme nic nevzdávali a bojovali až do konce. (Tomáš Zedník – ml. žáci „B“)

Hráči (branky) „B“: Preč J., Sova D., Hühnelová A., Jagelka J., Blaha P.(3), Dosoudilová Z., Spurná K., Zedník V., Konečná M., Možíš B., Hühnelová E.

Z pohledu našeho áčka povinné vítězství, po zodpovědném výkonu. Tentokrát žádné podcenění ve druhém poločase, i když hluchý úsek tam byl. Jirka Routner pustil pouhé tři branky, když dokázal polapit i čtyři sedmičky. Druhý brankař Honza Šudřich narychlo zaskakoval za  nemocného Pepína a družstvu zejména v obraně určitě pomohl. Radost ze hry mu bohužel pokazili tři vyloučení a následná červená karta. Na brankovišti se dokázali prosadit oba pivoti (Honza Vysloužil a Tomáš Maceášik). Více dopředu, než dozadu byl tentokrát překvapivě lepší Tony Vodička. Naopak v obraně byl velmi snaživý Honza Hartl a výborný Fífa Buršík, který plnil v tomto utkání především defenzivní úkoly - ubránit nejlepšího hráče soupeře Bohouška Možíše a zakládat rychlé protiútoky. Přesnou střelbou z dálky se prosazoval Štěpek Souček, který navíc stačil zásobovat pivoty i křídla hezkými přihrávkami. (Pavel Vodička – vedoucí družstva ml. žáků „A“)
Hráči (branky) „A“: Routner J., Hartl J., Maceášik T.(3), Vysloužil J. (2), Buršík F.(1), Vodička A.(5), Šudřich J., Souček Š.(11).

 

Ženy: SK Velká Bystřice – Sokol Karviná                                     20 : 23 (6 : 13)

Sestava našeho družstva je docela oslabena (zraněné a po operačních zákrocích jsou  Havelková, Ručilová, Hovorková, Kumrová), navíc se ze zápasu omluvily naše brankářka Dana Jakšová a pro nemoc Silva Rokytová. Do zápasu jsme nastoupily s tím, že budeme některé hráčky střídat do obrany. Prvních pět minut to fungovalo velmi dobře, vedly jsem 3:1, pak jako by se něco stalo přestaly jsem být aktivní, bez pohybu a nebyly jsme schopny dát branku. Chyběl rychlý přechod do útoku. V postupném útoku jsme nevytvářely žádný tlak na jejich obranu. Poločas skončil 6:13. Je to docela hrozné dát za 25 minut pouze 3 branky. Druhý poločas byl daleko lepší než první ( dokonce jsme druhý poločas vyhrály 14:10), ale i přesto, že jsme se na soupeřky dotáhly na rozdíl 2 branek, tak to nestačilo a zápas jsem prohrály 20:23. Standartní výkon odvedly hráčky Fabíková 9(2), Kumrová 4, Kobylíková3 , Žahourová 3, v obraně odvedly slušný výkon Černá,  Macharáčková.  Musíme rychle zapomenout na tyto dva prohrané zápasy v soutěži a věnovat se dále zlepšení herní činnosti. Není možné, aby nám v zápase dávaly branky pouze 3-4 hráčky , to je docela málo na 2. ligu žen.
Hráčky (branky): Salvová(br), Ochmannová(br.), Kobylíková(3), Ručilová, Černá(1), Paráková, Jiroušová, Macharáčková, Chudárková, Fabíková(9), Žahourová(3), Košová, Kumrová(4).

 

Muži „A“:  DTJ Polanka  - SK Velká Bystřice                                25 : 18 (9 : 13)

Když jsme za začátku dali první gól až z páté šance, tušili jsme, že nás nečeká lehký zápas.

Když jsme o přestávce šli do kabiny s čtyřbrankovým vedením vypadalo to nadějně.

Když zápas končil, tak jsme měli pocit, že druhou půli  za nás hráli snad mladší žáčci.

V první půli hráči plnili pokyny trenéra a hra podle toho tak vypadala. I když jsme neproměnili mnoho šancí a ale díky dobré obraně v čele s výborným brankařem, tak   jsme šli  do kabiny s vědomím ,že když budeme v předvedené hře pokračovat tak budeme bodovat. Nic z toho co bylo o poločase v kabině řečeno hráči nebyli schopni splnit. Proč?  - tak to neví ani oni.

V první minutě jme zvýšili rozdíl na pět branek a tím asi nastal obrat ve hře a v hlavách  našich hráčů. Během zbývajících 29 minut druhého  poločasu  se nám podařilo dát už jen čtyři góly

(z toho 2 z 5-ti sedmiček) !!!!!!!!!!!!!!!!

Hra bez pohybu pomalá  a alibismus ze strany všech hráčů nás přiváděl k zoufalství.

Každý hráč  čekal že to vyřeší někdo druhý a to vše byl tak ostudný výkon , že nám bylo líto těch fanoušků, kteří vážili cestu do Polanky. S takovým výkonem se musíme bát o setrvání v soutěži a ne pomýšlet na čelní příčky.

Sestava a střelci: Vydra M., Machalík P., Wolf M., Pörsök P.(4), Dostál O.(1), Nuc P.(2), Balon R.(2), Strádal J.(1), Schneider V.(4), Macháček J., Mézl R.(4).

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook