Zpravodaj č. 6/2017

SOBOTA 25.2.2017:

 

Ml.dorost: SK Velká Bystřice  – HBC Jičín                               32 : 34 (12 : 15)        

Stejně jako v minulém zápase v Karviné jsme do zápasu vstoupili aktivně. A stejně jako v Karviné jsme neproměňovali vyložené šance. Přesto jsme větší část prvního poločasu viděli vyrovnaný stav. Hrubými chybami v obraně nám ale soupeř v jeho závěru odskočil na rozdíl tří branek. Ve druhé půli hosté obranu vylepšili a my jsme přestali bránit úplně. Naše ztráta narostla až na hrozivých sedm branek. Po time-outu jsme sice dokázali stáhnout ztrátu na dvě branky, ale to bylo vše.
Pokud se dá na nepovedeném zápase najít něco povedeného, tak to byl výkon Pepy Dobeše, Paťova zlepšená střelba ve druhé půli a sehranost dvou starších žáků Tondy a Schaffiho.
V šesti dorostencích se dá obrana těžko trénovat, takže stále stejný problém – tréninková účast!!!


Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), V. Zácha (br), P. Borůvka (8), J. Dobeš (8), Š. Souček (5), A. Vodička (4), M. Nevrla (4), D. Schaffner (3), V. Pospíšil, D. Němec, T. Maceášik, D. Pastorek, F. Čundrle.

 

Muži „A“: SK Velká Bystřice „A“ – Handball Liberec                25 : 21 (15 : 13) 

Zápasu předcházela pozitivní chvíle, kdy náš tým předal Vildovi Kočišovi výtěžek z prodeje charitativního kalendáře. Částka 22000 znamená úspěšnou akci.

Pohled na tabulku mohl svádět k dojmu, že nás čeká jednodušší zápas proti poslednímu týmu. Ale Liberec už na podzim byl hodně těžkým soupeřem a víme, že jeho výkony jsou určitě lepší než výsledky. Většinu zápasů prohrává těsně a potvrzuje to i relativně slušné skóre. A presně tak to i vypadalo. Od začátku se hrál vyrovnaný zápas, sice se nám podařilo vymazat druhého nejlepšího střelce soutěže Burdu, ale zkušený Lepieš nám dělal v obraně problémy. 
Druhý poločas už to vypadalo, že jsme se utrhli a zápas zvládneme snadno. Pětigólová šňůra a vedení o 7 branek. Ale zase přišla desetiminutovka, kdy jsme se my neprosadili a hosté se dotáhli na rozdíl jediného gólů. Naštěstí jsme se dokázali vrátit k naší hře a nakonec tedy zápas zvládli.
Důležité dva body nás drží na třetím mistě prvoligové tabulky. Věřím, že se v průběhu celého jara můžeme těšit na zajímavé boje.

Sestava: Michal Vydra, František Kuba, Petr Wolf 1, Kamil Zemánek 3/1, Ondřej Švébiš 2, Jiří Strádal 1, Adam Martinát 5, David Mužík 2, Jiří Kubis 3/1, Petr Pörsök, Jan Ďurčík 4, Tomáš Mráz 1, Radek Mézl 3/1, David Mikušek.

 

St.dorost: Tatran Litovel - SK Velká Bystřice                         25 : 38 (13 : 17)

K uzavření druhé ligy staršího dorostu jsme zajeli do nedaleké Litovle. Karty byly rozdány dopředu , proto šlo o poměrně klidný zápas. Soupeře jsme porazili  38:25. Opět naši střelci předvedli,  co vše je možné nedat ze 6 m a jen díky tomu domácí neutrpěli daleko větší porážku.

Sestava: Schneider P.(2) (br), Tkadleček D.(4), Spurný T.(4), Horký J.(1), Dosoudil R.(2), Prošvic T.(11), Hňatek F.(1), Tesařík M.(5), Kubeša L.(4), Varhalík L.(4).

 


NEDĚLE 26.2.2017:
 

Muži „B“: SK Velká Bystřice „B“  – TJ Holešov-Přerov             27 : 30 (17 : 14)

V neděli odpoledne jsme změřili síly s týmem Holešov-Přerov. Tento tým věkově mnohem starší a zkušenější, s řadou bývalých extraligových hráčů měl prověřit, jak si herně stojíme. Kluci na soupeře vlítli bez respektu. Celý první poločas jsme diktovali tempo hry, zejména Tom Prošvic decimoval obranu rychlými góly. Poločas jsme vyhráli 17 : 14, ale rozdíl mohl být mnohem výraznější, protože jsme trestuhodně zahazovali tutovky ze 6 m a 7 m hody. Zaskočený favorit bohužel ve druhém poločase vytáhl dost podobnou taktiku, jako před týdnem Karviná. Přitvrdil obranu až za hranici únosnosti a osobní obranou eliminovali našeho nejlepšího hráče. Kluci bojovali, ale ve druhém poločase už nebyli tak výrazní. V této části hry zabojovali zejména Tom Spurný,  Jarda Loun a náš brankář Jirka Kubeček. Silně emotivní závěr utkání bohužel utrhl zkušenější soupeř v poměru 30 : 27. 

Bohužel tento bojovný a vyhrocený zápas naprosto nezvládli rozhodčí. Ke konkrétním posouzeným zákrokům a technickým aspektům hry se nebudu vyjadřovat, ale dovolte mi závěrem jeden malý postřeh. Pokud se rozhodčí budou usmívat nad zákroky, kdy na našeho mlaďocha který již leží bez míče zcela úmyslně naskočí s vytaženým loktem soupeř a přivodí mu zranění krční páteře či pobaveně sledují,  jak bývalý extraligový hráč napadá fyzicky našeho dorostence, který si ho dovolil ubránit,  dočkáme se v brzké době situace, kdy naše mladé hráče budeme odnášet ze hřiště na nosítkách.         

Sestava: Kubeček J.(br), Schneider(br),  Horký J.(1) ,Prošvic T.(9),Loučka D.(2),Jureček M.,Kobert D.(1), Loun J.(4/2), Spurný T.(5),Dosoudil R.,Fedák J.(1), Vaverka M.(2),Kubeša L.(2),Ševeček P.

 

St.dorostenky: Tatran Bohunice – SK Velká Bystřice           33 : 25 (12 : 14)

Nevím, koho by chtěly naše hráčky porazit, když ne tým, který musí postavit do branky hráčku z pole a která chytila jen to, co jí trefilo. V první půli ještě obrana jakžtakž fungovala a holky byly schopné ubránit, co v útoku pokazily. Co se dělo v druhé půli, je stěží pochopitelné. Totální chaos v obraně a v útoku hrálo šest individualistek, z toho některé jakoby netušily, jakou hru to vlastně hrají. Pokyny trenéra asi nebylo vůbec slyšet. Snad to příště bude lepší.

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Slováčková B.(3), Monetti S., Vítková K.(12), Koudeláková K.(1), Krejzlíková A., Žáková L.(3), Soukupová M.(1), Možíšová A.(3), Moťková H.(2).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
4.3. venku  ml.dorost 13:00  v Liberci
 muži B 13:00  v Uničově
 st.dorost 14:00  v Rožnově p. R.
5.3. doma  st.dorostenky 17:00  se Zorou Olomouc
venku  ženy 12:30  v Ivančicích

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook