Zpravodaj č. 11/2017

SOBOTA 1.4.2017:
 

Ml.žáci: SK Velká Bystřice – STM Olomouc „A“                           9 : 33 (5 : 16)

Tak nám začala jarní část sezony a naše družstvo se po podzimní části soutěže, kde hrálo 12 družstev kvalifikovalo do skupiny prvních šesti družstev, která budou mezi sebou hrát dvoukolově. 
První zápas jsme vyfasovali družstvo STM Olomouc A, které se jednoznačně umístilo na prvním místě po podzimní části. Hráli jsme doma v hale Na Letné. Nehráli jsme s v kompletní sestavě Aleš Čáp byl na lyžích a Šárka Himrová si den před tímto zápasem na tréninku vykloubila malíček a tak je na cca 4týdny mimo hru.
Oba zmínění nám citelně chyběli, ale zase na druhou stranu si víc zahráli všichni ostatní. Zápas začal osobní obranou po celém hřišti. Soupeř byl fyzicky urostlejší a rychlejší - složený z ročníků narození 2004. My to měli tak napůl 2004 a 2005. Naši začali bojovně, ale na fyzicky vyspělejší soupeře jsme bohužel nestačili. Osobka skončila výhrou soupeře 9:3.
Následovala klasická házená. Obrázek hry se moc nezměnil. Soupeř postupně navyšoval skore. Trestal nás rychlými útoky, které neomylně proměňoval. My se někdy nestačili vracet. Bohužel ani náš brankař neměl svůj den. Pokud soupeř hrál do naší postavené obrany, přece jen jsme měli větší úspěšnost. Konečný výsledek byl prohra 9:33.
Naše družstvo bojovalo, ale bohužel opět stejné chyby - špatná míčová technika a v útoku to místy bylo bez náběhu a pohybu a to se proti takovému soupeři těžko prosazuje. I přes velkou prohru patří celému družstvu poděkování za snahu.


Sestava: Kuba S. v bráně, v poli Adam H., Tom J. (2), Martin S. (1), Štěpa D., Vojta Sch. (1), Petr M(1), Pavel M., Vojta P(1)., Štěpa S.(2) a Eva H.(1).

Děkujeme věrným fanouškům z řad rodičů za podporu a uvidíme jak nás prověří příští týden družstvo STM Olomouc B.


St.žáci „A“: SK Velká Bystřice „A“ – STM Olomouc „A“            26 : 21 (14 : 10)  

První soutěžní zápas jarní části sezóny a hned tradiční derby. Dal se očekávat bojovný, vyrovnaný zápas, protože naše poslední dva vzájemné zápasy skončili naším nejtěsnějším vítězstvím o jediný gól.
Hosté z Olomouce sice do desáté minuty vedli o branku, ale pak jsme převzali otěže zápasu do našich rukou a postupně jsme navyšovali náš náskok až na poločasový rozdíl čtyř branek. Ve druhé části jsme sice měli výpadek, když do osmé minuty jsme nebyli schopni vstřelit branku (zvonily tyčky, dvě neproměněné sedmičky), kterého náš soupeř postupně využil ke snížení stavu na rozdíl dvou branek, ale blíž už se nedostal. Naopak jsme to byli my, kdo v závěru navýšil náš náskok až na pět branek a zaslouženě zvítězil.
Naši hru zdobila výborná obrana, kde úřadoval Puchy. Zdatně mu sekundoval Schaffi, který opět střídal různé posty, ale střelecky se prosadil až ve druhé půli.  Dalším ohařem obranářem byl Bobo, který ale tentokrát trošku zaostával v útoku. Na střední spojce ho tentokrát výborně nahradil Matěj Pelák, který tvořil hru a uvolňoval své spoluhráče. Vojta Haderka odvedl kus dobré práce v obraně, ale i on umí směrem dopředu zahrát daleko lépe. Fífa, byť neměl tolik herního času předvedl pěknou individuální akci. Naprosto skvěle vyšel tento zápas dvěma hráčům. V brance famózně chytajícímu Vojtovi, který likvidoval střely hostí ze všech pozic a lapil i jednu sedmičku a Tonymu, který na hřišti řádil jako černá ruka. Důrazný v obraně a nadprůměrně produktivní v útoku, kde si dělal doslova co chtěl. Buď to pustil z dálky nebo využil svoji sílu a dostal se na šestku.
Závěrem opravdu velká pochvala všem za bojovnost a viditelnou touhu po vítězství. Chválíme i lavičku za povzbuzování, tak to má vypadat.


Hráči (branky): V. Zácha (br), A. Vodička (15), V. Haderka (3), D. Schaffner (3), B. Možíš (2),  M. Pelák (1), F. Buršík (1), J. Vysloužil (1), M. Pečinka, R. Černý, V. Zedník, H. Dvořák, J. Dzieržava, A. Katinger.


St.dorost: HC Zlín - SK Velká Bystřice                                      31 : 31 (15 : 16)        

Naprosto nepovedené utkání odehráli naši starší dorostenci tuto sobotu ve Zlíně. Nezodpovědný přístup většiny hráčů a podcenění soupeře vedlo k tomu, že ze Zlína odvážíme pouze jeden bod za remízu 31:31. Pochvalu  za přístup zaslouží mladší dorostenci Patrik Borůvka, Dan Pastorek, Štěpán Souček a brankář Dominik Kolovratník a za výbornou střelbu Dominik Tkadleček.

Hráči (branky): P. Schneider (br), D. Kolovrátník (br), D. Tkadleček D.(10), T. Spurný (2), T. Prošvic (5), F. Hňatek (1), M. Tesařík, L. Kubeša (1), L. Varhalík (4), Š. Souček (4/1), J. Sečka, R. Dosoudil(2/1), P. Borůvka, D. Pastorek D.


Muži „A“: Talent Plzeň „B“ - SK Velká Bystřice „A“                  20 : 27 (12 : 11)        

Krásné nedělní počasí, skoro již letní, ale nás čeká cesta do 400 km vzdálené Plzně. Cíl pořád stejný - zabojovat a vyhrát.
Při vědomí sobotních výsledků našich hlavních konkurentů (Strakonice výhra, naopak Zlín ztratil) je jasné, že výhra znamená náskok již 3 body na třetí místo (Zlín a Bystřice pod Hostýnem) a první Strakonice máme stále na dohled.
Domácí hrají o záchranu, mají hodně mladý tým, rychlé talentované hráče. 
První půle nebyla z naší strany úplně ideální, kluci potřebovali po delší cestě trochu více času dostat se do hry. Hrál se vyrovnaný zápas, my jsme opět dopláceli na neproměňování vytvořených šancí. Toto asi nejlépe dokumentuje, že po 14-ti minutách hry bylo skóre 3:3.  
Druhý poločas se již kluci rozjeli naplno a soupeře zaslouženě přehráli. Opakuji se, ale v obraně opět nedali domácím prostor a po rychlých útocích jsme zápas definitivně zlomili na naši stranu.
Největší naší současnou předností je široký, vyrovnaný kvalitní kádr. Kterýkoli z kluků nastoupí na hřiště, ví co má hrát, je okamžitě platný a přispěje k výkonu celého týmu. 
Věříme, že jarní výkony a šesté vítězství v řadě jsou nejlepší pozvánkou na sobotu - čeká nás jeden z nejtěžších soupeřů - tým Zlína. 

Hráči (branky): Michal Vydra, František Kuba, Petr Wolf (1), Kamil Zemánek (2), Ondřej Švébiš (3), Jiří Strádal (2), Adam Martinát (1), David Mužík (6), Dominik Gelnar (4/2), Jiří Kubis (3/2), Petr Pörsök (1), Tomáš Mráz (1), Radek Mézl (1), Dominik Tkadleček (2).


 

NEDĚLE 2.4.2017:

 

Ml.dorost: HC Zubří - SK Velká Bystřice                                   35 : 29 (19 : 16)

Domácí byli po celý zápas lepší, přestože jim chyběl nejlepší střelec Lefan. Ve dvacáté šesté minutě jsme, ale ještě dokázali držet vyrovnaný stav 15:15. V prvním poločase se střelecky mimořádně dařilo Paťovi, ve druhém Štěpkovi. Pochvalu zaslouží i Vojta Zácha, za velice slušně odchytaný druhý poločas. Obrana nebyla špatná, ale dostali jsme spoustu zbytečných branek z jedenácti metrů. Ve druhé půli přibylo i chyb a tím i trháků soupeře. V obraně výborně především trio Pospa, Mican a Dan. Z křídel se více prosazoval Pepa Dobeš. Starší žáci Tony a Schaffi si odehráli svoje a určitě se neztratili. Střelecky se bohužel nedařilo pravé straně – Adam a Bobo.
Jelikož zapisovatel byl pod vlivem něčeho silného a třikrát přepisoval zápis, nemá smysl psát střelce branek, protože by to byl velký úlet. Například Domes tentokrát opravdu neskóroval a ze sedmičky už vůbec ne.
Celkově pochvala za bojovnost a početné skupině fans dík za podporu.


Sestava: D. Kolovrátník (br), V. Zácha (br), P. Borůvka, B. Možíš, V. Pospíšil, D. Schaffner, A. Vodička, D. Pastorek, A. Kolář, V. Micka, Š. Souček, J. Dobeš.   


Muži „B“: SK Velká Bystřice „B“ – TJ Šumperk                        23 : 27 (12 : 12)

Dramatické utkání sehráli naši muži B s týmem Šumperka. Ve vyrovnaném utkání  nakonec zvítězil náš soupeř 23:27, díky našim špatným přihrávkám zejména v přechodu do rychlého útoku a fatální střelbě ve druhém poločase.
Všichni kluci bez vyjímky zaslouží pochvalu za bojovnost a nasazení, je jen škoda, že jsme se jako ve většině jarních zápasů opět porazili sami. 


Hráči (branky): Kubeček J. (br), Schneider P.(br), Loučka D.(1), Jureček M., Kobert D.(2), Loun J.(2/1), Fedák J.(1), Vaverka M.(5), Slovák T.(4), Dohnal M.,(1), Spurný T.(2), Kubeša L., Prošvic T.(5), Buršík T.


Ženy: SK Velká Bystřice – DHK Pardubice                               30 : 32 (15 : 14)

Zápas s posledním týmem tabulky byl výrazně ovlivněn tím, že jsme neměli k dispozici ani jednu brankářku, proto se do branky musela postavit hráčka. Druhým naším výrazným handicapem, kterého náš soupeř využíval zejména v závěru zápasu, byla jen jedna hráčka na střídání. Soupeřky v závěru hrály jeden rychlý přechod za druhým a s ubývajícími silami našich hráček došlo k rozhodujícímu náskoku. Naše děvčata si zaslouží uznání za to, jakým stylem bojovola o vítězství v tomto zápase až do poslední minuty.

Hráčky (branky): Jiroušová P. (br), Hejtmánková V. (8), Pavlincová I. (5), Hymrová D. (3), Jurečková M. (2), Koppová M. (2), Kumrová S. (5), Begalová A. (5)


St.dorostenky: TJ Jiskra Otrokovice - SK Velká Bystřice          41 : 10 (21 : 4)

Nepovedené utkání, odevzdanost, nechuť v nedělní podvečer hrát házenou, tak lze stručně charakterizovat zápas našich starších dorostenek.

Hráčky (branky): Mikulášková L. (br), Slováčková B. (1), Koudeláková K. (2), Krejzlíková A., Žáková L. (3), Žochová K. (1), Soukupová M. (2), Moťková H. (1).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
8.4. doma  ml.dorost 13:30  s Plzní
 st.dorost 15:30  s Rožnovem p. R.
 muži A 17:30  se Zlínem 
9.4. doma  mini ml. A 9:00  Turnaj Na Letné
 mini ml. B 9:00  Turnaj Na Letné
 st.dorostenky 13:30  s Porubou
venku  st.žáci A 8:15  v Hranicích s Hranicemi A
 ml.žáci 10:00  v Olomouci s STM Olomouc B
st.žáci B 14:30   v Hranicích s Hranicemi B
muži B 17:00  v Zubří s Lesanou Zubří
ženy 17:00   v Bohunicích

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook