Zpravodaj č. 5/2015

NEDĚLE 15.2.2015:
 

Ženy: SK Velká Bystřice - Bohunice                                        27 : 21 (10 : 10)

V dalším domácím zápase nastoupilo naše družstvo proti Bohunicím, tedy proti družstvu, se kterým se potkalo již v podzimní části soutěže. Zápas byl v první půlce velmi napínavý a skončil nerozhodně 10 : 10. Našemu družstvu se nedařilo zakončení, ale to samé naštěstí platilo i o soupeřích. Ve druhém poločase zlepšilo naše družstvo obranu a díky rychlým útokům se dostalo do vedení. Velmi dobrý výkon v bráně předvedla i Jana Steigerová. Hosté začali být velmi nervózní počínaje trenérem a konče hráčkami. Díky nervozitě se podařilo suverénně zvítězit. V zápase předvedla i dobrý výkon Aneta Begalová a téměř každý v týmu si mohl připsat gól. Zápas nakonec skončil pro domácí 27:21. Velká škoda byla technických chyb, které hlavně v první polovině zápasu zapříčinily nerozhodné skóre. Snad se příště tyto chyby nebudou příliš opakovat.
Sestava: Steigerová J., Kobylíková J.(3), Kadlecová O.(1), Macharáčková J.(1), Zemanová R.(1), Fabíková M.(2), Grygarová G.(8), Maksantová E., Kumrová S.(4), Begalová A.(7)


Ml.dorost: Polanka - SK Velká Bystřice                                       22 : 34 (8 : 15)

První letošní utkání jsme odehráli s Polankou, s týmem který se drží na druhé příčce tabulky. Od prvních minut byla zřejmá nervozita na obou stranách hřiště. Polanka má stejně jako my  jasný cíl. Soupeř to měl o to těžší, že ho trápila  marodka několika hráčů.  U nás chyběl Filip Hňátek a  několik hráčů nastoupilo po nemoci oslabených. I přes to jsme se prosazovali a ujali jsme se vedení. Poločas skončil pro Bystřici výhrou  15:8. V druhém poločase jsme náskok navyšovali a dovedli ho ke zdárnému konci 34:22.  V tomto zápase hodnotím kladně obranu, fyzičku hráčů, dařilo se nám v rychlém útoku. Zahrála si celá lavička a až na malé vyjímky si dal každý gól. Mile překvapil starší žák Štěpán Souček na postu střední spojky.  Mrzí nás spousta neproměněných střel ze šestky a  v postupném útoku je také co zlepšovat.
Sestava: Routner J.(br), Schneider P.(br), Tkadleček D.(3), Tesařík M.(5), Andrš M.(6), Spurný T., Horký J.(4),  Dosoudil R., Prošvic T.(5), Divila V(1)., Kubeša L.(6), Souček Š.(3), Buršík T.(1), Sečka J.


St.dorost: Polanka - SK Velká Bystřice                                     38 : 24 (14 : 10)

Z důvodu zranění a nemocí jsme museli doplnit družstvo st. dorostu větším počtem mladších dorostenců. Přesto jsme se soupeřem do poloviny druhého poločasu drželi přijatelný výsledek. Ve druhé polovině druhého poločasu již bylo znát, že kluci mají v nohách předešlé utkání mladšího dorostu.
Sestava: Schneider P., Samiec S.(2), Klobouček M.(1), Kubeša L., Sečka J.(3), Tkadleček D.(6), Jureček M.(6), Divila V., Nábělek F.(1), Spurný T.(1), Andrš M.(1), Prošvic T.(2), Tesařík M.(1).


Muži: Polanka - SK Velká Bystřice                                             25 : 23 (11 : 9)

Prvním zápasem druhé části sezóny jsme odjížděli na palubovku do Polanky. Domácí, tradičně doma velmi silní  nezůstali nic dlužni této pověsti a pustili se do nás hned od prvního hvizdu. Bohužel jsme zpočátku nemohli najít recept na výborného brankaře domácích a díky této skutečnosti jsme hned od počátku tahali za kratší konec. Po tom co domácí vedli už 6: 2 se nám podařilo vstřelit několik gólů a náskok domácích pomalu mazat. Do šatny jsme šli s dvoubrankovou ztrátou. Po poločase se nám podařilo domácí dokonale zaskočit a dostali jsme se brzy do tříbrankového vedení. Bohužel našimi chybami v rozehrávce  se domácí velmi rychle dotáhli a opět jsme díky naší střelecké nemohoucnosti začali  tahat za kratší konec. Domácí si závěr zápasu zkušeně pohlídali a body si ponechali doma. Nutno však říct , že to bylo jen díky naší střelecké neschopnosti ,protože tolik neproměněných šancí a to jak z  trháků a nebo náskoků ze šestky by nám mohlo stačit snad do konce sezóny. Nicméně nás sice mrzí zbytečná ztráta bodů ale pokud budeme  pokračovat  v takovém nasazení jaké kluci v Polance předvedli ,tak věříme , že ještě spoustu důležitých bodů vybojujeme.
Sestava: Rifler J., Rýpar M., Smékal J., Wolf P.(5), Karban M.(2), Švébiš O.(2), Mikušek D., Zemánek K.(10), Strádal J., Machynek M.(3), Martinásek I., Mézl R.(1)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
21.2. doma ml.dorost 13:30  s Ostravou
st.dorost 15:30  se Zlínem 
muži 17:30  s Ostravou 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook