Zpravodaj č. 22/2017

SOBOTA 23.9.2017:
 

Ml.žáci: Tatran Litovel - Házená Velká Bystřice                      27 : 18 (12 : 10)   

Hráči (branky): Potůček V. (br.), Novák L. (br.), Matulík Pavel, Čáp A.(4), Nevrlý J., Švábeníková A., Matulík Petr (6), Dvořák Š.(2), Kobliha J.(1), Tomek K.(5)-
 

St.žáci: Házená Velká Bystřice – Sokol Horka n. M.“                 30 : 12 (11 : 9)   

Hráči (branky): Salašnyj J. (br.), Černý R.(4), Pečinka M.(3), Pečinka V.(2), Zedník V.(2), Slepica Š., Dvořák H.(3), Šťastný J.(3), Dzieržava J.(2), Katinger A.(6), Kobliha K., Haderka V.(2), Horáček A.(2), Blaha P.(1)
 

St.dorost: SKP Frýdek-Místek - Házená Velká Bystřice           35 : 34 (18 : 18)

V třetím utkání 1.ligy staršího dorostu jsme odjeli v sobotu do Frýdku-Místku. Čekali jsme vyrovnaný zápas, což se také potvrdilo.
V první půli prvního poločasu jsme byli lepším týmem a zejména naším důrazem a střelbou jsme se ujali vedení o 5 branek 12:7. Bohužel jsme byli trestáni za naši obranou hru 3x po sobě oslabením, soupeř toho využil a dotáhl první poločas na konečných 18:18.
Ve druhém poločase se nám nepovedl vstup a naopak soupeř odskočil rozdílem 5-ti branek. Naši chlapci ale ukázali, že  bojovnost je jejich letošní nejsilnější stránkou a náskok postupně smazali v 59 minutě na 34:34. Bohužel jsme v poslední minutě byli opět vyloučeni za běžný 9 m faul., a soupeř dostal možnost a 5 s před koncem utkání dal štastnou branku, kterou rozhodl o svém vítězství 35:34.

Sestava: Kolovratník,(br), Dosoudil, Tkadleček(14), Prošvic(5), Hradský(3), Souček Š.4),Vodička,Spurný(2), Pastorek, Čundrle(1), Maceášik(5).

 

NEDĚLE 24.9.2017:
 

Ml.dorost: HC Zlín - Házená Velká Bystřice                              37 : 42 (21 : 24)   

Po úvodních spíše zahřívacích kolech, jsme vyrazili na horkou půdu do Zlína. Domácí nás porazili na přípravném turnaji, a tak jsme očekávali těžký a vyrovnaný zápas. Problémy jsme měli už při skládání družstva, protože spousta hráčů se potýká s různými zdravotními problémy, takže jsme nakonec odjeli s devíti hráči a k tomu bez brankaře. Do branky se postavil Matěj, pro kterého to byla složitá premiéra bez jakékoliv přípravy a tréninku.
Samotný zápas měl rychlé tempo, a jak výsledek napovídá, bylo to hlavně o střelcích. Přestože jsme kluky nabádali k důkladné a zodpovědné obraně (aby to náš nováček mezi tyčemi měl jednodušší), většinu zápasu to bylo naopak a i když se našly světlé okamžiky, rozhodně v této činnosti máme co zlepšovat. Naštěstí pro nás, ani domácí gólman neměl svůj den, a tak děvčata u stolku zapisovatelů měla opravdu co dělat při této střelecké divočině. 
 Velmi pozitivně vnímáme fyzičku našich hráčů, protože většina z nich hrála bez střídání a také jsme konečně dočkali pěkných kombinací a dobře zahraných signálů. Pochvala všem za bojovnost a jedna speciální pro Matěje za statečnost a tři zlikvidované sedmičky.


Hráči (branky): M. Pelák (br), J. Dobeš (13), A. Vodička (11), B. Možíš (8), V. Micka (4), J. Vysloužil (3), D. Schaffner (3), R. Černý, F. Buršík.

 

Muži: HC Zlín - Házená Velká Bystřice                                     28 : 28 (15 : 14)        

Družstvo mužů odcestovalo k prvnímu venkovnímu mistrovskému utkání této sezóny na půdu jednoho z předpokládaných favoritů soutěže, týmu HC Zlín. Oproti minulému kolu náš tým výrazně posílili Vydra v brance a Švébiš na levé spojce.
Celé utkání se vyznačovalo velkou vyrovnaností, žádné z družstev v jeho průběhu nevedlo o více než 2 branky. V prvním poločase jsme spíše dotahovali, vedli jsme pouze jednou a to ve 12. minutě (5:6). Do přestávky se vystřídala v našem týmu na hřišti většina hráčů z lavičky.
Poněkud jiný ráz měl druhý poločas, který jsme téměř celý absolvovali v základní sestavě. V celém jeho průběhu jsme hráli osobní obranu na nejlepšího domácího střelce z dálky Doležela a většinou dotahovali náš minimální náskok domácí. Pouze jednou jsme prohrávali o 2 branky my, a to v 55. minutě 25:23, po čtyřgólové domácí brankové šňůře. Naštěstí po vybraném time-outu jsme zase stav překlopili v náš prospěch. Ve velmi dramatickém závěru nakonec domácí vyrovnali v závěrečných vteřinách z devítimetrového hodu. Možná chyběly i tři neproměněné sedmimetrové hody v průběhu zápasu.
Největší problémy nám dělal pivot domácích Kočí, kterého jsme nedokázali ubránit. V prvním poločase mu střelecky sekundovali již zmíněný Doležel na pravé spojce a po přestávce Šáš.

Myslím si, že i přes pro nás nešťastné vyrovnání v posledních vteřinách, je získaný bod z hřiště Zlína úspěchem. Velkou pochvalu zaslouží tentokrát celá naše základní sestava, přesto bych chtěl speciálně vyzdvihnout Toma Prošvice, který to vzal na sebe v rozhodujících fázích utkání, kdy v závěrečných pěti minutách byl autorem čtyř z našich pěti branek.

Sestava a branky: Vydra (br.), Schneider (br.), Prošvic 8, Wolf 5(1), Tkadleček 5(3), Kubis 4, Švébiš 4, Padalík 1, Ďurčík 1, Strádal, Kobert, Loun, Spurný a Dosoudil.

Rozhodčí: Procházka - Hanák
Diváci: 195
Vyloučení: 6 – 3
Sedmičky: 6/5 – 7/4

                                                                                                                       Autor článku: trenér mužů Černíček T.

 

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – HK Hodonín „B“                      23 : 23 (11 : 10 

Hráčky (branky): Mikulášková L. (br.), Steigerová J. (br.), Kobylíková J. (3), Moťková H., Zívalová E. (1), Koudeláková K. (1), Hymrová D. (3), Vítková K. (2), Slováčková B., Kumrová S. (5), Begalová A. (8)

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook