Zpravodaj č. 7/2015

SOBOTA 28.2.2015:
 

St. žáci: 3.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Frýdek-Místek 

Na další turnaj žákovské ligy jsme odcestovali bez nemocného Hantra, ale s novou posilou do branky Dominikem Kolovrátníkem a také narychlo povolaným Fífou. Protože jsou tyto turnaje nesmírně náročné, byli jsme rádi, že jsme téměř poskládali kompletní mančaft.

Velká Bystřice - HK Baník Most  16 : 17
Začátek zápasu nám vyšel dobře a vedli jsme 4:2, když nám vycházely především signály. Pak ale přišla série technických chyb a špatná střelba a najednou to bylo 4:7. Soupeř si tento náskok udržoval dvě třetiny zápasu a osm minut před koncem jsme prohrávali dokonce o pět branek. Poté jsme však výrazně zlepšili obranu a Šudřa už nepustil žádný gól. Prohra o branku byla krutá, ale spravedlivá. Pohořeli jsme na spoustu neproměněných náskoků ze šestky, špatnými přihrávkami jsme soupeři darovali několik trháků a největší slabina byla v neproměňování sedmiček (3/0). Kluci ale zaslouží pochvalu za to, že makali a bojovali přes nepříznivý vývoj až do konce a ze zápasu nakonec udělali pěkné drama. V pivotu byl tentokrát lepší Schaffi, všechna křídla (Fouky, Bobo, Tony a Fífa) byla téměř stoprocentní, ale spojky (Macek, Pepa Dobeš, Pepa11 a Štěpek) měli být tentokrát mnohem produktivnější! Výborný výkon předvedli oba góĺmani (Dominik a Šudřa).

Velká Bystřice - TJ Telnice  25 : 24
Soupeř, kterého známe od miniků byl výškově a věkově srovnatelný s námi. Od začátku do konce se vedení přelévalo ze strany na stranu. Bobo měl na začátku dvě šance, ale při první mu vypadl balón a ve druhé přešlápl. Naše pravá strana špatně bránila (což nás provázelo na celém turnaji). Ve třetí minutě si natáhl tříslo Tony a zápas pro něj skončil, ale na jeho místě dobře zahrál Fífa.  Střelecky nás držel Štěpek (11 branek), Puchýř vstřelil tři důležité branky. Ve druhé půli se zlepšil Bobo a také on si připsal dva důležité góly.  V té chvíli tahal za delší konec náš soupeř, tak jsme se rozhodli zariskovat a začali hrát osobku na dva nejlepší protihráče. Nasadili jsme na ně relativně odpočatá křídla Bohouška a Puchýře a ti dokázali zpomalovat a bránit útočné nájezdy šikovných Telnických spojek. Tento tah nám vynesl vyrovnání, ale čtyři minuty před koncem přišla další horká chvíle, když jsme šli do dvojnásobného oslabení. Zbylá čtyřka na hřišti však zabojovala a nejen. že jsme neinkasovali, ale ještě dokázal Macek skórovat. Po oslabení vstřelil další gól Štěpek, na což už soupeř nedokázal zareagovat a my jsme vyhráli tím nejtěsnějším rozdílem. Nutno říci, že nás málem porazil jeden hráč soupeře David Popela.

Velká Bystřice - HCB Karviná  27 : 34
Sice prohra, ale životní výkon proti favoritovi Žákovské Ligy! První půli odchytal Šudřa a ve druhé čaroval Dominik (pět chycených trháků včetně jedné dorážky patřilo mezi jeho nejkrásnější zákroky). Velkou bojovnost a hodně zastavených soupeřových trháků, to byla skvělá vizitka Pepy Dobeše. Branku konečně vstřelil Schaffi, prosadil se Puchýř a taky z křídla Fífa. Jako živou vodou politý byl Tony, který rozhýbal bolavou nohu a na levém křídle vybojoval po svých oblíbených kličkách několik sedmiček a jednu i sám proměnil. V průběhu zápasu se dostal i na spojku a rozhodně nezklamal. Excelentní výkon ovšem předvedl Štěpek, který pálil jako u Verdunu. Střely z výskoku, podstřely, to vše bylo pro Karvinské brankaře nechytatelné a v konečném součtu se zastavil na 14-ti brankách. Pochvalu zaslouží celý kolektiv, kde se v širším základu protočilo pět mladších žáků a všichni dali branku! Pochvalné ohlasy byly i v hledišti a to nejen z řad našich fans.

Velká Bystřice - SKP Frýdek-Místek  25 : 27
Vypadalo to, že proti sobě hrají dvě rozdílné kategorie a taky to tak věkovým průměrem bylo.  I když jsme se na začátku dostali do vedení 5:1, domácí díky fyzickým parametrům dokázali brzy otočit výsledek na svojí stranu a jedno až dvoubrankový náskok si udržovali až do konce zápasu. Ale i tak to byl z naší strany parádní zápas.  Na Štěpka byla po celý zápas nasazena osobka, do zakončení se konečně tlačil Pepíno11,  aktivitou hýřil Tony, Macek pochopil, že bez síly to nepůjde a podal perfektní výkon v útoku i obraně. Puchýř makal, jak nejvíce mohl, snažil se i Bobo, ale v jeho případě to bylo 30kg proti 90-ti a to se nedá. Obětavý výkon předvedl Pepa Dobeš, který nastřílel hodně branek. V brance opět spolehlivě chytal Dominik. Opět se ukázalo,  jak vyrovnaná žákajda vlastně je. V této soutěži nejsou vyloženě slabá družstva a pro nás je účast velkou školou, ve které kluci získají obrovské zkušenosti v těžkých zápasech, kterých pohříchu v oblastní soutěži mnoho není. Další kolo nás čeká 21. 3. V „nedalekých“ Strakonicích a my už se na něj teď těšíme. Závěrem musíme poděkovat rodičům za pomoc s dopravou, za fandění, které bylo slyšet a za výborný štrúdl, který upekla J. Dobešová.

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br.), J. Šudřich (br.), Š. Souček (35), T. Maceášik (15), J. Dobeš (13), J. Jedenástík (7), A. Vodička (6), F. Buršík (6), J. Vysloužil (5), B. Možíš (4), T. Foukal (1),     D. Schaffner (1), J. Preč.            


Ml. dorost: Velké Meziříčí - SK Velká Bystřice                          20 : 47 (13 : 23)

V sobotu odpoledne jsme nastoupili k utkání s týmem Velkého Meziříčí. Od samého počátku hráči Bystřice diktovali tempo a jen díky výbornému výkonu brankaře domácích se soupeř držel. Meziříčí nám hrozilo pouze ze dvou postů - pivota a levé spojky. Levou spojku jsme eliminovali osobní  obranou a na pivota platila naše zatažená obrana.  Poločas  pro nás skončil 23 : 13. Ve druhém poločase jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili a dále  proměňovali zejména z rychlých útoků. Ve druhé půli padlo do brány domácích 24 branek, Bystřice dostala 7. Celkové skóre bylo 47 : 20 pro náš tým. Do Velkého Meziříčí  jsme odjížděli s velkou marodkou, trápila nás zejména absence středních spojek. Na tomto postu skvěle zaskočil Matěj Andrš. Na pivotu nás podržel Radek Dosoudil, neztratili se ani Tomáš Buršík s Honzou Sečkou. Dobře zachytal Jirka Routner. Soupeř nebyl schopen postavit se rychlosti hráčů Prošvice, Tesaříka a Tkadlečka. Parádním výkonem se blýskla i naše staronová posila Berťa Menšík, ten předvedl  mimo jiné i  vynikající obranu a skvělou střelbu z dálky .

Sestava: J. Routner (br.), Tkadleček D. (10), Tesařík M.(6) , Andrš M.(8/3), Dosoudil R.(4), Prošvic T.(14), Buršík T(1) , Menšík N.(4), Sečka J.


St. dorost: STM Olomouc - SK Velká Bystřice                           20 : 15 (15 : 9)

Na další utkání v sezóně jsme dorazili na hřiště soupeře z Olomouce. Jako vždy jsme i tentokrát očekávali velmi tvrdé a vyhecované utkání. Absolutně jsme se nemýlili a místy byly fauly na obou stranách na hranici únosnosti. My jsme byli bohužel v neúplně základní sestavě, chyběla nám podpora mladšího dorostu, což se projevilo především v útočné fázi, kde jsme nebyli schopni dát gól a fyzické únavě, která na konci utkání hrála velkou roli. Kluci bojovali, rvali se o každý míč, výborný výkon podali oba brankaři Pavel Schneider i Jakub Nezdařil, ale neschopnost vstřelit branku byla pro konečný výsledek dost zásadní a utkání jsme prohráli.

Sestava: Schneider P.(br.), Nezdařil J.(br.), Klobouček M.(1), Kubeša L.(5), Surma M.(2), Šiška D.(1), Jureček M.(4), Nábělek F., Svobodník J., Majer O.(2). 


Ženy: SK Velká Bystřice - Lesana Zubří                                 29 : 25 (13 : 13)

Ve Velké Bystřici se opět slavilo vítězství domácího družstva. Hráčky i další domácí zápas dotáhly do úspěšného konce, ale na začátku zápasu to rozhodně tak nevypadalo. Nejprve domácí prohrávaly o branku a nemohly se prosadit, nakonec byl rozdíl dokonce 1:7, naštěstí přišla i řada rychlých trháku, které sice nebyly vždy úspěšné, ale poločas nakonec skončil 13 : 13. Soupeřky, Lesana Zubří, rozhodně domácí překvapily a do druhé půlky šly se stejným nasazením. Bystřice, i když neměla zrovna svůj den, začala proměňovat své šance a dotahovat útok do konce. Kdyby ale nebylo rychlých trháků, asi by zápas skončil úplně jinak, protože se domácí již delší dobu nemohou prosadit z postupného útoku a to jim bere dost sil. Na střídání byla jen jedna hráčka a to zrovna pro domácí nebylo nejlepší povzbuzení i obrana dost váhala a padalo velké množství branek i z 9metrů. Díky hráčkám Grygarová, Kadlecová a Kumrová, které přispěly nejvíce v rychlých útocích, zápas skončil 29 : 25. Domácí si už konec zápasu pohlídaly a snažily se i o branku tzv. pro diváky, která nakonec neskončila v síti soupeře a symbolické 30 jsem se nedočkaly. Další zápas naše družstvo čeká na konci března v Ostravě, snad se jim do té doby podaří zlepšit obranu a postupný útok, který jim dost pokulhává.

Sestava: Steigerová J.(br.), Hlaváčková K., Kadlecová O.(6), Macharáčková J.(2), Zemanová R.(1), Fabíková M.(2), Grygarová G.(10), Kumrová S.(8).



NEDĚLE 1.3.2015:

 

Mini:  DP stavební Cup 2015 - Nové Veselí

V neděli 1. března 2015 se malí házenkáři z SK Velké Bystřice zúčastnili turnaje DP Stavební Cup 2015 v Novém Veselí.

Dvě družstva - Minižáci a Přípravka vyrazily v časných hodinách směrem Nové Veselí v dobré náladě. Po dvouhodinovém cestování je čekaly první zápasy. Pro mnohé malé sportovce to byla první zkušenost zahrát si na tak velkém turnaji s účastí 32 družstev takřka z celé ČR. Kluci a holky z miniházenkářů a přípravek podaly skvělé výkony. Odměnou za celodenní dřinu bylo skvělé umístění obou týmů. Minižáci skončili na krásném 11.místě z 21 družstev a přípravka vybojovala 12.místo z 16 družstev. Cesta domů uběhla rychle - unavení sportovci - kluci a holky ji prostě prospali :-) .

Nejen pro děti, ale pro mne to byla první zkušenost zúčastnit se takové velké sportovní akce. Proto bych touto cestou pochválit práci trenérek i trenérů obou našich týmů. Věnovat se celý den "aktivním malým Bystřičákům" je opravdu výkon! Trenérky Janča Macharáčková
s Terkou Ručilovou společně s trenéry Víťou Matulíkem a Víťou Schaffnerem plní mnohem víc než roli trenérů, ale zastupují i roli nás rodičů. Pochválit, poradit, pomoct, najít, vysvětlit, pohladit, vynadat, vysmrkat - to vše dávají na jedničku!

Díky patří za všechny rodiče i našim dětem, které si evidentně házenou vybraly, protože je baví. Jsou bezva parťáci, kteří své zápasy prožívají s vervou, bojovně a jsou spolu kamarádi.

Za rodiče můžu konstatovat, že u nás ve Velké Bystřice vyrůstá další skvělá házenkářská generace.


                                                                                                                                                  Kamila Petrová

 

Muži: Frýdek-Místek "B" - SK Velká Bystřice                         31 : 20 (16 : 10)

Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř, který použije hráče z „A“ týmu a bude se chtít na nás coby vedoucí celek tabulky vytáhnout. My jsme postavili vše  co máme k dispozici a věřili jsme v případný zázrak v podobě bodového zisku, který tolik potřebujeme, abychom udrželi naše pronásledovatele za sebou. Do dvanácté minuty a do stavu 5:5 to vypadalo vcelku nadějně, ale domácí hráči dokonale využili našich chyb a šňůrou šesti branek rozhodli o průběhu zápasu. Po přestávce jsme se ještě pokoušeli s výsledkem něco udělat, ale opět díky našim chybám se domácím povedla další gólová smršť v podobě pěti branek za sebou a bylo jasné, že tentokrát odjedeme s prázdnou. Bohužel šancí jsme měli dostatek, ale nebyli jsme schopni nalézt recept na překonání výborné obrany domácích v čele se skvěle chytajícím gólmanem. Naštěstí je  ještě dost zápasů před námi ale musíme doufat, že o body pořádně zabojujeme a hlavně, že i ostatní týmy nějaký ten bodík ztratí.

Sestava: Smékal J., Rýpar M., Wolf P.(5), Wolf M., Pörsök P., Zemánek K.(5), Švébiš O.(2), Mikušek D.(2), Karban M.(1), Pernička T.(4), Strádal J.(1), Machynek M., Martinásek I., Mézl R.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
7.3. doma ml.dorost 13:30  s Ivančicemi
st.dorost 15:30  s Ivančicemi
muži 17:30  s HC Zubří "B"

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook