Zpravodaj č. 11/2018

 

SOBOTA 21.4.2018:


Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel               15 : 23 (9 : 13)

Dne 21.4. 2018 jsme odehráli již třetí domácí mistrovské utkání za sebou v soutěžní sezóně 2017/2018. Naším soupeřem byl tým Tatran Litovel.

Sestava: Novák Laďa, Matulík Petr, Matulík Pavel, Schaffner Vojta, Himrová Šárka, Potůček Vojta, Čáp Aleš, Tomek Kryštof, Kobliha Honza, Nevrlý Honza, Švábeníková Aneta, Wippern Oliver.

Do utkání jsme nastoupili s cílem navázat na vcelku dobrý výsledek z podzimní sezóny. Během prvního poločasu nám soupeř utekl na rozdíl 4 gólů. Bylo to i díky neproměněným šancím, které jsme měli v osobce a zbytku prvního poločasu.To byla samá tyč nebo mimo bránu. Do druhého poločasu jsme šli s tím dorovnat skóre, ale bohužel naši svěřenci, jako už v předešlých utkáních přestali běhat. Malá pochvala za obranu.

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – TJ Rožnov p. R.       45 : 28 (25 : 15)            

 Do zápasu s druhým týmem tabulky jsme nastoupili bez zraněných Pepy Dobeše, Fífy a nemocného Vojty Haderky a ve stoprocentní zdravotní pohodě nebyli ani Tony a Schaffi. Přesto jsme do utkání nastupovali jako favorit, i když hosté přijeli v plné síle. Do desáté minuty byl stav vyrovnaný (7 : 7) a to zejména proto, že kluci nehráli dobře v obraně, byť jsme na to před zápasem kladli velký důraz. Tato herní činnost se výrazně zlepšila po příchodu Pospy na plac a od té chvíle už se skóre navyšovalo převážně na naší straně. Začátek druhého poločasu byl z naší strany trošku laxní a zase především v obraně. Zákonitě přišel náš time out po kterém si kluci vzali k srdci naše připomínky a neudělali ze zápasu zbytečné drama. Soustředěným bojovným výkonem dohráli zápas až do konce a nás těší, že podle ohlasů z hlediště se na to dalo opravdu dívat. Touto výhrou jsme si definitivně pojistili první místo a zajistili si účast v baráži o postup do první ligy, která se odehraje v druhé polovině května. Do té doby ale ještě musíme odehrát ještě tři zápasy základní části, které si kluci snad náležitě užijí. Závěrem díky všem za poctivý, kolektivní přístup a to i těm, kteří se na hřiště tolik nedostali.

Hráči (branky): V. Zácha (br), A. Vodička (11), Š. Souček (8), V. Micka (8), B. Možíš (7), D. Schaffner (5), J. Vysloužil (2), V. Pospíšil (2), R. Černý (1), M. Pelák (1), M. Pečinka.

 

St.dorost: Házená Velká Bystřice – KH Kopřivnice         42 : 28 (25 : 13)            

Kluci po střelecky neuvěřitelně promarněné šanci s Duklou Praha minulý týden nastoupili nažhaveni na dalšího soupeře - Kopřivnici. Po dlouhé době opět v kompletnější sestavě s dobrou obranou a střeleckou chutí vybojovali důležitou výhru.

These luxury replica watches are inexpensive for most people.

Hráči (branky):  T. Hanuš (br.), V. Zácha (br), B. Možíš (2), M. Andrš (11), T. Prošvic (11), A. Vodička (1), T. Buršík, D. Schaffner, D. Pastorek (1), D. Tkadleček (7), T. Maceáíšik (7), F. Čundre (2)

 

Mini mladší: Turnaj v Hranicích

V sobotu 21.4. hráli naši mladší minici svůj další turnaj, tentokrát jsme jeli do Hranic n. Moravě. Začínali jsme v 9 hodin a hráli v hale. Na sraz na parkoviště u Zámku dorazili všichni, mimo nemocného Adama - 13 dětí. Rovněž rodiče dorazili ve slušném počtu, takže o dopravu bylo postaráno. Postavili jsme dvě družstva A a B a taktéž domácí Cement Hranice postavil dvě družstva. Pátým účastníkem bylo družstvo DHK Litovel. My hráli s dvěma zhruba vyrovnanými celky.

Za družstvo Velká Bystřice B hráli: Tom Tomanec, Vojta Urban, Matěj Schneider, Denis Miklík, Pavel Slepica a Kuba Mader.
Za družstvo A hráli: Kryštof Potůček, Radim Koreczki, Štěpán Muller, Prokop Tomek, Dája Pazderová, Kája Zichová a Adélka Sittová.


Hrálo se 2x 10 minut,a všichni si zahráli zhruba stejnou dobu.Při hře se nepočítalo skore,takže hráči nestresovali a i když se jim něco nepovedlo-nikdo jim nic nevyčítal.Na závěr dovednostní soutěže a sladké odměny.Vše proběhlo bez problémů v dobré náladě.

 

NEDĚLE 22.4.2018:
 

Ženy: HK Hodonín „B“ - Házená Velká Bystřice            34  : 26 (18 : 16)

I když výsledek jasně hovoří pro zálohu týmu naší nejvyšší soutěže, tak naše hráčky odehrály velmi dobré utkání. Mladé a talentované domácí hráčky zlomily odpor našich osmi  statečných až ve 20-té minutě druhé půle, kdy se jim povedla šňůra šesti trháků. Hrála se solidní házená plná hezkých akcí na obou stranách. Potlesk diváků patřil oběma týmům.

Hráčky a branky : J. Steigerová a L. Mikulášková brankařky, V. Hejtmánková 11, J. Kobylíková 3, S. Kumrová 4, K. Koudeláková, E. Zívalová 1, D. Hymrová 7

 

St.žáci: Sokol Horka n. M. - Házená Velká Bystřice      26  : 39 (11 : 19)

Sestava: Bábek A. (br.), Černý R.(6), Pečinka M.(1), Pečinka V.(2), Pelák M.(7), Zedník V.(3), Dvořák H.(2), Dzieržava J.(2), Kattinger A.(10), Kobliha K.(1), Horáček A.(3), Blaha P.(3).


Muži: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel               24  : 29 (11 : 18)         

Již ve třetím domácím utkání po sobě jsme přivítali největšího favorita soutěže z Litovle. Bohužel opět nám chybělo extraligové trio Švébiš, Padalík a Menšík, naopak poprvé se v této sezóně objevili v sestavě hráči Mézl a Pörsök, kteří se vrátili po téměř roční herní pauze.
V úvodní části prvního poločasu nám vycházela taktika střídání dvou hráčů do obrany, na konci 13. minuty jsme vedli 8:5. Teprve potom se soupeř vzpamatoval a naopak nás postihla herní krize, když další třináctiminutový úsek jsme prohráli 1:11 a tím jsme se dostali do sedmigólové ztráty (9:16). Tento rozdíl ve skóre byl i na konci první půle.
Po přestávce, i přes naši velkou snahu, navýšila Litovel své vedení až na 15:25 ve 45. minutě utkání. Teprve posledních patnáct minut se nám opět začalo více dařit, častěji jsme využívali dohrávek do pivota a snížili jsme ztrátu ve skóre na konečných 5 gólů.
Litovel disponovala velmi vyrovnaným silným týmem, ve kterém se střelecky nejvíce prosadil Šmíd na spojce. Bohužel nedokázali jsme udržet po celé utkání stejně kvalitní úroveň hry, jakou jsme předváděli na začátku a potom na konci.
Sice jsme prohráli, ale celé naše mužstvo zaslouží pochvalu, když i přes nepříznivý vývoj utkání všichni bojovali až do konce. Úroveň naší obrany šla nahoru příchodem Mézla a Pörsöka, velmi dobře zachytal Vydra a střelecky se nejvíce prosadili Kubis a Prošvic.

K dalšímu utkání jedeme do Dvora Králové, kde bychom chtěli přerušit šňůru našich posledních porážek.

Sestava a branky: Vydra, Schneider – Kubis 7(3), Prošvic 6(1), Wolf 3, Tkadleček 3, Mráz 2, Strádal 2, Mézl 1, Čelovský, Pörsök, Machynek a Číhal.


Rozhodčí: Bečička – Horák
Diváci: 230
Vyloučení: 4 (ČK Mráz) – 6
Sedmičky: 6/4 – 0

                                                                                                                                             Autor článku: trenér Černíček

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
27.4. venku mladší dorost 18:00  v Přerově s Žeravicemi
28.4. venku starší dorost 14:00  v Plzni
muži 17:00  ve Dvoře Králové 
29.4. doma mladší žáci 14:00  s HBC Olomouc
ženy 15:30  s Porubou "B"
venku starší žáci od 8:30  5.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY v Litovli
starší dorost 15:00  ve Šťáhlavech

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook