Zpravodaj č. 12/2018

PÁTEK 27.4.2018:


Ml.dorost: SK Žeravice - Házená Velká Bystřice             26 : 30 (13 : 19)

Netradičně v pátek jsme odehráli další mistrák, tentokrát v Přerově, kde má základnu družstvo z Žeravic. A jak byl netradiční termín, tak i náš výkon postrádal vše, co naši hru doposud zdobilo. A tak nechybělo mnoho a mohli jsme domů odjet s prázdnou. Domácí tým nás zle potrápil zejména ve druhé půli, kdy nám opravdu nešlo vůbec nic. Ale tak to někdy chodí a my věříme, že pro naše kluky byl tento zápas dostatečně poučný hlavně před barážovým soubojem s SKKP Brno. Na závěr ještě poděkování do Žeravic, za přeložení zápasu a klukům pochvala pouze za dva body!

Hráči (branky): V. Zácha (br), A. Vodička (10), B. Možíš (7), J. Dobeš (5), M. Pelák (2), D. Schaffner (2), V. Micka (2), R. Černý (1), V. Pospíšil (1), M. Pečinka, J. Vysloužil.

 

SOBOTA 28.4.2018:


St.dorost: Talent Plzeň - Házená Velká Bystřice             33 : 28 (16 : 14)            

Hráči (branky):  T. Hanuš (br.), D. Kolovrátník (br.), B. Možíš (2), M. Andrš (2), T. Prošvic (6), D. Schaffner, D. Pastorek (1), D. Tkadleček (12/6), T. Maceášik, F. Čundre (5)

'

Muži: 1. HK Dvůr Králové - Házená Velká Bystřice          25 : 23 (8 : 14)            

K utkání na půdu posledního týmu soutěže ze Dvora Králové jsme odjeli v nejvíce prořídlé sestavě této sezóny, což bylo způsobeno několika důvody. Někteří hráči nastoupili ve stejnou dobu za jiné oddíly (Padalík, Menšík, Švébiš, Čelovský), dorostenci (Tkadleček, Prošvic, Čundrle) byli s naším starším dorostem v Plzni a další (Mikušek, Spurný, Vařeka) chyběli kvůli zranění.
Celý první poločas jsme odehráli výborně, fungovala obrana v čele s brankářem Vydrou (pouze 8 obdržených gólů), také v postupném útoku jsme byli produktivní a dařil se nám i rychlý útok do odkryté obrany domácích. Všechny tyto faktory nám pomohly k šestigólovému vedení na konci první půle.
Po přestávce se nám dařilo odolávat velké snaze soupeře o zvrat až do 46. minuty (15:19 pro nás), ale bohužel v poslední čtvrtině utkání začaly našemu úzkému kádru výrazně ubývat síly a domácí, přes naši velkou snahu, otočili výsledek zápasu ve svůj prospěch.
Tým Dvora Králové se prezentoval velmi tvrdou hrou, často za hranicí dodržování pravidel. Diváci domácí hráče bouřlivě povzbuzovali, vůči nám se chovali mírně řečeno nesportovně. Střelecky se nejvíce dařilo dvojici Voňka a Picha, v druhém poločase se rozchytal brankář Babčaník.
Všichni naši hráči se prezentovali neutuchající bojovností po celý průběh zápasu. V prvním poločase nás podržel Vydra v brance a velmi dobrý výkon podal Machynek na křídle přes ruku. Výborný výkon předvedl v obraně i v útoku po celé utkání Mézl. Zvláštní pochvalu potom zaslouží náš nejzkušenější hráč Kubis, kterému se vedlo střelecky, proměnil všechny sedmičky a hlavně svou bojovností táhl celý tým. Hrál naprosto na doraz a utkání skončil s křečí v noze.

V posledním domácím utkání přivítáme doma Vršovice, které mají v tabulce stejný počet bodů jako my. Naší povinností je po delší době získat oba body.

Sestava a branky: Vydra, Schneider – Kubis 9(4), Mézl 6, Machynek 4, Wolf 2, Mráz 1, Dosoudil 1, Strádal, Pörsök a Kubeček.

 

Rozhodčí: Beneš – Chalupa
Diváci: 90
Vyloučení: 3 – 4
Sedmičky: 3/2 – 4/4

                                                                                                                            Autor článku: trenér Černíček

 

NEDĚLE 29.4.2018:

 

Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – HBC Olomouc             22 : 31 (11 : 12)            

Dne 28.4. 2018 jsme odehráli další mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2017/2018. Naším soupeřem byl tým HBC Olomouc A.

Sestava: Novák Laďa, Matulík Petr, Matulík Pavel, Schaffner Vojta, Himrová Šárka, Potůček Vojta, Tomek Kryštof, Kobliha Honza, Nevrlý Honza, Švábeníková Aneta, Wippern Oliver.

Jedno z těch těžších utkání, kde soupeř vyniká svou vyspělostí, jak herní, tak fyzickou. Zápas nezačal vůbec špatně. V osobní obraně nám to fungovalo a tím jsme soupeře zaskočili a donutili ho vzít si time out. To jim, ale moc nepomohlo a my byli stále rovnocení soupeři. V dalších deseti minutách jsme pokračovali v nastaveném trendu tvrdé obrany a celkem nápaditého útoku. Bohužel, jak už stává skoro tradicí v druhém poločase naši borci nenavázali na hru v prvním poločase a hodně povolili v obraně a v útoku to také nebylo nijak nápadité. Na to jsme, také doplatiti a bohužel prohráli.
Za výborný první poločas pochvala, ale je potřeba se zamyslet nad poločasem druhým.



St.dorost: Sokol Šťáhlavy - Házená Velká Bystřice        35 : 33 (18 : 18)            

Hráči (branky):  T. Hanuš (br.), D. Kolovrátník (br.), B. Možíš (1), M. Andrš (9/4), T. Prošvic (8), D. Schaffner (3), D. Pastorek (1), D. Tkadleček (9/1), T. Maceášik (1)), F. Čundre (1), Micka V.


St.žáci: 5.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Litovel

5. kolo ŽÁKOVSKĚ LIGY se konalo v Litovli a čekalo nás zde jedno z nejtěžších kol , kde každá ztráta bodů by byla už velmi nepříjemná do konečného součtu.
 

Házená Velká Bystřice - HC Zubří                                   20 : 13 (11 : 7)

První zápas byl pro nás nejdůležitější už jen z důvodu, že jsme se měli utkat s týmem, který se nacházel na 2. místě ŽL a byl velmi silný. Do zápasu jsme vstupovali s jasnými pokyny, bránit kolektivně, rychlý přechod do útoku a zakončovat střelbou z dálky. Kluci zodpovědně přistoupili k obraně pomáhali si navzájem a když bylo potřeba tak jim vypomohl brankář. Velmi dobře, pokryli jejich nejlepšího hráče T. Rándýska , který se nemohl prosadit a bylo to znát i na celé další hře. Postupně jsme navyšovali náskok a zápas nakonec zakončili vítězstvím. V tomto zápase se všichni hráči bohužel nedostali na hřiště, a proto musím ocenit výkon kluků, kteří skoro bez střídání dokázali vybojovat tak těžký zápas. I když nás tento zápas stál mnoho sil, tak věřím že to i klukům zvedlo hodně sebevědomí do dalších zápasů.


Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel                       24 : 20 (15 : 15)

Do všech zápasů jsme vždy vstupovali se stejnými pokyny , ale bylo vidět že nám první zápas vzal mnoho sil a i proto byl i první poločas velmi vyrovnaný. Oba týmy se prosazovali dobře v útočné fázi, ale nešla obrana. Naštěstí kluci tuto chybu v druhé polovině napravili a a zápas dovedli do vítězného konce. Zde nám docela dělal problém brankář soupeře a i jeho dobře postavené tyče.

 

Házená Velká Bystřice - Dukla Praha „B“                     27 : 25 (15 : 13)

Třetí zápas proti pražskému celku nebyl nic jednoduchého. I když jsme ze začátku vedli , tak zápas byl vcelku vyrovnaný. V tomhle zápasu už hráli všichni hráči, jelikož síly, už opravdu nebyli a to ani u soupeře a všichni zaslouží pochvalu. Náskok, který jsem si v tomto zápase vytvořili jsme ztratili při hře soupeře na dva pivoty, kdy jsme to nedokázali ubránit i když jsme ty samé situace nacvičovali na tréninku. Naštěstí naše bojovnost a chuť byla velká a opět jsme vyhráli.

 

Házená Velká Bystřice – Sokol Úvaly                              30 : 22 (12 : 9)

Poslední zápas byl už jen o vůli, kluci byli opravdu unaveni a i když jsme měli relativně papírově nejslabšího soupeře tak podle toho nehráli a byli i vyrovnaným soupeřem po 2/3 hry. Z vítězství jsme se nakonec opět radovali my díky větší rychlosti v útoku a lepší obraně.

Za tento turnaj chci opravdu poděkovat všem hráčům, jelikož bojovali, plnili pokyny a hlavně fungovali jako kompaktní tým. Doufám, že tohle vydrží i do posledního kola kde se utkáme z nejsilnějšími celky a získáme nakonec v této celorepublikové soutěži kvalitní umístění.

Hráči: M. Pelák, V. Haderka, V. Zedník, M. Pečínka, V. Pečínka, R. Černý, H. Dvořák, A. Kotěšovský, A. Bábek, J. Salašnyj, P. Bláha, A. Katinger, K. Kobliha

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – Sokol Poruba „B“         29 : 33 (15 : 14)            

Sestava: Mikulášková L.(br.), Hejtmánková V.(7/1), Kobylíkocvá J.(2), Macharáčková J., Kaczmarczyková M.(3), Hymrová D.(3), Slováčková B., Zívalová E.(2), Kumrová S.(7), Begalová A.(5/2)

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
5.5. venku starší žáci 14:00  v Žeravicích
6.5. doma starší dorost 9:00  proti Novému Veselí
muži 11:00  s Vršovicemi
mladší dorost 13:00  s Hranicemi
ženy 15:00  s Bohunicemi
venku mladší žáci 14:30  v Kostelci n. H. s Centrem Haná "A"

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook