Zpravodaj č. 21/2017

STŘEDA 26.9.2018:


Ženy: Házená V. Bystřice – TJ Jiskra Otrokovice          37 : 36 (19 : 18)    

Na utkání Českého poháru s Otrokovicemi jsme se těšily. Byla to pro děvčata výzva, srovnat síly s účastnicemi vyšší soutěže. Zápas se odvíjel od začátku v náš prospěch. Hrály jsme poměrně s malým počtem technických chyb a přesným zakončením akcí. V druhém poločase přišla trošku krize, ale tu jsme zvládly a velmi napínavé a bojovné utkání dotáhly do vítězného konce se skóre 37:36. Střelecky se dařilo Míše Kaczmarczykové, Anetě Begalové, Zuzce Dostálové, na křídle výborně zahrála Jana Kobylíková, na pivotu Martina Uličná (v útoku i v obraně), mozkem celého družstva byla taktéž se super výkonem Verča Hejtmánková. Ostatní hráčky a brankařky si zaslouží taktéž pochvalu za svůj výkon a povzbuzování spoluhráček. Do budoucna musíme zlepšit obranu, protože 36 branek v naší síti je docela dost. Teď nás  v Poháru pravděpodobně čeká soupeř z nejvyšší soutěže.

Sestava a branky: Mikulášková L., Steigerová J.  – Hejtmánková V.(5), Kobylíková J.(5), Uličná M.(3), Coufalová Z., Kaczmarczyková M.(11/6), Dostálová Z.(6), Pavlincová I., Begalová A.(7), Turková A., Novobilská I.

 


PÁTEK 28.9.2018:


Ml.žačky: Velká Bystřice/Žeravice – Sokol Horka n. M.    11 : 25 (7 : 15)          

Na prvním domácím utkání jsme přivítali silného soupeře - TJ Sokol Horka nad Moravou. Do brány jsme jako posilu postavili Miru Pospíšila z mini starších. Děvčata nastoupila do zápasu s elánem, nicméně prvních deset minut povinné osobky jednoznačně ovládl soupeř 4:11. Dál se skóre navyšovalo sice v pomalejším, přesto jednoznačném trendu s konečným výsledkem 11:25. Holkám a klukovi nelze upřít bojovnost a snaha. Na Horku to sice nestačilo, ale věříme, že příští duel v Hranicích dopadne lépe!

Naše sestava: Pospíšil Miroslav, Rellová Zuzana, Slováčková Amálie, Urbanová Anna (1), Jedenástíková Anna, Švábeníková Aneta (2), Vážanová Anna (1), Krutilová Tereza Anna, Ročáková Ema, Klvaňová Neli a Pleváková Beata (7).


Muži: Házená V. Bystřice – Sokol Vršovice                    24 : 24 (14 : 12)          

V prvním domácím zápase jsme přivítali tým, s nímž jsme loni měli vyrovnané výsledky, ale nedokázali uhrát ani jeden bod. To bylo hlavním cílem pro další utkání, bodovat! Pražský celek se však brzy ujal vedení a téměř polovinu prvního poločasu vedl až do stavu 5:9 Zlepšenou hrou se nám podařilo výsledek otočit a do kabin se šlo s dvoubrankovým vedením.
Po změně stran náš tým vedení navyšoval až na 6-ti brankový rozdíl. Soupeř však prokázal své kvality a náš náskok pomalu ztenčoval, až z toho bylo nakonec drama se štastným koncem v podobě gólu v poslední vteřině a tím pádem i cenný bod pro soupeře. Z hráčů bych chtěl v našem týmu vyzdvihnout a zároveň přivítat Štěpána Součka, jenž si v našem týmu odehrál svůj premiérový zápas a zapsal se do listiny střelců 7 zásahy.

Příští kolo jede náš tým v neděli 7.10. do Jičína.

Rozhodčí: Horsák, Valášek. Vyloučení: 5 – 4. Branky ze 7m hodů: 3 – 1. Diváků: 150.

Sestava: Vydra M., Schneider P., Wolf P.(1), Pörsök P., Prošvic T.(3), Mikušek D., Pastorek D.(1), Spurný T.(3), Souček Š.(7/2), Dosoudil R.(1), Kubis J.(5/1), Tesařík M., Mézl R., Mužík D.(3)

 

Ml.dorost: Házená V. Bystřice – HK Lovosice                  36 : 24 (18 : 12)          

Dne 28. 9.2018 jsme přivítali na horké domácí půdě Lovosice. Nemohli jsme doma připustit žádné pochybnosti o našich kvalitách. Kluci nastoupili do hry s chutí a s odhodlaností se doma představit tak, jak je známe. Vstup do zápasu jsme nepodcenili a rychle jsme si vytvořily pohodlné vedení, které jsme kontrolovali až do konce první půle, kterou jsme vyhráli 18 : 12. Vstup do druhé půle zápasu - byl ukázkový. Dali jsme 7 gólů v 8 minutách a diktovali tempo hry. Zápas jsme dotáhli do vítězného konce a vyhráli 36 : 24. Kluci dodrželi naordinovanou taktiku trenérem Viťou Schaffnerem a efekt se dostavil. Doufáme a přejeme všem našim hráčům z mladšího dorostu ať jim takové nasazení, jako v tomto zápase, vydrží co nejdéle, minimálně do konce sezóny.
Sestava: Zácha Vojtěch(br.), Salašnyj Jakub(br.), Černý Rostislav(1), Kotěšovský Adam(4 ), Haderka Vojtěch(7), Mičkal Jakub(2), Schaffner David(7), Mika Daniel(2), Pečinka Matoš , Pelák Matěj(6), Vysloužil Jan, Kubeša Jan(4), Buršík Filip(1), Semerád Erik(2).

 

 

SOBOTA 29.9.2018:


Ml.žáci: Házená V. Bystřice – DHK Zora Olomouc „A“      15 : 14 (13 : 9)     

V sobotu 29.9.2018 odehrálo družstvo mladších žáků své druhé soutěžní utkání doma v hale na Letné. Čekal nás tradičně silný soupeř DHK Zora Olomouc. Prvních 10 minut osobní obrany kluci zvládli výborně a vedení, které vybojovali, potvrdili i v druhé desetiminutovce klasické házené. V této částí nás hodně táhli A. Čáp a K. Tomek, které jsme, ale chtěli v druhé části šetřit, jelikož je ještě čekal zápas za starší žáky. Druhý poločas jsme už měli jen 1 hráče na střídání a bylo znát, že fyzické síly docházely, ale přesto kluci podali velmi bojovný výkon a bojovali, aby zápas dotáhli do vítězného konce. Holky se Zory nás začaly přehrávat a my nakonec zvítězili o jednu branku. Kluci odehráli proti velmi dobrým soupeřkám bojovný zápas  a proto je musíme pochválit. A zároveň i zapracovat na věcech, které ještě nemáme zažité. Děkujeme divákům za parádní atmosféru.

Sestava a branky: Novák L. – Tomek K.(4), Papoušek M.(1), Nevrlý J., Charvát J.,  Wippern O. A., Chaloupka B.(1), Kobliha J., Čáp D.(2), Čáp A.(7),


St.žáci: Házená V. Bystřice – Cement Hranice               18 : 17 (10 : 11)    

Dne 29.9. 2018 jsme odehráli druhé domácí  mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2018/2019. Nevěděli jsme, co od soupeře můžeme čekat a hráči dostali jednoduché pokyny. Navázat na výkon z minulého utkání a ten ještě o něco zlepšit. Bohužel výkon v první polovině utkání nebyl ani zdaleka takový, jako proti Litovli. Obrana byla bojácná, bez zajišťování a řádného nasazení. Útok také nesplňoval naše představy, a tak v poločasové přestávce proběhlo důrazné vysvětlení, co od hráčů ve druhé polovině očekáváme. Naštěstí do druhé poloviny nastoupil tým, který známe a hra se začala obracet a vypadala tak, jak bychom chtěli. Obrana začala spolupracovat, soupeře jsme dostali pod tlak a povedlo se nám i několik rychlých útoků, díky, kterým jsme se dostali k jednoduchým gólům. Utkání bylo dramatické až do konce a nám se podařilo zlepšeným výkonem a bojovností udržet dva vítězné body na domácí půdě.

Sestava: Salašnyj Jakub, Matulík Pavel, Horáček Adam(6), Čáp Aleš(2), Pečínka Vojtěch(1), Tomek Kryštof, Potůček Vojtěch, Matulík Petr(1), Schaffner Vojtěch(3), Juračka Tomáš(5).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

6.10.

venku

mini ml.

9:00

 turnaj v Litovli (pořadatel Tatran Litovel)

ml.žáci

9:00

 s Žeravicemi (hraje se v Přerově)

ženy

10:30

 s Žeravicemi (hraje se v Přerově)

ml.žačky

12:00

 v Hranicích

st.žáci

13:30

 v Olomouci s HBC Olomouc

7.10.

doma

mini st.

9:00

 turnaj Na Letné

venku

ml.dorost

15:00

 v Jičíně

muži

17:00

 v Jičíně s Jičínem "B"

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook