Zpravodaj č. 22/2018

PÁTEK 27.9.2018:

Muži: Házená V. Bystřice – Sokol Vršovice                     24 : 24 (14 : 12)          

V prvním domácím zápase jsme přivítali tým, s nímž jsme loni měli vyrovnané výsledky, ale nedokázali uhrát ani jeden bod. To bylo hlavním cílem pro další utkání, bodovat! Pražský celek se však brzy ujal vedení a téměř polovinu prvního poločasu vedl až do stavu 5:9. Zlepšenou hrou se nám podařilo výsledek otočit a do kabin se šlo s dvoubrankovým vedením.
Po změně stran náš tým vedení navyšoval až na 6-ti brankový rozdíl. Soupeř však prokázal své kvality a náš náskok pomalu ztenčoval, až z toho bylo nakonec drama se šťastným koncem v podobě gólu v poslední vteřině a tím pádem i cenný bod pro soupeře. Z hráčů bych chtěl v našem týmu vyzdvihnout a zároveň přivítat Štěpána Součka, jenž si v našem týmu odehrál svůj premiérový zápas a zapsal se do listiny střelců 7 zásahy.

Rozhodčí: Horsák, Valášek. Vyloučení: 5 – 4. Branky ze 7m hodů: 3 – 1. Diváků: 150.

Sestava a branky: Vydra M, Schneider P., Wolf P.(1), Pörsök P, Prošvic T.(3), Mikušek D., Pastorek D.(1), Spurný T.(3), Souček Š.(7), Dosoudil R.(1), Kubis L.(5), Tesařík M., Mézl R., Mužík D.(3).

 

SOBOTA 6.10.2018:

Mini mladší: Turnaj v Litovli    

V sobotu 6.10. jsme odjížděli na turnaj do Litovle, kde jsme nastoupili v 9 hodin v hale proti domácí Litovli a družstvům Hranice A a B. Odjezd byl v 8 hodin od Zámku a dorazili všichni nominovaní.
Tentokrát nemohli jet zkušení Tom Tomanec a Denis Miklík, ale jelikož letos máme dostatek dětí, hráčů bylo dost. Nastoupili zkušení Štěpa Muller, Pavel Slepica a Kuba Mader. Za hráče, který již v minulé sezoně s námi začal hrát a tudíž něco málo umí považuji i Matese Mullera. Je to věkem ještě školkař. Další šikovný nováček, který s námi hrál byl Tomáš Vojtko. Začal sice házenou teprve před měsícem, ale před 14 dny s námi byl na prvním zápase a nevedl si vůbec špatně. No a poprvé s námi hráli David Peter a Dominik Šmakal. Oba začali s házenou před měsícem. Bylo potřeba hráče, takže jeli a rádi.... Ze začátku se hledali, ale lepšili se zápas od zápasu a ve třetím už si dali oba i branku. Když jsme u těch branek, skóre se na těchto turnajích nepočítá a z našeho družstva si branku dali všichni.
Hrálo se 2x 10 minut, a všichni si zahráli zhruba stejnou dobu. Na závěr dovednostní soutěže a sladké odměny. Vše proběhlo bez problémů v dobré náladě.

Příští týden v sobotu 13.10. jedeme opět do Senice. Hrajeme v 10hodin.


Mladší žáci: Žeravice - Házená V. Bystřice                             13 : 15 (7 : 9)                               

V sobotu 6.10.2018  odehráli  naši mladší žáci  mistrovské utkání v sportovní hale v Přerově s ml. žáky Žeravic. Bylo to vyrovnané utkání, největší rozdíl byl 5 branek, zahráli si všichni hráči a dvěma chybami v poslední minutě jsme zvítězili rozdílem pouze dvou branek. Tradičně skvěle zachytal v brance Láďa Novák, v poli nám polovinu utkání pomohli výborní Aleš Čáp s Kryštofem Tomkem, ostatní se snaží zapojit a pomoci týmu, v obraně si kluci výborně pomáhají, tu mají lepší, jak útok. Konečný výsledek bylo naše vítězství 15 : 13.

Sestava a branky: Novák L., Tomek K.(5), Papoušek M., Čáp A.(5), Nevrlý J.(1), Petr M.(1), Kobliha J., Wippern O. A.(2), Čáp D., Chaloupka B., Hanzlík T., Bartoník A.

 

Ženy: Žeravice - Házená V. Bystřice                                   18 : 38 (9 : 17)                              

Zápas se snaživým mladým družstvem Žeravic byl od začátku v rukou hráček z Velké Bystřice. Prostor dostaly všechny hráčky, žádná soupeře nepodcenila a každá přistoupila svědomitě k zápasu. Dobře zachytaly navíc obě brankařky. Kvalita družstva se prokáže v zápase s Hodonínem za 2 týdny.

Sestava a branky: Mikulášková V., Steigerová J., Hejtmánková V.(5), Kobylíková J.(3), Uličná M.(6), Macharáčková J.(3), Kaczmarczyková M.(5), Novobilská I.(4), Turková A.(3), Begalová A.(9).

 

St.žáci: HBC Olomouc „A“ - Házená V. Bystřice                45 : 18 (21 : 12                             

Sestava a branky: Salašnyj J., Matulík P., Horáček A.(3), Čáp A., Pečínka V., Tomek K., Potůček V., Slepica Š.(1), Matulík P.(1), Schaffner V., Juračka T.(13)

 

NEDĚLE 7.10.2018:


Muži: HBC Ronal Jičín „B“ - Házená V. Bystřice                 29 : 21 (14 : 11)                              

V neděli zavítalo naše družstvo mužů, společně s ml. dorostenci na palubovku rezervy extraligového Jičína. Začátek utkání byl vyrovnaný a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, což trvalo takřka celou první půli. Až v jejím samotném závěru se podařilo domácím odskočit na rozdíl 3 branek. Kaňkou první půle bylo vyloučení Jirky Kubise za "údajný" nástřel do hlavy domácího gólmana při 7m hodu okolo 15. minuty. Toto výrazné oslabení nám způsobilo značné komplikace.
Druhý poločas začali domácí o poznání lépe, a když připočteme řadu neproměněných šancí s bezzubým útokem (2. gól jsme dali ve 13. minutě), náskok 10-ti branek byl rázem na světě. V závěru se nám podařilo skóre mírně zkorigovat.
V dalším utkání přivítáme již tuto sobotu na domácí palubovce tým 1. HK Dvůr Králové, kde budeme chtít odčinit zaváhání z posledního domácího zápasu proti Vršovicím. Tímto zveme všechny naše příznivce, aby nás přišli podpořit!

Rozhodčí: Moravec, Zelenka. Vyloučení: 1 – 3. Branky ze 7m hodů: 4 – 5. Diváků: 110.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P., Wolf P. (4), Prošvic T.(4/1), Schneider V., Kubeša L.(2), Pastorek D.(1), Spurný T.(1), Kubis J.(2/1), Mézl R.(2), Mužík D.(5/3), Slovák T.

 

Ml. dorost: C.S. Cargo HBC Jičín - Házená V. Bystřice        29 : 34 (12 : 14)                              

Sestava a branky: Rybář T., Zácha V., Černý R.(3), Kotěšovský A.(7), Semerád E., Dzieržava J., Haderka V.(11), Mičkal J., Mika D.(4), Pečinka M., Pelák M.(6), Kubeša J.(2), Buršík F.

 

Ml. žačky: Cement Hranice - V. Bystřice/Žeravice                 14 : 19 (8 : 9)                              

Sestava a branky:  Pospíšil M., Válková D.(2), Rellová Z., Slováčková A., Urbanová A., Jedenástíková A.(2), Švábeníková A.(7), Vážanová A.(1), Kroutilová T. A., Laufová Nikola, Laufová Nela, Klvaňová N., Skvorová P., Pleváková B.(7).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

13.10.

doma

ml.žačky

8:30

 se Zorou Olomoluc "B"

muži

10:30

 se Dvorem Králové

ml.dorost

12:30

 s Libercem

venku

mini ml.

10:00

 turnaj v Senici n. H.

14.10

doma

ml.žáci

12:00

 s Centrem Haná "A"

st.žáci

13:30

 s HBC Olomouc "B"

ženy

15:30

 s Lesanou Zubří

venku

mini st.

8:00

 turnaj v Olomouci (Zora)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook