Zpravodaj č. 9/2015

SOBOTA 14.3.2015:
 

Ml. dorost: Rožnov p. R. - SK Velká Bystřice                           24 : 35 (11 : 14) 

V sobotu 14.3. jsme k dalšímu zápasu zajeli do nedalekého Rožnova pod Radhoštěm. První poločas byl celkem vyrovnaný, soupeř proměňoval zejména po našich chybách v obraně - snažili jsme se vypichovat míč a dělali tak zbytečný prostor pro soupeřovu  střelbu ze šestky. Celý poločas jsme sice vedli, ale nedařilo se nám utrhnout se o více než 3 branky. Do šaten jsme odcházeli za stavu 14:11 v náš prospěch. Druhý poločas už byl o něčem jiném, zlepšili jsme obranu a  proměňovali v rychlém útoku. Už v desáté minutě druhého  poločasu jsme vedli o 13 branek. Takto dostali prostor pro hru všichni hráči z lavičky. Solidní výkon předvedl Štěpán Souček na středu, na křídle se blýskl Radek Dosoudil. Skvělou formu měl i Jirka Routner.
Sestava: Routner J.(br), Tkadleček D.(2), Tesařík M.(4) , Kubeša L. (2), Menšík N.(4), Andrš M.(3), Dosoudil R.(3), Souček Š. (4), Horký J.(2), Prošvic T.(6), Buršík T., Divila V.,  Sečka J.(1), Spurný T. (4)


St. dorost: Rožnov p. R. - SK Velká Bystřice                           29 : 19 (12 : 13) 

V sobotu nás čekala další těžká zkouška v podobě soupeře z Rožnova. V první polovině jsme protihráče překvapili tvrdostí, bojovností a celkovým nasazením, což vedlo k tomu, že jsme do kabin šli s jednogólovým náskokem. Po přestávce se ovšem domácí družstvo probudilo a rozhodlo se nám ukázat, kdo je tady doma. My jsme jim to navíc usnadnili prospáním první desetiminutovky druhé půle a následné neschopnosti dát gól. I přes nepříznivé výsledky musíme pochválit hráče za nasazení a bojovnost, s jakým vstupují do posledních tří utkání, nevzdávají se a snaží se udržet krok se soupeřem až do poslední minuty. Až k tomu přidáme proměňování šancí a větší sehranost, budou s námi soupeři mít velké problémy.
Sestava: Schneider P.(br.), Samiec S.(4), Klobouček M., Kubeša L.(2), Sečka J., Šiška D.(2), Prošvic T.(4), Surma M., Svobodník J., Majer O., Tkadleček D.(1), Tesařík M.(2), Spurný T.(3), Andrš M.(1) 


Muži: Rožnov p. R. - SK Velká Bystřice                                   30 : 31 (15 : 15)

V Rožnově nás nikdy nečeká lehký soupeř a  když  se nám pár dní před tímto zápasem začala rozpadat sestava, tak jsme se začali obávat o výsledek. Odjížděli jsme oslabeni o čtyři klíčové hráče a jen narychlo povolaní dva hráči nám pomohli zaplnit střídačku. V případě našeho neúspěchu by se nám čelo tabulky vzdálilo  a veškeré naděje na úspěch v této sezóně by vzali za své. Domácí přesně podle všech předpokladů hráli velmi dobře a vcelku snadno se dostávali do šancí a ty proměňovali. Naštěstí i obrana domácích na tom byla podobně jako ta naše a tak se obě družstva střídala ve vedení, a když se domácím podařilo vyrovnat dvě vteřiny před koncem poločasu na 15 :15, tak bylo jasné, že druhá půle bude nervák s nejistým koncem. Ve druhé půli jsme viděli naprosto stejný obraz, jako v prvním poločase. Padal jeden gól za druhým a začalo být jisté, že kdo ubrání alespoň dva útoky za sebou bude králem palubovky. Naštěstí se začali projevovat naši dorostenci a spolu s ostatními našimi fanoušky pomáhali našemu družstvu svým fanděním přestát krušné chvíle. Domácí se asi sedm minut před koncem dostali do dvougólového vedení a navíc měli výhodu přesilovky. Naštěstí brankař Kuba Smékal vytáhl včas několik výborných zákroků a nám se podařilo vyrovnat. V poslední minutě opět chytil Kuba vyloženou šanci a z následného útoku se nám podařilo vstřelit vítězný gól. Následně jsme dokázali přestát další nebezpečný útok domácích a v závěru odehrát posledních pár vteřin před brankou domácích a dokonce vstřelit i další gól, ale asi vteřinu po uplynutí času, nicméně ani tato skutečnost nedokázala pokazit naši velikou radost z velmi důležitých bodů. Poděkování patří tentokrát všem hráčům (i když se některým dařilo více a některým méně), tak všichni táhli za jeden provaz, dokázali se porvat s absencí několika hráčů a vybojovali nesmírně cenné body. A další poděkování patří našim divákům v čele s našimi dorostenci, kteří svými hlasivkami pomáhali našemu týmu dovést tento zápas do zdárného konce.
Sestava: Smékal J.(br.), Rýpar M.(br)., Wolf P.(4), Wolf M., Pörsök P.(7), Zemánek K.(7), Mikušek D.(1), Polách P., Balon R.(1), Strádal J.(6), Machynek M.(5).

 

NEDĚLE 15.3.2015:


St. žáci: SK Velká Bystřice - Šumperk                                        60 : 13 (26 : 7)

Zápas s posledním družstvem soutěže jsme celý odehráli ve dvojnásobném početním oslabení. Soupeř byl věkově i výškově v nevýhodě, proto jsme se takto snažili rozložení sil kompenzovat. My i hosté jsme měli hráče přesně na hru (naši mlaďoši hráli na turnaji v Litovli) a tak si naši kluci pěkně zaběhali. V závěru zápasu jsme si vzali i time-out především proto, aby si odpočinuli hráči soupeře.  V obraně se nám dařilo získávat míče napadáním rozehrávky soupeře a tak jsme většinu branek nastříleli z trháků, když postupné útoky jsme měli asi čtyři. Dobrý výkon předvedl Dittr v brance, který nebyl rozhodně bez práce. Protože se čekalo, že vyhrajeme i to, že kluci nastřílí hodně branek, zaslouží pochvalu především hráči hostí, kteří se snažili a bojovali až do konce, i přes totální vyčerpání.
Hráči (branky): T. Dittrich (br), Š. Souček (26), T. Maceášik (12), J. Dobeš (10), J. Jedenástík (6), T. Foukal (5), J. Hartl (1).

 

Mini: 3.ročník mezinárodního turnaje BOBO-cup 2015                 14. - 15.3.2015

Třetího ročníku miniházenkářského turnaje se zúčastnilo celkem 15 družstev a to v kategorii mini starší-ročníky nar. 2004 a 2005 a mini mladší ročníky 2006 a mladší. Turnaj byl dvoudenní s tradičním sobotním večerním promítáním filmu v hale na Letné a posezením trenérů. Pořadatelsky se celá akce vydařila - alespoň podle zpětných ohlasů některých trenerů. Poděkování patří hlavnímu sponzorovi Penzionu Zámeček, který pomohl finančně s nákupem cen a rovněž se stravováním a vzornou obsluhou.

Hrálo se 2x10minut. První poločas byla povinná osobka, druhý poločas jak kdo chtěl.


Konečné pořadí družstva mini starší:

  1. Sokol Prostějov II
  2. HK Ivanka při Dunaji
  3. TJ Jiskra Havlíčkův Brod
  4. SK Velká Bystřice 1
  5. Sokol Telnice
  6. Tatran Litovel
  7. SK Žeravice
  8. SK Velká Bystřice 2

Konečné pořadí  mini mladší:

  1. TJ Jiskra Havlíčkův Brod
  2. Sokol Telnice
  3. HK Ivanka při Dunaji
  4. Sokol II Prostějov
  5. SK Žeravice
  6. SK Velká Bystřice B
  7. SK Velká Bystřice A

 

Mini starší 1:

Tým hrál ve složení: Adam Horáček(37), Tom Juračka(41), Štěpán Slepica(7), Martin Stryk(38), Vojta Krempl(25), Manfréd Kunc(14) a v bráně Kuba Salašnyj.

První zápas proti našemu druhému družstvu jsme vyhráli 20:10. Druhý soupeř byl Havlíčkův Brod. Začali jsme dobře a vedli dokonce o 7 branek. Jenže špatnou obranou a zbrklostí jsme se zbytečně připravili o vítězství a nakonec prohráli 20:23. Byla to škoda, protože jsme na soupeře měli. Třetí zápas se Sokolem Prostějov se kluci hecli a po výborném výkonu zvítězili 26:22. Byl to konečně zápas, kde naši hráči dobře bránili. Následova zápas s Ivankou při Dunaji. Naši kluci opět neprodali, co umějí. Především špatná obrana a chybné přihrávky rozhodli o prohře 23:28. Poslední sobotní zápas jsme sehráli s družstvem Sokola Telnice. Slušný výkon a výhra 26:19.
Neděli jsme zahájili výhrou nad Tatranem Litovel 20:13 a poslední zápas turnaje jsme rozdrtili SK Žeravice 27:11.

V konečném pořadí jsme obsadili se dvěma prohrami a pěti výhrami nepopulární 4.místo. Jako jediní jsme porazili vítěze turnaje Sokol II Prostějov.

Naši hráči bojovali - to se jim nedá upřít. Největší problém nám zezačátku dělala osobka a obrana vůbec, kdy se kluci pomalu orientovali a nevěděli koho mají vlastně bránit. Přesto výkon jako celek byl dobrý a družstvo nutno pochválit.

Mini starší 2:

Hráli jsme v sestavě, která bude od nové sezóny postupovat do ml. žáků B. a to ve složení Petr (7) a Pavel (10) Matulíkovi, Šárka Himrová (18), Štěpán Dvořák (8), Eva Horáčková (2), Vojta Schaffner (22) a v bráně Honza Grygar (2).

Byl to turnaj, na kterém jsme si mohli srovnat, jak na tom herně jsme. Odehráli jsme sedm zápasů, ve kterých se objevilo pár světlých chvilek. Bohužel jich bylo hodně málo. Nebudu rozebírat každý zápas, ale shrnu to do jednoho hodnocení. Pochvala našim svěřencům patří za to, že i přes krátkou chvíli co používáme tvrdé balony, jim nepadaly z ruky. Honza Grygar, přes slabší začátek vinou chyb, kdy vyběhl s balonem ze šestky, po zbytek turnaje držel náš tým svými zákroky. Šárka dřela jako kůň, nechybělo nasazení, co chybělo je kolektivní pojetí hry. Zbytečně dlouho držela míč a i přesto že za sebou táhla tři bránící hráče, nenahrála svým volným spoluhráčům. Evča, potřebovali bychom, aby se v ní probudila dračice a bouchly saze. Potřebuje v sobě najít trochu sobeckosti a místo nahrávek spoluhráčům, vzala balon a pelášila na branku. Štěpán mne mile překvapil a v prvním zápase hrál jako o život, bohužel zbytek turnaje prospal. Kéž by si rošťárny, které dělá na tréninku vydržely i do turnaje. Peťa, tvrdohlavá palice, která když chce tak umí a hraje výborně. Bohužel místo toho, aby hledal jak se soupeřem zacvičit, tak neposlouchá rady nás trenérů a dělá si vše po svém. Pavel byl pro mne největším překvapením a to v dobrém. Makal, nekecal, dělal co se mu řekne a nebál se. Snad jediná věc, na které musí zamakat je chytání míče. No a na konec jsem si nechal mého Vojtu. Jestli jsem psal o Peťovi, že je tvrdá palice, tak Vojta je v tomto mistrem a na víc je děsně urážlivý. Zamakat umí, chytání míče také vcelku bez problémů, obrana jakž takž. Jen kdyby dělal bez keců co po něm chceme.

V čem vyhořelo celé družstvo, je pohyb a zápal pro hru. Fyzička našich hráčů je otřesná a musíme na ni hodně zapracovat. Bohužel to nepůjde samo od sebe a budeme muset na trénincích přitvrdit a trvat na dodržování kázně. Bohužel ten kdo bude dělat blbosti, tak trénovat nebude.  Zatím jsme byli moc měkcí a když děcka řekli že nemůžou, tak jsme je nechali být. To se změní. Dobrá věc je, poslední už jsme byli a teď se můžeme jen zlepšovat. Odnášejí si určitou zkušenost.

 

Mini mladší „A“:

Tým hrál ve složení: Anička Jedenástiková (2), Matěj Papoušek (1), Šimon Možíš (1), Honza Rybka (1), Honza Nevrlý (22), Radek Vyhnánek (3), Mira Pospíšil (1), Jenda Pospíšil (10)

První zápas našich nejmladších byl proti týmu VB "B", kde naše družstvo hrálo poměrně vyrovnaný zápas. Byla vidět bojovnost a snaha. V dalších zápasech bohužel převažovala větší zkušenost ostatních týmů, ale přesto se snažili naši hráči odevzdat co nejlepší výkon a nedat ostatním protihráčům nic zadarmo. Pro některé hráče to byl první turnaj v jejich házenkářské "kariéře", takže byla vidět nervozita před tolika diváky. Myslím, že takový turnaj nám ukázal co je potřeba ještě zlepšit a zdokonalit. Určitě na tomhle budeme pracovat a věříme, že příští turnaj dopadne lépe v náš prospěch. 

Velká Bystřice "A" – Velká Bystřice "B"                 7 : 9
Velká Bystřice "A" - Sokol II Prostějov                    6 : 12
Velká Bystřice "A" - TJ Jiskra Havlíčkův Brod      7 : 26
Velká Bystřice "A" - Ivanka při Dunaji                      7 : 21
Velká Bystřice "A" - SK Žeravice                              5 : 25
Velká Bystřice "A" - Sokol Telnice                            9 : 20

 

Mini mladší „B“:

Tým hrál ve složení: Laďa Novák(2), Nikolas Flamhum(36), Kuba Charvát(4), Honza Charvát, Honza Kobliha(20), Anička Urbanová, Johanka Součková (14), Adélka Hroščáníková(1).

První zápas proti našemu druhému družstvu jsme vyhráli 9:7. Druhý soupeř byl Sokol II Prostějov, se kterým jsme bohužel remízovali 9:9, ale zápas byl velmi vyrovnaný. Třetí zápas s Ivankou při Dunaji bohužel skončil pro nás prohrou 12:20, ale myslím si, že tento zápas nebyl zahozený, děti pořád bojovali, hold se ukázaly naše slabiny, jako jsou neproměněné branky, či sedmimetrové hody. Jako poslední zápas v sobotním turnajovém dni nás čekal nejtěžší soupeř a to TJ Jiskra Havlíčkův Brod, kde musíme pochválit každého hráče, protože bojovnost neopadla a výsledek dopadl celkem dobře, i přesto, že jsme prohráli.

Neděli jsme zahájili opět remízou proti SK Žeravice 15:15, ale zápas byl opravdu napínavý do poslední minuty, od obrany přes útok to šlapalo, jak mělo, bohužel se nás tu štěstíčko moc nedrželo. Jako další a poslední zápas celého turnaje nás čekala Telnice, kde to byl opravdu opět vyrovnaný zápas, dalo by se říct, že to vypadalo už jako házená, atmosféra od rodičů, spoluhráčů i ostatních protihráčů byla neuvěřitelná, ale bohužel v poslední půl minutě se na protihráče usmálo štěstí a vítězný gól si připsal sokol Telnice 18:19.

V konečném pořadí jsme obsadili s jednou výhrou, dvěma nešťastnými remízami a třemi prohrami předposlední páté místo.

Celkový výkon družstva si opravdu zaslouží velkou pochvalu. Z turnaje si odnášejí další cenné zkušenosti, které se budou hodit do nadcházejících turnajů a zápasů. Nadále bychom chtěly jako trenérky moc poděkovat rodičům za jejich pomoc před i v průběhu turnaje a samozřejmě za skvělou atmosféru, která hnala naše děti k lepším výkonům.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
21.3. doma ml.dorost 13:30  s Juliánovem
st.dorost 15:30  se Vsetínem
muži 17:30  se Vsetínem
22.3. venku st.žáci    4.kolo ŽL - Strakonice

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook