Zpravodaj č. 6/2019

SOBOTA 23.3.2019:

 

Ml.žačky: Velká Bystřice/Žeravice – SK Žeravice             19 : 15 (11 : 5)

Naše děvčata zajížděly k prvnímu utkání do Přerova k utkání s Žeravicemi. Utkání bylo očekávané derby. Jak se píše o utkání ze strany Žeravic, tak se dá plně souhlasit. Holky byly plně soustředěné a nachystané k bojovnému utkání. Kluky z Žeravic překvapily hned od začátku a celé utkání měly pod kontrolou.
 

Sestava: Pospíšil Mirek, Válková Domča, Urbanová Anička (4), Jednástíková Anička (7), Švábeníková Anet (5), Vážanová Anička, Krutilová Terka (1), Laufová Nikča, Laufová Nelča, Klvaňová Neli, Škvorová Pavla, Pleváková Bety (2), Lysoňová Kačka.


Celému družstvu patří velká gratulace za bojovný a zodpovědný výkon!!! 

 

Píše se v Žeravicích:

Velká Bystřice/SK Žeravice - SK Žeravice    19 : 15    (11 : 5)

Zahajovací utkání jarní části ligy OLKSH mladšího žactva přineslo derby mezi družstvy našich mladších žáků a společného družstva mladších žákyň Velká Bystřice/SK Žeravice. I přes relativně snadnou výhru mladších žáků na domácím turnaji, byli kluci varování, aby soupeře nepodcenili a přistoupili k zápasu zodpovědně. Bohužel opak byl pravdou. Od začátku utkání jsme tahali za kratší provaz a holky zejména v prvním poločase jasně dominovaly. Největším zklamáním byl přístup některých hráčů, kteří do utkání nastoupili bez zájmu a bojovnosti, jak v útoku, tak i obraně. Bohužel z výborných výkonů z domácích turnajů jsme si do úvodního jarního zápasu nezvali skoro nic. Holky nás předčily zejména v pohybu a především bojovnosti. Svým výkonem a zaslouženou výhrou udělily našim klukům tvrdou lekci, ze které si naši hráči doufám vezmou ponaučení a v příštích utkáních bude jejich přístup výrazně jiný.

Nezbývá nám nic jiného než toto nepovedené vystoupení hodit za hlavu a začít opět naplno makat už na nejbližším tréninku a následně v dalších jarních zápasech.

 

 

Muži: Házená Velká Bystřice – TJ Náchod                       31 : 20 (13 : 8)

Po měsíční pauze hráli naši kluci konečně před domácím publikem, kde si chtěli spravit chuť po dvou nevydařených venkovních utkáních. Soupeře z východních Čech jsme na podzim dokázali porazit na jeho vlastní palubovce, a proto jsme věřili i v domácí úspěch.
Začátek zápasu se naši kluci ujali vedení 4:1, ale borci z Náchoda určitě nepřijeli do Velké Bystřice prohrát a tak se jim podařilo během poločasu skóre několikrát dotáhnout. Poločasový výsledek skončil sice o 5 branek ale odskočit se podařilo až v samotném závěru první půle. Kdyby chlapi proměňovali všechny jasné šance a neztráceli míče, pak by se rozhodlo již v první půli, která mohlo skončit klidně i rozdílem 10 branek. Černou tečkou poločasu bylo nezaviněné zranění hostujícího hráče, jenž si vykloubil rameno a musela pro něj dokonce přijet záchranka. Přejeme tímto co nejkratší uzdravení.
Druhá polovina utkání byla již plně v naší režii a náskok se postupně navyšoval, takže dostali příležitost všichni hráči z lavičky.
Příští kolo jedeme na horkou půdu lídra tabulky do jihomoravských Hustopečí, kde se určitě porveme o nějaký ten bod.

Rozhodčí: Šlezingr - Špunar. Vyloučení: 5 – 9. Branky ze 7m hodů: 1 – 3. Diváků: 141

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P. 1, Pörsök P. 2, Švébiš O. 3, Dobeš J. 6, Kubeša L. 1, Pastorek D. 1, Souček Š. 6, Buršík T., Dosoudil R. 2, Kubis J. 1, Maceášik T., Mužík 8/1.



St.žáci: Tatran Litovel - Házená Velká Bystřice               22 : 26 (7 : 10)

Na první jarní zápas i když jsme měli spoustu přípravy na Šibřinky jsme se vydali poměřit síly do nedaleké Litovle. Nevěděli jsme, jak na tom soupeř bude, ale my jsme při dlouhé zimní přestávce poctivě trénovali a sehráli i dobrá utkání na VAPE Cupu, takže jsme si i věřili, že by to pro nás mohlo dobře dopadnout. Po nástupu na hřiště a odehrátých deseti minutách to bohužel vypadalo na ručník. Náš tým prohrával o 5 gólů a nebyl si schopen pořádně nahrát ani vystřelit. To byl impuls pro trenérku, aby si vzala time-out a důrazně vysvětlila klukům, že měli už dost času na nesmylsly, a že je potřeba se uklidnit a začít o hře přemýšlet. Bylo to, jak mávnutím kouzelným proutkem. Kluci uklidnili hru a začali postupně stahovat náskok soupeře. Do prvního poločasu jsme nejen soupeře dotáhli, ale i přidali nějaký ten gól navíc, takže do přestávky jsme šli za stavu 10:15. Druhý poločas začal stejným způsobem, jak ten první. Zbrklost a nastřelování brankaře. Soupeř nás dotáhl a my měli co dělat ho zastavit. Díky time-outu, který v tomto utkání působil, jako lék, si naši kluci opět vzpoměli, že hra začíná v obraně a postupně hráče Litovle přehrávali. Vybudovali jsme si postupně drobný náskok, který jsme udrželi až do konce.

Sestava: Salašnyj Jakub, Novák Ladislav - Juračka Tomáš, Pečinka Vojtěch, Horáček Adam, Slepica Štěpán, Matulík Petr, Matulík Pavel, Schaffner Vojtěch, Potůček Vojtěch, Tomek Kryštof, Čáp Aleš.

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – TJ Náchod               36 : 21 (19 : 8)

Sestava: Kročil M.(1/1), Zácha V.(1) – Černý R.(6), Kotěšovský A.(10), Pečínka V.(1), Schaffner V.(1), Dvořák H.(1/1), Haderka V.(3), Schaffner D.(5), Pelák M.(7/3), Zedník V.


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

30.3.

doma

ml.žáci

9:00

s Litovlí

venku

st.žáci

13:30

 v Hranicích

ženy

14:00

 v Hodoníně

31.3.

doma

mini ml. A

9:00

 Turnaj ve Velké Bystřici

mini ml. B

9:00

 Turnaj ve Velké Bystřici

mini st. A.

11:30

 Turnaj ve Velké Bystřici

mini st. B

11:30

 Turnaj ve Velké Bystřici

venku

ml.žačky

9:00

 v Senici n. H.

muži

10:30

 v Hustopečích

ml.dorost

14:00

 v Novém Veselí

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook