Zpravodaj č. 8-9/2019

SOBOTA 6.4.2019:

Ml.žáci: Házená V. Bystřice – DHK Zora Olomouc „A“    18 : 21 (15 : 13)

Do druhého mistrovského utkání jarní sezóny nastoupili naši mladší žáci proti děvčatům z Olomouce. Na domácí palubovce se chtěli předvést v roli favoritů. Toto se jim vcelku dařilo ve vyrovnané první polovině utkání. V druhé půlce náš tým o hlavu větší holky ze Zory herně přehrály. Byly výrazně rychlejší, hru si užívaly. V našem družstvu začala naopak upadat nálada, hoši začali zmatkovat a vše co jsme v týdnu natrénovali, neuměli prodat. 
Konečný výsledek 18:21 není úplný propadák, ale umíme předvést lepší hru než tuto sobotu. Vyzdvihnout musíme výkon gólmanky ze Zory a opět i našeho brankáře Ládi Nováka.
Jsme poučeni a v příštím týdnu musíme více zabrat!

Sestava: Novák L., Janík T. – Tomek K.(3), Papoušek M.(1), Čáp A.(7/1), Janalík M., Nevrlý J.(1), Petr M.(4), Kobliha J., Wippern O. A., Čáp D.(1), Chaloupka B., Bartoník A.(1).



Muži: Házená Velká Bystřice – HC Zlín                             26 : 22 (13 : 8)

Rozhodčí: Friedel - Kučerka. Vyloučení: 2 – 5. Branky ze 7m hodů: 7 – 3. Diváků: 145

Sestava a branky: Vydra M.(1), Schneider P. – Wolf P.(1), Pörsök P.(6/1), Švébiš O.(5/2), Dobeš J.(3), Kubeša L.(2), Pastorek D.(1), Prošvic T.(3), Buršík T., Dosoudil R., Machynek M., Slovák T., Mužík D.(4/4).

 

Ml.dorost: Házená V. Bystřice – TJ Sokol Žďár n. S.       38 : 34 (16 : 15)

Sestava a branky: Kročil M., Zácha V. – Černý R.(2), Kotěšovský A.(6), Schaffner V., Dvořák H.(1), Dzieržava J., Haderka V.(5/1), Schaffner D.(4/1), Pečinka M., Pelák M.(13/1), Vysloužil J.(5), Zedník V., Mika D.(2).

 

St.žáci: Házená Velká Bystřice – HBC Olomouc „A“         21 : 52 (4 : 26)

Sestava: Novák L., Salašnyj J. - Matulík Pavel, Horáček A. (1), Čáp A.(1), Pečínka V. (8), Tomek K., Potůček V., Slepica Š., Schaffner V. (1), Juračka T. (10).

 

 

NEDĚLE 7.4.2019:

Ženy: Sokol Poruba „B“ - Házená Velká Bystřice           25 : 21 (14 : 12)

Sestava a branky: Steigerová J., Mikulášková L. – Hejtmánková V.(5/2), Uličná M.(6), Macharáčková J.(1), Moťková H., Hymrová D.(3), Kleislová K.(1), Coufalová Z.(2), Begalová A.(3).

 

SOBOTA 13.4.2019:


Mini: Turnaj v Telnici

V sobotu 13.4. se naši hráči zúčastnili spolu se staršími miniky tradičního JARNÍHO TURNAJE v Telnici. Jedná se o kvalitní mezinárodní turnaj, kterého se zúčastňujeme pravidelně a loni ho naši kluci v kategorii mini mladší vyhráli. Na turnaj jsme jeli autobusem.

Mini mladší hráli systémem každý s každým, přičemž turnaje se zúčastnilo celkem 9 družstev včetně našeho. TELNICE, ŠKP BRATISLAVA, MALACKY, SOKOLNICE, NÁCHOD A, NÁCHOD B, DUKLA PRAHA ČERVENÍ, DUKLA PRAHA ŽLUTÍ A HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE. Hrálo se 1x10minut.
Bohužel díky „omluvě“ jednoho hráče v pátek večer před odjezdem nás bylo 6, takže jeden na střídání.
Za družstvo Velká Bystřice hráli:
Pavel Slepica, David Peter, Tonda Šmalec, Denis Miklík, Tomáš Tomanec a Kuba Mader. V polovině prvního zápasu se zranil Denis a my neměli nikoho na střídání. O to víc si vážím účasti Davida, který se na hrudi před odjezdem opařil horkým čajem a přesto jel a bojoval. A to nás čekalo ještě 7 zápasů.........

Postupně jsme hráli s Telnicí - prohra 12:18, pak následovala šňůra výher s Duklou-červení 14:6, Malackami 9:8, Náchodem B 18:7, ŠKP Bratislava 16:7, Duklklou-žlutí 13:4 a Sokolnicí 13:3. Tím jsme si zajistili 3.místo. Poslední zápas jsme hráli s Náchodem A a všichni toho už měli plné kecky. Začátek vyrovnaný, ale postupně nás soupeř převálcoval 7:18, takže sen o 2.místě v podobě výhry nad Náchodem A se rozplynul. Všechny zápasy byla povinná osobní obrana, která je celkem náročná na pohyb. Přesto je potřeba všem poděkovat za bojovný výkon.

 

Mini starší hráli systémem každý s každým, přičemž turnaje se zúčastnilo celkem 8 družstev včetně našeho. TELNICE, ŠKP BRATISLAVA, MALACKY, SOKOLNICE, DUKLA PRAHA ČERVENÍ, DUKLA PRAHA ŽLUTÍ, ÚJEZD U BRNA A HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE. Hrálo se 1x10minut.
Za družstvo Velká Bystřice hráli: Nikolas Flora, Šimon Možíš, Matěj Schneider, Prokop Tomek, Matteo Cartelli, Mirek Pospíšil a Vojta Urban. Původní plán byl boj o medaile, ale před turnajem přicházeli omluvenky ať z důvodů nemoci, tak jen tak („nechtění“).
V prvním utkání se 2 hráči zranění ve starších a jeden v mladších. Muselo následovat nepříjemné rozhodnutí trenéra, a to šetření se na prestižní turnaj „Prague handball cup 2019“, kam jedeme od 18.-22.4.2019. Protože se zranili hráči, kteří na tento turnaj jedou. Po turnaji v Telnici nám zbylo 8 hráčů, kteří jedou na turnaj do Prahy, kde se hraje házená 6+1. Proto celkové umístění 7.místo.
Výsledky byly následující: s Telnice prohra 7:14, s Újezdem prohra 5:14, s Bratislavou prohra 10:12, s Malackami prohra 14:21, s Duklou červeňásci prohra 6:16, s Duklou žluťásci prohra 13:14 a se Sokolnicí výhra 14:13.

Bohužel nemáme tak široký kádr. Ukázalo se, že asi nejlepší varianta do budoucna bude práci v mini starších rozdělit do dvou výkonnostních skupin a pracovat s nimi takto. Protože se bohužel nepotvrdilo, že lepší vytáhnou se sebou slabší. Opak je pravdou, slabší spoléhají na lepší, že zápas vyhrají oni. Jakmile je družstvo postaveno pouze ze slabších, tak jim nezbývá nic jiného, než se pohnout a ten gól dát.

Každý turnaj posouvá samotné hráče, ale i trenéry dopředu!!! Poděkování patří našemu dopravci Lendymu, jehož mikrobus nás bezpečně odvezl do Telnice a přivezl zpět. Poděkování patří i rodičům,kteří nám svěřili své děti a určitě nám drželi palce.

Další prestižní turnaj, kterého se zúčastníme je na Slovensku ve Stupavě v květnu.
 

Muži: Házená Velká Bystřice – HBC Ronal Jičín „B“        28 : 26 (11 : 9)

Podzimní zápas v Jičíně se nám moc nevydařil, proto jsme chtěli porážku z Čech odčinit jasným vítězstvím. Hosté však byli výrazně proti a s našimi borci drželi krok po celý první i druhý poločas. Pokaždé, když se nám podařilo odskočit na rozdíl 2-4 branek, jsme nebyli schopni náskok navýšit, ba naopak soupeř se vždy dotahoval. Na konci utkání jsme šli do 4 hráčů v poli, ale i toto oslabení jsme dokázali udržet a prodloužili tím domácí neporazitelnost o další zápas. Střelecky se dařilo především T. Prošvicovi, který soupeři nasázel 9 branek a v dobrém světle se předvedl i P. Wolf, autor 5-ti branek.

Další zápas hrajeme opět doma 4.5.2019 s Bystřicí pod Hostýnem, kde se porveme v přímém souboji o 5.místo v tabulce.

Rozhodčí: Procházka - Horáček. Vyloučení: 6 – 5. Branky ze 7m hodů: 1 – 2. Diváků: 126

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P.(5), Pörsök P., Švébiš O., Dobeš J.(7), Kubeša L.(2), Pastorek D.(2), Prošvic T.(9), Buršík T., Maceášik T.,  Machynek M., Slovák T., Mužík D.(3/1).

 

Ml.dorost: Házená V. Bystřice – C.S. Cargo HBC Jičín   25 : 37 (13 : 17)

Sestava a branky: Kročil M., Zácha V. – Černý R.(3), Kotěšovský A.(4/1), Pečinka V.,  Schaffner V., Dzieržava J., Schaffner D.(5), Mika D.(2), Pelák M.(6), Vysloužil J.(1), Zedník V.(4).

 

Ml.žačky: Cement Hranice - Velká Bystřice/Žeravice        18: 14 (11 : 9)

V sobotu 13.4. se naše Žaby utkaly v Hranicích s místním chlapeckým týmem. Osobku začaly aktivně, dostaly se do 4 brankového vedení a bohužel taky do ztráty výborné hráčky Aničky Jedenástíkové, která si zranila ruku a zůstala na lavičce. Kluci z Hranic brzy vyrovnali a v podstatě celou dobu si udržovali náskok dvou branek. Holky hrály dobře, zkoušely nacvičené signály, hru měly určitě pestřejší než soupeř, nicméně to nestačilo. Kluci to utáhli silou a přálo jim štěstí v podobě spousty nastřelených tyčí a taky 2 neproměněné holčičí sedmičky. Zápas skončil 18:14, ale my víme, že stačí málo a bude to příště jinak. 

Sestava: Válková D., Slováčková A., Urbanová A., Jedenástíková A., Švábeníková A. (5), Krutilová T., Ročáková E. (1), Pleváková B. (8), Lysoňová K., Kadalová B..
 

 

St.žáci: HBC Olomouc „B“ - Házená Velká Bystřice       36 : 27 (17 : 14)

Sestava: Novák L. - Matulík Pavel (1), Horáček A. (3/1), Pečínka V. (4), Tomek K., Potůček V., Slepica Š., Matulík Petr, Schaffner V. (7), Juračka T. (12/1), Salašnyj J. (1)

 

 

NEDĚLE 14.4.2019:

Ženy: TJ Sokol Karviná - Házená Velká Bystřice        23 : 34 (12 : 19)

Zápas s Karvinou jsme určitě nechtěly podcenit a podle toho to od začátku vypadalo. Začínaly jsme hrou na dva pivoty, protože byl opět nedostatek hráček na spojkách. Pozorná obrana, postupné útoky hrané do zakončení ze správných pozic, neuspěchaná hra z opět výborným zakončením z postu pivota. Vedení jsme udržovaly od začátku do konce, zápas se odehrával v naší režii. Děkuji všem hráčkám za přístup a bojovnost.

Sestava a branky: Mikulášková L., Zemanová R. – Hejtmánková V.(6/1), Uličná M.(10), Macharáčková J., Moťková H.(1/1), Kleislová K.(1), Coufalová Z., Turková A.(3), Hymrová D.(4), Begalová A.(9).

 

Ml.žáci: TJ Sokol Horka n. M. - Házená V. Bystřice          19 : 16 (8 : 10)

V neděli 14.4.2019 jsme se vypravili do nedaleké Senice na Hané na v pořadí 3. mistrák v sezóně. Po týdenní tréninkové přípravě jsme se vydali bojovat o body s týmem Horky nad Moravou. Nastoupili jsme v sestavě bez zraněného Aldy Čápa. V první polovině utkání jsme získali mírné vedení, ovšem v druhé půli se do nás dravě pustila trojčata, holky Jurečkovy a my začali chybovat, zmatkovat, nedali jsme na rady našich trenérů Romana a Miloše a o vedení, tak jako v minulém kole přišli. 

Konečný výsledek 19:16 pro Horku nad Moravou je zasloužený! 

Sestava: Novák L. – Tomek K.(7/2), Papoušek M., Janalík M., Nevrlý J.(4), Petr M.(2), Kobliha J., Wippern O. A., Čáp D.(1), Chaloupka B., Janalík T.(1), Bartoník A.(1/1), Urva Š.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

27.4.

doma

ml.žáčky

9:30

 se Zorou   Olomouc "B"

ml.žáci

10:30

 s Centrem Haná "A"

venku

mini ml. A

10:00

 Turnaj v Senici n. H.

mini ml. B

10:00

 Turnaj v Senici n. H.

28.4.

doma

ženy

15:30

 s Žeravicemi

venku

mini st. A

10:30

 Turnaj v Litovli (DHK)

mini st. B

10:30

 Turnaj v Litovli (DHK)

ml.dorost

15:00

 v Zubří

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook