Zpravodaj č. 13/2019

SOBOTA 1.6.2019:
 

Ml.žačky: V. Bystřice / Žeravice – Senice n. H.                 17 : 15 (10 : 7)

Sestava a branky: Kadalová B.,  – Válková D., Slováčková A., Urbanová A.(2), Jedenástíková A., Švábeníková A.(5/2), Vážanová A., Laufová Nikola, Lauifová Nela, Ročáková E.(2), Klvaňová N., Pleváková B.(8/5), Lysoňová K., Topalovič N.

 

NEDĚLE 2.6.2019
 

Ml.žáci: Centrum Haná A – Házená Velká Bystřice           24 : 12 (13 : 8)

Sestava a branky: Novák L.,  – Tomek K.(1/1), Janalík M.(4), Nevrlý J., Petr M.(1), Kobliha J., Chaloupka B., Janalík T.(2), Bartoník A.(4).


St.žáci: Centrum Haná A – Házená Velká Bystřice           37 : 15 (16 : 8)

Sestava a branky: Salašnyj J., Novák L.(1),  – Matulík Pavel(2), Horáček A.(1), Pečínka V.(5), Tomek K.(1), Nevrlý J., Schaffner V.(2), Juračka T.(2). Slepica Š.(1)

 

 

TURNAJ MINICUP LITOVEL 2019 – mini mladší

Ve dnech 31.5.-2.6. jsme se zúčastnili tradičního turnaje V Litovli. Turnaj byl obsazen 12-ti družstvy z celé ČR. Turnaj probíhal, jak v kategorii mini mladší, kteří hráli v hale, tak v kategorii mini starší. Ti hráli na venkovním hřišti. Velká Bystřice obsadila pouze kategorii mladší. Hrací doba byla 2x10minut. Celý turnaj bylo možno sledovat na internetu a to jak výsledky, tak vybrané zápasy v přímém přenosu. Systém hry byla většinou osobní obrana - i když ne všechna družstva jí praktikovala.

Turnaje se zúčastnila družstva:

SK ŽERAVICE, HÁZENÁ NÁCHOD A a B, SOKOL TELNICE, DUKLA PRAHA, PRAHA CHODOV, HK IVANČICE, HORKA NAD MORAVOU, TATRAN LITOVEL, KOSTELEC NA HANÉ, SOKOL SOKOLNICE, HK IVANČICE, HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE .

Systém turnaje byl takový, že hrál každý s každým. V pátek jsme hráli tři zápasy. První jsme nastoupili proti DUKLE PRAHA. Byla to z naší strany hra bez brankaře. Co šlo na bránu - byla branka. V útoku jsme hráli dobře. Výsledek byl 27:30 v náš neprospěch. Druhý zápas nás čekalo rovněž družstvo z Prahy CHODOV. Tady už se obranná hra zlepšila a my vyhráli 20:10. Poslední páteční zápas nás čekalo družstvo NÁCHODA A. První poločas vyrovnaná hra, kdy soupeř dotahoval a poločas skončil remízou. Druhý poločas jsme udělali spoustu technických chyb a nakonec prohráli 13:18.

V sobotu nás čekalo 6 zápasů a my začínali proti Horce n. M. Zlepšila se hlavně hra brankaře a my vyhráli 21:12. Hned po tomto zápase jsme nastoupili proti ŽERAVICÍM a rovněž vyhráli 22:13. Další zápas byl proti domácímu družstvu TATRANU LITOVEL a opět výhra 18:13. Se všemi třemi družstvy hrajeme pravidelnou soutěž, takže se známe. Následoval zápas s družstvem SOKOLA SOKOLNICE. Po dobrém výkonu, jak v obraně, tak v útoku jsme zvítězili 27:13. Po těchto výhrách jsme si zlepšili postavení v tabulce a následoval těžký soupeř TELNICE. Pokud bychom vyhráli, hodně bychom se přiblížili medailovému umístění. Bohužel se nám zranil těsně před zápasem klíčový hráč a my nestačili na soupeře a prohráli 17:23. Poslední zápas soboty nás čekal NÁCHOD B. Po prohře jsme opět zahráli to, co umíme a vyhráli jsme 22:6.

Tím nám skončil sobotní zápasový program. V neděli nám zbývali dva zápasy. V prvním jsme se potkali s KOSTELCEM n. H. Kluci chtěli vyhrát - i když už na stupně vítězů neměli. Soustředěným výkonem se jim to povedlo v poměru 13:6. Poslední zápas turnaje nás čekalo družstvo HK IVANČICE. Byl to nepovedený zápas s mnoha chybami a neproměněnými šancemi. Výsledkem byla prohra 17:19. Přes tuto prohru jsme skončili na čtvrtém místě.

Poděkování patří všem hráčům za bojovnost i když někteří mají zatím rezervy,ale věřím,že vše doženou.Poděkování patří rovněž rodičům,kteří se přijeli podívat a povzbuzovali.

Konečné pořadí mini mladší:
            1. DUKLA PRAHA
            2. TJ NÁCHOD A
            3. SOKOL TELNICE
            4. HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE
            5. PRAHA-CHODOV
            6.KOSTELEC NA HANÉ
            7.HORKA NAD MORAVOU
            8.SOKOL SOKOLNICE
            9.HK IVANČICE
            10.SK ŽERAVICE
            11.TJ NÁCHOD B
            12.TATRAN LITOVEL.

Pokud máme hodnotit turnaj, hodně to všem dalo. Čtvrté místo je v takovéto konkurenci pěkné. Kluci bojovali i když jim vše nevycházelo. I na to se musí připravit, že vše vždy nevyjde.

Sestava:TOM TOMANEC, ŠTĚPA MULLER, KRYŠTOF FLASAR,DAVID PETER,PAVEL SLEPICA, KUBA MADER, TOM VOJTKO A TONDA ŠMALEC.


 

SOBOTA 8.6.2019:

 

Sobota 8.6.2019 nám nabídla spoustu házenkářské podívané.
V 9:00 přivítali mladší žáci kluky z olomouckého HBC. Naši borci v oslabené sestavě předvedli výborný výkon a za prohru 17 : 21 se nemusí stadět. Viděli jsme vyrovnané utkání s týmem Olomouce, který si zaslouženě u nás vybojoval 1. místo v olomouclé oblasti.
V 10:30 nastoupili starší žáci k utkání s týmem Centrum Haná B. naši hráči, zde potvrdili roli favoritů a zaslouženě zvítězili.
Dalším v pořadí byl zápas děvčat proti týmu Cementu Hranice. Ve strhujícím utkání naše děvčata v posledních sekundách zápasu dala vítězný gól a body zůstávají doma.
Všem hráčům děkujeme za skvělé výkony a do další sezóny přejeme všem další vydařená utkání

 

Ml.žačky: V. Bystřice / Žeravice – Cement Hranice         20 : 19 (10 : 11)

Sestava a branky: Pospíšil M.  – Válková D.(1), Rellová Z., Slováčková A., Urbanová A.(1), Jedenástíková A.(1), Švábeníková A.(7), Vážanová A., Kroutilová T. A., Laufová Nikola, Lauifová Nela, Ročáková E., Skvorová P., Pleváková B.(10/4).


Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – HBC Olomouc               17 : 21 (9 : 13)

Sestava a branky: Novák L.,  – Tomek K.(5), Janalík M.(5), Nevrlý J.(4/1), Petr M.(1), Kobliha J., Wippern O. A., Chaloupka B.(1), Čepko - Aughpin R., Urva Š., Janalík T.


St.žáci: Házená Velká Bystřice - Centrum Haná B           31 : 13 (14 : 7)

8.6. 2019 jsme odehráli poslední mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2018/2019.
V sobotu jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z Kostelce na Hané. I když jsme věděli, že náš soupeř nezískal ani jeden bod v celé soutěži, nechtěli jsme nic podcenit a tak do utkání naši borci nastoupili naplno. Od prvního písknutí do píšťalky bylo jasné, kdo bude na hřišti dominovat. I když se soupeř snažil a měl pár hezký akcí, tak jsme byli my co jsme tahali za delší konec a celé utkání bylo v naší režii. Soupeře jsme porazili velmi dobrou obranou, nápaditým útokem a také výbornými zákroky brankařů.

Sestava a branky: Salašnyj J.(1), Novák L.,  – Matulík Pavel, Horáček A.(7/1), Pečínka V.(2), Tomek K.(2),Potůček V.(1), Slepica Š.(1),  Nevrlý J.(1), Schaffner V.(5), Juračka T.(11). Slepica Š.(1)


 

 

Společné ukončení házenkářské sezóny 2018/2019:

Po dopoledním házenkářském bloku se všechny naše mládežnické týmy se svými trenéry, vedoucími družstev, rodiči a fanoušky sešly opět na hřišti Na Letné. Zde jsme společně ukončili házenkářskou sezónu 2018/2019.
Pro děti naši trenéři miniků, mladších žákyň, mladších žáků a starších žáků připravili občerstvení s bohatým programem. 
Minici si byli užít zábavu v lanovém centru. 
Trenéři pro děvčata připravili dobrodružný program s přenocováním na hřišti a také krásný zážitek na "bobovce" na Hrubé Vodě. 
Nechyběly ani medaile pro všechny děti. 
A nakonec tu byl i skákací hrad! 
Ukončení sezóny vyvrcholilo soutěžemi pro rodiče a závěrečným házenkářským utkáním maminek proti tátům!
Příjemný den Na Letné jsme zakončili dobrým jídlem, pitím a samozřejmě dalšími plány do nové sezóny!
Děkujeme všem za krásný den!

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook