Zpravodaj č. 17/2019

SOBOTA 28.9.2019


Mini starší: Turnaj v Uničově

V sobotu 28.9. jsme hráli druhé kolo turnajů a zajížděli jsme do Uničkova, kde se hrálo na venkovním hřišti. Tentokrát se sešli všichni hráči. Jelikož mladší minici hráli v Senici a jeden hráč jim chyběl, půjčili jsme Davida Petera mladším, jelikož věkově do této kategorie spadá. Takže nás bylo na hru celkem 12. První poločas povinná osobka, druhý poločas zasunutá obrana.

Turnaje se zúčastnili:Vojta Urban,Kryštof Potůček,Radim Koreczki,Matěj Schneider,Tom Tomanec,Štěpa Muller,Pavel Slepica,Tom Vojtko,Kuba Mader,Denis Miklík,Tonda Šmalec a Kryštof Flasar.

Turnaj hrálo 5 družstev. S našimi dvěma družstvy domácí Uničov a HBC Olomouc A a B

Průběh zápasů byl obdobný u všech. Nejlépe si zahráli obě naše družstva proti sobě. Bohužel se hrálo venku a bylo po dešti. Povrch se klouzal a tak jsme byli nakonec rádi, že se nikdo nezranil. Hrálo se 2x8minut. Po turnaji se rozdali ceny - sladkosti a ujíždělo se domů.

Opět poděkování rodičům,kteří jeli s námi.

Příští týden máme volno a další týden jedeme v sobotu 12.10. ve 13hod do Žeravic

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – SKP Frýdek-Místek 29 : 39 (15 : 22)

Sestava: Hromek J., Horenský S., Janota M., Pečinka M. (1), Horáček A., Zedník V. (3), Kotěšovský A. (10), Juračka T., Hudeček S. (2), Oščádal O. (5), Schaffner V. (1), Lakomý R. (3), Černý R. (2), Dvořák H. (2), Pečinka V.
 

 

NEDĚLE 29.9.2019
 

St.žáci: Soutěžní turnaj ve Frýdku-Místku

Dne 29 9. 2019 jsme odehráli další venkovní mistrovský turnaj ve Frýdku-Místku.

SKP Frýdek-Místek - HÁZENÁ Velká Bystřice               32 : 9 (18 : 3)

Začátek utkání nebyl úplně, tak špatný, ale bohužel během postupující doby se projevovaly dispoziční a herní rozdíly mezi hráči soupeře a námi. Našich pár pěkných gólových situací bohužel nestačily na dobře organizovanou obranu soupeře. Soupeř nás přehrál a zaslouženě vyhrál.

HBC Olomouc - HÁZENÁ Velká Bystřice                       29 : 9

Do druhého utkání jsme nastoupily s předsevzetím lepšího výkonu než v utkání s Frýdkem-Místkem. To se nám chvíli i dařilo, ale opět nás bohužel potopily zbytečné chyby v obraně a v útoku pomalý pohyb a nepřesnost přihrávek. I proto soupeř po zásluze vyhrál.

Sestava: Novák Ladislav, Matulík Petr, Matulík Pavel, Potůček Vojtěch, Čáp Aleš, Kobliha Jan, Nevrlý Jan, Tomek Kryštof, Janalík Martin a Štybnar Miroslav .

 

Muži: HC Zlín - Házená Velká Bystřice                           29 : 26 (13 : 13)

Ve druhém ligovém zápase jsme původně měli hrát doma, ale doposud nedokončená rekonstrukce povrchu haly nás přinutila ke změně pořadatelství, s čímž tým Zlína souhlasil, a tak jsme zajížděli na půdu soupeře.

Do Zlína nás jel menší počet než do předchozích Vršovic, když se celá řada hráčů omluvila. Přesto jsme od začátku utkání dokázali s domácím týmem držet krok. Zápas, co se týče průběhu skóre probíhal jako přes kopírák se zápasem v Praze. Výborně chytající Buba, bojovná obrana, a kostrbatý útok. Do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 13:13.

V druhé polovině utkání začalo lépe naše družstvo, kdy jsme se ujali vedení a soupeř vždy dotahoval, my zase odskočili a tak to probíhalo vesměs celý druhý poločas. Za stavu 21:20 pro domácí a naší přesilovce, jsme 2x faulovali, O. Švébiš po třetím vyloučení inkasoval červenou kartu a hráli 4 na 5. Zdálo se, že s námi bude ámen, ale paradoxně jsme toto oslabení vyhráli a srovnali stav na 21:21. Sérií slepených gólů se nám podařilo dokonce odskočit na 21:24. Vypadalo to pro nás velice slibně, jenže opětovnými chybami v útoku soupeř během takřka jedné minuty utkání opět srovnal a zase se šlo od začátku. Závěr utkání patřil již domácím, kteří na rozdíl od nás dokázali několikráte skórovat a urvat tak cenné body pro Zlín.

V příštím kole zajíždíme v sobotu 5.10. na horkou půdu celku Dvora Králové.

Rozhodčí: Pluhař - Suchánek. Vyloučení: 2 – 6. Branky ze 7m hodů: 3 – 1. Diváků: 148.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Švébiš O. (1), Strádal J. (1),  Spurný T. (3), Machynek M., Menšík N. (4), Mičola J. (2),  Tůma M. (3), Kubis J. (3),  Mužík D. 9/1.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
5.10. doma ml.žačky 9:00  s Uničovem (Školní hasla)
ml.žačky 12:00  se Zorou Olomou"B" (Školní hasla)
venku muži 17:00  ve Dvoře Králové
6.10. doma ml.žáci 9.00  s Centrem Haná (Školní hala)
ml.žáci 11:30  s Tatranem Litovel (Školní hala)
venku ml.dorost 13:00  v Karviné

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook