Zpravodaj č. 5/2020

BOBO CUP 29.2. – 1.3.2020 TURNAJ MINIHÁZENÉ

Poslední únorový víkend se konal 8.ročník domácího turnaje nejmladších házenkářů BOBO-CUP 2020. Turnaj probíhal ve dvou kategoriích a to mini mladší (ročník nar. 2011 a mladší) a mini starší (ročník nar. 2009-2010). Turnaj se uskutečnil v našem areálu Na Letné.

Všechny zápasy probíhaly v hale Na Letné, občerstvení ve Sportbaru Na Letné, večeře, snídaně a obědy pak ve školní jídelně. Družstva z větších vzdáleností byla ubytována ve třídách Masarykovy ZŠ a v ubytovně Na Letné.

Turnaje se zúčastnilo 8 družstev v každé kategorii. Hrací doba byla 1x12minut, turnaj probíhal v sobotu od 9:00 do 16:00 a v neděli od 9:15 do 13:30. Nejprve hráli každý s každým. Podle výsledků se pak udělali dvě skupiny družstev, která se umístila na 1.-4.místě a 5.-8.místě a hráli ještě každý s každým, přičemž se hrálo znovu - předešlé výsledky se nezapočítávali. Každé družstvo odehrálo celkem 10 zápasů.


Mladší minici hráli v sestavě: TONDA ŠMALEC, PAVEL SLEPICA, DAVID PETER, KUBA TLAČBABA, MATES MULLER, ADAM TOMANEC, JARDA KUCIÁN, JULČA ZICHOVÁ, BARČA JURÁŠKOVÁ a ANIČKA FANTOVÁ.


Za starší hráli: TOM TOMANEC, ŠTĚPA MULLER, RADIM KORECZKI, KRYŠTOF POTŮČEK, DENIS MIKLÍK, KUBA MADER, KRYŠTOF FLASAR, MATĚJ SCHNEIDER a VOJTA URBAN.


Mini mladší první zápas smolně remizovali s Náchodem 17:17, když ještě dvě minuty před koncem vedli o dvě branky. Další zápas a opět remíza s Holešovem 12:12. Následovala prohra s Ivančicemi 4:11 a Bratislavou 11:13. S Porubou první vítězství 17:11. Další zápasy s Telnicí a Sokolnicí naši prohráli 10:14 a 16:18. Tím skončili na 5.místě a hráli ve skupině o 5-8.místo. Postupně hráli s Bratislavou - výhra 16:12, Porubou - prohra 16:17 a nakonec výhra s Holešovem 9:6.

Mini starší začínali turnaj s Litovlí, kterou porazili 15:5. Dále následovaly výhry s Holešovem 17:9, Ivančicemi 13:12, Bratislavou 20:8, Porubou 16:9, Telnicí 15:11 a Žeravicemi 19:9. Bez ztráty bodu základní skupinu vyhráli a postoupili do skupiny o 1.-4.místo. První zápas nastoupili proti Litovli a porazili ji 17:12, následoval zápas proti Telnici se stejným výsledkem, jako v základní skupině 15:11. V posledním zápase porazili Holešov 17:10 a celý turnaj vyhráli bez porážky.

Po celou dobu turnaje se o nás vzorně staral Sportbar, kde se dalo občerstvit i najíst. Školní jídelna- kam téměř všichni chodíli na dohodnuté snídaně, obědy a večeře vařila znamenitě. V sobotu všichni, kteří zde spali mohli shlédnout utkání první ligy mužů Velká Bystřice-Zlín a večer shlédnout v hale promítání filmu.

Poděkování patří všem organizátorům a pomocníkům z řad členů oddílu házené a rodičů dětí, které hráli. Rovněž rozhodčím. V rámci turnaje proběhlo školení rozhodčích licence D a bylo zde 10 mladých rozhodčích, které hlídali a školili tři zkušení dospělí rozhodčí.

 

 

Konečné pořadí MINI MLADŠÍ:    1.HK IVANČICE
                                                        2.SOKOL SOKOLNICE
                                                        
3.SOKOL TELNICE
                                                        4.HÁZENÁ NÁCHOD
                                                        
5.ŠKP BRATISLAVA
                                                        6. HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE
                                                        7.SOKOL PORUBA
                                                        8. HÁZENÁ HOLEŠOV

 

 

Konečné pořadí MINI STARŠÍ:     1.HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE
    
                                                    2.SOKOL TELNICE
                                                        3.TATRAN LITOVEL
                                                        
4. HÁZENÁ HOLEŠOV
                                                       
5.HK IVANČICE
                                                        
6.SK ŽERAVICE
                                                        
7.ŠKP BRATISLAVA
                                                        
8.SOKOL PORUBA.

 

 

 

SOBOTA 29.2.2020

 

Muži: Házená Velká Bystřice – HC Zlín           27 : 23 (17 : 13)

Ve druhém kole jarní části jsme na domácí palubovce přivítali soupeře ze Zlína, s nímž jsme na podzim prohráli po vyrovnaném utkání až v samotném závěru o 3 branky rozdílem 29:26. Byl to souboj aktuálně druhého (HVB 17b) s třetím týmem (Zlín 16b) a tudíž přímý souboj o současné druhé místo v soutěži. Oproti utkání s Vršovicemi se naši kluci brzo ujali vedení a to si pohlídali po celou první půli. Zejména zlepšení v obranné části, podpořené výborně chytajícím Michalem Vydrou v brance určilo poločasové skóre 13:11 v náš prospěch.
Po změně stran nastal menší útlum, kdy jsme soupeři dovolili 3x otočit průběh zápasu na svoji stranu. To však trvalo pouze do 43.minuty. Poté opět naši borci převzali otěže zápasu do svých rukou a sérií 5-ti branek otočili na 22:18 a poslední desetiminutovku zvládli s přehledem. Nutno pochválit celý tým za zlepšenou obranu.
V příštím kole přivítáme opět na domácí palubovce celek osmého Dvora Králové, který v posledním kole doma podlehl záloze extraligového Jičína 21:25. Utkání se hraje v sobotu 7.3. v 17:30h.

Rozhodčí: Baader – Novotný J. ; Vyloučení: 5 – 5 ; Branky ze 7m hodů: 3 – 0.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Šoustal J., Wolf P., Pörsök P., Švébiš O. 2, Skřídlo J. 1, Souček Š. 5, Možíš B. 1, Ostrožovič S. 2, Dosoudil R., Dobeš J. 4, Mičola J. 1, Tůma M. 4/1, Kubis J. 4, Mužík D. 3/2.

 

Ml.dorost: SKP Frýdek-Místek - Házená V. Bystřice     44 : 33 (24 : 17)

I ve druhém mistrovské utkání v jarní sezóně se nám nepodařilo dovést body. Stále nás velmi trápí málo důrazná a efektivní obrana, ze které můžeme zahájit rychlý nebo postupný přechod do útočné fáze. V útoku se nám daří a dokážeme si také vytvořit spoustu gólových akcí, ze kterých jich většinu proměníme. Ovšem stále se nedokážeme vypořádat se soupeřovým útokem. Chybí nám hlavně efektivní a včasná komunikace a důrazné přerušení hry soupeře, které mu znemožní následný útok a střelbu na naši bránu.

Víme na čem máme intenzivně pracovat a v čem se zlepšit. Jsme si vědomi, že musíme odevzdat při každém utkání týmový výkon a že jednotlivec nezvrátí celkový výsledek utkání. Do příštího domácího mistrovského utkání s družstvem Karviné musíme odevzdat maximální výkon a na domácí palubovce zvítězit. 

Sestava a branky: Hronek J., Horenský Š., Čedrný R., Lakomý R.(1), Pečinka M.(1), Kotěšovský A.(8), Dvořák H.(2), Kozmík M.(2), Dzieržava J.(2), Oščádal O.(2), Bábek A., Schaffner V.(1), Pečinka V., Hudeček Š.(8/1), Zedník V.(3), Juračka T.(3).


 

NEDĚLE 1.3.2020


Ženy: Házená Velká Bystřice – HK Hodonín „B“           35 : 33 (18 : 13)

Zápas s jedním z favoritů soutěže byl pro nás opět velmi bojovný a těžký. Od začátku zápasu jsme udržovaly několikabrankové vedení, byly vidět pěkné akce na obou stranách. Na naší straně od začátku naštěstí velmi dobře chytala Lucka Mikulášková a tak náš náskok zůstával i při chybách obrany dostatečný. Do druhého poločasu jsme nastupovaly s pětibrankovým vedením. To jsme plus mínus nějaký gól udržovaly skoro celý poločas. Trošku naši hru rozhodil nevybíravý zákrok na naši střední spojku Veroniku Hejtmánkovou. Po jejím odchodu na střídačku Hodonín začal náskok stahovat, ale děvčata se naštěstí zavčas vzpamatovala a uhájila zasloužené vítězství. Díky všem za bojovnost.

Sestava a branky: Mikulášková L., Zemanová R., Hejtmánková V.(8/4), Koppová M.(3), Uličná M.(1), Jiroušová P.(2), Kumrová S.(5), Kaczmarczyková M.(4),  Novobilská I.(5), Coufalová Z., Grygarová G.(2), Kalabisován M.(2), Begalová A.(3/1).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

7.3.

doma

muži

17:30

 s Dvorem Králové

8.3.

doma

mladší dorost

11:00

 s Karvinou

venku

starší žáci

10:20

 v Litovli s Centrem Haná

starší žáci

11:40

 v Litovli s Tatranem Litovel

ženy

12:00

 v Novém Jičíně

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 08/2024

Zpravodaj č. 07/2024

Zpravodaj č. 06/2024

Facebook