Zpravodaj č. 3/2014

SOBOTA 15.2.2014:


Ml.žáci "B": Turnaj mladších žáků - Olomoucká zimní liga

Dne 15.2.2014 proběhl ve sportovní hale Na Letné ve  Velké Bystřici turnaj mladších žáků v rámci Olomoucké zimní ligy. Z původně 6 družstev přihlášených na turnaj se na poslední chvíli odhlásilo z důvodu marodky družstvo TJ JM Chodov Praha a v tak krátkém čase nebylo možné zajistit náhradníka. Proto se nakonec odehrál turnaj s pěti družstvy, a to HK Ivančice, HC Rožnov pod Radhoštěm, SK Žeravice, STM Olomouc 2002 a SK Velká Bystřice B, která byla doplněna 3 hráči z A-čka rok narození 2002. Oproti původnímu plánu byla hrací doba jednotlivých utkání 2 x 15 minut a hrálo se systémem každý s každým.

 

Olomoucká Zimní liga V. Bystřice Ivančice Olomouc Rožnov Žeravice Skóre Body Poř.
 Velká Bystřice   24 : 8 16 : 9 26 : 4 8 : 12 74 : 33 6 2.
 Ivančice 8 : 24   5 : 12 13 : 7 15 : 15 41 : 45 3 4.
 STM Olomouc 9 : 16 12 : 5   14 : 3 10 : 13 45 : 37 4 3.
 Rožnov p. R. 4 : 26 7 : 13 3 : 14   4 : 12 18 : 65 0 5.
 Žeravice 12 : 8 15 : 15 13 : 10 12 : 4   52 : 37 7 1.

 

Konečné pořadí:  

  1. Žeravice
  2. SK Velká Bystřice „B“
  3. STM Olomouc 2002
  4. Ivančice 
  5. Rožnov p. R.

Turnaj měl pro nás opět přípravný charakter, za naše družstvo v tomto turnaji nastoupili Vojta Haderka, Mani Kunc, Hynek Dvořák, Dan Sova, Matouš Pečinka, Vilda Zedník a Rosťa Černý. Z A-čka nám pomohli Bohouš Možíš, Tonda Vodička a Filip Buršík. Ten vždy v 1. poločase poločas hrál v poli a ve 2. poločase vystřídal v bráně Vojtu Haderku.  Oba brankaři chytali v bráně velmi dobře. V poli jsme začínali každé utkání se sestavou B-čka, v jeho průběhu jsme průběžně střídali všechny hráče na různých postech. Turnaj byl zaměřen na zlepšení přechodu do rychlého protiútoku, což se nám až na utkání se Žeravicemi dařilo. Z rychlých protiútoků jsme také nastříleli velké množství branek. Vázla nám však i v jednoznačně vyhraných utkáních obrana, stále nejsme v jednotlivých případech schopni včas zasunout a pomoci spoluhráči. Častokrát jsme museli opakovaně hráče, kteří se ve snaze vypíchnout  míč pohybovali daleko před devítkou, vracet zpět.  Za bojovnost a přístup zaslouží pochvalu všichni hráči, klukům z A-čka děkuji za výraznou pomoc.  Brankově se kluci prosadili takto: Dan Sova 23 branek, Tonda Vodička 17 branek, Bohouš Možíš 15 branek, Matouš Pečinka 7 branek, Filip Buršík 5 branek, Vilda Zedník a Vojta Haderka 3 branky, Hynek Dvořák a Rosťa Černý 1 branku, Mani Kunc vyšel střelecky naprázdno. 
Další turnaj nás čeká 1.3.2014 v Jičíně, kde budeme hrát v kategorii mini 6+1.


Mini starší: Memoriál Václava Síče - turnaj mini v Jičíně

Další turnaj, který absolvovali starší minici mimo sezonu byl 14.ročník memoriálu Václava Síče v Jičíně. Už jsme toho sjezdili s házenou celkem hodně, ale v baště házené - Jičíně na turnaji z našeho oddílu snad v minulosti nikdo nebyl. Takže jsme byli takový kontrolní chroust.
Jeli jsme se dvěma družstvy v sestavě: K. Kobliha(8),  Š. Slepica(2), A. Katinger(16), M.Stryk(19), D. Soška(9) a P. Markvart v bráně, kteří tvořili družstvo „B“, družstvo „A“ hrálo v sestavě: E. Krejzlíková(9), N. Markvartová(7), H. Grygar v bráně, A. Horáček(17), V. Pečínka (7), T. Juračka(16) a V. Krempl(8).
Dopravu nám opět zajistil spolehlivý Lendy svým malým autobusem. Jeli jsme v pátek odpoledne, protože jet v sobotu v 5 hodin ráno a po cestě autobusem hrát 6 hodin házenou by bylo pro naše miniky hodně náročné. Ubytování jsme měli komfortní včetně snídaně v hotelu pana Krále, který je činovníkem jičínské házené a jeho syn tam za miniky hrál. Večer po dojezdu do Jičína a ubytování jsme vyrazili na bazén. Děti byly spokojené a šli brzy spát.
V sobotu ráno jsme začínali v 9hodin. Celkem se zúčastnilo 11 družstev z Čech a jediní z Moravy jsme byli my.

 

 Výsledky našeho družstva A
 Skupina:  V. Bystřice A - Úvaly u Prahy A 14 : 6
   V. Bystřice A - Mladá Boleslav 11 : 5
   V. Bystřice A - HCB Jičín 1 8 : 12
   V. Bystřice A - HCB Jičín 3 15 : 2
   V. Bystřice A - Kutná Hora B 7 : 16
 o 5.místo:  V. Bystřice A - Náchod 9 : 6
 Výsledky našeho družstva B
Skupina:  V. Bystřice B - HCB Jičín 2 9 : 12
   V. Bystřice B - Kutná Hora A 9 : 7
   V. Bystřice A - HCB Jičín 4 13 : 4
   V. Bystřice A - Úvaly u Prahy B 10 : 6
o 3.místo:  V. Bystřice A - HCB Jičín 1 8 : 21

 

Vítězem turnaje se stalo družstvo Kutné Hory B. Na druhém místě skončil HCB Jičín 2, dále HCB Jičín1, V. Bystřice B byla čtvrtá a V. Bystřice A pátá. 

Turnaj splnil naše očekávání, rozhodčí i organizace v pohodě. Zahráli jsme si s dalšími družstvy s nimiž jsme ještě nehráli. Uvažujeme, zda příští rok nepojedeme znovu. To je ale ještě daleko. Teď máme  před sebou domácí BOBO cup, další domácí turnaj 6+1 a začne pravidelná soutěž, z níž si odskočíme na pozvání na veliký turnaj do Slovenské Stupavy a do Hustopečí.

Muži "A": Sokol Trnávka - SK Velká Bystřice "A"                  24 : 26 (11 : 13)

Tabulkově poslední celek vždycky svádí k tomu, že se zde body získají lehce. Věděli jsme, že celek Trnávky během zimní pauzy posílil o několik nových hráčů z Kopřivnice a hlavně, že se po zranění opět objeví jejich obávaný střelec Karel Hanzelka. Nicméně i přes tuto skutečnost bylo získání dvou bodů povinností a proto byli hráči upozorněni, aby se vyvarovali jakékoliv podcenění soupeře.
V zápase jsme celou dobu vedli místy o tři branky, ale naše stará bolest a to proměňování vyložených šancí nám neumožnila klidný průběh. Soupeř nás dotahoval na rozdíl jednoho gólu, a toto se opakovalo téměř celý zápas. Pár minut před koncem se domácím podařilo vyrovnat na 24 : 24 a  tím pořádně polechtat naše nervy. 55 minut vedeme a najednou je to  k ničemu, a hrozí ztráta bodů. Naštěstí se nám povedlo vstřelit 25-tý gól a při následném útoku domácích dvě a půl minuty před koncem zápasu se nechal spolu s našim hráčem vyloučit i nejobávanější hráč Trnávky Hanzelka a tím otupil jejich snahu o vyrovnání. Po jeho návratu se podařilo těsně před koncem vypíchnout míč našemu nejlepšímu hráči Petru Wolfovi a ten korunoval svůj výkon svou desátou brankou, která definitivně rozhodla o tom že si oba body odvezeme.
Nutno podotknout, že celek Trnávky se hodně zlepšil a na jeho půdě budou mít i ostatní soupeři problémy. Naši výhru kluci vyloženě vydřeli výkon nebyl zrovna optimální  a to velké množství neproměněných šancí nás málem stálo body a proti lepšímu soupeři by hodně  bolelo. Kromě výborného Petra Wolfa zaslouží pochvalu brankař Petr Machalík, který nás podržel (jak ostatně je jeho zvykem). Slušný zápas odehrála i nová tvář v našem dresu Ivo Martinásek a samozřejmě i důrazný Radek Mézl, který tvořil v naší obraně  pro domácí hráče  nepřekonatelnou překážku  

Sestava: Machalík P., Hliněný K., Wolf P.(10), Wolf M., Karban M.(1), Švébiš O., Dostál O.(4), Balon R.(1), Strádal J., Schneider V.(4), Martinásek I.(4), Mézl R.(2).


Ml.dorost: Velké Meziříčí - SK Velká Bystřice                           38 : 32 (21 : 14)

Po vyrovnaném úvodu zápasu domácí stále celkem snadno prosazovali přes naši obranu a zaznamenávali branky, naopak naše družstvo své šance přestalo proměňovat. Střelecká nemohoucnost vyvrcholila v úvodu druhého poločasu, kdy nám domácí družstvo dalo 6 branek z trháků, kdy domácí brankař zlikvidoval šance našich hráčů. Přesto musíme naše družstvo pochválit, že zabojovalo a ve zbytku zápasu zkorigovalo nepříznivý výsledek.
Největším probléme kromě obrany bylo proměňování vypracovaných střeleckých příležitostí.

Sestava: Vykoukal M., Schneider P., Samiec S.(3), Divila V., Kubeša L.(2), Sečka J., Šiška D.(1), Jureček M.(6), Pazdera A.(3), Emereoha S.(6), Spurný T.(4), Hlaváč P.(7).

 

NEDĚLE 16.2.2014:

 

Mini mladší: Turnaj mini - Velká Bystřice

Tuto neděli 16.2. se konal ve Velké Bystřici turnaj mini mladších házenkářů. Do tohoto turnaje se přihlásilo 6 družstev, dvě družstva Velké Bystřice, družstvo Žeravic, Litovle, Prostějova a Hranic. Pro naše družstva to bylo první srovnáni s konkurenci po zimní přípravě. Jelikož naše družstva jsou plné nováčků, pro které to byl první turnaj v životě, nečekali jsme nějaké super výsledky. Proto jsme byli mile překvapeni, že ani jedno družstvo nevyhořelo.

Umístění: Velká Bystřice A - 4. místo, Velká Bystřice B  - 6.místo.

Samozřejmě je nutné, jak se všichni zajisté přesvědčili, začít pořádně chytat balony a přidat na dravosti. Proto se na tréninku na tyto aktivity zaměříme a to i přesto, že je to méně zábavné. Děkujeme proto všem mini hráčům za předvedené výkony, rodičům za fandění a zapisování a Janě, Andrejce, Laďovi a Tomášovi za pomoc s organizací a pískáním.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
22.2.. doma  muži "A"   17:30  Žubří "B" 
23.2.. doma  ženy 16:00  Karviná
 ml. dorost 18:00  Prostějov

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook