Zpravodaj č. 6/2020

SOBOTA 7.3.2020

 

Muži: Házená Velká Bystřice – 1.HK Dvůr Králové 29 : 23 (13 : 12)

Třetí domácí zápas v pořadí nám los přidělil soupeře z východních Čech a to konkrétně Dvůr Králové. Zápasy se Dvorem jsou tolik typické pro těsné výsledky (naštěstí v náš prospěch) a tvrdou obranou. Do zápasu jsme nastoupili velice vlažně, přesto jsme se od začátku utkání ujali vedení a to drželi po celou první půli. Tu ozdobil „festival zahozených šancí“ s ne moc zářící obranou. Těsný výsledek 13:12, za kterého se šlo do kabin ukazoval, že pro vítězství nebude stačit jen „chtít vyhrát“, ale bude potřeba zařadit i pomyslnou dvojku.

Ve druhé půli sice Královédvorští chvíli vzdorovali, ale chlapi se již brzy ujali vedení, které bylo v 50-té minutě již o 6 branek (23:17), a tak dostali si mohli zahrát všichni hráči z lavičky. Třetí domácí zápas a třetí vítězství v řadě jsme si upevnili pozici na současném druhém místě v tabulce I.ligy mužů.

V příštím kole nás čeká další oříšek, kdy opět na domácí palubovce přivítáme zálohu extraligového Jičína, který v jarní části sezóny ještě neprohrál (Litovel 31:27, Dvůr 25:21, Vsetín 34:28). Utkání se hraje tradičně v sobotu 14.3. v 17:30h. Po zápase jste všichni srdečně zváni na tradiční „házenkářské Šibřinky“.

Rozhodčí: Pluhař – Suchánek ; Vyloučení: 5 – 5 ; Branky ze 7m hodů: 2 – 4.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Šoustal J. 1, Wolf P., Pörsök P., Švébiš O. 1, Skřídlo J., Souček Š. 3, Možíš B. 2, Ostrožovič S., Dosoudil R., Dobeš J. 6, Mičola J. 2, Tůma M. 2, Kubis J. 3, Mužík D. 9/2.

 

NEDĚLE 8.3.2020

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – HBC Karviná 20 : 28 (8 : 14)
 

Sestava a branky: Salašnyj J., Černý R.(2), Lakomý R.(1), Pečinka V., Kotěšovský A.(4), Dvořák H.(1), Horáček A.(1), Dzieržava J., Horenský Š., Oščádal O.(2), Bábek A., Pečinka M., Hudeček Š.(1), Zedník V.(5/1), Juračka T.(3).

 

St. žáci: Soutěžní turnaj v Litovli

Centrum Haná - Házená Velká Bystřice 26 : 13 (13 : 6)

První utkání jsme odehráli s týmem Centrumu Haná. Náš herní projev v tomto utkání nebyl úplně takový, jak bychom si představovali. Hra byla pomalá se spoustou technických chyb a bez nápadu. Soupeř na tom nebyl o moc lépe, ale dokázal využít dobré střelecké formy jejich levé spojky, která nám dělala velké problémy. I když se v bráně Adam Bartoník snažil sebe více, tak to prostě nešlo. Soupeř zaslouženě vyhrál.

Tatran Litovel - Házená Velká Bystřice 30 : 19 (15 : 7)

Druhé utkání jsme hráli s týmem Tatranu Litovel. Toto utkání bylo lepší než utkání s Centrem, i když tomu výsledek neodpovídá. Kluci sehráli několik krásných akcí, kde fungovala spolupráce Kryštofa T. s Peťou M., kdy Kryštof na sebe natáhl hráče a Peťa krásnými proskoky zakončil. Dalším prvkem zlepšené hry byla neskutečná bojovnost Miry Š., Pavla M. a výborné zákroky Adama B. v bráně. Bohužel soupeř nás ke konci přehrál fyzicky a zaslouženě vyhrál.

Velké poděkování za pomoc mladších žáků Adamu Bartoníkovi, Maxi Hlouškovi, Mirovi Pospíšilovi a Bolkovi Chaloupkovi.

Sestava: Adam Bartoník, Pavel Matulík, Maxim Hloušek, Martin Janalík, Kryštof Tomek, Vojtěch Potůček, Jan Kobliha, Miroslav Pospíšil, Petr Matulík, Miroslav Štýbnar, Jakub Sowa, Jan Nevrlý, Boleslav Chaloupka .

 

Ženy: HC Nový Jičín - Házená Velká Bystřice 22 : 37 (11 : 16)

Netradičně v neděli v poledne sehrály své utkání s týmem HC Nový Jičín naše ženy. Tak jak na domácí zápasy býváme v plné sestavě, tak na venkovní zápas jsme odjížděly v oslabené sestavě – zranění , nemoci. Přesto se ženy „ vyhecovaly „ a do zápasu šly s tím , že domů odvezou dva body.

Na začátku zápasu se hráčky trochu potýkaly s prostředím haly, ve kterém hrály ale závěr prvního poločasu měly pevně v rukách a do šaten šly s pětibrankovým vedením. Ve druhém poločase svůj brankový náskok již navyšovaly – rychlými útoky , zlepšenou obranou a hlavně kolektivní hrou, nakonec ženy Velké Bystřice vyhrály o patnáct branek.

Sestava a branky: Mikulášková L., Steigerová J., Hejtmánková V.(7), Koppová M. (3), Jiroušová P.(2), Kumrová S.(3), Kaczmarczyková M.(4/1), Novobilská I.(3), Turková A.(4), Begalová A (8/2)

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 08/2024

Zpravodaj č. 07/2024

Zpravodaj č. 06/2024

Facebook