Zpravodaj č. 22/2015

St. žáci: CELL CUP 2015 (16. - 22.8.)       Veszprém MAĎARSKO       - 8.místo

V neděli, ve 13:00 jsme se sešli u zámku ve Velké Bystřici a vyrazili směr Veszprém. Po necelých pěti hodinkách jsme se hlásili ve Veszprém Aréně a poté se jeli ubytovat. Čekalo nás čtvrté patro internátu bez výtahu a pokoje ve stylu 80-tých let! Následovala první večeře řízek s rýží (něco pro gurmány) a technická porada realizačních týmů. Večerku jsme udělali relativně brzy, protože nás čekal náročný den a časné vstávání. V naší kategorii bylo přihlášeno 29 týmů z několika států, rozdělených do 5-ti skupin. Celkově se turnaje zúčastnilo 149 družstev ze 14-ti zemí rozdělených do 10-ti kategorií. 


Pondělí 17. 8.
Ráno jsme vyrazili s předstihem s tím, že se podíváme na zápasy našich soupeřů. Přes drobnou komplikaci spojenou s blouděním ve Veszprémských ulicích nakonec vše dopadlo dle plánu a my jsme zápasy viděli a na základě toho, jsme mohli připravit taktiku na našeho prvního soupeře.

Velká Bystřice - Alsóörsért Közalapítvány (HUN) 35 : 12
Soupeř byl urostlý a povzbuzený jednou výhrou, kterou už měl na kontě. Kluci ale na ně vlétli s velkou chutí. První dvě branky vsítila naše nová akvizice Vojta Javorek. Všichni hráči předvedli kolektivní bojovný výkon a všichni také vstřelili branku. Naše obrana byla neprostupná a za ní vše jistil spolehlivý Šudřa. Hezké branky vstřelili oba pivoti Puchy a Schaffi. Rychlej jako čert byl tradičně Pepa Dobeš, střelecky zdatný byl Štěpek. V obraně to hodně tvrdil Tony, příjemným překvapením byl výkon Vojty Javorka. Dvě sedmičky vybojoval a proměnil Bobo, na spojce se dobře ukázal Fífa a na křídle Kuba Preč. Dittr dobře nahradil famózníhu Šudřu. První zápas nám tedy vyšel parádně a v 16:10 nás čekal druhý soupeř – favorit skupiny ze Srbska.

Velká Bystřice - URK Studenstki Grad (SRB) 11 : 20
Úplný opak prvního zápasu. Kluci se ploužili, nekombinovali a působili velmi unaveným dojmem. Soupeř byl fyzicky výborně disponovaný a dobře toho využil. My jsme to usnadňovali vlažnou obranou a ani Šudřa se nechytil a tím pádem toho moc nechytil J Na konci poločasu jsme házeli devítimetrový hod, Štěpek nastřeli soupeřova hráče a dostal přímou červenou, což naše možnosti na obrat v utkání velmi zkomplikovalo. Navíc bylo jasné, že si nezahraje další zápas. Pochvalu za bojovnost zaslouží Bobo a Vojta Javorek, v brance se ukázal nadějným výkonem Vojta Zácha. Zbytek týmu ale ani zdaleka neodvedl maximum. Večer jsme si vylepšili náladu na zahajovacím ceremoniálu. Pestrý program byl doplněn o prezentaci zúčastněných států. Z našeho týmu vybrali kluci Vojtu Javorka a Tonyho, kteří nesli vlajku ČR.

Úterý 18. 8.
Opět budíček časně z rána a už v 8:00 další zápas, tentokrát proti týmu z Německa.

Velká Bystřice - HSG Dietmannsried / Altusried (GER) 39 : 6
I bez vykartovaného Štěpka jsme nejslabšího soupeře ve skupině jednoznačně smetli. Šudřa dostal jen dvě branky za poločas a Dittr ve druhém čtyři. Branky opět vstřelili všichni hráči. Mimo tradiční opory se dokázali prosadit Kuba a Vojta Zácha na křídle a také oba pivoti. Po relativně snadném zápase jsme veděli, že musíme vyhrát i druhý zápas dne, abychom postoupili ze skupiny.

Velká Bystřice - Pick Kézilabda Zrt 2002 (HUN) 30 : 10
Zápas hodně bolel, Maďaři předvedli spoustu zákeřných faulů, za které byli po právu odměněni dvěma červenými kartami a spoustou vyloučení. Nás to stálo několik drobných zranění. Opět jsme těžili z rychlé hry kolektivní hry a schopností všech hráčů vstřelit branku. Z dálky se prosazoval odpočinutý Štěpek, na střední spojce se hezky uvolňoval Bobo. Na křídle řádil Tony a na nezvyklé pozici pravého křídla byl velmi produktivní Puchýř. Parádně bojoval Vojta Javorek. Šudřa v brance opět spolehlivý a pár hezkých zákroků přidal střídající Vojta Zácha. Toto vítězství nám zajistilo postup mezi nejlepších dvanáct týmů, rozdělených do tříčlenných skupin. Našimi soupeři byli vítěz skupiny D a druhý ze skupiny F.

Středa 19. 8.
Velká Bystřice - Pick Kézilabda Zrt 2001(HUN)  22 : 25
Nastoupilo družstvo, o kterém jsme si mysleli, že jsou to dorostenci. Deset kluků mělo přes 190 cm. Naši hráči předvedli neskutečně bojovný výkon. Výškový handicap jsme nahradili nasazením, kombinací a rychlostí. Celý zápas jsme byli vyrovnaným soupeřem. Zpočátku se nám nedařila střelba z křídel, což se výrazně zlepšilo ve druhé půli. Gólově se prosadil Puchýř, který především odváděl výtečnou práci v obraně. Tony měl v obraně své křídlo pod kontrolou, stejně tak na druhé straně Bobo. Neúnavně do soubojů chodil Pepa Dobeš a dostával se až na šestku. Hodně branek nastřílel i Vojta Javorek, který měl zpočátku problém v obraně, což ale zlepšil ve druhé půli. Zápas vyšel Štěpkovi, který dirigoval hru a střílel branky. Za tento zápas pochvala nejvyššího stupně, byť jsme prohráli. Při odchodu z haly jsme sklidili uznání trenérů, kteří toto utkání sledovali. V 16:30 nás čekalo Polské družstvo, druhý tým ze skupiny D. Měli jsme oprávněné obavy, jak to kluci zvládnou po předešlém těžkém zápase.


Velká Bystřice - UKS Spartacus Buk (POL) 24 : 13
Kluci dokázali přemoct únavu a do soupeře se zakousli. Spoustu branek nastřílel Pepa Dobeš z trháků. Bobo se střídal se Štěpkem na středu a odvedli spoustu práce jak v obraně, tak v útoku při rozehrávce. Parádní zápas opět odehrál Vojta Javorek. Trošku jsme hořeli na pravé straně, kde se postupně, kde se vystřídali Kuba Preč a Schaffi, ale vše se vylepšilo až s příchodem Fífy, který přes ruku nastřílel 5 branek. Celý zápas příkladně odmakali Tony a Puchy. Příjemně překvapil svým výkonem v brance Vojta Zácha! Na večeři KULINÁŘSKÁ BOMBA – FILÉ S RÝŽÍ

Čtvrtek 20. 8.
Čekal nás jediný odpolední zápas o umístění opět s Maďary.
Velká Bystřice - FÖNIX ISE (HUN) 20 : 21
Byl to náš nejhorší zápas na turnaji. Chybělo všechno. Rychlost, důraz, obrana a asi i chuť do hry. Jakoby kluci ztratili motivaci. Své si odvedl Vojta Javorek a pochvalu zaslouží především dva hráči – neúnavný Bobo, který střílel branky jak ze středu, tak z křídla a Šudřa v brance. Ostatní se nedokázali hecnout na začátku a na konci už bylo pozdě. Po zápase kluci dostali opak pochvaly a šli jsme se okoupat k Balatonu, protože se poprvé ukázalo něco, co vypadalo, jako slunce J Večer jsme pak slupli maďarskou pizzu, vrchol kulinářského umění. Těsto pěkně nevysoko (10 cm) posypané mraženou zeleninou!!!

Pátek 21. 8.
Velká Bystřice - Várpalotai Bányász SK (HUN) 15 : 18
I poslední zápas o 7 – 8 místo jsme prohráli, ale tentokrát kluci bojovali, bohužel se nedařilo střelecky. Především Tonymu, Štěpkovi a Fífovi. Několikrát také zvonila branková konstrukce. Opět si své uhrál Vojta Javorek a velice bojovný výkon podpořený brankou předvedl Puchy. Shaffi se na hřišti moc neohřál, protože vždy když nastoupil, během chvilky obdržel dvouminutový trest. Hodně aktivní byl Bobo, ale i on tentokrát zahodil několik šancí. Hrdinou utkání byl Vojta Zácha v brance! I po tomto zápase jsme šli k Balatonu, užít si sluníčka. Poté půlka týmu vyrazila fandit starším žačkám ze Šaly, se kterými navázali spřátelené vztahy. Druhá polovina se zase přátelila s děvčaty z Otrokovic . Osmé místo z dvaceti devíti týmů je solidní. Mohlo to být horší, ale také lepší, hlavně poslední dva zápasy. Ale turnaj nám ukázal, na čem je třeba zapracovat a co vylepšit. Kluci vytvořili parádní partu, do které výtečně zapadl Vojta Javorek. Speciální poděkování patří Zbyňkovi Müllerovi a Martinovi Grygarovi za zapůjčení vozidel, Petro Vysloužilovi za zajištění nemalé finanční částky a pošetření našich peněženek a v neposlední řadě také Dominikovi Domesovi Kolovrátníkovi za jednak speciální práci s brankaři a také za velkou pomoc při organizačních záležitostech.

Hráči (branky): J. Šudřich (br), V. Zácha (br+3), T. Dittrich (br), B. Možíš (42), J. Dobeš (39), Š. Souček (32), V. Javorek (24), A. Vodička (21), F. Buršík (10), J. Vysloužil (10), D. Schaffner (7), J. Preč (6).

 

Muži: Turnaj v Droždíně (22.8.2015)                                                         - 1. místo

Tabulka turnaje:

  1. Velká Bystřice
  2. Žeravice
  3. Uničov
  4. Šumperk
  5. Droždín

 

 

St. žáci: SMVB CUP 2015 (29. - 30.8.2015)       Velká Bystřice                - 1.místo

Ve dnech 29. a 30. 8. jsme ve spolupráci se sdružením Sportovní mládí Velká Bystřice pořádali tradiční turnaj, kterého se tentokrát zúčastnilo šest družstev z ČR a Slovenska. Hrací systém byl opět každý s každým dvakrát dvacet minut.

 

Velká Bystřice -  TJ CEMENT Hranice 28 : 8
Pro nás neoblíbený ranní zápas, ale kluci do toho vletěli velmi zodpovědně. Vyzkoušeli jsme si obranu 1:2:3, kterou jsme trénovali během soustředění.

Velká Bystřice - ŠK NOXWELL Sečovce 35 : 9
Soupeř ze Slovenska budil svou výškou a proporcemi respekt. I tady jsme úspěšně praktikovali obranu 1:2:3 a na urostlé soupeře to platilo. ve druhé půli soupeř odpadl fyzicky a my jsme jej uběhali. 

Velká Bystřice - SKP Frýdek–Místek 37 : 12
Tento zápas se hrál ve školní hale. Naši kluci už byli unavení, ale i tohoto soupeře předčili především v rychlosti a nasazení.

Velká Bystřice - HK Ivančice         34 : 13
Opět ranní, tentokrát nedělní zápas. Hráči se rozjížděli jak parní lokomotiva, ale v závěru už po hřišti opět létali. Tentokrát jsme zvolili obranu 1 : 5 vzhledem k tomu, že soupeř neměl střelce z dálky.

Velká Bystřice - DUKLA Praha 6     20 : 18
Závěrečný zápas dvou neporažených družstev o první místo měl vysoké parametry. Hráči se znají v podstatě od minižáků. Vystřídali jsme různé obrany a celý zápas jsme si udržovali mírný náskok.

Celý turnaj jsme odehráli s jedním hráčem na střídání a kluci měli v nohách těžký týdenní turnaj v Maďarském Veszprému, na který plynule navázalo těžké soustředění složené z třífázových tréninků! Takže velké uznání a pochvala klukům, za to že to všechno zvládli. Turnaj nám ukázal několik výrazně pozitivních poznatků – kluci parádně zvládli obranu 1:2:3, Šudřa s Vojtou se ukázali, jako velmi silná brankářská dvojice, kluci jsou na tom výrazně dobře fyzicky a tvoří úžasnou partu:

 
Hráči, branky, hodnocení:
J. Šudřich a V. Zácha (br) – oba se předháněli ve svých výkonech. Střídali se pravidelně po deseti minutách a byli úplně vyrovnanou dvojicí. Jejich výkon vygradoval v zápase s Duklou, kdy měli oba neskutečné zákroky a kluky podrželi.
Š. Souček (46) – lídr týmu a dirigent výborně sehraného orchestru. Trenéry byl vyhodnocen jako nejlepší hráč turnaje a zároveň získal i cenu pro nejlepšího střelce turnaje. Výborně spolupracoval s pivotem.
J. Dobeš (34) – jako vždy nejrychlejší ze všech. Spousta nastřílených branek z trháků, neunavitelná motorová myš a tvrdý obranář.
B. Možíš (23) – pravé křídlo a především střední spojka. Přestože na kila prohrával, pohybem vyhrával. Vynikající klička a ruka. V zápase s Duklou, když ostatní odpadali, to vzal do svých rukou a vstřelil důležité branky.
A. Vodička (21) – křidélko s výbornou rukou, kterého však stále trápí bolavá kolena. Dokázal s jistotou alternovat i na spojce. Výborně mu vyšel zápas s Frýdkem. Tvrdej obranář!
J. Vysloužil (13) - nepostradatelný v obraně. Pivot, který se dokáže prosazovat čím dál častěji. Hezké silové uvolňování, vybojoval spoustu sedmiček. Proti Dukle dával poslední gól.
D. Schaffner (12) – taktéž pivot. Jeho síla je především v obraně a v tom, že dokáže zaskočit na křídle, odkud i skóroval.
F. Buršík (6) – další hráč, který není úplně zdravotně fit. Při aktivní obraně hotový pitbul. V posledním zápase už ale tahal nohy. Pochvala za to, že ani v takové situaci nic nevzdával a bojoval. Výborná spolupráce s pivotem a hezké uvolňování křídel. Na závěr poděkování všem, kteří se podíleli na bezchybné organizaci turnaje.



Ml. žáci: SMVB CUP 2015 (29. - 30.8.2015)       Velká Bystřice               - 4.místo

Poslední prázdninový víkend jsme u nás, v rámci SMVB Cupu, přivítali dalších 5 týmů mladších žáků a utkali se s nimi o vítězný pohár. Hrálo se systémem každý s každým 2x15 min. Naše družstvo bylo složeno z loňských mladších žáků „A“ a části mladších žáků „B“. Byl to pro ně první společný turnaj a bylo na hře vidět, že se pomalu a jistě začínají sehrávat. Našimi soupeři byli Tatran Litovel, Rožnov pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Ivančice a Dukla Praha.

Velká Bystřice – Tatran Kitovel  9 : 14
Jako první nás vyzkoušel Tatran Litovel, kde zejména obrana hodně vázla, ale dařilo se nám držet krok se soupeřem až do desáté minuty druhého poločasu, kde za stavu 8:8 si soupeř vzal Time-out.  Potom se nám přestalo dařit, soupeř navýšil brankový náskok a finální výsledek byl 9:14.

Velká Bystřice – Rožnov 13 : 1
Před polednem jsme se utkali s družstvem Rožnova.  Bylo vidět, že soupeř je slabší a zatím ještě v začátcích velké házené. Dařilo se nám získávat míč a následně proměňovat. Šanci zahrát si, dostali hlavně kluci z „béčka“.  Brankář nás podržel a tak jsme vyhráli 13:1. U tohoto zápasu byla škoda, že kluci nevyužili možnosti zahrát si signály, které jsme trénovali a tak se připravit na další soupeře.

Velká Bystřice – Frýdek-Místek 7 : 11
Naším posledním soupeřem dne byl Frýdek Místek. Věděli jsme, že to bude pravděpodobně boj o medili. Kluky jsme řádně „namotivovali“, dopředu vyzkoušeli signály. Začátek utkání perfektní, obrana šlapala, pomáhali si a byla vidět bojovnost. V prvních útocích kluci ukázali, že i signály jdou a za chvíli jsme vedli 4:1. Bohužel díky technickým chybám jsme najednou přišli několikrát o míč a soupeř dohnal brankový náskok a najednou jsme to byli my, kdo doháněl a vyrovnával. Obrana se pořád držela, ale útok ztratil šťávu, kluci si jen předávali balón bez pohybu, střely byly jen takovým „výkřikem do tmy“  buď brankaři do ruky, nebo úplně mimo bránu. Ještě 2 minuty před koncem jsme prohrávali „pouze“ o 2 branky a dalo by se dotáhnout, ale ztráty míče a další 2 branky od soupeře nakonec udělaly své a výsledek byla prohra 7:11. Nebylo to zrovna šťastné zakončení dne a bylo na všech vidět, jak je prohra mrzí.

Velká Bystřice - Ivančice 24 : 5
V neděli ráno nás čekal soupeř z Ivančic. Věděli jsme, že soupeř má pouze jednu výhru, tak byl předpoklad, že by se nám mohlo dařit. Díky tomu, že nám přibyl další brankář, mohli jsme udělat dvě šestky, které jsme pravidelně střídali. Kluky jsme nutili, ať si zkouší signály a zejména těm starším se dařily. V obraně se opět všichni podrželi  a dařilo se získávat míč od soupeře a zdárně zakončovat. Konečný výsledek  byla výhra 24:5.

Velká Bystřice – Dukla Praha 11 : 11
Posledním naším zápasem, ale i posledním na turnaji byl vzájemný duel mezi námi a Duklou Praha.  V minulých ročnících turnaje patřily tyto zápasy k vyvrcholení turnaje. Věděli jsme, že nás čeká dobrý tým, který je rychlý na nohou a celkově motoricky vyspělý. Díky plné hale byla vytvořena perfektní atmosféra a bylo vidět, že kluci tam nechávají srdce.  Základem je vždy obrana, která držela a nedávala soupeři moc šancí.  Konečně si kluci zahráli naučené signály. Smůlou utkání byly neproměněné 3 sedmičky a brankařova brána zvonila jak zvony v poledne ze všech nastřelených tyček.  Soupeř se vyrovnaně držel a tak výsledek byla remíza 11:11. Byla to pěkná tečka za celým turnajem.

Závěrem….chtěli bychom moc pochválit všechny hráče, i když se teprve formují, je na nich vidět, že je házená baví. Podle toho, jak procházeli celým turnajem, je vidět, že se pomalými kroky zlepšují, starší vzali „nováčky“ v kamarádském duchu a věříme, že kluci nám ještě ukáží, co se v nich skrývá. Mohli bychom je chválit jmenovitě, ale každý jeden přispěl svou troškou do mlýna a budu tedy šetřit papír ……a pokud se vyskytly chyby, aspoň máme, jako trenéři, na čem pracovat vždyť  slovy klasika :“ Nobady is perfect.“

Za náš tým hráli:

Vilda Zedník (2), Vojta Haderka(13), Kuba Salašnyj,  Ada Horáček (5),  Aďa Katinger (6), Mates Pečínka (12), Vojta Pečínka (3), Rosťa Černý(7), Kuba Dzieržawa(4), Hynek Dvořák(4), Kuba Šťastný(2), David Soška(2), Tom Juračka(4)
 

 

SOBOTA 29.8.2015:
 

Muži:  1.kolo ČP Trnávka - SK Velká Bystřice                             21 : 29 (10 : 13)

Výsledek vypadá poměrně jasně, přesto se nejednalo o úplně snadný zápas. Hrálo se venku na asfaltu, v dresu domácí Trnávky nastoupilo několik bývalých hráčů z Kopřivnice (v čele se střelcem Hanzelkou, který dal 10 branek) a čas začátku utkání v 15.00 při 34 stupňovém vedru ověřil fyzickou připravenost všech hráčů. Přesto náš tým utkání zvládl a zaslouženě postoupil do druhého kola poháru, kde se potkáme se Vsetínem. První poločas byl ještě poměrně vyrovnaný, mimo jiné soupeř neproměnil 3 sedmimetrové hody. Ve druhém poločase přišel brzy zlom - mimo jiné díky šňůře 5 gólů Peti Wolfa jsme si vytvořili náskok 18:12, který jsme již dále s přehledem drželi.
Hráčský kádr pro novou sezónu vypadá, že je již kompletní a je v něm 20 hráčů. 

Sestava: Vydra M., Rýpar M., Wolf P.(9), Wolf M.(2), Pörsök P., Zemánek K.(1), Barvíř J., Mikušek D., Schneider V.(4), Jureček M.(4), Strádal J., Machynek M.(1), Kopal D.(6), Mézl R.(2)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
5.9. doma muži   9:00  J.M.I.T. Cup 2015
6.9. doma ml. + st.dorost   9:00  LO HANÁ Cup 2015
venku ženy   18:00  v Novém Jičíně (předkolo ČP)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook