Zpravodaj č. 27/2015

SOBOTA 10.10.2015:


Ml.žáci "B":  Zora Olomouc "B" - SK V. Bystřice "B"                   7 : 21 (3 : 11)

Další utkání jsme odjeli odehrát s týmem Zory Olomouc „B“.

Sestava: Štěpán Slepica, Martin Stryk, Vojtěch Schaffner, Petr Matulík, Pavel Matulík, Eva Horáčková, Šárka Himrová, Štěpán Dvořák, Peter Blaha, Karel Kobliha, Adam Horáček a Jan Grygar.

Do zápasu jsme nastupovali s mírnými obavami, ale po 10 minutách bylo jasné, že zápas bude v naší režii. Převyšovali jsme hráčky Zory v dobře organizované a tvrdé obraně, kde zamakali všichni, ale nejvíce kdo se zvedl, byly Evča Horáčková, Šárka Himrová, Štěpán Slepica a Martin Stryk. Určitě nemůžeme opomenout brankaře, kde za nemocného Kubu Salašného zaskočil Honza Grygar a vůbec ne špatně. V průběhu hry se nám konečně podařilo pár trháků, které využil Áďa Horáček. Dále v zápase si po mnoha neproměněných šancích dal gól i Peťa Matulík, který po vypíchnutí míče předribloval celé hřiště a zkušeně zavěsil. Dále ho následoval Vojta Schaffner, který na pivotu konečně dostal přihrávku od spoluhráčů a mohl proměnit. Nic méně nesmíme usnout na vavřínech a dále makat na zlepšování přihrávek, chytání míče, hře 1 na 1 a v nábězích, tam máme stále velké mezery. Chtěli bychom hráče pochválit za určitě lepší výkon, než který předvedli v předchozích utkáních.


St.dorost: SK V. Bystřice - Telnice                                              36 : 35 (21 : 16)

V sobotu jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z Telnice. První minuty utkání nám napovídaly, že bychom body měli udržet doma. Odpovídal tomu i vývoj utkání, kdy jsme si postupně vytvářeli slušný gólový náskok a vypadalo to, že je rozhodnuto. Soupeř ovšem utkání nevzdával, naopak bojoval o každý míč, z každého gólu se radoval a hnal se za dalším. Naši hráči bohužel podlehli dojmu, že utkání končí ve dvacáté minutě druhého poločasu. Měli jsme obrovský herní výpadek, během pár minut jsme díky neproměněným šancí ztratili až sedmigólový náskok a dvě minuty před koncem jsme se dokonce báli o výsledek, jelikož soupeř se dostal do jednogólového vedení. Naštěstí se nám podařilo vypracovat si šance, proměnit je a tím vrátit vítězství na naší stranu. Utkání jsme sice vyhráli, ale nemůžeme z něj mít radost. Je potřeba udržet koncentraci po celou dobu utkání, podobný útlum by se nám v příštích utkáních mohl vymstít.

Sestava: Schneider P., Nezdařil J., Hartl J., Samiec S.(3), Vladař F.(1), Mader E.(4), Andrš M.(5), Michálik J., Svobodník J., Sečka J.(2), Spurný T.(4), Tkadleček D.(6), Kubeša L., Horký J.(5)


Muži:  SK V. Bystřice - Holešov                                                 28 : 23 (13 : 12)

Holešov je sice nováčkem soutěže, ale s ohledem na posily, které před sezónou získal, dalo se očekávat, že bude nepříjemným soupeřem. Zejména střelec Plšek, i nestárnoucí Hradil, budou patřit mezi výrazné postavy 2. ligy. Naši kluci tedy nastoupili k zápasu odhodlaní, přesto s respektem. Zápas to byl poměrně tvrdý a bojovný a takřka až do konce nebylo o výsledku rozhodnuto. Naši kluci od začátku udržovali vedení, přesto nedokázali soupeři odskočit na větší rozdíl než 3-4 góly. Nakonec snad o zisku potřebných dvou bodů rozhodla kvalita širšího kádru i fyzická připravenost. 
A opět díky za podporu všem co na zápas dorazili, v domácí plné hale se prostě hraje dobře. 

Sestava: Vydra M., Rypar M., Wolf P.(3), Wolf M.(2), Pörsök P.(3), Zemánek K.(3), Mikušek D., Strádal J., Schneider V.(3), Machynek M.(1), Barvíř J., Kopal D.(8), Ďučík J.(1), Mézl R.(4)

 

NEDĚLE 11.10.2015:


Mini starší:  Turnaj v Olomouci na Zoře

Naši mini starší se v neděli  11.10. vydali reprezentovat SK Velkou Bystřici na olomouckou Zoru. 

Tým v sestavě Honzík N, Honzík R, Honzík P, Honzík Ch, Laďa, Kuba, Ráďa, Maty a Adélka dnes předvedli, že zápas od zápasu jsou v lepší a lepší házenkářské formě. S olomouckými silnými týmy Zory a STM předvedli již zcela vyrovnané výkony. Dokonce jsme i jednou zvítězili!
Velká pochvala patří klukům brankářům Laďovi a Jendovi, kteří dnes opravdu skvěle chytali. 
Naši malí házenkáři se neztratili ani v dovednostních hrách. Odměna ve formě sladkostí.
Díky patří i rodičům za fandění na hřišti.



Ml.žáci "A":  Centrum Haná "B" - SK V. Bystřice "A"                15 : 42 (6 : 28)

K pátemu mistráku jsme jeli do Kostelce n. H., kde jsme hráli v neděli 11. 10. ve 12hodin. Trochu nás zkolila marodka a my jeli v 10-ti lidech. Věděli jsme, že hrajeme proti ročníkům 2004, takže výhra byla povinností a my mohli prostřídat víc hráče, kteří zase tak často nehrávají. Osobku jsme vyhráli 8:4 po slušném výkonu. Na shot-outy jsme soupeře přehráli jednoznačně 20:2.
Do druhého poločasu jsme vstupovali v podstatě s rozhodnutým výsledkem a kluci trochu podcenili soupeře. Přesto jsme jej vyhráli 14:9. Měli jsme výškovou i herní převahu i když soupeř bojoval ze všech sil. Konečný výsledek 42:15 v náš prospěch.
Sestava: Rosťa Černý(4), Mates Pečínka(6), Vojta Haderka(8), Vojta Pečínka(5), Adam Horáček(4), Kuba Šťastný(4), Kuba Dzieržava(3), Zedník Vilém(2), Tom Juračka(3) a David Soška(5).



St.žáci:  Centrum Haná - SK V. Bystřice                                   38 : 29 (21 : 10)
 
V zápase jsme selhali především v obraně, když nebyla žádná snaha přerušit soupeře. Hráči tak umožnili domácím dostávat se do střeleckých příležitostí, čehož také hojně využívali. Za špatnou obranou nás bohužel nepodržel ani jeden z naší vyrovnané dvojice brankařů. V jedenácté minutě už nám domácí odskočili na rozdíl pěti branek, ale největší kolaps nastal od minuty dvacáté. Pět minut jsme nedokázali vstřelit branku, zatímco domácí jich nastříleli šest! Naše střelecké pokusy byly buď nepřesné nebo uspěchané. Ve druhém poločase se po příchodu Davida zlepšila obrana na pivotu, ale stále pokračovalo naše střelecké trápení i chyby v obraně. Od většího debaklu nás zachránilo to, že už moc nehráli R. a J. Flajsarovi, kteří se šetřili na zápas mladších dorostenců v Polance.
Po takovém zápase se jen těžko chválí, zvláště když kluci absolutně neplnili taktické pokyny a navíc nepochopitelně ustoupili od své zažité hry. Pepa Dobeš postrádal svoji rychlost, Vojta Javorek v prvním poločase trefoval nohy brankaře a ve druhém pro jistotu nestřílel téměř vůbec. Bobo sice nastřílel branky, ale spousta míčů mu vypadla a v obraně jakoby vůbec nebyl. Štěpek se to snažil hrát individuálně, ale nám chyběla především kombinace, do které se netlačili ani Pepa s Vojtou. Kvůli vleklým potížím s koleny toho moc neodehrál Tony, ale stačil dát dvě branky. Fífa odehrál svůj standart, ale stále tam postrádáme rychlost. Takže za pochvalu stojí jen Bohoušova střelba, Štěpkovo uvolňování pivotů a výkon Shaffiho. To je dost málo, vlastně ještě výkon soupeře. Speciální dík patří početnému zastoupení našich fanoušků z řad rodičů, kteří vytrvale, leč marně povzbuzovali naše hráče :-)


Hráči (branky): J. Šudřich (br), V. Zácha (br), Š. Souček (9), B. Možíš (7), D. Schaffner (4), V. Javorek (3), J. Vysloužil (3), A. Vodička (2), J. Dobeš (1), F. Buršík, V. Haderka.


Ml.dorost "A":  SK V. Bystřice "A" - Most                                    31 : 21 (16 : 11)

Tuto neděli jsme hostili  soupeře  z dalekého Mostu. Tento tým je stejně jako my v 1. lize nováčkem. Do zápasu jsme vstupovali s cílem  zlepšit obranu,  která nám  poslední dobou moc nevycházela. Hráči se toho ujali zodpovědně a naše obrana 5:1 dělala soupeři v rozehrávce značné problémy. Mostečtí se celý zápas  prosazovali  pouze střelbou z dálky.  První poločas jsme vyhráli o 5 branek. V druhém poločase jsme pokračovali v agresivní obraně a navýšili své konto o 9 branek. Zdálo se,  že o zápase je  prakticky rozhodnuto, ale v půlce druhého poločasu jsme si situaci zkomplikovali vyloučením 4 hráčů a celé dvě minuty jsme hráli v oslabení šest  proti  třem. Soupeř toho využil a stáhl šňůrou pěti branek náskok. Naši hráči se však přísnými vyloučeními nenechali znervóznit , zdravě  se vyhecovali a  v závěru zápasu prakticky nedali soupeři šanci. I přes absenci našich klíčových hráčů jsme byli jasně lepším týmem. Kvalitní střelbu z dálky v prvním poločase předváděl Tomáš Kršek, agresivní prvek hry držely naše opory Tkadleček, Hňatek, Prošvic , Andrš a velmi dobrý  výkon podal Štěpán Souček.  Po oba poločasy nás v bráně podržel Dominik Kolovratník.

Sestava: Kolovratník D.(br), Šudřich J.(br.) Hňatek F., Andrš M.(3), Prošvic T.(5), Souček Š (4)., Spurný T.(1), Tkadleček D.(9), Čundrle F.(2), Varhalík L.(1), Hofírek T., Dobeš J.(2), Buršík T., Kršek T.(4).



Ml.dorost "B":  SK V. Bystřice "B" - Nové Bránice                      39 : 18 (19 : 9)

K domácímu zápasu jsme nastoupili bez Štěpka Pepy Dobeše, kteří byli nominováni na zápas áčka. Do desáté minuty se kluci rozehrávali, poté sérií osmi branek v podstatě rozhodli zápas.
V tomto utkání nebyl nikdo, kdo by zklamal. Oba brankaři Domes a Vojta předvedli hezké zákroky. Hantr odvedl parádní výkon v obraně, v útoku to ale bylo slabší. Fouky se rozehrával jen pozvolna, na pivotu byl pilíř obrany Burša, v útoku mu ale chyběli Štěpkovi přihrávky do pivota. Mlaďoši (2002) se tentokrát dostali do hry více, vyjma zraněného Tondy (dostal příležitost při sedmičce, kterou chladnokrevně proměnil. Schaffi a Puchýř zahráli velmi dobře, Fífa na křídle i skóroval. nejvíce z mlaďochů zaujal Bobo na střední spojce, kde vystřídal výborného Pepína11, který byl motorem týmu. Velmi dobrou práci odvedl na spojce Ondra Majer, který byl střelecky při chuti. Herně se stále zlepšuje Matěj Ponikelský a hvězdou zápasu byl „snajpr“ Vojta Javorek s jedenácti brankami.


Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), V. Zácha (br), V. Javorek (11), O. Majer (9), J. Jedenástík (7), B. Možíš (5), M. Ponikelský (3), T. Buršík (2), F. Buršík (1), A. Vodička(1), J. Hartl, J. Vysloužil, T. Foukal, D. Shaffner.


Ženy:  SK V. Bystřice - Kunovice                                              26 : 23 (15 : 15) 

Zápas 2. kola Českého poháru proti mužstvu ze špice druhé nejvyšší soutěže se od úvodního hvizdu vyvíjel nadějně. V prvním poločase jsme se soupeřkami hráli vyrovnanou partii, v druhé půli si naše děvčata vytvořila dvoubrankový náskok, který zejména neskutečně precizní a tvrdou obranou udržela až do konce. Na předvedeném výkonu nic nesnižuje fakt, že soupeřky nehrály se všemi svými oporami. Děvčatům se po celý zápas dařilo aktivně bránit, a nepustit soupeřky do brejkových situací. Zápas měl po celou dobu velký náboj i díky skvělé divácké kulise. Naše děvčata si svým suverénním výkonem zasloužila postup do 3. kola Českého poháru, kde již opět v domácím prostředí narazí na extraligový tým. Všem děvčatům za předvedený výkon patří obrovské díky.

Sestava: Kolčavová H.(br.), Steigerová J.(br.), Vítková K., Kobylíková J.(5), Macharáčková J.(1), Poznarová P.(7), Jiroušová P., Fabíková M.(5), Grygarová G.(5), Zívalová E., Koppová M., Begalová A.(3)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
17.10. doma ml.žáci B   9:00  s Žeravicemi
venku st.dorost 14:00  v Rožnově p. R.
muži 16:00  v Rožnově p. R.
18.10.. doma ml.dorostenky 14:00  s Porubou
ženy 16:00  s Lesanou Zubří
venku ml.dorost A 12:00  v Karviné
ml.dorost B 12:30  v Uničově

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook