Zpravodaj č. 30/2015

STŘEDA 28.10.2015:


Ml.dorostenky:  ŽHK Veselí n. M. - SK Velká Bystřice              25 : 19 (10 : 10)

Další soupeř k poražení a my mu darujeme vítězství. V první půli hrajeme dobře a ve druhé přijde kolaps. Některé hráčky přestanou bránit a některé i útočit. Když dají dvě spojky dohromady za celý zápas jednu branku, tak prostě nemůžeme vyhrát. Jestliže se k tomu přidá tragický a hlavně trapný výkon rozhodčích, jeli jsme do Veselí jen na výlet. Po zápase bylo opět v šatně hrobové ticho. Ale věřím, že holky konečně zvednou hlavu a VŠECHNY předvedou co v nich je a bude důvod k úsměvu!!!

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Mikulášková V.(8), Soukupová M.(3), Slováčková B.(2), Konečná S.(2), Moťková H.(2), Čecháková R.(1), Žáková L.(1), Černá K., Vachutková M., Krejzlíková A.

 

NEDĚLE 1.11.2015:


Ml.dorost "B":  Sokol Telnice - SK Velká Bystřice "B"             31 : 34 (15 : 19)

V nafukovačce v Telnici se odehrál zajímavý, napínavý zápas. Do sedmé minuty byl stav vyrovnaný 5:5, poté začali mít mírně navrch domácí. Nemocný Domes se v brance moc nechytil a přenechal místo Vojtovi Záchovi.  Obrana nefungovala dobře a v útoku jsme občas také neměli jasnou šanci. Ve dvacáté minutě jsme už prohrávali 11 : 14. Trošku jsme přeskupili sestavu a posty a snížili jsme na 13 : 15. Domácí si vzali time-out, ale ten paradoxně pomohl více nám. V posledních pěti minutách jsme neobdrželi branku a sami jsme dokázali skórovat šestkrát. Tento úsek se ukázal jako rozhodující.  Do druhého poločasu jsme šli s mírnými změnami v sestavě a začátek nám nevyšel, tak jak jsme chtěli. Aktivnější soupeř dokázal snížit na rozdíl jedné branky. Zbytek poločasu byl vyrovnaný, ale stále jsme drželi jedno až dvoubrankové vedení. Závěr jsme zvládli na jedničku a získali tak cenné body. Vojta Zácha předvedl několik výborných zákroků, ale nedostatky tam byly. Burša odvedl spoustu práce v obraně, ale za nástřel soupeře mohl vyfasovat červenou. Macek je silovej, platnej hráč, ale chybí mu trénink. Dobře zahrál Bobo na křídle, Pepu11 nebylo tentokrát tolik vidět. Hezké branky dal Vojta Javorek, poctivě celý zápas odmakal Pepa Dobeš. Schaffi solidně zastupoval Buršu v pivotu. Štěpek výborně bránil, dal spoustu branek, ale také spoustu šancí neproměnil. Stejně tak Tony, něco dal něco ne, ale zápas poctivě odmakal. Pony vstřelil důležitý gól za nerozhodnutého stavu. Někteří hráči dostali méně prostoru – nebylo moc místa na nějaké experimentování.

Hráči (branky): D. Kolovrátník(br), V. Zácha(br), Š. Souček(13), J. Dobeš(5), V. Javorek(5),         T. Maceášik(5), B. Možíš(2), M. Ponikelský(1), J. Jedenástík(1), A. Vodička(1), T. Buršík(1), F. Buršík(1), T. Foukal, D. Schaffner.  

 

Mini starší:  Turnaj ve Velké Bystřici


Dne 1. 11. 2015 jsme ve Velké Bystřici pořádali náš první domácí turnaj mini žáků v druhé půlce sezóny. Turnaje se zúčastnila tato družstva: DHK Zora Olomouc, DHK Litovel, a dvě družstva domácích SK Velká Bystřice A a B. TJ Kostelec na Hané se bohužel večer před turnajem omluvil, a to z důvodu malého počtu dětí. Družstvo z Olomouce sice dorazilo, ale až 2 hodiny po zahájení turnaje, tudíž z šesti plánovaných družstev se turnaje zúčastnila nakonec pouze družstva čtyři. Kvůli malému počtu jsme tedy hráli zápasy dvoukolově. Hrací doba byla opět dvakrát osm minut a tradičně bez počítání skóre. Při turnaji nám tentokrát byli nápomocní házenkáři z řad mužů a pomohli jak s časomírou, tak s pískáním zápasů. Tímto bychom jim chtěli poděkovat za dobře odvedenou práci. Během pískání se snažili hru zastavovat a vysvětlovat hráčům případné neznalosti. Po skončení turnaje následovaly dovednostní hry. První soutěží byl slalom bez míče mezi kužely, poté následovalo procvičení driblinku, a na závěr skoky sounož s držením míče mezi koleny. Po ukončení následovalo tradičně vyhlášení a předání cen dětem v podobě sladkých odměn a diplomů. Turnaj proběhl bez jakýchkoliv zranění nebo jiných technických problémů. Všichni se chovali ukázněně a divákům, kteří opět přišli fandit svým dětem děkujeme za skvělou atmosféru, kterou na turnaji svou přítomností přispěli. Turnaj jsme zhodnotili po všech stránkách jako vydařený.

 

Muži:  SK Velká Bystřice - KH Kopřivnice                               25 : 29 (12 : 15)

Ve třetím kole poháru do Bystřice dorazil extraligový tým Kopřivnice. Těžký soupeř, ale současně výzva a motivace pro naše kluky ukázat se a ověřit svou sílu. Celý tým se na zápas těšil, věřil si a byl připraven zabojovat. Prakticky celý první poločas byl vyrovnaný až do stavu 12:12. Tým makal a střelecky se dařilo zejména Kamilu Zemánkovi. Bohužel posledních pět minut nevyšlo a ztráta 3 gólů hodně mrzela. Zkraje druhého poločasu se zdálo, že je rozhodnuto. Kopřivnice šla do vedení až o 7 gólů. Ale naši kluci chtěli hrát, v útoku byl k neudržení Peťa Wolf a takřka do konce jsme mohli aspoň doufat ve vyrovnání. Prohra mrzí, ale výkon našich kluků byl určitě kvalitní. Rozhodly maličkosti, proměňování šancí a možná i absence zraněných hráčů. Snad takto budeme pokračovat i v ligové soutěži.

Sestava: Vydra M., Rýpar M., Vodička Š., Wolf P.(4), Pörsök P.(1), Zemánek K.(7), Barvíř J., Mikušek D., Polách P.(1), Strádal J.(2), Kopal D.(2), Pernický V.(4), Ďurčík J.(1), Mézl R.(3).
 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
7.11. doma st.žáci    8:30  s Litovlí
ml.žáci A 10:00  Krajská kvalifikace Házenkářského desetiboje
venku ml.žáci B   9:00  Nádstavbový turnaj v Žeravicích
st.dorost 15:00  ve Velkém Meziříčí
8.11.. doma mini mladší   8:30  turnaj Na Letné
ml.dorost B 12:00  s Uherským Hradištěm
dorostenky 14:00  s Pardubicemi
ženy 16:00  s Pardubicemi
venku mini starší   8:30  turnaj v Žeravicích

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook