Zpravodaj č. 31/2015

SOBOTA 7.11.2015:


St.žáci:  SK Velká Bystřice - Tatran Litovel                                49 : 19 (25 : 4)

V brzkém ranním zápase jsme splnili roli favorita. Všichni hráči se rovnoměrně střídali, všichni také vstřelili branky. Do druhého poločasu jsme úmyslně nastoupili v pěti lidech. Tentokrát hráli všichni naplno, vyzkoušeli jsme si signály a hezké kombinace. V obraně jsme hráli zodpovědně, přesto hosté dokázali několikrát překvapit naše gólmany hezkou střelou z dálky. Už potřetí se z neznámých důvodů nedostavil na zápas Gryggi. Tentokrát máme pocit, že se na jeho vkus hrálo příliš brzy!!!
Hráči (branky): V. Zácha (br), J. Šudřich (br), V. Javorek (12), Š. Souček (12), J. Dobeš (11), A. Vodička (5), B. Možíš (3), J. Vysloužil (2), F. Buršík (2), D. Schaffner (2).


Ml.žáci "A":  Kvalifikace Házenkářského desetiboje                           - 2.místo

V sobotu 7.11.hráli ml. žáci A nádstavbový turnaj ml. žáků I, do kterého se kvalifikovaly první čtyři celky z dlouhodobé soutěže. Jelikož nikdo ze soupeřů tento turnaj nechtěl pořádat a my se přihlásili, celá akce, která trvala od 10hodin do 18.20hodin, se pořádala v naší hale Na Letné. Do dalšího kola mohly postoupit pouze dvě družstva s největším počtem bodů. Soutěžilo se v sedmi disciplínách, kdy jedna disciplína-aktivita byla pouze hra čísel (čím víc hráčů v družstvu dalo branky, tím víc získalo bodů).

Po dlouhodobé soutěži jsme se umístili po excelentních výkonech na prvním místě a celkem jsme si věřili.

1.osobní obrana: 
První zápas s Olomoucí jsme  po dobrém výkonu vyhráli 9:6 a to díky Brankaři Vildovi Zedníkovi a několika neproměněným šancím soupeře. 
Druhý zápas jsme hráli s Litovlí. Forma se nám vytratila a my, nepřesnými přihrávkami a špatným přebíráním hráčů soupeře, nakonec prohráli 7:11. Bohužel v nepovedených a nevýrazných výkonech jsme pokračovali i v posledním zápase s Hranicemi, kde nás soupeř porazil 7:9, přesto, že jsme v po většinu zápasu vedli. Takže jsme skončili v první disciplíně poslední s jedním bodem. Nedařilo se naší opoře v bráně a my ho neměli kým vystřídat. Rovněž to nešlo klíčovým hráčům, kteří se snažili, ale bohužel jim to nešlo podle jejích představ. Bylo vidět, že kluky to mrzí. Zahráli pod svoje možnosti. Možná zde zafungovala i nervozita a odpovědnost. Před námi byla další disciplína Shot-outy. Byla to naše silná zbraň a chtěli jsme napravit nepovedenou osobku.

2.Shot-outy:
První zápas byl opět s STM Olomouc a my ještě pod vlivem nepovedených předchozích výsledků prohráli 14:19. Další soupeř byl Litovel a my jej porazili jednoznačně 22:12 a od této výhry se výkony všech začaly zlepšovat. Hranice jsme přejeli 14:8 a skončili na druhém místě.

3.Házená:
Třetí disciplína byla házená-disciplína,která nejvíc rozhoduje o házenkářských kvalitách družstev. STM Olomouc jsme porazili 12:10, Litovel 11:6 a Hranice 9:7. Nutno vyzdvihnout hodně zlepšenou obranu, kdy klíčoví hráči soupeřů neměli šanci vstřelit gól. Tím jsme tuto disciplínu vyhráli a družstvo se dostalo opět do pohody.

4.Hod na přesnost:
Je to nevyzpytatelná disciplína. Hází se z 9m nebo 6m do určených rohů brány vždy po dvou střelách, takže celkem 8 střel. Počítá se 10nejlepších výsledků. My tuto disciplínu vyhráli s průměrným počtem 10,8 bodů (jedna střela z 9m je za tři body z 6m za jeden)

5.Běh 2x15M:
Další disciplína byla rychlostní-běh 2x15m a my se v ní umístili na 2.místě se ztrátou jedné setiny vteřiny na vítězné STM s průměrným časem 6,55 vteřiny. Běžely se dva pokusy a počítal se ten lepší.

6.hod míčem do dálky:
Poslední herní disciplína byla hod házenkářským míčem do dálky z místa. Každý hráč měl tři po sobě jdoucí pokusy. Tuto disciplínu, do níž se opět počítalo 10 nejlepších pokusů jsme vyhráli s průměrným výkonem 26,13m.

7.Aktivita:
Aktivita je pouze sečtení branek z turnaje házené a osobní obrany. Čím víc hráčů v družstvu dá branku, tím lépe. My v této soutěži skončili na 3.místě.

Po sečtení všech výsledků jsme skončili na postupovém 2.místě. Možná si někdo podle dosavadních výsledků v soutěži říkal, že bychom papírově měli jasně vyhrát. Všechny soutěže byly celkem vyrovnané. Psychicky je to pro hráče nápor, protože nechtějí nic zkazit a podat nejlepší výkon, jenže to někdy svazuje. Proto je potřeba všechny hráče pochválit za bojovný a obětavý výkon. Síla družstva se projevila v tom, že i když se nedařilo, nakonec přece jen kluci zabrali a splnili, co se od nich očekávalo postup.
Zahráli si všichni, někdo víc, někdo míň - podle toho, jak to trenéři viděli. Kdo byl nejlepší nelze určit. Každý přispěl svou trochou k postupu - je to kolektivní sport. Pochvala patří všem-Vojtovi Haderkovi, Hynku Dvořákovi, Kubovi Dzieržavovi, Matesu Pečínkovi, Vildovi Zedníkovi, Rosťovi Černému, Míšovi Rellovi, Davidu Soškovi, Adamu Katingerovi, Vojtovi Pečínkovi, Adamu Horáčkovi, Tomovi Juračkovi a Kubovi Šťastnému.
Poděkování také patří rodičům za podporu a fandění a dobrovolným pořadatelům - bez nichž by nešlo takovou akci uskutečnit.

 

 

  Osobní obrana Shot-out Házená Rychlý běh Přesná střelba Hod míčem Aktivita Počet bodů Celk. pořadí
Cement Hranice 2 1 1 2 2 1 10 4.
Tatran    Litovel 3 2 2 2 1 1 3 14 3.
STM   Olomouc 4 4 3 4 3 3 4 25 1.
SK Velká. Bystřice 1 3 4 3 4 4 2 21 2.


 

Ml.žáci "B":  Nádstavbový turnaj mladšího žacstva II v žeravicích  - 3.místo

7.11. 2015 jsme se zúčastnili nástavbového turnaje – ml.žactva II v Žeravicích.
Sestava: Štěpán Slepica, Martin Stryk, Vojtěch Schaffner, Petr Matulík, Pavel Matulík, Peter    Blaha, Patrik Markvart, Šárka Himrová a Jakub Salašnyj.

Šlo o turnaj týmů, které se nedostali do baráže o účast v jarní části soutěže ml.žacstva I.. Turnaj se odehrál za účasti týmu SK Žeravice, Tatran Litovel B, Horka n.M., Zora Olomouc B  a SK Velká Bystřice B. Každé utkání se hrálo 2 x 15 minut, takže si dovedete představit, jak hráči mohli vypadat po celém turnaji, když jsme měli na střídání pouze jednoho hráče, protože se nám jeden během druhého utkání zranil.

SK Žeravice -  SK Velká Bystřice B – SK Žeravice 6 : 5

První utkání, které jsme hráli bylo s týmem SK Žeravice. Šlo o utkání, které bylo velmi vyrovnané, ale se spoustou chyb z obou stran. V našem projevu hry byla spousta nervozity, která se projevovala velkým množstvím vypadených míčů po přihrávce do trháků. Opakem toho bylo to, že soupeř nedokázal  tyto naše chyby potrestat díky výborné obraně a brankaři. V druhé polovině zápasu jsme si drželi 1 gólový náskok až do konce utkání.

SK Velká Bystřice B – Zora Olomouc B 12 : 6

Šlo o utkání, kde od začátku bylo jasné, kdo bude tahat za delší a kdo za kratší konec provazu. Od začátku utkání jsme měli převahu v obranné i útočné fázi. Každopádně výsledek tomu moc nenasvědčuje, protože se opakovala hitparáda neproměněných šancí z posledního domácího utkání, ale i tak jsme utkání dovedli k výhře.

SK Velká Bystřice B – Horka n. M. 10 : 12

Utkání, které bylo od začátku velmi tvrdé a rychlé z obou stran, ale naši hráči se s tímto trendem hry ztotožnili a hráli velmi vyrovnanou partii. Do 10 minuty jsme se tahali s Horkou o každý gól. Jednou jsme vedli my a potom zase oni, ale následně po dvou chybách v útoku nám utekli o dva góly a to už jsme nebyli schopni smazat. I tak musím říct, že to byl od hráčů nejlepší výkon za celý turnaj, kde opravdu nechali všechno. Velká pochvala.

SK Velká Bystřice B – Tatran Litovel B 10 : 16

Od začatků byl zápas vyrovnaný. Kde se nám podařilo proměnit co jsme si řekli před zápasem. Co se nám, ale vůbec nepovedlo byl druhý poločas, kde se jasně projevila únava všech borců, kteří nechali asi všechny síly v předchozím zápase s Horkou. Bohužel jsme prohráli.

Ve výsledkové listine jsme skončili třetí za Litovlí, protože rozhodl vzájemný zápas. Z celého turnaje máme dobrý pocit, protože se nám kromě hráčů, kteří už mají zkušenost se soutěží  ml. žactva, tak se nám zlepšují i co to hrají poprvé a neměli ještě v srpnu pojem o tom co to je šestková házená. Znovu velká pochvala.


St.dorost:  Sokol Velké Meziříčí - SK Velká Bystřice              37 : 49 (11 : 20)

K dalšímu mistrovskému u tkání jsme vyjeli do vzdáleného Velkého Meziříčí. Po dlouhé cestě jsme se obávali ospalého začátku, což se nám naštěstí nepotvrdilo. Soupeře jsme zaskočili dobrou obranou, kterou výborně tvrdil Dominik Tkadleček. V první polovině jsme dokonce i proměňovali vytvořené šance, Pavel Schneider v brance přidal několik velmi kvalitních zákroků, ale ani přesto se nám nedařilo vytvořit si dostatečný gólový náskok. Druhá polovina byla o poznání horší než ta první, kluci neudrželi stoprocentní koncentraci, ztratili jsme několik míčů a opět se přidala naše klasická bolest a přestali jsme proměňovat. Soupeř se chytil šance a utkání v polovině druhého poločasu ještě zdramatizoval. Nám se naštěstí podařilo se vzpamatovat a vrátit se do hry. Oporou byl opět výborně hrající Dominik Tkadleček, velmi dobře zahrál Erik Mader, střelecky se dařilo Janu Sečkovi a velmi pozitivní byl návrat zraněného Milana Jurečky.  Všichni kluci bojovali a odvezli si zasloužené a cenné dva body.

Sestava: Schneider P.(br.), Kolovratník D.(br.), Buršík T., Vladař F.(1), Mader E.(6), Andrš M., Jureček M.(6), Michálik J.(2), Svobodník J., Sečka J.(7), Prošvic T.(3), Tkadleček D.(7), Kubeša L.(6), Horký J.(1).

 

NEDĚLE 8.11.2015:

 

Mini starší:  Turnaj v Žeravicích

V neděli 8.11.2015 jsme se zúčastnili dalšího z turnajů, který se konal tentokrát v Žeravicích. Turnaj probíhal v hale, kde se hrálo pouze na jednom hřišti. Díky skvělé organizaci ale nedocházelo k žádným časovým prodlevám a jednotlivé zápasy na sebe časově hezky navazovaly. Hrálo se jako vždy 2 x 8 minut a skóre se samozřejmě nepočítalo. Zúčastnila se tyto družstva: SK Žeravice, Cement Hranice, DHK Litovel, TJ Sokol Prostějov a SK Velká Bystřice. Na turnaj jsme dorazili s deseti hráči a každé z družstev mělo absolvovat čtyři zápasy. Každý odehraný zápas se vyvíjel trochu jinak, ale když to společně shrneme, tak se nám dařilo a hra vypadala velmi pozitivně. V útoku se nám dařilo uvolnění jeden na jednoho a děti se opět prosazovaly poměrně často i z rychlých útoků. Obrana se zápas od zápasu zlepšovala a hráči si začali navzájem pomáhat a více hlídat protihráče. Po skončení následovaly tradičně dovednostní hry na procvičení manipulace s míčem a koordinace. Turnaj byl zakončen vyhlášením a předáním cen s diplomem. Všechny děti zaslouží opět obrovskou pochvalu za snahu a předvedené sportovní výkony. Díky patři také rodičům, kteří přijeli fandit a byli nám nápomocní.
Sestava: Aleš Čáp, Honza Nevrlý, Nicolas Flamhum, Matyáš Petr, Radek Vyhnánek, Honza Kobliha, Jenda Pospíšil, Johanka Součková, Matěj Papoušek, Adélka Hroščaníková



Ml.dorost "B":  SK Velká Bystřice "B" - Uherské Hradiště      34 : 25 (18 : 14)

Poslední zápas podzimní části sezóny nebyl vůbec lehký, i když začátek zápasu nám vyšel parádně. Nastoupila "signálová sestava" a přestože tempo nebylo nijak závratné, nacvičené signály nám vycházely a ve třinácté minutě jsme vedli 7:2. Poté soupeř přitvrdil, my přestali proměňovat a v osmnácté minutě bylo srovnáno. Remízový výsledek byl udržován do dvacáté čtvrté minuty, ale pak se nám podařilo utrhnout a první část jsme vyhráli o čtyři branky. Přímo excelentní byl náš vstup do druhé půle, když jsme první čvrthodinu vyhráli 11:1 a o osudu utkání bylo v podstatě rozhodnuto. Druhou patnáctiminutovku jsme i díky zraněním jen dohrávali a nebylo to nic úchvatného. Přesto byla naše výhra zasloužená a zápas koukatelný.
Co se týká výkonu jednotlivců tak Vojta Javorek vstřelil první branku, ale poté mu brankař, který chytal stylem Kung-fu zlomil žebro a pro Vojtu tak zápas rychle skončil. Stejný hráč nám vyřadil i Ondru Majera, kterému přesným kopem způsobil lehký otřes mozku. Do té doby byl Ondra hodně aktivní, i když ne vše mu vyšlo. V brance dostal větší prostor Domes, který se rychle dostal do tempa a náš tým několikrát podržel. Vojta Zácha se dostal na hřiště v době, kdy byla naše obrana díky oslabení rozhozená, přesto předvedl několik kvalitních zákroků. Klobouček dolů před Buršou, který ustál soupeřovi masáže na pivotu a dohrál zápas do konce. Kvalitně ho dokázal zastupovat Puchář, zejména v obranné činnosti. Pepíno11 vstoupil do zápasu dosti rozpačitě, ale postupně se rozehrál ke kvalitnímu výkonu. Tony a Hantr podali dobré výkony na křídle (hlavně v obraně), ale když se vlivem okolností ocitli na spojkách, nebylo to úplně ono. Hantr tentokrát potřeboval nebývalé množství šancí na vstřelení branky!
Pony se ihned po nástupu na hřiště pokusil zastavit míč nohou, ale po vysvětlení, že nehrajeme fotbal, ale házenou začal používat ruce a vstřelil i branku. Stejně tak se prosadil i Fouky, ale ten musí výrazně zapracovat na obraně. Problémy s tvrdou hrou měl i Bobo, ale ve druhé půli se i on zapsal mezi střelce. Střelbu z dálky měl tentokrát přesnou Štěpek a velice aktivní jak v obraně, tak v útoku byl Pepa Dobeš.
Přestože je náš tým velmi mladý a v dorostenecké kategorii hrál poprvé, předváděl po celý podzim výborné výkony a po právu, byť nečekaně přezimuje na prvním místě v Moravské Lize, za což má od nás velkou pochvalu a respekt!

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), V. Zácha (br), Š. Souček (11), J. Dobeš (7), J. Jedenástík (5), O. Majer (5), J. Hartl (1), B. Možíš (1), T. Buršík (1), T. Foukal (1), M. Ponikelský (1), V. Javorek (1), J. Vysloužil, A. Vodička. 


Ml.dorostenky:  SK Velká Bystřice - DHK Pardubice                20 : 24 (12 : 13)

Opět jsme se porazili sami, nedůsledností v obraně a ztrátou míčů, když k tomu přidám čtyři neproměněné sedmičky a z posledních tří útoků nastřelené tyče, což už byla smůla, tak jsme prostě vyhrát nemohli. Mnohem víc mě mrzí alibismus některých hráček a neochota se pro tým obětovat. U některých jsem měl pocit, že dnes hrají za trest. Je to několikátý zápas v řadě, kdy naše soupeřky hrály mnohem kolektivněji a s větší vůlí vyhrát. Snad už příští zápas ukáže, že naše holky umí být tým a dokáží táhnout za jeden provaz.
Hráčky a branky: L. Mikulášková a T. Krejčí brankařky, V. Mikulášková (6), M. Vachutková (5), L. Žáková (3), R. Čecháková (3), M. Soukupová (3), B. Slováčková, A. Krejzlíková, K. Černá, K. Koudeláková, H. Moťková


Ženy:  SK Velká Bystřice - DHK Pardubice                            28 : 23 (15 : 12)

Do zápasu s vedoucím týmem II. ligy žen vstoupila naše děvčata aktivně a po několika minutách si vytvořila čtyřbrankový náskok. Soupeřky poté předvedly sérii několika zrychlených protiútoků, kterým náskok snížily. V závěru prvního poločasu zlepšenou obranou, zejména eliminací dobře hrající levé strany útoku hostujícího týmu, si naše děvčata vytvořila opět 3-brankový náskok. V druhém poločase dobrou obranou a variabilní hrou v útoku děvčata nedala soupeřkámh šanci se dotáhnout. Neradno chválit individuální výkony, ale 11 branek Míši Kaczmarczykové stojí rozhodně za zmínku.
Sestava: Kolčavová H. (br.), Steigeroví J. (br.), Vítková K.(3), Kobylíková J.(1), Poznarová P.(3), Jiroušová P.(4), Zemanová R., Kaczmarczyková M.(11), Jiříčková A.(2), Koppová M., Zívalová E., Begalová A.(4).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
14.11. venku ml.dorost A  13:00  ve Frýdku-Místku
st.žáci 14:30  v Hranicích
dorostenky  15:00  v Havlíčkově Brodě
muži 17:00  ve Frýdku-Místku
15.11.. venku st.dorost  14:00  v Sokolnici
ml.žáci A    Turnaj IHT v Bratislavě
17.11. doma ženy 16:00  s Porubou (3.kolo Českého poháru) 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook