Zpravodaj č. 4/2016

PÁTEK 12.2.2016:


 

Muži: Šumperk - SK Velká Bystřice                                         17 : 30 (10 : 13)                          

První jarní zápas v Šumperku jsme čekali jako obvykle těžký a vyrovnaný boj. Nicméně s ohledem na ambice postoupit, kvalitu kádru i nové extraligové posily a rovněž při vědomí, že nás z prvních pěti jarních kol čekají 4 zápasy venku, jeli jsme pro vítězství.
Již v prvním poločase naši kluci byli lepším týmem. Poločasové vedení mohlo být i vyšší, stačilo lépe proměňovat vytvořené šance. Druhý poločas potom byl jednoznačnou záležitostí. Za výbornou obranou deptal svými zákroky domácí hráče Michal Buba Vydra, v útoku naši hráči předvedli plno hezkých a rychlý akcí. Závěr utkání, kdy již domácí hráči odpadli fyzicky, byl až v exhibičním tempu. Mimo jiných Kenova točka z křídla se nevidí často. Domácí hráči ve druhém poločase vstřelili pouhých 7 branek a jejich nejlepší střelec Laštůvka se trefil za celý zápas jen dvakrát.
Z našich hráčů si tentokrát zaslouží všichni pochvalu. Pokud jde o nové posily, tak v tuto chvíli alespoň stručně - oba hráči rychle zapadli do týmu, Jirka Kubis vstřelil 10 branek a Lubomír Veřma Veřmiřovský pomohl velkým přehledem.

Zasloužené vítězství, které by týmu mělo dodat sebedůvěru, potřebnou pro příští zápas - v neděli odpoledne jedeme bojovat proti jednomu z hlavních soupeřů v boji o postup - do Polanky. Vítězství v Šumperku při současných ztrátách soupeřů - Karviná padla v Litovli a Polanka prohrála na Lesaně - pro nás znamená posun na první místo druholigové tabulky. 

Sestava: Vydra M., Rýpar M., Wolf P.(2), Wolf M.(1), Pörsök P.(2), Zemánek K.(2), Barvíř J., Strádal J.(3), Schneider V.(3), Veřmiřovský L.(2), Kopal D.(4), Kubis J.(10), Ďurčík J.(1).

 

 

SOBOTA 13.2.2016:


Přípravný turnaj dorostu

  V. Bystřice
(st.dorost)
Prostějov
(st.dorost)
V. Bystřice
(ml.dorost)
Skóre Body Poř.
Velká Bystřice
(st.dorost)
  30 : 30 23 : 30 53 : 60 1 2..
Prostějov
(st.dorost)
30 : 30   24 : 35 54 : 65 1 3.
Velká Bystřice
(ml.dorost)
30 : 23 35 : 24   65 : 47 4 1.

 


NEDĚLE 14.2.2016:

 

Ml.dorostenky: SK Velká Bystřice - Karviná                               29 : 31 (15 : 17)

Zápas jsme nezačali dobře, velmi špatná obrana, pomalý útok a chybující brankařka. V půli prvního poločasu jsme prohrávali o pět branek. Naštěstí se naše hráčky zvedly a poločas jsme prohráli o dvě branky. Druhou půli jsme začali oslabením, ale podařilo se nám srovnat skóre a dokonce jít do vedení. Škoda jen, že se nám nepodařilo odskočit o víc branek. Zápas rozhodla čtyřbranková šňůra soupeřek kolem dvacáté minuty druhé půle. I když jsme se opět dotáhli, tak už chyběly síly a trošku štěstí při koncovce na zvrat v utkání. Holky chválím za bojovnost, ale od některých jsem čekal mnohem víc. Kaňkou na utkání byly dva likvidační zákroky na naše hráčky, které měly být oceněny červenou kartou. Rozhodčím se zápas nepovedl a my máme zraněné hráčky!

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Mikulášková V.(12), Čecháková R.(6), Moťková H.(4), Žáková L.(3), Soukupová M.(2), Konečná S.(1), Vachutková M.(1), Slováčková B., Krejzlíková A., Monetti S., Koudeláková K.

 

Ženy: SK Velká Bystřice - Karviná                                              32 : 23 (19 : 8)

Tento zápas jsme považovali za dosti důležitý a to z důvodů, že se jednalo o první zápas jarní sezóny a také proto, že se jednalo o dosti silného soupeře. Přestože jsme nastoupili v oslabené sestavě a měli jen dvě hráčky na střídání, holky podaly velmi bojovný výkon a soustředění, jak kdyby jim malý počet hráček vyhovoval. Soupeře jsme přejeli, jak v útočné tak i v obranné fázi, která byla opravdu precizní a agresivní a podpořena výbornými výkony brankařek. Pochválit musíme všechny hráčky bez rozdílu a děkujeme za předvedený výkon a věříme, že takový bude i v následujících zápasech. 
Hráčky a branky: Kolčavová H.(br.) Steigerová J.(br.), Vítková K.(2), Zívalová E.(3), Zemanová R.(4), Grygarová G.(6), Koppová M.(4), Begalová A.(6), Kaczmarczyková M.(7), Hlaváčková K.

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook