Zpravodaj č. 6/2016

SOBOTA 27.2.2016:


 

St.dorost: SK Velká Bystřice - SK Žeravice                             37 : 24 (20 : 10) 

Podle zkušeností z podzimní části sezóny jsme očekávali od soupeře ze Žeravic tvrdé a náročné utkání. Naše očekávání se potvrdila a od začátku bylo jasné, že nás čeká dlouhých 60 minut. Začátek od nás nebyl úplně vydařený, soupeř se snadno dostával do střeleckých šancí. V naší brance ovšem stál tentokrát téměř neprůstřelný Pavel Schneider, který ničil koncovku hostujícího týmu a my se díky tomu drželi ve hře. Změnili jsme obranný systém, což nám přineslo několik získaných míčů a zúročených rychlých útoků. Naše hra se ustálila a díky výbornému kolektivnímu výkonu jsme postupně navyšovali skóre. Herní útlum jsme zažívali ve druhé polovině druhého poločasu, kdy jsme hráče prostřídali a dlouho nám trvalo, než jsme se gólově prosadili, čímž soupeř trochu snížil nás náskok, ale naštěstí jsme se vzpamatovali a nenechali utkání nijak zdramatizovat. Celkově se z naší strany jednalo o velmi kvalitní utkání, kluci bojovali, plnili pokyny, problémy nám dělalo klasicky proměňování šancí a soupeřův kvalitní brankář. Pochvalu si zaslouží všichni hráči týmu, výrazně nám pomohla pomoc mladšího dorostu a zapracování Erika Madera, který odvedl kus velmi dobré práce. Doufáme, že na podobný výkon navážeme v dalším kole.

Sestava: Schneider P.(br), Zajíček J.(br.), Mader E., Jureček M., Kubeša L., Horký J., Sečka J., Michálik J., Hňatek F., Andrš M., Prošvic T., Tkadleček D.


Muži: SK Velká Bystřice - HC Zubří "B"                                     32 : 22 (17 : 7)

Třetí jarní zápas a třetí vítězství. Tentokrát povinné domácí body proti oslabenému soupeři, když béčko Zubří přijelo k zápasu s pouhými osmi hráči. Hned od začátku zápasu hráli naši kluci s chutí a rychle si vytvořili výrazný náskok. Po dvanácti minutách hry bylo skóre 8:1. Do asi 42. minuty hry tým dominoval a výsledek 25:8 vypadal hodně přesvědčivě. Nicméně posledních 18 minut bylo hodně nepovedených. Pod dojmem rozhodnutého zápasu a při výrazném zásahu do sestavy, přišla ztráta koncentrace a dovolili jsme soupeři zřetelně zkorigovat a vylepšit konečné skóre. Při ztrátě našeho hlavního rivala Karviné, máme na čele druholigové tabulky náskok dvou bodů na béčko Frýdku-Místku. 

Sestava: Michal Vydra, Štěpán Vodička, Petr Wolf(6), Michal Wolf, Petr Pörsök(3), Kamil Zemánek(3), Jiří Barvíř, Petr Polách(1), Jiří Strádal(3), Vladimír Schneider, David Kopal(3), Jiří Kubis(8/3), Jan Ďurčík(4), Radek Mézl(1).

 

NEDĚLE 28.2.2016:

 

Ml.dorost "A": SK Velká Bystřice "A" - HC Zubří                      30 : 32 (13 : 17)

Dne 28.2.2016 jsme na naší palubovce přivítali neporaženého lídra naší soutěže, celek ZUBŘÍ. Souboj aktuálně prvního a třetího týmu tabulky přinesl nevšední sportovní zážitek. Diváci, kterých přišlo na tento zápas přes 200,  určitě nelitovali a viděli špičkovou dorosteneckou házenou. Soupeř se vlastně po celý zápas prosazoval zejména střelbou svých vysokých spojek z 9 m vzdálenosti. Náš tým naopak ohrožoval branku soupeře střelbou ze 6 m vzdálenosti ze všech postů, zejména pak z  křídel a pivota. Těmito průniky do šestky jsme získali řadu sedmiček, které jsme ale trestuhodně neproměňovali, což se v konečném součtu ukázalo jako klíčové. První poločas díky tomu skončil v náš neprospěch 13:17. Kluci však celý zápas bojovali a ukázali soupeři, že se nehodlají v žádném případě vzdát a že výrazná výšková převaha není všechno. Ke konci utkání vymazali náskok soupeře a bojovali do poslední vteřiny, ale bohužel Zubří bylo šťastnějším týmem a vyhrálo 32:30.  Myslím si, že v tomto ročníku Zubří ještě nepotkalo tak urputného soupeře, který prostě nechce prohrát a jejich hráči na konci utkání pochopili , že byli velice blízko své první porážce.

Musím poděkovat všem hráčům bez vyjímky za nasazení, které jsem u nich už dlouho neviděl, všem našim fanouškům kteří nás přišli podpořit a byli tím 8 hráčem na hřišti a hnali nás za tímto úžasným sportovním výkonem. Pokud si hráči odnesou do dalších bojů to obrovské srdce  které se neslo celým nedělním zápasem, nemám o naše jarní putování 1.ligou žádné obavy. 

Sestava: Kolovratník D.(br),  Hňatek F.(4), Andrš M.(2/1),  Prošvic T.(2), Tkadleček D.(3), Flajsar J. (1),  Kršek T.(6), Tesařík M.(12/4), Dosoudil R., Spurný T., Dobeš J.



Ml.dorostenky: SK Velká Bystřice - HK Ivančice                         20 : 40 (7 : 21)                             

Zápas měl jednoznačný průběh, už v desáté minutě jsme prohrávali 0 : 7. Chyběly nám dvě důležité spojky, tak v zápase šlo jen o rozdíl ve skóre. Tím nechci říct, že se holky nesnažily, ale soupeřky nemilosrdně potrestaly každou chybu, kterou jsme udělali a že jich opět bylo dost. Některým našim hráčkám se nastavilo zrcadlo, jak na tom herně i fyzicky jsou. Snad v dalším kole budeme kompletní a naše hra bude o něčem jiném.

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Žáková L.(6), Vachutková M.(5), Čecháková R.(4), Monetti S.(2), Kleislová K.(2), Slováčková B.(1), Krejzlíková A., Černá K., Moťková H., Soukupová M.,  Koudeláková K. 


Ženy: SK Velká Bystřice - HK Ivančice                                      22 : 30 (9 : 12) 

Zápas proti druhému týmu tabulky jsme nezačali vůbec dobře a po několika minutách jsme prohrávali 0 : 5. Hráčky Ivančic hrály pěknou kombinační házenou a prakticky ve všech činnostech nás po celý zápas převyšovaly. Naše děvčata se nemohla dostat do potřebného tempa jak v obraně, tak i v postupném útoku. Rychlý protiútok jsme prakticky nevyužili. Proti takhle kvalitnímu a kompaktnímu týmu soupeře se dá doma hrát vyrovnaný zápas pouze tehdy, pokud obrana 6 na 6 bude lépe fungovat a v útoku si větší variabilitou vytvoříme více gólových příležitostí. Zápas však byl velmi potřebnou konfrontací, která ukázala, kde jsou naše současné možnosti a v čem je třeba se primárně zlepšit.

Sestava: Kolčavová H.(br), Steigerová J.(br.), Hejtmánková V.(2), Kobylíková J.(3), Zívalová E.(1), Jiroušová P., Macharáčková J.(2), Zemanová R., Kaczmarczyková M.(8), Grygarová G.(3), Hlaváčková K., Begalová A.(3)

 

Ml.žáci "A": Turnaj mladších žáků v Hranicích

V neděli 28.2. se naše družstvo zúčastnilo turnaje mladších žáků v Hranicích n.M. Našimi soupeři byli postupně domácí Cement Hranice, HC Zlín, Tatran Litovel a TJ Bystřice pod Hostýnem.
Naši kluci přijeli v sestavě: brankář Kuba Salašnyj, v poli Mates Pečínka, Vojta Haderka, Vojta Pečínka, Hynek Dvořák, Michal Rella, Adam Horáček, Kuba Šťastný, Kuba Dzieržava, Adam Katinger, Vilda Zedník, David Soška a Martin Stryk.
V prvním zápase s domácím celkem jsme v podstatě vedli od začátku a postupně navyšovali skóre až na konečných 15:7.Pravda je,že Hranice neměly svého nejlepšího hráče Rumjana.
Ve druhém zápase jsme narazili na HC Zlín, který jsme znali z turnaje na Dukle. Díky kvalitní obraně a soustředěným výkonem jsme vyhráli 19:10.V obou zápasech jsme pravidelně střídali a zahráli si všichni. Kluci vyzkoušeli signály a zjišťovali, jak jim některé jdou a některé ne-prostě kde jinde si signály pilovat.
Třetí zápas jsme se potkali s Tatranem Litovel. Narazili na sebe zřejmě nejlepší družstva celého turnaje. Hra byla vyrovnaná a ve vedení jsme se střídali. Žádné družstvo nevedlo o více jak jednu branku. Svědčí to o vyrovnanosti zápasu. Bohužel soupeř měl víc štěstí a nakonec o branku zvítězil v poměru 24:23.
Poslední zápas nás čekala Bystřice pod Hostýnem. Tady jsme dali víc herního prostoru těm, kdo si s Litovlí moc nezahrál. Po trochu neurovnané hře jsme zaslouženě zvítězili 22:10.
Při sčítání výsledků nakonec Zlín porazil Litovel. Ta hrála se Zlínem po zápase s námi a fyzicky už byli hráči natolik vyšťaveni, že prohráli 10:20. To nás v minitabulce při rovnosti bodů tří družstev na skóre posunulo na první místo.
Je potřeba poděkovat všem hráčům za bojovnost a silné divácké kulise z řad rodičů za povzbuzování. Navíc nejlepšího hráče turnaje vyhrál Vilda Zedník,takže krásná tečka za vydařeným turnajem. Opět jsme se herně kousíček posunuli a to je smysl turnaje. Klasik by řekl krásné nedělní poetické odpoledne.....

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook