Zpravodaj č. 7/2016

PÁTEK 4.3.2016:


Ženy: Lesana Zubří - SK Velká Bystřice                                 24 : 27 (15 : 16) 

Utkání na palubovce soupeře, který v letošní sezóně nezískal ještě ani bod, bylo po celou dobu vyrovnané. Z naší strany se jednalo o velmi nepovedený zápas,  naše obrana 6 na 6 byla fatálně  prostupná. Na zápasu lze pozitivně hodnotit pouze zisk dvou bodů, o který se děvčata zasloužila agresivním pojetím obrany a efektivním útokem v posledních minutách zápasu. Zhruba ještě v 52. minutě jsme prohrávali o 2 branky.

Sestava: Kolčavová H.(br), Steigerová J.(br.), Vítková K.(7), Kobylíková J.(5), Hlaváčková K., Hejtmánková V.(4), Kaczmarczyková M.(3), Jiříčková A., Macharáčková J.(2), Koppová M.(3), Zívalová E., Zemanová R., Begalová A.

 

SOBOTA 5.3.2016:


St.dorost: Ivančice - SK Velká Bystřice                                     36 : 33 (16 : 14)

V sobotu jsme v okleštěné sestavě vyrazili na výlet do Ivančic. Začátek utkání pro nás vypadal vyloženě tragicky. Nebyli jsme schopni proměnit šance, které jsme si vypracovali, a naopak soupeř proměňoval jeden rychlý útok za druhým. Přestože jsme se opravdu trápili, dokázali se kluci bojovností a vynikajícími zákroky Pavla Schneidera v brance dostat do hry a utkání nabralo úplně jiný spád než v úvodních minutách. Kluci zabrali na obraně, narušovali postupný útok soupeře, takže se dlouhou dobu prosazoval výhradně z rychlého útoku po našich nezúročených šancích nebo technických chybách. Skóre bylo po většinu času vyrovnané, neustále jsme se drželi na rozdílu dvou branek. Na konci nám bohužel chyběly síly, takže jsme nedokázali soupeři vzdorovat a o tři góly jsme prohráli. Celkově ale musím tým pochválit, odehráli celý zápas téměř bez střídání a za předvedený výkon se v dané situaci vůbec nemusí stydět. Výrazným tahounem byl tentokrát Jarda Horký, střelecky se dařilo Radkovi Dosoudilovi a již tradiční jistotou byl Pavel Schneider v brance.
Sestava: Schneider P.(br), Maceášik T.(3), Dosoudil R.(11), Jureček M.(4), Michálik J., Šiška D., Sečka J.(3), Kubeša L.(4), Horký J.(8).

 

Muži: Krmelín - SK Velká Bystřice                                               21 : 36 (9 : 16)

Při slušné jarní formě a herní pohodě jsme jeli do Krmelína, který je v tabulce poslední, pro vítězství a povinné body.  Při vší úctě k domácím, nebyli tito pro naše kluky vážným soupeřem. Od začátku zápasu jsme šli do vedení, které po celý zápas narůstalo. Určitě zaujalo i 14 gólů Peti Wolfa. Zasloužené vítězství, na jaře čtvrté v řadě a potvrzujeme první místo v tabulce. Na druhou Karvinou máme náskok již 3 body.
Sestava: Michal Vydra, Martin Rýpar,  Petr Wolf(14), Michal Wolf(1), Petr Pörsök(4/1), Kamil Zemánek(3/2), David Mikušek(1), Jiří Strádal(2),  Vladimír Schneider(1), Michal Machynek, David Kopal(3), Jiří Kubis(7/3), Radek Mézl, Lubomír Veřmiřovský(2)

 

Ml.dorost "B": Nové Bránice - SK Velká Bystřice "B"             32 : 46 (18 : 26)                                                                            
Na předehrávané utkání jarní části Moravské Ligy ml. dorostenců jsme sice vyrazili s dostatečnou časovou rezervou, ale v Bránicích nás přivítala zamknutá nafukovačka. Domácí se poskrovnu začali objevovat zhruba půl hodiny před zápasem, holt jiný kraj, jiný mrav. V našem omlazeném týmu chyběla spousta hráčů - Štěpek (zranění), Pepa Dobeš (hory), Puchýř, Vojta Zácha, Ondra Majer (nemoc), Macek (st. dorost) a Gryggi (nezvěstný!). V domácím družstvu sice nechyběl nejlepší střelec soutěže, ale zase měli poměrně úzký kádr. Rozhodli jsme se tedy vsadit na rychlost a signály. Oboje nám vycházelo výborně. O naší rychlosti svědčí i 46 nastřílených branek. A i když jsme 32 obdrželi, nemůžeme tvrdit, že obrana byla špatná. Problémy v bráně měl Šudřa, především díky nezvyklému povrchu a přítmí v nafukovací hale. Druhého gólmana jsme neměli, takže si to bohužel musel vyžrat až do konce.
Začátek jsme měli raketový a v deváté minutě jsme vedli 8 : 2, a i když jsme trochu zbytečně vypustili konec poločasu, udržovali jsme si komfortní osmibrankový náskok. Ve druhé části jsme opět zabrali a odskočili až na 34 : 21. Poté se hra vyrovnala a poslední minuty už jsme v pohodě dohráli.
Za zmínku stojí to, že čtyři hráči ročníku 2002 nastříleli celkem 24 branek v kategorii mladšího dorostu!

Hráči (branky):  J. Šudřich (br), J. Jedenástík (9-jakoby ani  nevynechal asi 30 tréninků), B. Možíš (9-opět tahounem), A. Vodička (7-velmi příjemné překvapení na spojce), F. Buršík (6-nebývale ožil na křídle, chytré střely), V. Javorek (4-výrazné zlepšení v obraně), T. Buršík (3-velký tvrďák v obraně), T. Foukal (3-když běhal, střílel branky), D. Shaffner (2-poctivá práce v obraně, silný v odebírání míčů v obraně),  J. Hartl (2-i on se ve druhém poločase dočkal branek), M. Ponikelský (1-více tréninků=více branek).   


NEDĚLE 6.3.2016:


Ml.dorostenky: Poruba - SK Velká Bystřice                                    19 : 15 (8 : 9)

Vyrovnané utkání, které rozhodly naše chyby 10 minut před konce, kdy jsme namázli našim soupeřkám na dva trháky. Škoda, protože holky bojovaly a měly minimálně na remízu. Dobře zachytala brankařka, velmi dobré utkání odehrála v útoku M. Vachutková, zdravotní problém nedovolil hrát V. Mikuláškové a bohužel jsme ji nedokázali nahradit. Neustále se některé hráčky nedokáží obětovat pro kolektiv a čekají, že to za ně někdo odehraje!!! Třeba to dokáží už v příštím utkání.
Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.),  Vachutková M.(7), Moťková H.(4),  Soukupová M.(2), Žáková L.(1),  Mikulášková V.(1), Čecháková R., Konečná S., Monetti S., Kleislová K., Krejzlíková A.



Ml.dorost "A": Jičín - SK Velká Bystřice "A"                              33 : 29 (18 : 10) 

V neděli  6.3. jsme odehráli třetí  jarní utkání 1.ligy mladšího dorostu v Jičíně. Vstup do zápasu byl katastrofální. Sice jsme si připravili řadu slibných střeleckých šancí  a několik sedmiček a mohli jsme odskočit o 5-6 branek ale naši střelci opět předvedli, co všechno se dá nedat malému brankaři Jičína, který podával výborný výkon. Soupeř využil naší katastrofální hry a dostal nás  pod tlak, jednoduše zakončoval a vyhrál tak první půli 18:10.
Druhý  poločas jsme sice byli lepší tým a přiblížili  jsme se soupeři  na dostřel 2 branek, zvrátit však celé utkání se nám nepodařilo opět díky špatným přihrávkám a finální  střelbě. V Jičíně bylo k vidění  jedno z nejhorších utkání  našeho týmu této sezony,  kdy jsme opět porazili sami sebe. Jediné pozitivum byla fantasticky vychytaná sedmička  naší brankařské posily  z mladšího dorostu „B“ a zlepšující   se střelba a hra hostujícího Tomáše Hofírka.
Sestava: Kolovratník D.(br),  Šudřich J.(br),  Hňatek F.(1), Andrš M.(5/1), Prošvic T.(4), Buršík T.(1) , Hofírek T.(3) ,Tkadleček D.(7), Kršek T.(3/1), Tesařík M.(5). 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook