Zpravodaj č. 9/2016

SOBOTA 19.3.2016:


Ml.žáci "A": Kvalifikace Házenkářského desetiboje              (Frýdek-Místek)
 

V sobotu 19.3. proběhla kvalifikace desetiboje ml.žáků na postup na republikové finále této soutěže.
Této kvalifikace se zúčastnily tyto družstva:     

  • HBC Karviná
  • Frýdek-Místek
  • STM Olomouc
  • SK Velká Bystřice.


Soutěžilo se v 10-ti disciplínách. V tabulce jednotlivých disciplín bylo bodové ohodnocení za první místo 4 body, druhé 3 body, třetí 2 body a čtvrté 1 bod. Naši kluci se potýkali s marodkou a tak se nemohli zúčastnit ze zdravotních důvodů Hynek Dvořák a Tom Juračka, takže nás nakonec místo 14-ti odjelo 13. Z toho V. Haderka ještě pod antibiotiky a se slabou horečkou, za což mu patří obdiv, že chtěl klukům pomoci - a také hodně pomohl.

Bojovali tito hráči: Kuba Salašnyj, Vojta Haderka, Kuba Dzieržava, Mates Pečínka, Vilda Zedník, Rosťa Černý, Michal Rella, David Soška, Adam Katinger, Vojta Pečínka, Adam Horáček, Kuba Šťastný a Martin Stryk.

První disciplínou byl běh 2x15metrů.Na klucích bylo znát, jak chtějí co nejlépe zaběhnout. Snažili se maximálně. Do tabulky se počítalo 10nejlepších výsledků. Výsledky v atletických disciplínách jsme se dozvěděli až v pondělí po zaslání oficiálních výsledků. Je to tak trochu příjemné překvapení-my se umístili na 1. místě

Následovaly zápasy s STM Olomouc v pořadí 10 minut hry-osobní obrana, shot out (hození míče brankařem přes celé hřiště, chycení brejku a vstřelení branky) a vlastní házená 20 minut. Osobku jsme vyhráli 11:7,shot-out bohužel prohráli 8:16 a házenou vyhráli 14:9.

Následovala střelba na přesnost do otvorů v plachtě, která byla v bráně. Tam jsme se umístili na 3místě. Poslední byl překvapivě domácí Frýdek.

Další disciplína byla hod míčem do dálky. Měli jsme tři kluky, kteří bezkonkurenčně hodili nejdál a to Vilda, Vojta Haderka a Adam Katinger. Díky nim, ale i ostatním, kteří házeli výborně jsme skončili v této disciplíně na 2. místě za Karvinou.

Následovaly zápasy s Karvinou. Bylo vidět, že kluci chtějí vyhrát a nezalekli se zvučného jména soupeře. Osobku jsme prohráli 9:11.Shot auty také 14:19 a házenou rovněž v poměru 12:14. Kluci ze sebe vydali vše a byli z výsledků s Karvinou zklamaní. Další disciplína ihned po těchto zápasech byl pětiskok. Výborně zaskákal Vilda, ale nestačilo to a my skončili na 3.místě před STM Olomouc.

Následoval poslední zápas a to s domácím Frýdkem. Kluci už toho měli plné kecky, ale chtěli soupeře porazit. Bojovali, ale bohužel to na soupeře nestačilo. Osobku jsme remizovali 9:9, shot-outy prohráli 16:18 a hru 15:8.

Poslední disciplína byla překážková dráha ihned po zápasech s Frýdkem. Tam jsme skončili na posledním 4.místě.

Kluci si mákli na dno svých sil a bylo na všech vidět, jak jsou vyšťaveni a myslím i trochu zklamaní. Všichni soupeři měli stejné podmínky, takže si nemůžeme na nic stěžovat.

V konečném součtu jsme skončili v osobce na 3.místě,v Shot-outech na 4.místě a v házené při rovnosti bodů tří družstev na 4.místě.

Další disciplínou - jen papírovou byla aktivita. Jde o součet branek v házené. Čím víc kluků dá branku, tím mají více bodů. Prostě branky je nutno rozložit na co nejvíc hráčů. No a my skončili na 1.místě

Poslední disciplína byla žolík. Družstvo si vsadí na jednu z disciplín, u níž si myslí, že získá nejvíc bodů. Získané body ze zvolené disciplíny se násobí dvěma. My vsadili na Shot-outy. V podzimní části sezony se nám dařily, ale bohužel nám tentokrát nevyšly a my skončili poslední.

Pokud bychom vsadili na rychlý běh a porazili Frýdek v házené, mohli jsme být druzí. Ale na Karvinou jsme v celkovém součtu nikdo neměli.

Už po Shot-outech s Karvinou, které jsme prohráli a předtím prohráli i osobku bylo jasné, že soutěž vyhrát nemůžeme. Proto jsme při dalších zápasech dali více šancí i lavičce. Jsme jeden tým a nemůžeme mít hráče, kteří zápas prosedí na střídačce, když už nemůžeme vyhrát nebo postoupit. Udělali jsme dobře, protože i díky tomu jsme vyhráli aktivitu.

Závěrem patří poděkování všem hráčům, hlavně Vojtovi Haderkovi, který i přes nemoc chtěl hrát a pomohl kolektivu.

V konečném celkovém pořadí jsme se umístili na 3.místě s 21body. Ve srovnání se špičkou na Moravě jsme sice nepropadli, ale ani nijak nevynikli.


St.žáci: 4.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY                                          (Praha - Vršovice)

Na další turnaj žákajdy jsme vyrazili už v pátek vlakem, abychom předešli nějakým časovým stresům a vyhnuli se velice brzkému vstávání. Cestu nám zpestřila srážka s vysokou zvěří, která změnila náš oblíbený RegioJet v pouhé Regio a my nabrali řádnou časovou ztrátu. Nakonec jsme do té matičky stověžaté dorazili, povečeřeli v pěkné restauraci a pak už hurá na kutě, protože nás čekal náročný den.

SK Velká Bystřice - SOKOL Vršovice                                              25 : 20 (12 : 9)
Z ranních zápasů míváme vždy obavu, ale kluci na soupeře doslova vlétli a velice rychle jsme vedli 4:0. Potom domácí srovnali hru, nám se přestalo střelecky dařit a zápas se tahal o tři až čtyři branky až do konce. Dvě minuty před koncem jsme si dokonce museli vzít time-out, protože se náš náskok ztenčil na rozdíl dvou branek. Kluci ale naštěstí pochopili co po nich chceme, zabrali a vyhráli.  V první půli hořel Pepa Dobeš v obraně, chyběla mu jeho pověstná rychlost. Schaffi se tak brzy ráno neprobudil pro jistotu vůbec :-) Štěpek stále šetřil zraněnou ruku, což bylo znát hlavně v obraně. Dobře zahrál Tony, ale ani on se nevyvaroval podcenění brankáře domácího týmu. Fífa a Puchýř podali průměrný výkon, na křídle se snažil Bobo. Jistý v brance byl Šudřa. Hráčem zápasu byl Vojta Javorek - výborný v obraně a produktivní při střelbě z dálky.

SK Velká Bystřice - HC Zubří                                                          25 : 31 (12 : 14)
První poločas byl vyrovnaný a kdyby Puchy proměnil dvě jasné tutovky, bylo by to znát i na skóre. V brance se sice nedařilo Šudřovi, ale skvěle ho zastoupil Gryggi. Šance na lepší výsledek jsme ale ztratili katastrofálním začátkem druhé půle. Rozdíl byl především v obraně. Bobo špatně bránil na střední spojce a Shaffi stále spinkal. Přestalo se dařit i Gryggimu a ani Šudřa se už nechytil. Rozdíl byl tedy nejen v obraně, ale i v kvalitě brankařů a bohužel nám vyhořeli oba pivoti. Zkusili jsme ještě přeházet posty a  Pepa Dobeš tak výrazně  vylepšil obranu na středu místo Bohouška, ale ani toto a nápor Štěpkových střel na zvrácení skóre nestačil. Výborně opět zahrál Vojta Javorek.

SK Velká Bystřice - HK Lovosice                                                   35 : 21 (22 : 10)
Předem nutno říci, že Lovosice nebyly kompletní, což mělo velký vliv na výsledek. První poločas jsme odehráli s chutí, bojovali o každý balón. Konečně se probrali oba pivoti zejména v defenzivní činnosti. Soupeř hrál celý zápas dvojitou osobku na Štěpka a Vojtu Javorka, čehož využívali křídla Bobo a Tony. Pepa Dobeš neúnavně běhal do trháků, Shaffi i Puchýř konečně vtřelili branky. Svou chytrost ukázal v několika akcích Fífa. Spoustu minut odehrál Dittr netradičně na křídle a podařilo se mu vstřelit branku. Zatímco Štěpek si s osobkou zkušeně poradil, Vojta Javorek se tolik neprosazoval, o to lépe ale bránil.

SK Velká Bystřice - TJ Rožnov p. R.                                                37 : 16 (23 : 8)
Kluci sebrali poslední zbytky sil a soupeře doslova uběhali. Hodně míčů získal a v góly proměnil Štěpek, zdatně mu sekundoval aktivní Tony. Ale i ostatní stříleli branky, a to včetně Dittra a obou pivotů. Hezký zápas odehrál Fífa, velkou bojovnost předváděl Bobo. V brance vše jistili výborní Šudřa i Gryggi.

Závěrem musíme poděkovat domácímu oddílu, který nám umožnil přespat přímo v areálu, správci a hospodskému v jedné osobě, který nám výrazně pomohl s logistikou při zrychlenému přesunu na hlavní nádraží po konci turnaje. Za skvělé dobrůtky chválíme M. J. Dobešovou :-) a zdatným pomocníkem byl Radim Javorek.

Hráči (branky): J. Šudřich (br), M. Grygar (br), Š. Souček (38), J. Dobeš (21), A. Vodička (20),
B. Možíš (14), V. Javorek (13), F. Buršík (6), J. Vysloužil (3), D. Schaffner (3), T. Dittrich (3).  



St.dorost: SK Velká Bystřice - TJ Rožnov p. R.                       22 : 25 (11 : 13)

V sobotu 19.3. jsme odehráli další domácí utkání, tentokráte proti týmu    Rožnova. Zápas byl z naší strany od začátku špatně rozjetý, nemohli jsme se prosadit v útoku, strašně dlouho nám trvalo, než jsme vstřelili první branku. Obrana naopak tak špatná nebyla, a když už se soupeři díky naší nedůraznosti podařilo dostat ke střelbě, byl za zády našich obránců naprosto jistý Pavel Schneider, který velmi dlouho držel branku zavřenou. Po špatném začátku se kluci trochu rozehráli, ale pořád to nebylo ono, něco tomu chybělo, celkově byla i atmosféra v hale ospalá a stejně tak vypadala i naše hra. Bohužel se nám nepodařilo vyburcovat se k bojovnějšímu výkonu a soupeře jsme nechali vyhrát. Jak již bylo řečeno, výraznou postavou utkání byl opět Pavel Schneider v brance, k němu se přidal i přes únavu a osobní obranu výborně hrající Erik Mader.

Sestava: Schneider P.(br.), Zajíček J.(br.),  Maceášik T.(1), Dosoudil R.(1), Mader E.(10/6), Jureček M.(3), Michálik J., Buršík T., Sečka J.(1), Kubeša L.(4), Jedenástík J.(1), Horký J.(1).


Muži: SK Velká Bystřice - TJ Rožnov p. R.                              33 : 23 (18 : 11)

Povinné domácí vítězství, které znamená v boji o prvenství v soutěži další důležité body do tabulky. Poslední zápasy snad dokládají, že naši kluci výkonnostně druhou ligu převyšují. Od začátku zápasu nebylo o výsledku pochyb. Z posledních 11 zápasů naši kluci 10 dokázali vyhrát (jediná smolná prohra o gól v Karviné). Na jaře jsme zaznamenali 6 vítězných zápasů a kladné skóre +75 gólů. V dresu Rožnova nás zaujal Adam Martinát, který z pozice pravé spojky trefil deset gólů.

Sestava: Michal Vydra, Štěpán Vodička, 6 Petr Wolf, 2 Michal Wolf, 2 Petr Pörsök, 1 Kamil Zemánek, Jiří Barvíř, 2 Jiří Strádal, 4 Vladimír Schneider, 5 David Kopal, 5/3 Jiří Kubis, Jan Ďurčík, 1 Radek Mézl, 5 Lubomír Veřmiřovský.

 

NEDĚLE 20.3.2016:


Ml.dorost: SK Velká Bystřice "A" - HCB Karviná                    32 : 39 (16 : 22)

Dne 20.3. jsme odehráli druhé domácí utkání s týmem Karviné. Čekali jsme tvrdý a těžký zápas,  což se také potvrdilo.  Soupeř hned od začátku hrál tvrdě a zaskočil nás v obraně svou agresivitou a důrazem. V útoku se jednoduše dostával do gólových příležitostí  zejména  hrou svých pivotů, se kterou jsme měli problémy. Poločas skončil 16:22 pro Karvinou. V druhém poločase jsme přidali na důrazu v osobních soubojích, vysunuli jsme obranu a hráči začali konečně poslouchat pokyny z lavičky a náskok soupeře se v 15. min zmenšil na na 26:29.  V této fázi se lámal zápas , bohužel jsme však  předvedli řadu technických chyb útoku, nepřesných náher a naivních přihrávek na pivota a soupeř toho využil a po zásluze vyhrál 32:39.

Sestava: Kolovrátník D.(br), Hňatek F(4)., Andrš M.(4), Prošvic T.(1), Buršík T., Tkadleček D.(5), Kršek T.(5), Spurný T.(8), Tesařík M.(1), Hofírek T.(2), Varhalík L.(2), Dosoudil R, Čundrle F.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook