Zpravodaj č. 6/2014

SOBOTA 8.3.2014:


Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - Vsetín                                  29 : 24 (15 : 11)

V sobotu jsme přivítali zřejmě nejlepší tým, jaký tu hrál za poslední roky. Výsledky Vsetína v této sezóně budily respekt, a když se k tomu přidala vzpomínka na zápas z podzimu, kdy nás doma přehráli naprosto jednoznačně a vědomi si síly jejich spojek, tak jsme věděli, že tentokrát to nebude žádná procházka růžovým sadem. Hosté od začátku zápasu srdnatě bojovali a drželi s námi krok. Jejich nasazení a bojovnost nám nedala ani chvilku oddechnout. Naši hráči se pustili do soupeře s vervou a snad jen s pocitem, že tento důležitý zápas musíme urvat pro nás byli trošku nervóznější než jindy a z toho pramenilo více technických chyb, něž v jiných domácích zápasech. Tentokrát si pochvalu zaslouží všichni a navíc bylo více než potěšitelné, že se opět střelecky chytil Radek Balon a že posila z Kopřivnice Matěj (Mates) Karban předvedl svoji rychlost a střelecké umění. Jen tak dále. Soupeř byl opravdu výborný a jsme rádi, že toto vydřené vítězství bylo opravdu zasloužené. Jako vždy velký podíl na našem vítězství měli všichni naši fanoušci v čele s úžasnými bubeníky (všemi hráči nazývaní Ultras). Záznam tohoto utkání pořídila obětavá „K“Eliška a jistě se na něj v budoucnu rádi podíváme. Nyní vzhůru do Rožnova a doufáme, že se nebudeme vracet s prázdnou. 
Sestava: Machalík P., Hliněný K., Wolf P.(3), Wolf M., Karban M.(5), Švébiš O.(7), Dostál O.(9), Elsner R., Balon R.(5), Strádal J., Schneider V., Machynek M., Martinásek I., Mézl R.


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Juliánov                                    34 : 27 (13 : 15)

V sobotu jsme sehráli souboj proti soupeřům z Juliánova. Věděli jsme, že bychom si měli napravit bilanci z prvního utkání na půdě soupeře, které jsme prohráli o jedinou branku. Bohužel se nám chvíli před utkáním začalo družstvo vlivem zranění rozpadat a z relativně širokého kádru nám na zápas zůstalo 6 zdravých hráčů a dva brankáři. Přes veškeré obavy z odevzdanosti kluci do zápasu vstoupili nabuzení a v bojovné náladě. Neustále jsme se drželi na rozdíl dvou maximálně tří branek, tvrdou obranou jsme soupeře nepouštěli do většího brankového náskoku a už jsme jen potřebovali, aby se nám začalo dařit i střelecky. To se především ve druhé polovině podařilo, velmi důležité góly vstřelil Jan Sečka z pravého křídla, rozstřílely se i naše spojky, a když k tomu Max Vykoukal přidal několik výborných zákroků v brance, bylo o výsledku rozhodnuto. Kluci odvedli výborný výkon a vítězství si doslova vydřeli a vybojovali.
Sestava: Vykoukal M., Schneider P., Samiec S.(6), Divila V.(2), Sečka J.(8), Jureček M.(10), Svobodník J.(1), Hlaváč P.(7), Majer O.

 

Ml.žáci "B": Turnaj v Litovli                                                                       - 5.místo

V sobotu 8.3.2014 jsme se zúčastnili turnaje mladších žáků v Litovli. Postupně jsme sehráli  5 utkání o délce hrací doby 1 x 20 minut s těmito výsledky:

SK Velká Bystřice – SHC Maloměřice                   10 :  4
SK Velká Bystřice – Tatran Litovel                    9 : 11
SK Velká Bystřice – STM Olomouc 2002                  6 : 14
SK Velká Bystřice – Slavia Uherské Hradiště           8 :  8
SK Velká Bystřice  - HK Ivančice                      9 : 13

Jednotlivá utkání nám ukázala, že máme jen jediného střelce z dálky, Dana Sovu, který se nakonec stal i nejlepším střelcem turnaje. Ostatní hráči z devíti metrů a větší vzdálenosti do branky jen dohodí, aby však střela měla razanci a byla umístěná, tak to zatím nejde. Proto je třeba tomuto nedostatku síly a švihu pomoci rychlými náběhy a střelbou z běhu, což také nešlo. A to máme i hráče, kteří nejsou schopni ohrozit branku ani ze šestky. Spojky jim vytvoří prostor, kluci vyskočí a hodí míč brankáři do ruky, v tom lepším případě trefí brankáře do jiné části těla. Kdybychom hráli vybíjenou, měli bychom družstvo složené ze samých reprezentantů. Chvílemi naše hra spíše připomínala rozehrávku v basketbalu, než rychlou lajnu s náběhy mezi obránce v házené. Velký vliv na náš výkon měli i soupeři, kteří mimo kluků z Maloměřic, byli starší a fyzicky vyspělejší. Při pokusech o průnik mezi obránce to více bolelo oproti turnaji MINI a tak tam někteří ani moc nechodili. I přesto jsme uhráli mimo utkání s Olomoucí přijatelné výsledky. Na nich měl velkou zásluhu Vojta Haderka, který toho v bráně spoustu pochytal.  Ke konci turnaje se naše hra začala zlepšovat, kluci pochopili, že bez boje a nasazení nic neuhrají a náš výkon se zlepšoval.
Brankově se prosadili Dan Sova  28 branek, Matouš Pečinka 4 branky, Adam Katinger a Rosťa Černý 3 branky, Vilda Zedník 2, jednu branku Kuba Dzieržava a Vojta Haderka, brankově se neprosadili David Soška, Vojta Pečinka a Vojta Zácha. 
Celkově jsme obsadili 5 místo, které odpovídalo námi předvedené hře a výkonům. V závěru turnaje kluci již bojovali a hráli pěkně.


NEDĚLE 9.3.2014:


Ženy: SK Velká Bystřice - Velké Meziříčí                                 19 : 32 (11 : 14)

Přes bojovný výkon naše družstvo na svého soupeře nestačilo a jednoznačně prohrálo.
Sestava: Steigerová J., Pavlincová I.(1), Sršňová K., Kraclíková J., Kadlecová O.(1), Jiroušová P.(2), Zemanová R.(1), Žahourová E., Maksantová E., Košová K.(1), Kumrová S.(7), Begalová A.(6).

Ml.žáci "A": Turnaj mladších žáků CONTINENTAL CUP 2014        - 7.místo           

V pátek 7. 3. jsme vyrazili na slušně obsazený turnaj do Jičína, kde jsme chtěli navázat na výborné výsledky z Olma Cupu. Bohužel se potvrdilo staré známé pravidlo: „Po hodech přichází ……“. Špatné bylo nejen umístění, ale i předvedená hra. Tentokrát nebyli slabinou brankaři (Kuba, Dittr a Gryggi), kteří předvedli výborný výkon. Dobře zachytal i Fífa, ale ve hře byl po celý turnaj bez zájmu o hru. Na Jirkovi Jagelkovi bylo vidět, že vinou nemocí a zranění nemá natrénováno, chybí mu rychlost, fyzička a dravost. David Schaffner střídal dobré momenty se špatnými. Špatnou obranou se prezentovali Bobo  s Tonym, ale byli alespoň bojovní a nebezpeční směrem dopředu. Štěpek také bojoval, ale chyběl mu důraz na šestce, ze kterého pramenily čitelné přihrávky a ztráty míče. Příjemným překvapením byl v obraně Šudřa (v útoku to ještě chtělo méně zbrklosti). A tak kromě již zmiňovaných gólmanů snese přísnější měřítko pouze Honza Puchýř Vysloužil, který odváděl po celý turnaj standartně dobrý výkon.
Turnaje se zúčastnilo dvanáct družstev rozdělených do dvou skupin po šesti, kdy z každé postupovali první dva týmy do semifinále, hrací čas byl 1 x 20 minut.

 

Sobota:

SK Velká Bystřice - HBC Continental Jičín „A“    9 : 9
Přestože hráči byli dostatečně poučení o důležitosti prvního zápasu, vstoupili do utkání vlažným tempem. Obrana tragická, v útoku bez náběhů, nesmyslné zakončování z křídel téměř z brankové čáry. V desáté minutě jsme prohrávali 1:4! Potom jsme dokázali hru srovnat a dostat se do vedení 6:5 a domácí šli do dvojnásobného oslabení. Přesilovku jsme ale zahráli špatně a prohráli ji 0:2! V závěru jsme byli rádi za remízu. Jediný kdo snese přísnější měřítko je Gryggi, který naše družstvo podržel několika pěknými zákroky.

SK Velká Bystřice - WENDY Mělník                    13 : 7
Hra se zlepšila o trošičku, ale stále to nebylo ono, chybělo nasazení a bojovnost. Prvních pět lehkých střel skončilo v naší síti a do branky putoval Dittr, odvedl dobrou práci a od stavu 5:5 jsme postupně soupeři odskočili. Kromě Dittra dobře zahrál Puchýř na pivotu.

SK Velká Bystřice - DUKLA Praha „A“                  3 : 8
Konečně bojovný výkon, přesto zasloužená prohra. Soupeř předváděl výbornou obranu, přes kterou jsme se jen těžko prosazovali. Ještě ve dvanácté minutě byl stav utkání 2:3, ale potom přišla série šesti neproměněných náskoků ze šestky (3 x Fífa, po dvou Bobo a Šudřa!), což hráči Dukly okamžitě potrestali. Pochvalu zaslouží Kuba Preč za výborný výkon v brance, Šudřa za obranu a Štěpek a s Tonym za bojovnost.

SK Velká Bystřice - ELP Jablonec nad Nisou     27 : 3
Na slabšího soupeře jsme hráli aktivní obranu 2:4. Fífa v brance zakládal rychlé útoky, stejně tak Tony s Puchýřem, kteří dokázali spoustu míčů vybojovat. Trháky pak v branky přetavili Štěpek a Bobo, hezké branky vstřelil také Kuba Preč a David „Schaffi“ Schaffner.

Neděle:

SK Velká Bystřice - Liberec HANDBALL             8 : 11
Poslední zápas ve skupině nás čekal v neděli ráno. V případě výhry jsme ještě mohli přemýšlet o postupu do semifinále. Bohužel nám asi ranní zápasy opravdu nesvědčí, jiné vysvětlení pro předvedenou holomajznu není. Chtěli jsme hrát rychle dopředu, ale Fífa, přestože chytal velmi dobře se loudal pro míče hlemýždím tempem. Tony moc nebránil, Jirka Jagelka přihrával poctivě soupeřovi do trháků.  Štěpek to soustavně tlačil na pravou stranu na Bohouška, a přestože Bobo z toho několikrát skóroval , bylo to jednotvárné, čitelné a upracované. Schaffi, který vystřídal Jirku na křídle  nebránil vůbec.  Za pochvalu stojí jen Bohouškova střelba, standartní výkon Puchýře a výborná obrana Šudři. Zaslouženě jsme tedy prohráli a místo hry o medaile nás čekal souboj o 7. místo.

SK Velká Bystřice - DUKLA Praha „B“              16 : 10 
Povinné vítězství, v brance se vystřídali Gryggi s Dittrem. Kuba Preč ze šestky dvakrát nastřelil brankáře, ale dokázal pěkně spolupracovat se Šudřou na křídle. Branku konečně vstřelili Fífa a Jirka Jagelka.

Konečný výsledek bereme jednoznačně jako neúspěch, přesto jsme rádi, že jsme se turnaje zúčastnili, protože vrátil naše „Borce“ zpátky na zem a ukázal nám, kde nás momentálně tlačí bota a na čem musíme v další fázi přípravy zapracovat.

Konečné pořadí:  1. DUKLA Praha“A“, 2. HK Lovosice, 3. HBC Continenal Jičín“A“…….7. SK V. Bystřice.

Hráči (branky):  T. Dittrich (br), M. Grygar (br), J. Preč (br+2), F. Buršík (br+1), Š. Souček (32),
B. Možíš (24), A. Vodička (9), D. Schaffner (5), J. Šudřich (2), J. Jagelka (1), J. Vysloužil.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
15.3. venku  ml. dorost 14:00  v Rožnově p. R. 
 muži "A" 16:00  v Rožnově p. R.
16.3. venku  ženy 13:30  v Olomouci s UP Olomouc 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook