Zpravodaj č. 16/2016

SOBOTA 14.5.2016:


St.dorost: SK Velká Bystřice - Sokol Velké Meziříčí                 47 : 16 (22 : 5)

Poslední utkání letošní sezóny jsme odehráli na domácí půdě proti týmu z Velkého Meziříčí. Soupeř měl být papírově slabší, my jsme ale v žádném případě nechtěli dopustit podcenění utkání a případné komplikace. Na poslední zápas jsme se sešli v téměř plné sestavě i s pomocníky z mladšího dorostu a z Hranic. Utkání se odehrávalo v absolutně poklidném duchu, v podstatě jsme soupeře do hry, až na pár okamžiků, téměř nepustili a postupně jsme navyšovali náskok. Do listiny střelců se dokonce dvěma brankami zapsal i (opět výborný) brankář Pavel Schneider.

Za právě končící sezónu všem hráčům děkujeme za předvedené výkony, někdy šli opravdu na hranici svých sil a vybojovali konečnou čtvrtou příčku v celkovém umístění 2. dorostenecké ligy.

Doufáme, že jim chuť do házené vydrží a v příští sezóně budou znovu bojovat o ještě lepší výsledky.

Nyní držíme palce k úspěšnému zvládnutí probíhajících maturit, přijímacích zkoušek na vysoké školy a těm mladším úspěšné ukončení aktuálního ročníku.

Sestava: Schneider P. (br. +2), Samiec S.(3), Andrš M.(6), Dosoudil R.(1), Prošvic T.(4), Mader E.(2), Jureček M.(3), Michálik J.(1), Spurný T.(3), Tkadleček D.(4), Hlaváč P.(5), Sečka J.(4), Kubeša L.(4), Horký J.(5).

 

Muži: SK Velká Bystřice - MHK Karviná                                  27 : 27 (13 : 18)

Pro Karvinou zápas jara, těžko se smiřovali s druhým místem v tabulce a chtěli si hodně dokázat, že na nás mají. Z jejich strany vyhecované, včetně menších provokací. My už máme v hlavách hlavně baráž, potřebujeme udržet pohodu a sebevědomí v týmu i uzdravit všechny naše marody. Cílem tedy bylo určitě porazit silného a tradičního soupeře, ale rovněž dohrát zápas bez zranění a případně i zbytečných vyloučení.

První poločas nám vůbec nevyšel. Karviná se poměrně lehce prosazovala, hlavně přes oba své pivoty Pindeje a Pomahače. Naši kluci v útoku lehce ztráceli míče i neproměňovali střelecké příležitosti. Poločasové manko pěti gólů bylo zasloužené, nicméně kluci si věřili, že se můžou vrátit do zápasu a ještě vše zdramatizovat.

Druhý poločas už se odehrával podle našich představ - začala fungovat obrana (Karviná dala za 17 minut jen 3 branky) a postupně jsme dotahovali skóre. Od stavu 21:21 se vedení přelévalo z jedné strany na druhou, a byť jsme si mysleli, že už soupeře zlomíme, nedokázali jsme gólově utéct. Drama pokračovalo a minutu před koncem soupeř šel do dvoubrankového vedení. Naši kluci ale nechtěli prohrát a bojovali až do konce. Dvě sekundy před koncem dostal Kamil Zemánek příležitost vyrovnat ze sedmičky. Pevné nervy a svým dvanáctým gólem v zápase rozhodl o remíze. S ohledem na průběh zápasu je tato remíza pro nás jako vítězství.

Jarní část druhé ligy jsme tímto zakončili s parádní bilancí - 11 vítězství a jedna remíza. Skóre +113 gólů.

Druhý poločas byla v hale možná nejpozitivnější atmosféra za celé jaro, díky bubeníkům i všem dalším fanouškům. 

 

Již tuto sobotu 21.5.2016 v 11:00 nastoupíme k prvnímu zápasu baráže o 1. ligu, a to proti týmu Tatranu Bohunice a na jejich palubovce.


Pro naše fanoušky důležitá informace - jede autobus. Odjezd od hřiště je v sobotu 21. května ráno v 8:45. Jednotná cena zájezdu (místo v autobuse a vstupenka na zápas) je 100 Kč. Přihlášky prosím u Ládese v hospodě na hřišti. Případné informace - Zbyněk Müller, 777327325.

***************************************************************************************************

Odveta v naší hale ve Velké Bystřici je potom na programu o týden později, v sobotu 28. května, již od 13:00.

Díky všem, kteří nás pojedou i přijdou podpořit. Udělejme ještě ten poslední krok.

 

Sestava: Michal Vydra, Martin Rýpar, Petr Wolf (2), Michal Wolf (1), Petr Pörsök (5), Kamil Zemánek (12/6), Ondřej Švébiš, David Mikušek, Petr Polách, Jiří Strádal (4), Jiří Barvíř, David Kopal (1), Jan Ďurčík (1), Radek Mézl (1).


St.žáci: SK Velká Bystřice - SK Žeravice                                    37 : 17 (17 : 4)

Po podzimním zápase, kdy jsme dokázali v Žeravicích prohrát, tentokrát nenastoupili mistři světa, ale parta kluků, která chtěla odevzdat maximum. Od počátku jsme vedli a v osmé minutě za stavu 7:0 bylo rozhodnuto. Nastoupili jsme bez Štěpka, Pepy Dobeše, nemocného Fífy a nezvěstného Gryggiho. Tým jsme doplnili o mladší žáky Vojtu Haderku a Rosťu Černého.

Dvěstěprocentní výkon podali oba brankaři Šudřa a Vojta Zácha, přestože na začátku druhého poločasu byla obrana hodně nedůsledná. Naštěstí kluci opět zabrali a nepřipustili žádné drama. S velkou chutí hráli všichni hráči a všichni také zaslouží pochvalu. Bobo hru výborně dirigoval a sám i účelně zakončoval. Hodně aktivní byl Tony, včetně střelby z dálky. Také Vojta Javorek hýřil útočnou aktivitou. Schaffi si v první půli odpočinul a ve druhé rozjel střelecký koncert, když nastřílel osm branek. Po hezkých akcích proměňoval své šance pivot Puchýř. Oba mlaďoši si hodně zahráli. Vojta Haderka se snažil o útočnou hru, Rosťa Černý odevzdal zodpovědný výkon v obraně. Všichni hráči dokázali v zápase skórovat.

Hráči (branky):
J. Šudřich (br), V. Zácha (br), B. Možíš (9), D. Schaffner (8), V. Javorek (7), A. Vodička (6), J. Vysloužil (4), V. Haderka (2), R. Černý (1).   


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Centrum Haná "B"            11 : 16 (5 : 7)               
Dalším soupeřem v jarní části soutěže bylo družstvo Sokol Centrum Haná ´´B´´.

Sestava: Kuba Salašnyj, Tomáš Juračka, Peter Blaha, Štěpán Slepica, Vojta Krempl, Paťa Markvart, Vojta Schaffner., Petr Matulík, Pavel Matulík, Štěpán Dvořák, Kryštof Tomek a Honza Kobliha

Po posledním utkání, které jsme odehráli v Kostelci jsme nevěděli co naši borci předvedou. V první polovině byl zápas vyrovnaný a naše hra byla dobrá v obraně. Do útoku to bylo slabší, ale díky tomu, že se nám po dlouhé době vrátil Tom Juračka, se náš gólový učet rozšiřoval. Tom byl nejlepším střelcem našeho týmu. V druhé polovině zápasu se nám přestalo dařit v proměňování šancí a soupeř nám odskočil o 3 góly. Snažili jsme se to dotáhnout, ale bohužel několika nepřesnými přihrávkami soupeři nám v trhácích utekli o další 2 góly a na to jsme už nedokázali zareagovat.

Z utkání si neseme myšlenku na zlepšení myšlení hráčů jít sám přímočaře na bránu a ne jen odhazovat míč spoluhráči. Pozitivem byla zlepšená obrana, i když nám k vítězství nepomohla, ale to není až tak důležité.


Ženy: Tatran Bohunice - SK Velká Bystřice                             20 : 16 (10 : 8) 

Na poslední zápas jsme jeli do Bohunic , kde se rozhodovalo kdo z nás ukončí sezónu na 4 nebo 5 místě. A i když jsme jeli jen s jednou hráčkou na střídání, věřili jsme v zisk dvou bodů. Zápas jsme rozehráli velmi dobrou obranou, bohužel ale taky neproměňováním šancí. V 11-té  minutě se nám zranila brankářka H. Kolčavová a v bráně ji velmi dobře zastoupila K. Vítková. Toto nešťastné zranění naše holky jen nakoplo k opravdu vynikající obraně, která byla po celou dobu zápasu. Bohužel pro nás se nám nedařilo proměňovat vyložené šance a to nás stálo vítězství. Na tento zápas nastoupila opět P. Poznarová, která po půlročním zraněním podala výborný výkon. Tento zápas nás i přes prohru potěšil, jelikož bylo vidět, že holky umí opravdu bojovat v jakékoli sestavě.

Sestava: Kolčavová H., Vítková K.,  Kobylíková J.(2), Koppová M., Zívalová E., Begálová A.(5), Poznarová P.(5)., Hejtmánková V.(3).


 

Ml.dorostenky: Tatran Bohunice - SK Velká Bystřice                24 : 15 (12 : 6)                  
Bohužel ani v tomto utkání nedokázaly naše hráčky bodovat. Opět spousta ztrát a špatná obrana. Sice holky bojovaly, ale porazily se samy. Od zranění naší nejlepší hráčky, jsme neuhráli ani bod a prohrávali většinou ostudným způsobem. Úplná ztráta kolektivního pojetí, neschopnost si pomoci, to mě mrzí jako trenéra nejvíce. Nicméně to už bude práce pro kolegu, přeji holkám víc odvahy do další sezóny.

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Slováčková B.(3), Konečná S.(2), Monetti S.,  Čecháková R.(2), Žáková L.(2), Vachutková M.(3), Kleislová K., Soukupová M.(2), Moťková H.(1)

 

 

NEDĚLE15.5.2016:


Ml.dorost "A": SK Velká Bystřice "A" - HC Zlín                         47 : 30 (22 : 16)

K poslednímu zápasu této sezony jsme nastoupili proti poslednímu celku tabulky Zlínu. Kluci hráli pohodový zápas, soupeře jsme převyšovali zejména rychlostí. Všichni hráči si zápas užili a každý vstřelil branku. Zápas skončil výrazným rozdílem 47:30.

Sestava: Kolovrátník D.(br.), Andrš M.(4), Prošvic T.(2), Flajsar R.(5), Souček Š.(5), Flajsar J.(1), Spurný T.(5), Varhalík L.(5), Buršík T.(1), Dobeš J.(3), Tesařík M.(6), Dosoudil R.(3), Tkadleček D.(7).

 

Ml.dorost "B": SK Velká Bystřice "B" - Sokol Telnice          45 : 36 (24 : 18)

Zápas byl v podstatě přímým soubojem o druhé místo v Moravské lize mladších dorostenců. Prvních deset minut se obě družstva oťukávala a nás držel především výborně chytající Šudřa. Potom jsme sérií pěti branek získali rozhodující náskok a ten drželi do konce poločasu. Začátek toho druhého jsme pojali vlažně v obraně a v útoku neproměnili pár vyložených šancí, čehož hosté využili ke snížení skóre na rozdíl tří branek. V desáté minutě ale kluci ale výrazně přidali a zápas v pohodě dohráli. Šudřa v brance parádními zákroky ničil střelce hostí. Domes, který nastoupil do druhé půle chytal spolehlivě, bohužel se brzy zranil a Šudřa zápas dochytal. Tradičně dobře zahráli Pepa Dobeš a Vojta Javorek, do dobré formy se dostává Pepíno11, nadstandardní výkon předvedl Hantr. Pivoti se tentokrát neprosadili, i když nějaké šance byly. Nám naopak dělal velké problémy pivot hostí J. Gregorovič, s jehož bráněním si nejlépe poradil Puchýř ve spolupráci s Pepínem11. Střelnici si otevřel výborně hrající Štěpek a velmi příjemným překvapením byl výkon Foukyho, a to jak v obraně, tak v útoku. Na spojce se neztratil dravý Tony, který dohrával zápas s krvavým zraněním. Bobo tentokrát neměl tolik šancí prokázat své umění a Pony si uhrál jako vždy své. Burša odehrál na něj nezvykle čistý zápas (ani žlutá???)  a všichni kluci dostávají pochvalu za velkou bojovnost!


Hráči (branky): J. Šudřich (br), D. Kolovrátník (br), Š. Souček (17), J. Dobeš (8), V. Javorek (6), J. Hartl (4), J. Jedenástík (3), A. Vodička (3), T. Foukal (3), B. Možíš (1), J. Vysloužil, M. Ponikelský, D. Schaffner, T. Buršík.


Ml.žáci "A": STM Olomouc "A" - SK Velká Bystřice "A"                   21 : 32  

V dalším mistrovském zápase jsme v neděli 15.5. zajížděli na mistrák do Olomouce proti STM Olomouc „A“. Soupeř je momentálně na 3.místě v tabulce a hrálo se na venkovním umělohmotném hřišti na ul. Přichystalova. Zatím jsme na jaře neprohráli a chtěli jsme na tuto šňůru navázat. Hráli jsme v kompletní sestavě, takže jsme k tomu měli předpoklady.

Začátek osobky nám nevyšel a my ve čtvrté minutě prohrávali 3:1. Klukům se povrch klouzal a ztráceli zbytečně míče. Postupně se ale s povrchem vypořádali a hra se začala obracet. První část osobku jsme vyhráli 5:7.

Následovaly schot-outy. Opět nám začátek moc nevyšel a my neproměňovali. Naštěstí i soupeř razítkoval tyče brány a nakonec jsme i v shot-outech vyhráli 8:14 a celkově jsme soupeři před házenou odskočili na 13:21.

Při házené jsme si udržovali vybojovaný náskok, který jsme navýšili na konečných 21:32

Hra byla specifická, hrálo se venku za chladného větrného počasí a ne vše nám vyšlo. Příležitost v zápase dostali všichni. Všichni bojovali a proto jsme zvítězili. Tahouny byli Vojta Haderka s Vildou Zedníkem, kterým sekundovali i ostatní. Kuba Salašnyj v bráně opět parádně zachytal.

Hráčem navíc byli naši věrní diváci z řad rodičů, kteří s námi jezdí a fandí, co to jde.

Sestava: Kuba Salašnyj, Rosťa Černý(3), Mates Pečínka(1), Vojta Haderka(6), Vojta Pečínka(1), Hynek Dvořák(1), Adam Horáček(3), Kuba Šťastný(2), Kuba Dzieržava(2), Adam Katinger(3), Vilém Zedník(7), Martin Stryk a David Soška(3).

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook