Zpravodaj č. 23/2016

2.-4.9.2016:
 

3.ročník HÁZENKÁŘSKÉHO FESTIVALU - Lovosice                                           

Naše družstvo ml. žáků se zúčastnilo turnaje v Lovosicích. Turnaj probíhal ve třech kategoriích. Mini, mladší žáci a starší žáci. V kategorii mladších žáků, kde jsme hráli bylo přihlášeno i s námi 12 družstev. Hrálo se na dvě skupiny v hale. Ubytování, jako obvykle ve škole na karimatkách, jídlo v nedalekém učilišti. Po dobu turnaje byl pěkný doprovodný program s opékáním, stimulátoram Fi, ohňostrojem a dalšími parádami pro děti. V sobotu byl volný vstup na extraligový zápas Lovosice-Karviná.

Dopravu jsme řešili vlakem se slušným spojením. Odjezd z Olomouce o půl osmé a příjezd do Lovosic ve 12:00 hod. s jediným přestupem v Praze. Z nádraží to je pěšky 10minut a vše bylo v okruhu 5-10minut (hala, ubytování, strava)

V naší skupině jsme se postupně utkali s celky LOKO LOUNY, LOVOSICE 2005, HC DUKLA PRAHA I, HÁZENÁ MĚLNÍK 04, SG SPERGAU.

Druhou skupinu tvořili: HÁZENÁ MĚLNÍK 05, LIBEREC HANDBALL, TJ STM OLOMOUC, HC DUKLA PRAHA II, LOVOSICE 2004 A TALENT PLZEŃ.

My začínali v pátek zápasem s Loko Louny. Byl to vyrovnaný zápas, ale špatný začátek nás připravil o lepší výsledek. Byla z toho prohra 7:10.

Ve druhém zápase jsme narazili na Lovosice 2005. Výškově podobné družstvo, ale byli velice rychlí a než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme o 5 branek. I když jsme ve druhém poločase mocně dotahovali, vlastními chybami jsme se připravili o vítězství. Byla z toho prohra 6:9.

V sobotu jsme hráli tři zápasy. První s SG Spergau. Velice slabý soupeř a zahrála si hlavně lavička. Výsledek - výhra 21:1.

Druhý sobotní zápas nás čekala pro nás známá HC Dukla Praha I. Soupeř nás převyšoval v rychlosti i dravosti. Přesto jsme bojovali a nakonec prohráli 9:16.

Poslední zápas nás čekali kluci z Mělníka 04. Poprvé se nám podařil začátek a my vedli 3:0. Jenže opět vlastními chybami a neproměňováním šancí jsme se připravili o body a nakonec prohráli 16:20. Celkově jsme měli pouze dva body a umístili se na předposledním místě.

V neděli jsme hráli o umístění. Nejprve s posledním z druhé skupiny Házená Mělník 2005 a vyhráli 28:2 a v boji o 9.místo jsme porazili HC Duklu Praha II 12:6.

Z 12-ti družstev jsme skončili na 9.místě. Není to zrovna umístění, které jsme si představovali, ale my brali turnaj jako přípravný. Hráli jsme vyrovnané zápasy, mimo zápas s Duklou I. Jen jsme udělali víc technických chyb a neproměňovali. Velké plus družstva byla bojovnost. Bohužel rychlost, fyzické předpoklady a přehled ve hře nám zatím trochu chybí.

Turnaj určitě přispěl k sehranosti. Ve třech dnech jsme odehráli 7 zápasů s pro nás neznámými soupeři, což je parádní. Víme na čem máme pracovat a kde jsou rezervy. Tuto sezonu nemáme velké ambice. Chceme děti herně posunout, aby příští rok opět výkonnostně poskočili. Sestava: K. Salašný, A. Horáček, V. Pečínka, T. Juračka, M. Stryk, V. Schaffner, Petr Matulík, Pavel Matulík, Š. Slepica, Š. Dvořák, A. Čáp. E. Horáčková a Š. Himrová.

Všem hráčům a hráčkám patří poděkování za předvedené výkony a rodičům,že nám drželi place.

Příští víkend nás již čeká první mistrovský zápas a sezóna se rozjede na plné obrátky

 

4.9.2016:

 

LO HANÁ CUP 2016 - turnaj staršího dorostu - Velká Bystřice
 

Tým mladších dorostenců využil této možnosti na domácí půdě, jako prověrku před prvoligovou sezónou. Hlavním úkolem bylo vyzkoušet hráče v různých sestavách, obranu, útočné aktivity a signály. Vše se podařilo, ačkoliv se může zdát, že se nám turnaj kvůli prohrám se staršími družstvy nepovedl. Ukázalo se, že základní sestavu máme určitě dobrou, rovněž super brankáře. Potěšila nás organizovaná obrana, také vyrovnaná trojice pivotů vypadá slibně. V postupném útoku jsou ještě mezery v sehranosti. Někteří hráči svým výkonem potěšili, někteří odehráli svůj standart a někteří asi sami ví, že to ještě nebylo úplně ono. Do začátku sezóny máme ještě čas zapracovat na nedostatcích, ale je potřeba účastnit se tréninků!

SK Velká Bystřice (ml. dorost)  – SK Velká Bystřice (st. dorost)            11 : 21
Do stavu 4:4 vyrovnaná hra. Po prostřídání nám soupeř začal utíkat. V tomto zápase chyběla některým hráčům bojovnost, jakoby se předem smířili s prohrou s výborně hrajícím pozdějším vítězem celého turnaje.

SK Velká Bystřice (ml. dorost) – HC Zlín                                                     10 : 12
Celý první poločas jsme drželi dvoubrankový náskok. Ve druhém jsme začali zbytečně spěchat v útoku a po neúspěšné střelbě jsme inkasovali z rychlých útoků. Navíc nebyla do hry dostatečně zapojená pravá strana. Zápas se určitě dal vyhrát.
 

SK Velká Bystřice (ml. dorost) – Tatran Litovel                                          12 : 16
Štěpek se držel více na střední spojce a hra se více rozprostřela na obě strany. V útoku se hrálo trpělivěji a z naší strany se jednalo o povedený zápas. Soupeř měl navrch jen díky větší silové převaze.

SK Velká Bystřice (ml. dorost) – KH Kopřivnice                                        18 : 23
Starší dorost z Kopřivnice byl v podstatě mladší dorost, kterému chyběl nejlepší hráč. Takže náš soupeř z první ligy. Na začátku a dá se říci, že i větší část zápasu jsme byli vyrovnaným protivníkem. Utekl nám až konec. Rovněž v tomto utkání jsme odvedli dobrý výkon.

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), Š. Souček (17), J. Dobeš (11), V. Micka (5), D. Pastorek (3), A. Kolář (3), M. Nevrla (3), P. Borůvka (2), J. Jedenástík (2), V. Javorek (2), T. Maceášik (1), J. Hartl (1), T. Foukal (1), V. Pospíšil, F. Čundrle.

 

Konečná tabulka:

  1. SK Velká Bystřice – starší dorost
  2. Tatran Litovel
  3. KH Kopřivnice
  4. HC Zlín
  5. SK Velká Bystřice – mladší dorost

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook