Zpravodaj č. 12/2020

SOBOTA 3.10.2020

 

Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – Házená Uničov             27 : 2 (14 : 0)

Sestava a branky: Zborek J., Čáp D. (8), Možíš Š., Müller Š., Tomanec T.(6), Koreczki R.(4), Potůček K. (1), Schneider M, Stuchlík M., Cartelli M.(6), Čepko – Aughpin Rory (2/1).

 

Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – SK Žeravice               37 : 16 (19 : 9)

Sestava a branky: Zborek J.(1), Čáp D. (8), Možíš Š.(1), Müller Š., Tomanec T.(10/1), Koreczki R.(10/1), Potůček K. (1), Schneider M, Stuchlík M., Cartelli M.(6), Čepko – Aughpin Rory.


V sobotu jsme na domácí půdě hostili týmy Uničova a Žeravic.
Od začátku zápasu s týmem Uničova se promítla naše dominantní převaha ve všech herních činnostech a konečný výsledek 27:2 tomu odpovídal.
Zápas s Žeravicemi byl v první půli, kdy se hraje osobní obrana již o něčem jiném. Výsledek po první půli sice 19:9, ale kluci si museli sáhnout hluboko do svých sil. V druhém poločase se opět projevila naše herní šikovnost a konečné vítězství 37:16 odpovídá předvedené hře. Jako trenéři neradi chválíme, ale kluci přenesli do zápasu prvky z tréninku a v obou utkáních předvedli disciplínu a nasazení. Taktéž chválíme hlavně za obrannou hru v druhém utkání, kdy aktivním přístupem eliminovali značné výškové rozdíly hráčů soupeře.

Nicméně není žádoucí usínat na vavřínech a je potřeba i nadále pracovat na všech herních i hráčských činnostech.

 

Ml.žačky: SK Žeravice/V. Bystřice – Cement Hranice      21 : 7 (12 : 4)

Sestava a branky: Bucková N., Onderková K.(1), Zaoralová V.(3), Hermanová N.(1), Spáčilová K., Hrdinová E., Dobešová P.(4), Klvaňová K., Mácová L.(6), Daňková A.(1), Vážanová A.(5).

 

2.kolo ČP:
Ženy: Házená Velká Bystřice – SHK Kunovice             27 : 39 (12 : 19)

Sestava a branky: Zemanová R., Steinerová J., Kaczmarczyková M.(5/1), Jurečková M.(7/1), Štanclová M.(1), Alexová A.(1), Durčáková N.(3), Hejtmánková V.(5/1), Grygarová G.(1), Jiroušová P., Kolčavová N.(2), Begalová A.(2)

 

Muži: Házená Velká Bystřice – HK Bystřice p. H.       34 : 39 (16 : 21)

Ve druhém domácím utkání letošní sezóny nás čekalo derby proti Bystřici pod Hostýnem. Proti tradičnímu soupeři se nám v posledních letech docela dařilo a tak jsme chtěli odčinit porážku ze Zlína a konečně bodovat. Od začátku zápasu jsme však tahali za kratší konec a pořád museli dotahovat výsledek, který se lépe vyvíjel pro tým z Valašska. Laciné góly, které jsme inkasovali z první a druhé vlny po našich technických chybách v útoku, nás srážely do kolen. Počet neproměnných příležitostí sepsaných pod sebou by snad vydal na telefonní seznam. Nutno podotknout, že ve druhé půli nás ještě častokrát zachraňovali gólmani od většího debaklu. Holt je potřeba uznat, že se 40-ti inkasovanými brankami se zápasy snadno nevyhrávají. Snad se naši chlapi ponaučili a odčiní to již v dalším kole proti Náchodu.

Rozhodčí: Bečička - Horák. Vyloučení: 4 – 4. Branky ze 7m hodů: 2 – 2.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Šoustal J.(2), Schaffner D., Pörsök P., Švébiš O.(3), Buršík T.(1), Souček Š.(8/2), Tkadleček D.(6), Možíš B.(5), Machynek M., Ostrožovič S.(2), Dobeš J.(2),  Kubis J.(2), Buček R.(3), Vodička A.

 

 

NEDĚLE 4.10.2020

 

Mini starší: Turnaj ve Velká Bystřici

V neděli 4.10. měli odehrát naši starší minici turnaj bez počítání skóre v Horce n. M. Jelikož bylo nepříznivé počasí a Horka nemá halu, byl turnaj přesunut do naší haly na Letné. Pořadatelem byla Horka n. M.

Turnaje se zúčastnili vedle našich dvou družstev A a B, Horka n. M. a Žeravice. Účastnit se měl ještě celek Prostějova, ale pro nemoc se nezúčastnil.

Za Házenou Velká Bystřice jsme postavili dvě družstva. Dali jsme dohromady děvčata, které doplnili dva kluci: Barča Jurášková, Anička Fantová, Nela Bainlová, Vanes Ďásková, Sabina Koštálková, Kuba Tlačbaba a Tom Vojtko. Druhé družstvo tvořili Tom Tomanec, Tonda Šmalec, Adam Vránka, Kryštof Flasar, Kuba Mader, Pavel Slepica  David Peter a Míša Peč.


Hrálo se systémem každý s každým na dvou hřištích 2x10minut. První poločas osobka a druhý zasunutá obrana. Zápasy se hráli bez počítání skóre.

Všechny tři zápasy se nám povedly a všichni hráli s potřebným nasazením, v bráně se střídali a hlavně nováčci byli vidět. Zahráli si všichni zhruba stejně dlouho. Střídali jsme pravidelně. Asi nejlepší zápas byl mezi našimi družstvy, všichni jej brali prestižně.

Poděkování patří všem zúčastněným včetně přítomných rodičů a rodinných příslušníků. Myslím, že všichni byli spokojeni. Nadcházející víkend máme volno a další jedeme do Litovle.

 

Starší žačky: Poruba „A“ – SK Žeravice/V. Bystřice       24 : 20 (14 : 8)

V neděli 4.10. se naše ŽABY utkaly s Porubou "A". V očekávání velkého soupeře sice začaly malinko nesměle, ale po prvním vstřeleném gólu to z nich spadlo a začaly předvádět, co doopravdy umí, když chtějí. Viděli jsme krásný vyrovnaný zápas, plný hezkých akcí na obou stranách. Nám se konečně rozehrály a rozstřílely i některé spící Růženky, které nejspíš
vyhecoval silný protivník! Góly padaly konečně i z křídel. Prodrat se obranou Poruby nebylo vůbec snadné. Holky utrhly i dost sedmimetrových hodů, které všechny proměnily. Musí víc zapracovat hlavně na rychlosti v nacvičených signálech a usnadnit si tak cestu k vydřeným brankám. Bojovnost jim opravdu nechyběla. Favoritovi utkání ŽABY nic nedarovaly a
v závěru zápasu dokonce dramaticky dotahovaly na rozdíl jediné branky! Nebýt koncovky první půlky, kdy jim Poruba utekla o 6 gólů, mohlo se hrát minimálně na remízu. Ve druhém poločase totiž vstřelily o dvě branky víc, než soupeř.

Konečný výsledek 24:20. Sice prohra, ale nejlepší výkon a nejkrásnější dosavadní utkání našich starších žaček!!! Dostaly zaslouženou pochvalu nejen od vlastních, ale i od trenérů Poruby a dokonce i od rozhodčích!!!  Tak jen tak dál!

Sestava: Kadalová Barbora, Laufová Nikola, Švábeníková Aneta (4/1), Urbanová Anna (4/3), Pleváková Beata, Jedenástíková Anna (5/1), Daňková Andrea (1), Dobešová Pavlína (1), Topalovič Nevena, Klvaňová Neli (1), Válková Dominika (4), Laufová Nela.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

10.10.

doma

st.žačky

11:30

 Poruba "B"            (*** hraje se v Žeravicích ***)

st.žáci

13:30

 Uničov

venku

ml.žačky

9:00

 v Olomouci se Zorou Olomouc "A"

11.10.

doma

ml.dorost

9:00

 HBC Olomouc

ženy

11:00

 Nový Jičín

 

 

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM Házenkářské akademie Olomouc

10.10.

venku

ml.dorost

13:00

 ve Frýdku-Místku

11.10.

venku

st.dorost

16:00

 v Kuřimo

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook