Zpravodaj č. 7/2021

SOBOTA 16.10.2021

 

St.žáci: Házená Velká Bystřice – Horka n. M.                         30 : 14 (17 : 8)

Opět nám z různých důvodů odpadlo pár hráčů a zbylo nám 8 starších žáků, doplněné o dva mladší žáky. Jestli se nám tohle zdálo málo, tak soupeř přijel v ještě horší sestavě. Pouze v sedmi hráčích. Hra podle toho vypadala. Ne všichni naši hráči odehráli zápas v uspokojivém nasazení a především obrana byla nedůsledná. V útoku si kluci vyzkoušeli pár naučených akcí, ale i produktivita střelby byla horší, než by měla být.
Na střední spojce se střídali výborní mladší žáci Tom Tomanec a Raďa (Korek) Koreczki. Aktivitou hýřil Max, v obraně i v útoku si opět své odvedl Ríša, branku vstřelil i Šimon Možíš a vypadá to, že snad dožene slavnějšího bráchu. Co potěšilo hodně, byla střelecká potence Matyáše Petra a mužem zápasu tentokrát byl Matteo Cartelli, který si po minulém kole spravil chuť a dával branky ze všech pozic. Nutno pochválit i soupeře, který to odbojoval do konce. Příští kolo nás čeká soupeř ze Žeravic.

Hráči (branky): T. Janalík ( br), M. Cartelli (9), M. Petr (6), M. Hloušek (6), T. Tomanec (4), R. Šmíd (2), B. Chaloupka (2), Š. Možíš (1), R. Koreczki, Š. Urva.

 

 

Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – DHK Zora Olomouc              29 : 3 (15 : 2)

V sobotu jsme přivítali na domácí palubce tým ZORA Olomouc. V prvním poločase si hráči při osobní obraně plnili vše přesně dle pokynů trenérů a nelze jim nic vytknout. Rychle přistupovali k soupeři a při útočné fázi si pomáhali. Výsledek 15:1 a po shout outech stav 15:2. 
Do druhého poločasu měli hráči pokyn, aby si vyzkoušeli všechny naučené varianty hry, které jsme během týdne trénovali. Bylo příjemné zjištění, že vše sehráli na výbornou. Opět, jako v předešlém utkání, hráli s lehkostí a některé akce byly zahrány s nápadem a kvalitním provedením. Hráli týmově, nepouštěli se do samostatných a zběsilých akcí za účelem vstřelit branku. Byla to taková malá prověrka před nadcházejícím, kvalitně obsazeným turnajem v Plzni.

Sestava: Potůček K., Tomanec T. (11), Kurtiš J. (4), Koreczki R. (10), Skopal J., Peč Michael (2/1), Miklík D. (1/1), Müller Š.. Flasar K., Skopal D. (1).

 

Ml.žačky „A“: Hranice – Žeravice/V. Bystřice „A“                   22 : 16 (10 : 7)

Sestava: Sobotková Kateřina, Buriánková Valerie (5), Mácová Lucie (4/1), Fantová Anna, Trubačová Barbora, Zichová Julie, Cupalová Eliška, Hadačová Beata, Brázdová Nikola, brázdová Natálie, Zichová Karolína (7).

 

Ml.žačky „B“: Prostějov – Žeravice/V. Bystřice „B“                   30 : 5 (14 : 4)

Sestava: Košťálová Sabina, Zavadilová Dominika, Beinlová Nela, Sobotková Kateřina, Fantová Anna (3), Vážanová Eliška, Cupalová Eliška (2/1), Zichová Julie, Písková Karolína, Žádníková Emma.

 

Muži: Házená Velká Bystřice – Házená Hustopeče               34 : 27 (15 : 16)

Zápasy jako byl tento nejsou pro oko diváka moc atraktivní, spíše naopak. Když se daří, tak se píšou články dobře, tentokráte se však nedařilo a nedařilo se nám hodně. Obrana v první polovině zápasu připomínala průchoďák, v útoku jsme zahazovali jednu šanci za druhou. Přesto se naši kluci kousli zejména ve druhé polovině zápasu a zlepšenou hrou dotáhli Bystřici k vítězství. Nutno vyzdvihnout výkon našeho gólmana Pavla Schneidera, který se předvedl nadstandartním výkonem a výborné proměňování šancí našich křídel Bobo Možíše a Davida Michálka.

V příštím kole zavítá na naši palubovku Dvůr Králové. Jako vždy bojovné utkání se odehraje v hale na Letné v sobotu 23.10. od 17.30hod.

Rozhodčí: Blanár - Brzósková. Vyloučení: 4 – 3. Branky ze 7m hodů: 2 – 1.

Sestava: Vydra M., Schneider P., Wolf P. (3), Schaffner D. (2), Skřídlo J. (2), Švébiš O., Menšík N. (3), Michálek D. (5), Možíš B. (7/2), Ostrožovič S., Šoustel J. (6), Kubis J. (1), Mužík D. (1), Vodička A. (4).

 

 

NEDĚLE 17.10.2021

 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici

Dnešní turnaj na domácí půdě byl ovlivněn absencí několika hráčů. Soupeř z Olomouce bohužel také nemohl dorazit, ale i v našich řadách to dnes prořídlo. Dnes našich osm statečných minihazenkařů se popralo o branky se soupeřem z Osek nad Bečvou a s vypůjčenými brankáři jsme si zahráli i tradičně i proti sobě. Aby jsme si více zahráli upravili jsme dnes hrací čas na 2x12 minut s osobní obranou a rychlým přechodem do útoku. Všechny hráče jsme průběžně střídali na všech postech včetně brankáře a spoluhráči se kterými museli spolupracovat na hřišti se jim neustále střídali. Bylo to náročné, ale byli moc šikovní.

Závěrem několik dovednostních soutěži a zasloužená a očekávaná odměna nemohla chybět

Dnešních osm statečných byli: Lilča, Kuba, Adamek, Matyaš, Štěpa, Jonáš, David a Šimon.

Další turnajem odehrajeme v Olomouci na Zoře.

 

Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli 17.10. jsme hráli druhý domácí turnaj této sezony v hale Na Letné. Začátek byl naplánován na 11.00 hod. Na turnaj jsme nominovali deset dětí, které se při hrací době 2x10minut střídali vždy 5 najednou po 5minutách. Takže si zahráli všichni stejně.

Turnaje se zúčastnili: Lukáš Miklík, Jan Baláž, Kuba Skopal, Jarda Kucián, Verča Večeřová, Martin Kupka, Tobiáš Plachý, David Peter, Mates Muller a Adam Vránka.

Skóre se nepočítalo a hráči neměli stres, když nějakou střelu neproměnili.  Hráči bojovali a snažili se. Ale přihrávky byly někdy nepřesné. Rovněž chytání míče musíme zlepšit. Přesto pochvala za bojovnost.

Turnaje se zúčastnili celkem čtyři družstva: HÁZENÁ UNIČOV, TJ OSEK NAD BEČVOU, SK HFP PROSTĚJOV a domácí HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

Příští týden jedeme v neděli do Hranic.

 

 

 

St.žačky: Otrokovice – SK Žeravice/Velká Bystřice                17 : 23 (5 : 12)

K dalšímu mistrovskému utkání starších žaček jsme zajížděli do Otrokovic. Naše družstvo je v dobré herní pohodě, takže jsme určitě jeli pro další dva body, i když respekt ke všem soupeřům samozřejmě máme. Začali jsme k utkáním jezdit s větším časovým předstihem, což se nám určitě vyplácí, protože holky se dostatečně a v pohodě rozcvičí. Začátek utkání byl tak do osmé, deváté minuty vyrovnaný, a pak jsme začali postupně zápas překlápět  na naší stranu až do poločasového výsledku 5:12 v náš prospěch. Už v prvním poločase se holky spravedlivě prostřídaly.
Do druhého poločasu jsme nastoupily se změněnou obranou. Chtěli jsme zkusit získávat míče abychom mohly chodit do rychlých brejků. Zatím nám tato obrana není úplně vlastní, takže bylo to tak napůl úspěšné a začala se trochu vkrádat nervozita do hry v útoku. Takže holky z Otrokovic postupně snižovaly až do remízového stavu. My jsme však nepanikařili. Byli jsme si jistí, že herní síla a vyspělost některých našich hráček bude v druhé části druhého poločasu stačit k pohodovému konečnému výsledku 17:23 pro naše družstvo. Je potřeba pochválit naše děvčata, že zvládají i kritičtější části zápasů. Tento zápas nám ukázal na čem máme dále pracovat v tréninku a kde je naopak naše síla. Pevně věříme, že se v konečné tabulce popereme o první místo se Zorou Olomouc.


Sestava: Marešová E., Urbanová A.(9), Laudová N., Topalovič N.(1), Vážanová A.(4), Jedenástíková A.(2), Kubíčková A., Daňková A.(5), Kružíková T., Ročáková E.(1), Šmejkalová J., Dobešová P.(1)


 

 

Ženy: Lesana Zubří – Házená Velká Bystřice                        32 : 25 (13 : 14)

V neděli 17.10. jsme vyjely na palubovku Lesany Zubří, která je na prvním místě ligy. Naše děvčata od prvních minut zaskočila domácí tým tvrdou, a dobře pracující obranou. V útoku holky nezmatkovaly a předváděly dobrou házenou, dávaly snadné branky ze střední vzdálenosti. Naše brankařky předváděly velmi pěkné zákroky, hlavně díky nim a dobře střílejícím spojkám jsme se dostaly na tří brankový náskok. Soupeřky prostřídaly sestavu a začaly pomalu náš náskok stahovat až na poločasový stav 13:14. 

Začátek druhé půle byl v režii soupeřek, které vysunuly a přitvrdily na obraně. V útoku dávaly snadné góly hlavně z prostoru křídel. Labutě nemohly přijít na správný recept a dělaly nevynucené technické chyby. Soupeřky tohoto stavu využily a vystřílely si pohodový náskok šesti branek, který si držely až do konce utkání. 

Sestava: Mikulášková L., Kalabisová M. (1), Kolčavová N. (2/1), Alexová A. (1), Vaňková B. (1), Kopecká S. (4), Konůpková K. (2), Kleislová K. , Vítková K. (12/2), Štenclová M. (1/1), Zachová E., Konečná S., Dostálová S.


 

St.dorost: Házená Velká Bystřice – Házená Hustopeče        31 : 31 (17 : 19)

V tomto zápase se nám moc nedařilo s týmem ze spodu tabulky jsem , převážně tahali za slabší konec. Spousta technických chyb, neproměnné šance, pomalý přechod do útoku nevýrazná obrana v první půlce to vše zapříčinilo konečný výsledek zápasu. Bylo velmi znát i chybějící bratři Pečínkovi , kteří patří k těm zkušenějším hráčům v týmu. Musím ocenit snahu Adama Albrechta , který podal velmi slušný výkon jako SS ,kterou normálně nehraje. Výkony se můžou zlepšit , ale všechno je to o tréninkové morálce.

Sestava: Lép J., Bábek A., Čáp A., Žírovský V., Albrecht A., Janalík M., Horáček A., Dzieržava J., Juračka T., Janeček F., Nevrlý J., Růžička J, Palička J.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

23.10.

doma

starší žáci

13:30

Žeravice

starší dorost

15:30

Holešov

muži

17:30

Dvůr Králové

24.10.

doma

ženy

15:30

Hodonín

24.10.

venku

mini mladší A

9:00

Turnaj v Olomouci (Zora)

mini mladší B

9:00

Turnaj v Olomouci (Zora)

mini starší

12:00

Turnaj v Hranicích

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

24.10.

doma

ml. žačky B

10:30

Horka n. M.                 *** hraje se ve Velké Bystřici ***

ml. žačky A

12:00

Litovel                           *** hraje se ve Velké Bystřici ***

starší žačky

13:30

Hranice                         *** hraje se ve Velké Bystřici ***

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook