Zpravodaj č. 1/2022

NEDĚLE 9.1.2022

 

Mladší žáci: Turnaj v Litovli


V neděli 9.1. 2022 jsme se zúčastnili turnaje v Litovli. Šest týmů hrálo ve dvou skupinách 2x15 minut. Potom semifinále a finále 1x20 minut.

Ve skupině nás hned po ránu čekala
Kopřivnice. Kluci se postupně rozjížděli a v závěru slavili vítězství 19:10. Střelecky se dařilo Raďovi Korkovi Koreczkému, ale aktivní byli všichni hráči. Velký podíl na vítězství měl Vojta Urban, který ubránil soupeřovu nebezpečnou spojku.

Druhý zápas ve skupině jme odehráli s
Havlíčkovým Brodem. Přestože jsme některé hráče nechali odpočinout, zbytek týmu zahrál s chutí a zodpovědně a byla z toho výhra 24:3. Na střední spojce to dirigoval Tonda Šmalec, který se společně s Kurťou snažil i střelecky. V tomto zápase skórovalo 8 hráčů.

 

Protože jsme skupinu vyhráli, čekal nás druhé družstvo ze skupiny A - Litovel.
Tentokrát střelecky dominoval Tom Tomanec. I v tomto zápase jsme postupně mohli nechat odpočinout všechny hráče a na kvalitě hry to nebylo znát.
Výsledek byl 14:4 pro nás.

You can find the omega replica watches are getting more and more popular in the UK.


Ve finále nás čekal Náchod. Výborný tým budil respekt. V soutěži 20 zápasů - 20 výher. Na turnaji předváděl hezkou moderní rychlou házenou, s důraznou obranou. Tým byl velice vyrovnaný, každý byl nebezpečný. Finálový zápas se vyvíjel že začátku lépe pro nás ještě do stavu 6:5. Soupeř ale na každou naši branku okamžitě odpověděl a když my jsme dvakrát za sebou nedali, skóre se otočilo. 30 vteřin před koncem si soupeř bral time out a my jsme pak museli ubránit, což se povedlo a utkání skončilo 9:9. O vítězství rozhodovalo 5 nájezdů tzv shot-outů. Z našeho družstva proměnili Tom s Vojtou. Hlavní ale bylo, že jsme měli v brance celý turnaj parádně chytajícího Kubu Roonyho Skopala a ten soupeřovy nájezdy vychytal. Díky tomu jsme odváželi pohár za 1. místo.

Poděkování patří všem fandícím rodičům, kteří se navíc postarali i o dopravu.

 

Pořadí:

  1. Velká Bystřice
  2. Náchod
  3. Kopřivnice
  4. Litovel
  5. Olomouc
  6. Havlíčkův Brod


Hráči ( branky): J. Skopal (br), T. Tomanec (19), R. Koreczki (16), J. Kurtiš (10), A Šmalec (8), V. Urban (6), M. Peč (4), A. Hloušek (2), M. Schneider (1), D. Skopal, Š. Müller.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook