Zpravodaj č. 35/2022

SOBOTA 26.11.2022


Muži „A“: Tatran Litovel - Házená Velké Bystřice 25 : 22 (9 : 9)

Předposlední kolo podzimní části sezóny nás čekalo hanácké derby v Litovli. V prvním poločase to byl hlavně festival zahozených šancí podpořený skvělými výkony obou brankářů. Druhá půle byla gólově přeci jen bohatější. Nás bohužel trápila koncovka na všech postech. Nedařilo se nám zapojit hru křídel a veškerá útočná síla šla středem obrany, což nás stálo spoustu sil. Kluci zaslouží pochvalu za bojovnost, protože tentokráte k bodům chybělo velmi málo.

Rozhodčí: Horsák - Švidernoch. Vyloučení: 2 – 5. Branky ze 7m hodů: 4 – 4.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Vodička A. 1, Wolf P. 4, Menšík N. 2, Švébiš O., Mancl P.5, Mužík D. 6/4, Ostrožovič S. 1, Schaffner D., Dobeš J. 2, Možíš B., Pörsök P. 1, Šoustal J., Pečinka M.



Ml.žačky: Žeravice/V. Bystřice – Zora Olomouc „B“ 22 : 11 (12 : 5)

Hráčky(branky): Košťálková S., Zavadilová D.(6), Beinlová N.(1), Sobotková K., Skopalová A.(4), Zaoralová V.(2), Fantová A.(5), Macfeldová L., Ambrožová N.(1), Cupalová E.(1), Zichová J., Rajnochová L.(2)


 

NEDĚLE 27.11.2022

 

St.žáci: Kvalifikace Žákovské ligy – Nový Jičín

Hodnocení nedělní kvalifikace do žákovské ligy:
Na úvod nás čekal soupeř z Uničova a výhra 30:14. V tomto zápase fungovalo vše jak mělo a to hlavně v obraně. V útoku jsme sice byli trochu nejistí, ale přesto jsme tvořili hezké akce.

Ve druhém utkání nás čekal domácí tým Nový Jičín a výhra 19:11. Soupeř již byl o něco urputnější, ale co jsme zahodili šancí ..., jako by kluci směrem do předu si nevěřili. Obranná hra byla stále v pořádku. Bohužel se nám v tomto zápase zranil Vojta a už tak při úzkém kádru, to byla velká ztráta.

Ve třetím utkání nás čekal soupeř z Frýdku-Místku a ten jsme již nezvládli a prohráli 10:17. Přes srdnatý boj a opět dobrou obranu jsme se nedokázali prosadit proti vyšším postavám soupeře.

V posledním zápase se Zlínem jsme prohráli 14:23 a to již jsme nasazavoli hráče, kteří mají toho opravdu málo odehráno. Museli jsme, protože Dominik, Matteo a Denis již měli šrámy, které je do hry nepustily, a tak Žákovská liga se opět nebude týkat našeho týmu.

Závěrem: Je mi velmi líto, že opět se nebudeme účastnit této soutěže. Připravovali jsme se na ní několik týdnů. Nicméně, hráči bojovali, odehráli velmi dobře do obrany, jen do útoku občas jako by ztratili lehkost. Spousta technických chyb (hlavně kroky), nepřesné přihrávky, špatný výběr adresáta přihrávek a ne vždy přesné zakončení. Nicméně, všichni do zápasů dali vše. Je škoda, že se před turnajem zranil Tomáš Tomanec, Matyáš Petr, Kryštof Potůček a poté v kvalifikaci další hráči. Ale to se tak někdy všechno sejde. Budeme místo žákovské ligy hledat turnaje, aby se hráči posouvali dál.

Výsledky:

  • Házená Velké Bystřice – Uničov               30 : 14 (13 : 5)

  • Házená Velké Bystřice – Nový Jičín         19 : 11 (8 : 6)

  • Házená Velké Bystřice – Frýdek-Místek   10 : 17 (4 : 6)

  • Házená Velké Bystřice – Zlín                    14 : 23 (7 : 12)

 

Sestava: Šmalec A., Urban V., Kurtiš J., Koreczki R., Hloušek A., Skopal J., Tomek P., Miklík D., Müller Š., Cartelli M., Možíš Š., Skopal D., Janalík T.


Ml.žáci „B“: Házená Velké Bystřice – Centrum Haná 28 : 17 (16 : 5)

Mladší žáci B hráli dlaší domácí zápas. Soupeř CENTRUM HANÁ přijel z Kostelce na Hané. Soupeř byl v tabulce na 3.místě, takže jsme si nedělali iluze. Přesto jsme doufali, že bychom mohli překvapit. Z družstva A nám pomáhal již tradičně KUBA TLAČBABA, TOBIÁŠ PLACHÝ, který byl delší dobu nemocný a ŠTĚPÁN VOJTEK..

Desetiminutovou osobku jsme zahájili výborně. Každý si hlídal svého hráče a už nedocházelo k tomu, že dva hráči byli u jednoho a tím byl někdo volný. Ve 2.minutě jsme vedli 3:0 a osobka nakonec skončila 12:3 pro nás. Byl to stav, který jsme asi nikdo nečekali.

Házenou se zataženou obranou jsme hráli v klidu a snažili se zdvojovat obranu. Kluci bojovali a postupně navyšovali skóre až na konečných 28:17.

Kluci zaslouženě vyhráli. Bojovali, pomáhali si a plnili přesně to, co se jim řeklo. Přesto kluci zazdili několik vyložených šancí. Ale bez chyb se asi nedá hrát - obzvlášť v mládežnických kategoriích.

Za naše družstvo nastoupili:
V bráně ŠTĚPÁN KOUKAL.V poli hráli:ŠTĚPÁN VOJTEK,TOBIÁŠ PLACHÝ,LUKÁŠ MIKLÍK,DENIS HIŽNAJ,KUBA TLAČBABA,JARDA KUCIÁN,PAVEL SLEPICA ,MATYÁŠ MULLER,TADEÁŠ KRŠŇÁK,LUKÁŠ VEČEŘA,KUBA SKOPAL,MADER JAKUB A ADAM VRÁNEK

Další zápas hrajeme v SOBOTU 3.12. V 9hodin v Litovli.


 

Ml. dorost: Tatran Litovel – Házená Velká Bystřice 36 : 31 (16 : 10)

Zápas v Litovli byl velmi těžký, kluci z HAOLK měli za sebou těžký sobotní zápas a v první půli bylo vidět, že se pomaleji rozjíždí ve hře. Celá první půle byla špatná, jak v obraně tak i v útoku, kde jsme hlavně z brankaře dělali hvězdu. V druhé půlce se nám zlepšil hodně útočná fáze, ale obrana pořád trpěla. Na některých hráčích je vidět jak se nemůžou pořádně dostat do hry a tím i pak snížená bojovnost v zápase. Jiné zase můžu pochválit , že i za nepříznivého stavu se rvali o každý míč. V posledním domácím zápase podzimní sezóny doufám ,že ukončíme sérii porážek a body zůstanou doma


Hráči: Baron, T. Janalík, K. Tomek 5, M. Hloušek, R. Šmíd, J. Nevrlý 1, L. Vymazal 1, M. Cartelli 2, M. Janalík 3, M. Rotter, J. Wilhem 1, R. Hrachovina 1, Š. Urwa, M. Černý 3, M. Štýbnar 8 , B. Chaloupka 9



 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

3.12.

doma

ml.dorost

15:30

Žeravice

muži A

17:30

Jičín B

venku

ml.žáci B

9:00

Litovel

st.žáci

13:00

Hranice


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook