Zpravodaj č. 6/2023

Mini: J.M.I.T. Cup 2023 - Velká Bystřice (11.-12.3.2023)

Turnaj v minihazené J.M.I.T. cup 2023 ve Velké Bystřici v kategorie mini-mladší a mini-starší máme uspěšně za sebou.
V obou dvou kategoriích pozvání přijaly týmy Tatran Litovel, TJ Sokol Velké Meziříčí, DHK Zora Olomouc, HK Ivančice, Sokol Telnice, SK Žeravice a HázenaNáchod.

 


MINI mladší:

Za kategorii mini mladší jsme v prvním hracím dnu, kdy se hráli zápasy 1x12min každý s každým postupně uspěli ve všech utkáních a nominovali se do nedělní části turnaje do první skupiny.
V neděli ve skupině nás čekali další tři pohárová utkání o umístění a i tam s velkým nasazením, bojovností a kolektivním výkonem jsme zápasy rozhodli v náš prospěch.

Krásné 1.místo, velká gratulace, medaile na krku a zápis na putovní pohár JMIT cupu 2023 to byla velká odměna po dvou náročných dnech.

 

Za naše nejmenší nás reprezentovali: Valča, Linda, Tomaš, Aďa, Maty, Jonny, Dan, Jonaš, David, Honza

 

MINI starší:

Koment za mini starší od trenéra Davida Petera:
My zkrátka milujeme dramatická utkání!!!
Sobota naplněná prohrami s favority, výhrami o gól nebo remízami se soupeři, kteří nám teoreticky neměli dělat problémy.
Špatná, pomalá obrana, obavy z fyzického kontaktu, zmatky v rozehrávce, školácké chyby v přihrávkách a nepřesná střelba nás přivedly do situace, kdy rozhodovalo poslední utkání dne se Žeravicemi.
Teprve v tomto utkání chlapi zabrali a bojovným výkonem vysloveně urvali vítězství 16:15, které nás posunulo na 4. místo, tedy do nedělních bojů o medaile.

V neděli nás čekali 3 soupeři, se kterými jsme v sobotu prohráli.
Tradičně jsme první zápas dne nezvládli, tentokrát s Velkým Meziříčím, vítězem poháru. Tento nešvar a neschopnost začít se ráno na první zápas soustředit nás opakovaně sráží.
Zápas s Náchodem (sobotní prohra o gól) nám dokázal, že pokud zabojujeme a soustředíme se, můžeme porazit kohokoliv. Výhra o 5 gólů, zpřesněná hra, ne zcela bezchybná, ale znamenala že to kovově cinklo.

Poslední zápas turnaje s Litovlí byl nervák. Chlapi to psychicky ustáli, nezačali zmatkovat, bojovali a remíza 14:14 nám přinesla konečné druhé místo o skóre s rozdílem o jeden gól!!!

Celkově tedy vydařený turnaj, který přinesl obrovské množství zkušeností a určitě každého hráče dále posune, což je to nejdůležitější.


 

Sestava: Kuba T. (ocenění nejužitečnější hráč týmu), Maťa M. (Mrkva nebo Galia?), Jarda K., Jeník B., Lukin M., Tonda P., Áďa B., Filda F., Tonda D., Míša B. a velmi speciální host Áďa T.


 

SOBOTA 11.3.2023
 

Ml.žáci „B“: Hranice - Házená Velká Bystřice                         22 : 26

První zápas mladších žáků B jarní části sezóny proběhl v Hranicích. Hrálo se v hale Cementu Hranice. Museli jsme trochu improvizovat, protože naše A-čko hrálo ve stejnou dobu v Karviné a někteří kluci hráli na souběžně probíhajícím turnaji J.M.I.T. cup, domácím turnaj miniházenkářů.

Družstvo jsme ale bez problémů dali dohromady.

Sestava: MARTIN KUPKA, KUBA TLAČBABA, FILIP JUSTRA, KUBA SKOPAL, DENIS HIŽNAJ, DAVID LERCH, ŠTĚPÁN KOUKAL, MATYÁŠ MULLER, TADEÁŠ KRŠŇÁK, PAVEL SLEPICA

V osobní obraně jsme se soupeřem drželi krok a výsledek byl vyrovnaný. Rovněž v zasuté obraně prvního poločasu jsme nehráli špatně a poločas jsme prohrávali o branku. Ve druhém poločase soupeř postupně navyšoval skóra a my dělali více chyb. Konečný výsledek prohra 22:16.

Přes prohru naši kluci zaslouží pochvalu. Bojovali a občas byly k vidění i slušné kombinace.Další zápas hrají kluci v sobotu 18.3.2023 doma se Senici n. H.


 

Ženy: Lesna Zubří - Házená Velká Bystřice                            29 : 18 (16 : 11)

V sobotním zápase se náš tým utkal se Zubřím. Do utkání jsme nastoupily s energii a motivací. V prvních minutách byly oba týmy bez gólů, jako první následně vstřelilo Zubří a dostalo se tak do brankového vedení a my jsme po zbytek zápasu dotahovaly, nedařily se nám proměňovat šance a ze Zubří jsme si odvezly prohru.

Sestava: Mikulášková L., Maráčková M.(2), Hovorková M., Jiroušová P.(1), Vaňková B.(4), Vykydalová R.(1), Kolčavová N.(4), Vítková K.(3), Barboříková A., Štenclová M., Tománková V., Očenášková K.(2), Kopecká S., Jurečková M.(1).


 

Ml.žáci „A“: Nový Jičín - Házená Velká Bystřice                      4 : 28 (1 : 16)

Sestava: Skopal J.(1), Plachý T.(1), Miklík D.(10), Flasar K.(1), Peter D.(1), Vojtek Š.(3), Müller Š.(5), Tomanec T.(2), Mader J., Indra P.(1), Skopal D.(2), Peč M.(1).


Ml.žáci „A“: HBC Karviná - Házená Velká Bystřice                 18 : 22 (8 : 11)

Sestava: Skopal J.(1), Plachý T.(1), Miklík D.(3), Flasar K.(2), Peter D.(3), Vojtek Š.(1), Müller Š.(1), Tomanec T.(8/1), Mader J., Indra P., Skopal D.(1), Peč M.(1).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

18.3.

doma

mladší žáci B

13:30

Senice na Hané

starší žáci

15:30

Uničov

muži A

17:30

Vsetín

19.3.

doma

mini mladší A

10:00

Turnaj ve Velké Bystřici

mini mladší B

10:00

Turnaj ve Velké Bystřici

mini starší

12:00

Turnaj ve Velké Bystřici

ženy

15:30

Žeravice


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook