Zpravodaj č. 14/2023

SOBOTA 13.5.2023

 

Mladší žáci „B: Centrum Haná - Házená V. Bystřice                 22 : 28 (15 : 18)

Vsobotu 13.5. jsme zajížděli k dalšímu utkání soutěže do Kostelce n. H., kde jsme hráli s Centrum Haná. Hrálo se v hale.

Sestava: JUSTRA FILIP v bráně, v poli pak SLEPICA PAVEL, KUPKA MARTIN, KOUKAL KRISTIÁN, BALÁŽ HONZA, TLAČBABA KUBA, PETER DAVID, PLACHÝ TOBIÁŠ, INDRA PETR, LERCH DAVID, MADER JAKUB, VRÁNEK ADAM, KRŠŇÁK TADEÁŠ, KUCIÁN JARDA

Soupeř byl na tom v tabule bodově podobně, jako my. V osobce jsme drželi krok se soupeřem, dělali minimum chyb a vyhráli ji 7:10, následovala zónová obrana. První poločas pak skončil naší výhrou 15:18. Kluci hráli soustředěně, dělali minimum chyb a výborně bránili. Lavička povzbuzovala a výsledkem byl nejlepší zápas jarní části sezóny. Soupeř nám nedal nic zadarmo, převyšoval nás výškově. My soustředěně bránili a Filip výborně zachytal. Postupně jsme navyšovali náskok a konečný výsledek byl 22:28.

Další zápas hrají kluci doma a to v sobotu 20.5.2023 v 10:00 s Litovlí.


 

Mini mladší: Turnaj v Prostějově

Tento víkend naše minihazená odehrála poslední sérii z plánovaných soutěžních turnajů.
Mini-mladší vyrazili do Prostějova s jedním chlapeckým týmem a jedním dívčím týmem. Do zápasů proti domácím Sokolu Prostějov II, Tatranu Litovel a do naše derby jsme nastoupili s velkým nasazením a rychlou hrou nahoru a dolů se hráči krásně rozehráli a bojovali jako lvi o každý míč.
V průběhu letošní sezóny jsme do turnajů postupně zapojili více jak 30 hračů/ček !!! a je vidět, že turnaje děti baví, motivují je a posouvají je ve výkonech dále což je i náš plán.

Nyní se již budeme těšit na letošní “Superfinale” a závěr sezóny velkobystřické házené.
Ale mezi tím ještě vyrazíme s partou nejšikovnějších hráčů a dva bodované turnaje do Stupavy (SK) a do Litovle.
Tak držte nám palce a fanděte nám.



Mini starší: Turnaj v Prostějově

Poslední kolo klasických sezónních turnajů bylo ovlivněno velkým počtem omluvenek. Nakonec tedy v sobotu odpoledne vyrazilo do Prostějova 6 statečných miniházenkářů, což při sestavě 4+1 nedávalo mnoho možností k oddechu. Navíc vzhledem k tomu, že se turnaje zúčastnili pouze 4 týmy, hrálo se netradičně 2x10 minut, tři zápasy v rychlém sledu za sebou. 

Proti týmům ze Sokola II Prostějov, Tatranu Litovel a Aktivu Olomouc chlapi hráli 1. poločas osobní obranu, ve druhém jsme přecházeli do zóny. Pochopitelně, že se projevila únava, takový zápřah opravdu prověřil fyzickou připravenost borců. Chlapi ke všem zápasům přistoupili odpovědně, neprodali svou kůži zadarmo a přes některé občasné individuální chyby v postavení při osobní obraně všichni podali výborný výkon.  

Předvedená hra sobotního odpoledne byla odměněna velmi zaslouženými sladkostmi. 

Sestava hrdinů: Áďa Barvíř, Dave Barvíř, Danny Olšaník, Kubis Trpišovský, Mišel Bič a Šimča Matěj.  

Závěrečné celodenní SUPERFINÁLE všech týmů nás čeká v Žeravicích v sobotu 27. 5. 

 

 

 

 

NEDĚLE 14.5.2023

 

Mini starší: Turnaj v Horce n. M.

V neděli jsme s klukama vyrazili na turnaj do Horky nad Moravou, kde jsme odehráli čtyři venkovní zápasy.
Turnaje se účastnila družstva: Horka nad Moravou, Prostějov, Kostelec na Hané a Hranice. Hrálo se bez počítání skóre, ale i bez toho šlo poznat, že většinu týmů herně převyšujeme. Děti nám předvedly pěknou miniházenou, avšak se to opět neobešlo bez pár kritických momentů, kdy jsme často chybovali. Na závěr dostaly všechny děti zasloužené sladkosti, a tak jsme se mohli spokojeně vrátit do svých domovů.


 

Ml.žáci „A“: HBC Karviná - Házená Velká Bystřice                    20 : 18 (12 : 9)

Sestava a branky: Skopal J., Šmalec A.(4/1), Kupka M., Plachý T., Miklík D.(3), Flasar K., Tlačbaba J., Peter D., Vojtek Š.(1), Müller Š.(3), Tomanec T.(4/1), Indra P., Skopal D.(1), Peč M.(2).


Ml.žáci „A“: Nový Jičín - Házená Velká Bystřice                          9 : 30 (5 : 13)

Sestava a branky: Skopal J.(1), Šmalec A., Kupka M.(3), Plachý T.(4), Miklík D.(1), Flasar K., Tlačbaba J.(3/1), Peter D.(2), Vojtek Š.(9), Müller Š.(2), Tomanec T.(1), Indra P.(2), Skopal D.(1), Peč M.(1).


 

Muži „B“: Meteor Orlová - Házená Velká Bystřice                       24 : 28 (14 : 13)

Sestava a branky: Schneider P., Vodička Š. - Hošek D., Pörsök P.(1), Dvořák H.(5), Horáček A.(1), Juračka T., Dvořák F.(1), Klvaňa F.(1), Špok V., Mikušek D.(2), Vodička A.(7), Šoustal J.(7), Kubeček J.(1/1), Buršík T.(2).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

20.5.

doma

ml.žáci B

10:00

Litovel

muži B

11:30

Paskov

venku

st.žáci

10:30

Litovel

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

21.5.

venku

ml.žačky

14:00

Osek nad Bečvou

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook