Zpravodaj č. 11/2024

 

Starší žáci: Prague Handball Cup 2024 

V kategorii starších žáků na Prague Handball Cup 2024 v konkurenci tymů z celé Evropy nastoupili naši hráči ve spojeném výběrovém mužstvu Olomouckého krajského svazu házené / Výběr OLKSH/.

Po napínavých bojích v celém turnaji včetně toho finálového v zaplněné UNYP aréně se jim podařilo proti houževnatému Chorvatskému soupeři dosáhnou na metu nejvyšší a turnaj vyhrát!

Náš klub Házená Velká Bystřice v tomto družstvu vzorně reprezentovali a jsme na ně hrdí:

Vojta Urban #10
Honza Kurtiš #4
Denis Miklík #2
Tom Tomanec #17
Radim Koreczki #8
Jan Kelar #15


Trenérka: Michaela Kaczmarczkova

 

Minižáci (ročníky 2013 a mladší): Prague Handball Cup 2024 


Premiéru máme za sebou a velmi úspěšnou.

Jednoho z největších mezinárodních házenkářských turnajů pro mládež Prague Handball Cup 2024 se letos zůčastnilo celkem 685 týmů z 23 zemi.

Na velikonoční svátky od čtvrtku do pondělí jsme v nejmladší kategorii minižaků ME (ročníky 2013 a mladší) sestavili tým pro 6+1 házenou na velkém hřišti ze šikovných miniházenkářů z našeho klubu Házená Velká Bystřice a TJ Sokol Kostelec na Hané-HK.
Celkem 14 hráčů našeho společného týmu se ve své skupině ME, která obsahovala 35 družstev rozdělilo do 5 skupin a od začátku se krok po kroku protloukalo turnajovým pavoukem a zápas od zápasu nabývalo sebedůvěru a zlepšovalo ve všech činnostech.

V celém turnaji jsme postupně odehráli celkem 11 zápasů 2x15min s celkovou bilancí 7 výher, 1 remízy a 3 proher, kde jsme v bojích o bronz zakončili svůj první PHC na krásném 4.místě a jako druhý nejúspěšnější tým z České republiky.

1. Helsinky Handbo
ld ( Dánsko )
2. BF Krems Langenlois ( Rakousko)
3. Lovci Lovosice (ČR)
4. Házená V. Bystrice / Kostelec n H.


Náš tým reprezentovali:
Antonín Draguň (Br.), Luky Coufal (KnH), Tobik Peňáz, David Barvíř, Maty Kaczmarczyk, Maty Varhalik (KnH), David Hubál (KnH), Filda Flašar , Honza Urbášek, Tonda Picek (C.H.),Jony Tlačbaba, Max Hyžnaj, Aďa Tomanec, Šimon Matěj.

Trenéři: Jirka Barvíř, Milan Varhalik
Kustodi: Tomáš Flašar a Martin Kaczmarczyk


Dděkujeme také všem “fands” a nebylo jich v Praze málo! Neskutečná podpora i na on-line sítích nás hnala stále dál a dál a byli jste nám velkou oporou. DÍKY ZA TO !!!!

 

 

 

Krajské kolo „Školského poháru“ 


V krajském kole Olomouckého kraje “Školského poháru” zvítězili v kategorii chlapců naši žáci ZŠ Masarykova Velká Bystřice, a postupují do celorepublikového kola.

Školu a současně náš klub Házená Velká Bystřice zde reprezentovali:
Denis Hyžnaj, David Peter, Kryštof Flašar, Kuba Skopal, Bolek Chaloupka, Kuba Mader, Tonda Šmalec, Kuba Tlačbaba, Vojta Podivínský, Jenda Baláž a Jarda Kucian.

Trenérsky je vedl učitel TV a současně hráč našeho klubu Petr Wolf.

Další celorepublikové kolo se bude pořádat 15.-17.5. v Liberci, tam budeme našim borcům držet palce. ……tak good luck!!!


Mini starší: Turnaj v Hranicích 


V sobotu 6.4. jsme vyrazili na turnaj do Hranic. Utkali jsme se s týmy z HBC Olomouc, Žeravic a Cementu Hranice. Hrála se miniházená 4+1, každý s každým, 2x 10 minut, osobní obrana.

Ze začátku se nám moc nechtělo běhat a zejména vracení se do obrany nám dělalo problémy. S přibývajícími zápasy se výkon všech zlepšoval a k vidění byly i velmi povedené akce. Prostřídávali jsme hráče tak, aby bylo herní vytížení rozloženo rovnoměrně mezi všechny. Za snahu a nasazení je třeba hráčky a hráče pochválit. Na závěr všichni obdrželi zaslouženou sladkou odměnu.

Sestava: Till Švarcová, Niki Hrabincová, Verča Kufríková..Jony Vojtek, Dave Barvíř, Štěpa Runtág, Jindra Vychodil, Kajka Karlecová, Bára Petříková, Annie Langerová a Agátka Šmalcová   

Příště hrajeme až v sobotu 27.4. na Zoře v Olomouci. Máme prostor pořádně potrénovat.


Mladší žáci: TJ Cement Hranice - Házená V. Bystřice                    17 : 31 (7 : 17)

V neděli 7.4. jsme vyrazili na další mistrovské utkání Ligy Olomouckého kraje do haly na Zoře, kde na nás tentokráte čekal soupeř z Hranic.
Přestože jsme si řekli, co chceme od zahájení utkání hrát, teprve po změně rozestavení a prostřídání v 5. minutě začali hráči plnit pokyny. Postupně jsme si pak vypracovali gólový náskok, který hráče uklidnil a podařilo se nám jej udržovat, a ještě navyšovat až do konce. Potěšila nás aktivita a chytrost křídel v rychlých i postupných útocích a zapojení a bojovnost navrátivších se „marodů“ na spojkách. Rozhodně nemůžeme hráčům upřít snahu, chuť do hry a nasazení po rozpačitém začátku.

Sestava a branky: Šmakal D., Dragúň A., Boczková J., Vystrčil A., Kršňák T.(5), Palánek J. (2), Pryč A.(3), Kucián J.(5), Peter D.(2), Tomanec A.(6), , Lerch D.(3), Kupka M. (4) Tlačbaba J. (1)

Po tomto „odpočinkovém“ víkendu nás další víkend čekají 4 zápasy, dva v Kostelci v sobotu a dva v Bystřici pod Hostýnem v neděli.



Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici 


Mini-mladší si zahráli v neděli 7.4. další turnaj v domácím prostředí v Házenkářské hale na Letné, kde naše dva týmy přivítali dva týmy ze Házená Prostějov.
Nadupané tři zápasy všechny s osobní obranou všechny příkladně prověřili a bylo vidět řada pěkných akci.

 

 

Výsledky z minulého týdne:

Muži HAOLK Tým Velká Bystřice /Olomouc--------------------------------------------------------------------------

1.liga: HAOLK - Vršovice 31 : 27

Muži Házená V. Bystřice -----------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga SM: Kopřivnice B - Házená V. Bystřice 23 : 33

Starší dorost --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga st. dorostu Morava: Kopřivnice - Házená V. Bystřice 30 : 22

Starší žáci -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zlínská liga: Bystřice p. H. - Házená V. Bystřice 24 : 36
Házená V. Bystřice - Žeravice 51 : 33

Olomoucká liga: Házená V. Bystřice – Centrum Haná 21 : 25
Uničov – Házená V. Bystřice 22 : 39

Mladší žáci -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olomoucká liga: Hranice - Házená V. Bystřice 17 : 31


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

13.4.

doma

st.žáci A

10:00

HBC Olomouc

st.žáci A

13:00

Zlín

st.žačky

14:30

Veselí n. M. (turnaj ve V. Bystřici)

st.žačky

17:30

Zora Olomouc B (turnaj ve V. Bystřici)

venku

ml.žáci B

10:20

Aktiv Olomouc (turnaj v Kostelci n. H.)

ml.žáci A

11:40

Centrum Haná (turnaj v Kostelci n. H.)

muži HAOLK

17:00

Dvůr Králové

14.4.

venku

muži

11:00

Bystřice p. H.

ml.žáci A 18:00 Napajedla B (Turnaj v Bystřici p. H.)
ml.žáci A 19:15 Bystřice p. H. (Turnaj v Bystřici p. H.)


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 21/2024

Zpravodaj č. 20/2024

Zpravodaj č. 19/2024

Facebook