Zpravodaj č. 15/2024

SOBOTA 4.5.2024

 

Muži: Házená Velká Bystřice – Lesana Zubří                                    30 : 23 (16 : 9)

 

Sobotní podvečer ve Velké Bystřici patřil poslednímu utkání našeho mužského družstva v letošní sezóně.

Na domácí palubovce jsme přivítali soupeře z Lesany Zubří, kteří si k možná nejdůležitějšímu utkání sezóny přivezli autobus fanoušků s bubny a silnými hlasivkami. Jelikož ani my jsme nezůstali pozadu, a i naši fanoušci byli připraveni nás svým fanděním kdykoli podpořit, bylo jasné, že v bystřické hale rozhodně ticho a klid nebude.

Z utkání jsme měli respekt, pamatovali jsme si náš absolutně nepovedený výkon v prvním utkání s tímto soupeřem, které jsme o branku prohráli a také jsme si samozřejmě byli vědomi důležitosti zisku posledních dvou bodů. Zároveň jsme ale dobře věděli, že naše výkonnost každým kolem stoupá, a to bylo našim cílem ukázat před domácím publikem.

Vstup do utkání nám vyšel přesně podle představ. Chtěli jsme soupeře překvapit tvrdou kompaktní obranou, což se nám povedlo především díky skvěle bránícímu Tomovi Buršíkovi, který měl střed obrany pevně pod kontrolou a svými vynikajícími obrannými zákroky nedal soupeři ani kousek prostoru zadarmo. K Tomovi se v obraně přidali ostatní hráči jako byl Hynek Dvořák a Vojta Pečinka, a když už se soupeřům přeci jen podařilo vypracovat střeleckou příležitost, v brance byl opět výborně chytající Jirka Kubeček. Tato obranná spolupráce znamenala možnost využít naší další silné zbraně, což je rychlý útok, který v důležité branky střídavě proměňovali neunavitelní hráči Pepa Dobeš, Bobo Možíš a David Schaffner. V postupném útoku se nám soupeř snažil narušit plynulost naší hry nejprve jednou a posléze i druhou vysunutou osobní obranou na naše nejaktivnější hráče, což nám na chvíli problém opravdu způsobilo, udělali jsme několik technických chyb, neproměnili několik šancí a nějakou dobu byl na hřišti zmatek na obou stranách. V důležitých chvílích nás ale střelecky podržel výborně hrající Vojta Pečinka, ke kterému se postupně přidali další a další hráči, jako David Mikušek z křídla, Tom Spurný ze středu pole, fungovala i spolupráce s pivotem, na jejímž konci proměňoval Samuel Ostrožovič. Byli jsme nebezpeční ze všech pozic, a to nám opět dodalo klid a převahu ve hře. Na vynikající výkony Jirky Kubečka v brance navázali i oba další střídající gólmani Laďa Novák a Štěpán Vodička, kdy oba přidali důležité zákroky a spolu s ostatními nepostradatelnými hráči Sebastiánem Jánem, Honzou Vysloužilem, Adamem Horáčkem a Františkem Dvořákem byli důležitým článkem k tomu, aby tým tento velmi důležitý, občas i emotivně vypjatý zápas zvládl, porazil soupeře konečným výsledkem 30:23 a získal nejen důležité dva body, ale také ujištění, že jako jeden tým společně dokážou hrát a vyhrát opravdu náročná utkání …


 

NEDĚLE 5.5.2024

 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici


Naši nejmenší se předvedli tento víkend na turnaji doma ve sportovním areálů na Letné.
Na turnaji jsme přivítali družstva TJ Sokol Čechy pod Kosířem, Házená Prostějov a naše dva týmy uzavřeli turnaj velkobystřických derby.
Jeden tým jsme opět poskladali s hráčů, kteří budou již příští sezónu o kategorii výš a druhy tým z benjaminků.
Bylo se na co koukat na obou stranách a děti udělali tuto sezónu zase velký krok kupředu a to nás velice těší !

Další turnaj nás čeká příští sobotu v Kostelci na Hané.



 

 

Mini staršíí: Turnaj ve Velké Bystřici

 

V neděli 5.5. jsme pořádali poslední domácí turnaj této sezóny a mohli jsme se naposledy předvést před domácími fanoušky. Utkali jsme se s dvěma týmy HBC Olomouc a týmem z Žeravic. Hrála se miniházená 4+1, každý s každým, 2x10 minut, osobní obrana.

Turnaj jsme odehráli v pravém bystřickém pekle a děkujeme našim fanouškům, že jej s námi vydrželi. Dusná atmosféra způsobená sluníčkem a vyhřátou halou sice trochu ovlivnila výkony hráčů, ale v žádném případě nás neodradila od nasazení a zápalu do hry. Dodržování pitného režimu bylo důležité a častěji jsme hráče prostřídávali. I v těchto podmínkách měli všichni chuť do hry a snahu prosadit se, a proto jsi zaslouží pochvalu. Na závěr jsme obdrželi sladkou odměnu.

Sestava: Matylda Švarcová, Niki Hrabincová, Verča Kufríková, Dave Barvíř, Štěpa Runtág, Kajka Karlecová, Bára Petříková, Agátka Bieleszová, Agátka Šmalcová a Jindra Vychodil.

Příště hrajeme v neděli 12.5. na čerstvém vzdoušku venkovního hřiště v Horce nad Moravou.


 

Výsledky z minulého týdne:

Muži HAOLK Tým Velká Bystřice /Olomouc--------------------------------------------------------------------------

1.liga: HAOLK - Chodov 36 : 29

Muži Házená V. Bystřice ----------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga SM: Házená V. Bystřice – Lesana Zubří 30 : 23

Ženy -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga - Morava: Žeravice - Házená V. Bystřice 33 : 19

Mladší žáci ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olomoucká liga: Litovel - Házená V. Bystřice 20 : 27
Házená V. Bystřice – Uničov 23 : 9


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

11.5.

doma

st.žáci

10:00

Hranice

st.žáci

13:00

Olomouc

venku

ml.žáci

10:15

Centrum Haná (turnaj v Rožnově p. R.)

ml.žáci

11:30

Rožnov p. R. (turnaj v Rožnově p. R.)

12.5.

venku

mini ml. A

8:00

Turnaj v Kostelci n. H.

mini ml. B

8:00

Turnaj v Kostelci n. H.

mini st.

9:00

Turnaj v Horce n. M.

st.žáci

9:00

Uh. Hradiště (turnaj v Uh. Hradišti)

st.žáci

10:30

Centrum Haná (turnaj v Uh. Hradišti)


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 18.5.2024

Zpravodaj č. 16/2024

Zpravodaj č. 15/2024

Facebook