Zpravodaj č. 18/2024

Postup do celorepublikového finále ve vybíjené - Liberec

Když se dá dohromady parta mladých velkobystřických házenkářů a k tomu volejbalistka, pár fotbalistů a judista, tak tu máme výborný koktejl.

A máme tu další vítězství v krajském kole a postup na celorepublikové FINÁLE do Liberce ve vybíjené!

Velká gratulace od Házená Velká Bystřice do naši ZŠ Masarykova Velká Bystřice pro naše hráče : Tonda Pryč, Kiky Koukal, Maty Kaczmarcyk, Aďa Tomanec, Aďa Barvíř, Fifa Flašar

Finálové kola se odehrají 29.-30.5. v Liberci, držíme palce borci.

Trenéři házené se teď jenom obávají, že budou nyní v zápasech pořád trefovat jen brankáře.


 

Playminihandball 2024 Stupava - Slovensko

Zlatá neděle”

Jako by se již stávalo malou tradicí k závěru sezóny jsme se zúčastnili víkendovém turnaje playminihandball 2024 ve Slovenské Stupavě.

Pro letošní ročník jsme přihlásili jeden tým mini-mladších kluků (ročníky 2015/2016) a jeden tým mini-starších děvčat (ročníky 2013/2014).


Kategorie mini-mladší kluci byla rozdělena do dvou skupin po osmi týmech. Ve skupině se postupně ve všech sedmi zápasech kluci krásně sehrávali. Herní vytížení rozložili mezi všechny hráče a zodpovědnou defenzivou a odhodlaným prosazováním v útoku si postupně vybojovali první místo ve skupině. V závěru turnaje jsme měli proti sobě ve finále vítěze druhé skupiny Házená Velké Meziříčí A, kde proti velmi kvalitně hrajícímu soupeři odehráli kluci bojovné utkání se šťastným koncem pro nás a kluci se slzami v očích a dojetím si převzali “zlatou odměnu” a navázali tak krásně na loňský stříbrný triumf na tomto velmi pěkném turnaji.

Velká gratulace od Házená Velká Bystřice za reprezentovaní klubu patří hráčům: Pavlik Zedník (Br.), Tom Sršeň, Marťas Partsch, Aďa Šmotek, Dan Kadala, Ráďa Peč, Jony Vojtek a Dave Barvíř.

Trenérsky vedl Jirka Barvíř a vedoucí družstva Luba Kadala a Radek Peč.




Kategorie mini-starší děvčata
O víkendu 25.-26.5.2024 jsme v 6 hodin ráno vyrazili s našimi 8 statečnými házenkářkami na turnaj miniházené do Stupavy. S námi jelo ještě družstvo mini mladší – chlapci. Ve skupině nás bylo 6 družstev a tak nás čekalo 5 zápasů, všechno slovenské týmy. Jen ve zkratce zhodnotím zápasy, protože u těchto malošků to bývá hodně podobné.

Házená Velká Bystřice - ŠK Svodín (SK) 3:14
V prvním zápase bylo znát ranní vstávání a rozjezd byl pomalý. Kromě toho nás soupeř zaskočil zataženou obranou, na kterou nejsme zvyklí a holky nevěděly, jak se prosadit, takže bylo velké množství chyb v útočné fázi, které soupeř okamžitě trestal.

Házená Velká Bystřice - HK Slávia Partizánske (SK) 10:11
Náš nejlepší herní výkon celého turnaje. Soupeř , který v konečném pořadí skončil na 8 místě nám byl po výškové stránce nejblíže a už to bylo znát, že se holky nebály a velmi dobře bojovaly, jak v obraně tak i v útoku. Zlepšila se střelba a i důraz v obraně. Bohužel, remíza nám utekla jen o fous, když jsme pár vteřin před koncem neproměnili 7- hod. Tento zápas nám holky hodně obrečely.

Házená Velká Bystřice - HK Slovan Duslo Šaľa "C" (SK) 6:9
Tento zápas jsme hráli po 20 minutové pauze po předchozím zápase a na konci bylo vidět, že nám dochází síly. A opět jsme začali kupit chyby, které nás stály zápas. Mluvíme o nepřesných přihrávkách, špatném chytání míče, slabší obraně a uspěchaná střelbě. I tady nás slzy neminuly .

Házená Velká Bystřice - HC TATRAN STUPAVA "A" (SK) 6:14
Zde proti nám nastoupil fyzicky opravdu větší soupeř a na některých holkách bylo vidět, že už v hlavě mají nastaveno, že tohle se vyhrát nedá. Takže i jejich bojovnost byla menší a pokud nebojujeme tak vyhrát nemůžeme. Na jejich omluvu, jejich největší hráčka byla podobně velká jako já.


Házená Velká Bystřice - TJ Sokol Cífer (SK) 4:12
Poslední zápas jsme hráli 17:15 a celodenní vytížení bylo znát. Vzdorovali jsme prvních 5 minut a pak došli síly a soupeř nám dal pěkně na pr….

To byl poslední zápas sobotního dne, a už jsme spěchali na špagety s masem a sýrem , které našim vyhladovělým slečnám moc chutnaly a chodilly si i přidat. Pak jsme holky nahnali do sprchy, a mohli se začít chystat na večerní diskotéku, na kterou se moc těšili. Ve třídě vznikl kadeřnický salón a pod vedením hlavní kadeřnice Lindy se daly holky pěkně do kupy a v 19:00 jako mezi prvními už byly na hřišti připravené. Na hřišti proběhlo spoustu soutěží a tancování a holky si to moc užily a odcházely s úsměvem na tváři. Po té proběhla ještě diskotéka ve třídě , kde trenéři nemohli , protože byla jen pro holky.. V 9 hodin zalezly do spacáků, aby si na nedělní zápasy odpočinuly. Než usnuly tak to chvíli trvalo, protože jako správné baby tu pusu jen tak nezavřely.

V neděli, začaly strašit už v 6 hodin a v 7 hodin jsme vyrazili na snídani, která jim také moc chutnala.
Pak nás čekali poslední dva zápasy s týmy s dalších skupin.

 

Házená Velká Bystřice - HC TATRAN STUPAVA "B" (SK) 11:9
V tomto zápasu , jsme konečně získali první body kdy holky proti sobotě daleko více bojovaly, bránily a proměňovaly šance a díky tomu se nám podařilo zvítězit o dvě branky a na hřišti konečně mohl zaznít Vysoký jalovec J

Házená Velká Bystřice - HC TATRAN STUPAVA "C" (SK) 12:7
V posledním zápase si zahrály většinu času mladší holky a celou dobu jsme měli zápas ve svých rukách. Skoro všechny střelily branku, spousta dobrých zákroků v bráně, takže spokojenost nakonec veliká.


Pak, už jsme čekali jen na vyhlášení, kde jsme z 24 týmů skončili na 21. místě a v 15:00 jsme vyrazili ke svým domovům.
Samozřejmě, holky úplně spokojené nebyly s výsledkem, ale jak se říká srážka s realitou bývá nepříjemná a musí si uvědomit, že vítězství samo nepřijde a snaha a náboj na tréninku je velmi důležitá k tomu, aby mohly vyhrávat. I pro nás trenéry je to poučení na čem více pracovat s děvčaty, aby byly lepšími hráčkami. Důležité pro ně je, aby dokázaly najít chybu i u sebe a ne jen u druhých.
Za mě, jsme na tento turnaj nejeli s nějakými velkými ambicemi, ale hlavní myšlenkou bylo to, že některé hráčky ještě nikdy nebyly na bodovaném turnaji a je po třeba zažít i atmosféru pod tlakem. To se povedlo a bylo vidět jak jsou, některé holky z toho vyjukané. I to je potřeba zažít a když už se nám to trochu hroutilo tak jsme vyrazili na zmrzlinu, která nám náladu spravila. Myslím si , že se nám turnaj povedl , splnil co splnit měl, holky utužily partu, užily si atmosféru velkého turnaje, zafandily klukům a podporovaly je při zápasech. A jsem moc rád, že při dotazu, zda pojedeme i příští rok tak se shodly, že ano.

Takže za náš trenérský tým jsme spokojeni a holky moc chválíme.

Zároveň děkujeme všem našim fanoušků za podporu a gratulujeme klukům, kteří obsadili první místo a vyhráli ve své kategorii turnaj ve Stupavě.


Velká gratulace od Házená Velká Bystřice za reprezentovaní klubu patří hráčkám: Matylda Švarcová, Zoe Šimková, Nikol Hrabincová, Linda Mader, Valerie Kotorová, Anna Langerová, Barbora Petříková, Verča Kufriková

Trenérsky vedl Roman Kufrik a vedoucí družstva Lukaš Petřík


 


 

 

Výsledky z minulého týdne:

Starší žáci -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olomoucká liga: Házená V. Bystřice – Žeravice 36 : 20

 

 

Mladší žáci ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olomoucká liga: Házená V. Bystřice – HBC Olomouc.   21 : 23
                             Čechy p. K. - Házená V. Bystřice         11 : 28

Zlínská liga: Házená V. Bystřice – Uherské Hradiště     17 : 22

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 21/2024

Zpravodaj č. 20/2024

Zpravodaj č. 19/2024

Facebook