Zpravodaj č. 33/2016

ČTVRTEK 17.11.2016:

 


Osmifinále Českého poháru mužů: 

SK Velká Bystřice - HC ROBE Zubří   27 : 27 (16 : 11), po sedmimetrových hodech 2 : 4


Olomoucký Deník

Vyprodaná hala bouřila: Velká Bystřice padla se Zubřím až po sedmičkách

Tak to byla bitva. Prvoligovým házenkářům Velké Bystřice chyběl k fantastické senzaci jen malý krůček, když v pohárové bitvě s druhým týmem extraligy padli až po sedmimetrových hodech.Rozjetý tým z obce žijící tímto sportem v nabité hale sahal po postupu do čtvrtfinále poháru, skvělý výkon na ostřílenější soupeře nakonec těsně nestačil.
„Mrzí mě především vyřazení, na Zubří jsme měli. Celý zápas jsme vedli, koncovka ale bohužel byla vyrovnaná. Štěstí přálo v sedmimetrových hodech hostům," prohlásil hrající trenér bystřického celku Lubomír Veřmiřovský.


Do druhé půle vstupoval jeho mančaft se skóre 16:11, ale soupeř ze Vsetínska se začal dotahovat. Osm minut před koncem svítil na ukazateli stav 22:22 a hala bouřila při každé akci.
„Opravdu kluky jsme nemuseli před zápasem hecovat. Ve Velké Bystřici to byla velká sláva, myslím, že my i fanoušci jsme si zápas užili. Je to škoda, chyběl skutečně kousek. Atmosféra byla perfektní. Divákům chci poděkovat, že přišli a vyprodali halu," cenil si podpory domácí kouč.

Čtyřicet sekund před koncem mířili Hanáci do útoku za stavu 27:27, ale o míč překvapivě brzy přišli. Útok Zubří však přestáli a došlo na sedmimetrové hody.
„Byla tam obrovská smůla a neštěstí. Vzal jsem si timeout v momentu, kdy rozhodčí ukázali pasivitu. Podle nových pravidel máme šest přihrávek a v té době už jsme jednu měli. Když jsme šli na plac, tak jsme měli domluvenou kombinaci na čtyři přihrávky," vyprávěl o klíčovém momentu Lubomír Veřmiřovský a pokračoval: „Rozhodčí řekl hráči: máte jednu přihrávku. On pak šel do střelby a nevyšlo to. A pak rozhodčí řekli, že to mysleli tak, že máme teprve jednu přihrávku a zbývá nám pět. Tím jsme přišli o balon, měli jsme připravenou akci, která mohla skončit gólem, a mohli jsme postoupit. Je to obrovská smůla," posteskl si velezkušený házenkář. V závěrečném rozstřelu, při kterém se dalo napětí v hale krájet, byli úspěšní hosté.

Velká Bystřice zaváhala hned v úvodních dvou pokusech.
„Závěr byl opravdu vypjatý. Bylo vidět, že brankáři i střelci Zubří byli trošku jistější. Byli možná trošku víc nahecovaní, u nás byla vidět nervozita. Můžu říct za sebe, že v této situaci fakt není jednoduché proměnit. Je to loterie," řekl Veřmiřovský, jenž působil řadu let ve Španělsku či Německu.


Nyní se i podle pohárového výsledku vydává správnou trenérskou cestou s týmem Velké Bystřice.
„To musí posoudit jiní. Ale kdyby mi před rokem někdo řekl, že jsme schopni se Zubřím, které hraje špičku extraligy zahrát vyrovnaný zápas, tak bych tomu nevěřil. Možná je to ukazatel, že jsme se zlepšili," uvažoval.

 

ČT 4 Sport

Velká Bystřice sahala po čtvrtfinále, házenkáři Zubří ale překvapení nepřipustili

Házenkáři Velké Bystřice, kteří vyřadili extraligový Frýdek-Místek, byli v Českém poháru opět blízko obrovskému překvapení. V osmifinále totiž notně potrápili extraligovou špičku ze Zubří. V poločase vedla Bystřice o pět branek, v druhé polovině však domácí náskok prohospodařili. Valašský tým postoupil do čtvrtfinále až po sedmimetrových hodech s výsledkem 4:2, když utkání v základní hrací době dospělo do nerozhodného výsledku. Duel nakonec skončil poměrem 31:29. "Vyřazení mě mrzí. Celý zápas jsme vedli, v koncovce šlo vidět, že Zubří bylo jistější, jak brankář, tak střelci," konstatoval bystřický hrající trenér Lubomír Veřmiřovský.

 

Muzi.chf.cz

Šest čtvrtečních duelů bylo nejen uzavřením programu osmifinále Českého poháru házenkářů, ale také jeho vyvrcholením. Po dvou středečních jednoznačných duelech přineslo dramata a především zuberské ROBE, aktuálně druhý celek nejvyšší soutěže, mělo na mále. Na půdě ambiciózního nováčka 1. ligy, hanácké Velké Bystřice, Zubří první poločas zakončilo s mankem pěti branek, a přestože v druhé půli otočilo, průběh zápasu jeho vývoj pod kontrolu nedostalo. Z poločasového stavu 16:11 pro domácí se Zubří dostalo do vedení 23:25, ale za nerozhodného stavu 27:27 to byly právě domácí Hanáci, kdo měl šanci strhnout vítězství na svou stranu. Pod hrozbou pasivity ale šanci ukončit vítězně duel nevyužili, a když ani protisnaha Valachů nenašla brankové vyjádření, došlo na sedmimetrové hody. V nich poměrem 2:4 uspěli hosté, kteří se tak doslova o píď probojovali do čtvrtfinále ČP.

 

HC Robe Zubří

Po dramatu v Bystřici jsme postoupili do čtvrtfinále Českého poháru!

Po velkém dramatu jsme do čtvrtfinále Českého poháru postoupili až po 7m hodech. Vstup do utkání byl vyrovnaný, ovšem za stavu 7:7 jsme začali zahazovat vyložené šance, za což nás SK Velká Bystřice trestala, a proto se šlo do šaten s výsledkem 16:11 v náš neprospěch. V druhém poločase drama pokračovalo, a i když se nám podařilo srovnat a dostat do vedení, závěr jsme opět nezvládli a dovolili jsme domácím srovnat na konečných 27:27. Následovaly 7-m hody, kde čaroval Milan Malina a zneškodnil hned první dva pokusy domácích. Naši střelci byli 100%, a proto jsme se štěstím postoupili. Velká poklona domácím za bojovný a nebojácný výkon.

Sestava: Vít Pyško, Michal Vydra, František Kuba, Petr Wolf, Petr Pörsök, Kamil Zemánek (4/1), Ondřej Švébiš (3), Jiří Strádal (1), Adam Martinát (6), David Mužík, Dominik Gelnar (5), Jiří Kubis (3), Jan Ďurčík, Tomáš Mráz (1), Lubomír Veřmiřovský (5/2), Radek Mézl (1).

 

Osmifinále Českého poháru žen: 

SK Velká Bystřice - HC Zlín                                                       20 : 40 (9 : 21)

Souboj 3. kola českého poháru, v němž naše děvčata nastoupila proti účastníkovi česko-slovenské interligy, byl od zhruba 10. minuty jednoznačnou záležitostí. Výkonnostní rozdíl napříč jednotlivými dovednostmi jak jednotlivce tak byl evidentní. Děvčata však po celý zápas hrála důstojnou partii, a dokázala tak, že si postup druhý rok v řadě mezi posledních 16 týmů Česka zasloužila oprávněně. Je potřeba vyzvednout ještě jeden prvek zápasu, a tím byla naše skvělá obrana při postupném útoku soupeřek v prvním poločase. Zápas měl skvělou kulisu, za což patří velké díky fanouškům.

Sestava: Steigerová J.(br.), Mikulášková L.(br.), Kobylíková J.(1), Zívalová E., Jiroušová P.(1), Macharáčková J.(1), Kaczmarczyková M.(6/3), Hymrová D.(1), Hejtmánková V.(2), Koppová M.(1), Jurečková M.(2), Kumrová S.(3), Begalová A.(2/1)

 

SOBOTA 19.11.2016:

    
St.dorost: SK Velká Bystřice - HC Zlín                                       29 : 28 (16 : 13)

V sobotu jsme na domácí palubovce přivítali soupeře ze Zlína. Nastoupili jsme s velkou marodkou, zejména na postu spojek chyběli 3 klíčoví hráči, proto jsme museli doplnit tým klukama z mladšího dorostu.  I tentokrát  se zopakoval se scénář jako o minulém víkendu, zpočátku jsme se ujali vedení o 6 branek, hráli jsme však ledabyle a místo toho abychom     náskok navýšili, poločas jsme vyhráli o pouhé 3 branky. Do šaten se odcházelo za stavu 16:13.

Ve druhém poločase se úspěšně dařilo skóre navyšovat až do 40-té minuty, kdy jsme se ujali vedení o 7 branek.  Následně naše zbrklá, nepřipravená střelba a špatná obrana měla za následek, že soupeř hravě skóre dorovnal  a dokonce se ujal vedení o 2 branky. Pro naše hráče, určitě i pro diváky to byla studení sprcha. Bystřičtí se na poslední chvíli naštěstí dokázali srovnat, zabojovali a dotáhli zápas do vítězného  konce, kdy jsme vyhráli 29:28. Velkou pochvalu zaslouží brankář Dominik Kolovrátník, který  tým podržel v rozhodujících chvílích.

Sestava: Schneider P.(br), Kolovratník D.(br.), Tkadleček D.(5), Horký J.(1), Dosoudil R.(2/1), Prošvic T.(1), Kubeša L. (7), Souček Š.(5/2), Buršík T., Pastorek D., Borůvka P.(1), Maceášik T.(2), Jedenástík J., Tesařík M.(5),



Muži "B": SK Velká Bystřice "B" Lesana Zubří                       24 : 25 (13 : 14)

Sestava: František Kuba, Martin Rýpar, Lukáš Kubeša, Jiří Strádal (2), Dalibor Loučka, Milan Jureček (3), Petr Ševeček (1), David Mužík (5/1), David Kobert, Jaroslav Loun (2), Jan (Durčík (3), Dominik Tkadleček (6), David Milušek (2), Tomáš Prošvic

 

NEDĚLE  20.11.2016:

 

Ml.žáci: STM Olomouc "B" - SK Velká Bystřice                        21 : 15 (13 : 8)

V posledním kole podzimní části mistrovských utkání jsme se utkali s družstvem STM Olomouc „B“ v Olomouci na Zoře. Věděli jsme již dopředu, že to bude boj o bramborovou medaili v tabulce. Kluky jsme viděli hrát na turnaji v Lovosicích. Výškově srovnatelní s námi, ale pohybově přece jenom v lepší kondici a s větší chutí vyhrát, na což jsme naše hráče dopředu upozornili.

Osobní obrana začala nevalně. Nepřesné přihrávky, špatný rozhled na hřišti, v obraně jsme naprosto nestíhali. K tomu se přidal špatný den brankáře. Než jsme se nadáli soupeř nám po deseti minutách utekl o 4 branky. Výsledek 3:7.  Při klasické hře hrál soupeř v útoku rychlou běhavou házenou, na kterou naše obrana bohužel nestačila.  V útoku se kluci snažili, ale opět nepřesné přihrávky a chyby nás často připravili o míč a tak místo abychom náskok snížili, naskočil o rozdíl 5-ti branek v poločase … 8 : 13.

V poločase jsme si řekli, co děláme špatně a v čem je naše slabina, ale i tak se nedařilo. Opět další technické chyby v útoku. Obrana se trochu zlepšila, ale nadále se nedařilo brankaři, kterému pod rukama prošlo všechno, co letělo na bránu. Bohužel není každý den posvícení a my jsme jeden takový den měli zrovna dneska. V konečném součtu jsme prohráli 15 : 21.

Podzimní část sezony je tedy uzavřená, teď nás čekají přípravné turnaje, kde se potkáme hlavně s družstvy z jiných krajů a na jaře v dubnu příštího roku budeme hrát druhou polovinu sezony v šestici nejlepších družstev. Uvidíme, jak si povedeme.

Sestava: v bráně Kuba, v poli: Pája M., Evča H., Aleš Čáp (4), Vojta P. (2), Štěpa Slepica(1), Vojta K.(1), Ada H. (1), Šárka H. (2), Peťa M.(1), Schaffi, Martin S., Tom J.(5), Štěpa Dvořák. (1)

   

Ml.dorost: Talent Plzeň - SK Velká Bystřice                             35 : 25 (21 : 11)

V 5:30 jsme se srazili na tradičním místě a vyrazili do daleké Plzně. Očesanou sestavu, bez hostujících hráčů a bohužel i bez některých kmenových, o kterých nemáme zprávy, jsme doplnili čtyřmi staršími žáky a odjeli se skromnými ambicemi. Ty byly ještě skromnější, když na plac nastoupili opravdu urostlí plzeňáci. Přesto se kluci do svého soupeře zakousli a v desáté minutě byl stav vyrovnaný 6:6. Poté přišly naše technické chyby a domácí nám utekli na rozdíl pěti branek. Time-out nám pomohl jen na chvíli a nakonec jsme do šaten odcházeli s hrozivou ztrátou deseti branek. Do druhé půle jsme šli s tím, že nechceme utrpět nějaký hrozivý debakl, což se nakonec podařilo. S domácími jsme dokázali držet krok a poločasovou remízou udrželi "přijatelný výsledek". Spousta věcí se nám nepovedla, přihrávky soupeři, nevracení se po ztrátě míče (Paťa). Čundy se snažil, po nemoci nastoupil, ale nebylo to ono. Pepíno11 s námi sice jel, ale taky nebyl ve své kůži, a tak velký prostor dostali mladší hráči (starší žáci). Puchýř byl dobrou alternativou při střídání Dana v pivotu, Tony střídal výborného Pepu Dobeše a dokázal z křídla proměňovat stejně jako on. Bobo se objevil na středu a z výskoku pustil na branku jedovku přes tři největší hráče Plzně. Zaznamenal tak svou první prvoligovou branku. Střelecky se dařilo Štěpkovi, Macek opět perlil především v obraně. Paťa taky nějaké branky dal a nesmíme zapomenout na Domese, který se rozchytal ve druhém poločase. To nejlepší na konec. Schaffi má zapsané čtyři branky, ale ve skutečnosti jich dal pět! Na mlaďocha výborné!!! Bohužel Lovosice porazili Frýdek a poslali nás tak na samotné dno tabulky. My však boj o záchranu rozhodně nevzdáváme a první ligu chceme udržet!

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), Š. Souček (9), D. Schaffner (4), J. Dobeš (3), A. Vodička (3), P. Borůvka (3), T. Maceášik (1), B. Možíš (1), D. Pastorek (1), J. Vysloužil, F. Čundrle, J. Jedenástík.


 

Muži "A": HC Zlín - SK Velká Bystřice                                          31 : 20 (13 : 8)

Známé přísloví říká, že po hodech nastává půst. Tak asi toto by mohlo stačit k hodnocení zápasu. 
Není moc co napsat. Naši kluci v útlumu, jakoby zbaveni sebedůvěry a energie. 
Zlín byl výborně na zápas připravený, měl nás přečtené a od začátku domácí dominovali. Nám nevycházelo naprosto nic, čím více jsme chtěli, tím méně se dařilo. V prvním poločase jsme se ještě drželi, druhý poločas se více méně již jen dohrával a přáli jsme si konec zápasu.
Prostě sport, může se stát, nyní potřeba zapomenout, vymazat a soustředit se na další soupeře. 

Sestava: Vít Pyško, František Kuba, Petr Wolf (5), Petr Pörsök, Kamil Zemánek, Ondřej Švébiš (2), Jiří Strádal, Adam Martinát (2), David Mužík (3), Dominik Gelnar (4), Jiří Kubis (1), Tomáš Mráz (2), Lubomír Veřmiřovský (1), Radek Mézl.

 

Ženy: SK Velká Bystřice - HK Ivančice                                   21 : 31 (8 : 16)

Zápas o první místo tabulky 2.ligy žen se neočekávaně a k velkému překvapení téměř všech přítomných stal téměř od začátku jednoznačnou záležitostí ve prospěch hostujícího týmu, na kterém bylo od začátku vidět, že si přijel pro možné důležité body pro případný postup do I. ligy. Naše děvčata zaostávala za soupeřkami ve všech činnostech, v obraně, v útoku i při rychlém útoku. Na soupeře, s kterým jsme hráli skvělé utkání na jeho palubovce před několika týdny, jsme tentokrát vůbec nestačili.

Sestava: Steigerová J.(br.), Mikulášková L.(br.), Kobylíková J.(1), Zívalová E.(1), Jiroušová P., Macharáčková J., Kaczmarczyková M., Hymrová D.(7/1), Hejtmánková V.(2), Koppová M., Jurečková M.(3), Kumrová S.(5), Begalová A.(2/1)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook