Zpravodaj č. 34/2016

SOBOTA 26.11.2016:


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - HK Lovosice                            26 : 31 (13 : 15)

Začátek zápasu byl vyrovnaný a v deváté minutě stav 4:4. Poté se začala projevovat větší bojovnost a vůle po vítězství u soupeře. Lovosice byly celý zápas lepší a u některých našich hráčů se dá pochybovat, jestli vůbec chtěli vyhrát nebo jít vůbec na plac. Chtěli jsme hrát hodně do křídel, což se celkem dařilo, když Štěpek obě strany kvalitně zásoboval. Toho jsme využili pouze na pravé straně, kde Schaffi s Míšou nastříleli celkem šest branek. Bohužel na levé straně jsme tyto příležitosti ke střelbě nevyužili. V obraně odvedli kvalitní výkon Mican, Pospa a Macek. Mican byl aktivní i v útoku (4 branky), ale trošku to pokazil třemi nástřely do ležícího brankaře. Na Čundym je stále vidět velké tréninkové manko, přesto čtyřikrát skóroval z devítky. V útoku byl nejaktivnější Štěpek, což hosté ocenili osobní obranou. Naším nejlepším hráčem byl Domes v brance, který kluky několikrát podržel.

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), V. Zácha (br), Š. Souček (9), M. Nevrla (4), F. Čundrle (4), V. Micka (4), D. Schaffner (2),  J. Dobeš (2), T. maceášik (1), V. Pospíšil, J. Jedenástík, D. Pastorek, A. Vodička, P. Borůvka.

 

St.dorost: SK Velká Bystřice - KH Zbrojovka Vsetín             29 : 28 (16 : 13)

V sobotu k nám zavítal poslední tým tabulky Vsetín. Původně jsme měli v úmyslu vyzkoušet si nové věci, signály a odehrát pohodový zápas. Do 11-té minuty se všechno vyvíjelo tak, jak jsme si naplánovali, stav byl 9:2. Za tohoto stavu si soupeř vzal time a poté co se všichni vrátili na hřiště začali jsme neuvěřitelně kazit střelbu a i otrlý bystřický fanoušek nevěřícně kroutil hlavou, co vše je možné nedat ze šesti metrů. Úspěšnost naší střelby byla 30 procent a nepochopitelně jsme nechali vyniknout vsetínského brankaře. Z našeho pohledu byl zápas střelecky extrémně nevydařený, kvalitě utkání nepřidalo ani 18 dvouminutových trestů a tři červené karty. Zápas jsme umořili vítězstvím 31:30.

Sestava: Schneider P(br.), Kolovratnik D.(br), Tkadleček D.(3/2), Andrš M.(8/3), Spurný T.(3), Horký J., Dosoudil R. (3) ,Tesařík M.(2), Prošvic T.(5), Buršík T., Kubeša L.(3), Soucek Š.(4/1), Varhalík L., Hňatek F.


Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - 1. HK Dvůr Králové            35 : 20 (20 : 8)

Povinné a zasloužené vítězství. Hosté přijeli v oslabené sestavě, předvedli odevzdaný výkon a nijak nepřispěli k úrovni a dramatičnosti zápasu. Naši kluci od začátku hráli naplno, po deseti minutách bylo skóre 7:1 a o výsledku prakticky nebylo pochyb. V dalším průběhu zápasu skóre průběžně narůstalo a pojali jsme jej spíše jako přípravu.
Vítězství nás nadále udržuje na dohled špičky tabulky, ale čekají nás dvě velmi těžké venkovní utkání. Již tuto sobotu jedeme zabojovat o body do Strakonic. 

Sestava: Vít Pyško, František Kuba, Petr Wolf (6), Kamil Zemánek (5), Ondřej Švébiš (2), Jiří Strádal (3), Adam Martinát (4), David Mužík, Dominik Gelnar (2), Jan Ďurčík (2), Jiří Kubis (5), Tomáš Mráz (3), Radek Mézl, Lubomír Veřmiřovský (3/1).

 

NEDĚLE 27.11.2016:


Muži "B": SHK Polanka n. O. - SK Velká Bystřice "B"          31 : 22  (17 : 10)

Sestava: Schneider P(br.+1), Rýpar M.(br.), Spurný T.(4), Mikušek D.(1), Jureček M., Ševeček P.(4/2), Dosoudil R.(2), Horký J.(2), Kobert D.(2), Loun J.(2), Kubeša L.(4).

 

Ml.žáci: DOBIÁŠ CUP Rožnov                                           (25.11. - 27.11.2017)

Naše družstvo mladších žáků se zúčastnilo mezinárodního turnaje v Rožnově p. R. za účasti 20 družstev z České a Slovenské republiky. Jedná se o tradiční, vyhlášený turnaj s kvalitními družstvy.

Odcestovali jsme do Rožnova v sestavě:

Kuba Salašný - brankař, v poli hráli Tom Juračka, Martin Stryk, Adam Horáček, Vojta Krempl, Vojta Pečínka, Adam Horáček, Peťa Matulík, Štěpa Slepica, Aleš Čáp, Eva Horáčková a Šárka Himrová.

Hráli jsme ve skupině D spolu s ŠKP Bratislava, HC Zlín-chlapci, TJ Sokol Újezd u Brna a MŠK Povážská Bystrica.

Ubytování ve škole, jak bývá zvykem, strava ve školní jídelně. Navštívili jsme rovněž krytý bazén v sousedství sportovní haly. Některé zápasy se hrály v Rožnově, některé v Zubří.

V pátek nás čekaly dva zápasy. Začínali jsme proti družstvu z Újezdu u Brna. Vyrovnaný zápas, kdy nás „udělal“ jeden šikovný hráč soupeře a my si s ním neuměli poradit a nakonec prohráli 16:19, přesto, že jsme ještě asi 5minut před koncem vedli. Byl to nepovedený zápas, ale soupeř měl své kvality, o čemž svědčí jeho konečné umístění.

Druhý zápas nás čekal celek z Bratislavy. Sledovali jsme jejich zápas se Zlínem a hráli rychlou házenou s pestrou střelbou. My s nimi celý zápas drželi krok a oproti minulému všichni bojovali s minimem chyb v útoku. Přesto jsme nakonec prohráli 12:16. Musíme sportovně přiznat, že soupeř byl nad naše síly. Z naší strany nejlepší zápas.

V sobotu jsme hráli všechny tři utkání v Zubří. Nejprve s Povážskou Bystricí. Bojovný zápas, kdy jsme vedli ještě dvě minuty před koncem o branku. Bohužel zbrklou střelbou a přihrávkou soupeři jsme se připravili o vítězství a prohráli 15:17.

Poslední zápas ve skupině nás čekal soupeř ze Zlína. Dá se říct, že herně nejlepší. Opět naši bojovali, ale tahali celý zápas za kratší konec a nakonec prohráli 11:15.

Ve skupině jsme skončili bez bodu a hráli s posledním ze skupiny C - Horkou na Moravě. Byl to pohodový zápas a my vyhráli 17:2. Soupeř byl slabší, ale naši drželi celou dobu rychlé tempo hry a po zásluze vyhráli.

V neděli se hrálo o konečné umístění a my vyfasovali družstvo ze Stupavy. Vstávali jsme o půl sedmé a hráli v 8.20hod. Hra byla trochu neurovnaná, ale nakonec jsme se probrali a vyhráli 18:9.

V konečném pořadí jsme skončili na 17.místě z 20ti družstev se čtyřmi prohrami a dvěma výhrami.

V letošním roce nemáme herně vyspělé družstvo, výškově patříme bohužel k nejmenším a pokud má soupeř jednoho vyššího hráče, a to má skoro každý, je pro nás těžké jej ubránit. Je možné výškový deficit vykompenzovat do určité míry bojovností a rychlostí. Někdy se to daří někdy ne. Stačilo ve skupině porazit nějaké družstvo - rozdíly v konečných výsledcích nebyly tak velké - a mohli jsme hrát o jiné umístění. Ale to je kdyby.

Turnaj určitě splnil účel a družstvo se opět herně posunulo o kousek dopředu. V každém zápase si zahráli všichni a to je dobře.

Poděkování patří všem - ať už hráčům a hráčkám, tak i rodičům za podporu. Někteří přijeli i osobně se podívat na zápasy svých dětí.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook