Zpravodaj č. 35/2016

SOBOTA 3.12.2016:


Ml.dorost: SKP Frýdek-Místek - SK Velká Bystřice                37 : 28 (19 : 12)

Výsledek tohoto zápasu je bohužel ovlivněn neskutečnou marodkou! V týdnu odpadli Paťa (spojka), Pepa Jedenástík (křídlo), den před odjezdem se z rodinných důvodů omluvil Vojta Zácha (brankař) a další marod Míša Nevrla (spojka). Řekli jsme si, že to nějak ubojujeme a kádr doplnili staršími žáky. Jenže viróza si našla další oběti, a tak zrovna oba starší žáci Tony a Schaffi (křídla) a Domes (brankář) v den zápasu na sraz také nedorazili. Takže se nás sešlo osm hráčů, z toho tři pivoti a žádný gólman. A to ještě Pepa Dobeš dorazil s horečkou. Z lůžek jsme tedy vytáhli brankaře starších žáků Gryggiho, který ale moc netrénuje (za poslední dva roky jsme ho viděli třikrát) a třiceti kilového Bohouška a vyrazili na Frýdek.

Začátek zápasu byl ještě dobrý, ale od sedmé minuty jsme byli slabším družstvem. Ve druhém poločase jsme ještě zabojovali, ale v této sestavě jsme více nedokázali. S takovou situací jsme se ještě nepotkali a nejspíš dalších sto let nepotkáme.
Klukům se dá určitě spousta věcí vytknout, ale tentokrát to není na místě. Naopak je všechny moc chválíme za bojovnost a nasazení. Gryggi si odbyl ostrý start v první lize a blýskl se několika pěknými zákroky a svou první prvoligovou branku fouknul do sítě Fouky ;-).

Hráči (branky):
M. Grygar (br), Š. Souček (9), V. Micka (5), F. Čundrle (4), V. Pospíšil (3), D. Pastorek (3), J. Dobeš (2), T. Maceášik (1), T. Foukal (1), B. Možíš.

       

Muži "A": HBC Strakonice 1921 - SK Velká Bystřice "A"      25 : 23 (15 : 13)

Strakonice předchází pověst, že se zde nevyhrává. My jsme celý týden veškerou přípravu věnovali právě tomuto zápasu a soupeři a chtěli jsme uspět. Tak abychom se udrželi na čele prvoligové tabulky.

Takřka celý poločas byl vyrovnaný, oba týmy lehce nervozita i uvědomění si důležitosti zápasu, hrálo se o čtyři body. Vyrovnané skóre 12:12 svítilo na ukazateli ještě 5 minut před koncem poločasu. Měli jsme výhodu přesilovky proti čtyřem domácím, ale bohužel neodehráli dobře. Naopak domácím se následně povedla šňůra 3 gólů a utkání se začalo lámat. Druhy poločas jsme se nemohli v útoku prosadit, domácí hráli vysoko obranu a postupně nám utíkali. Náskok zvýšili až na pět gólů. A i když jsme závěr mákli naplno, skóre už jsme nevyrovnali.
Určitě škoda a prohra mrzí. Soupeř byl hratelný a zápas jsme mohli zvládnout lépe. 

V neděli nás čeká poslední podzimní zápas - venku a další těžký soupeř - Bystřice pod Hostýnem. Pohled na tabulku je jasný - potřebujeme bodovat. Díky všem, kteří nás pojedou podpořit. 

Sestava: Vít Pyško, František Kuba, Petr Wolf, Kamil Zemánek (1), Ondřej Švébiš, Jiří Strádal, Adam Martinát (5), David Mužík, Dominik Gelnar (3), Jiří Kubis (1), Tomáš Mráz (1), Radek Mézl (5), Lubomír Veřmiřovský (7), Pörsök P.

 

NEDĚLE 4.12.2016:

 

St.dorost: SHK Polanka n. O. - SK Velká Bystřice                  31 : 37 (17 : 20)

V nedělním ránu jsme zajeli na předposlední utkání podzimu do Polanky, kde jsme změřili síly s týmem, který se stejně jako my snaží probojovat  do jarních bojů o postup do první ligy.

Od začátku utkání jsme udávali tempo a měli jsme herně navrch. Konečně jsme hráli koncentrovaně a pěknými akcemi jsme se dostávali do gólových šancí. Škoda jen, že nás opět zradila střelba, ale naštěstí to nebylo v takové míře jakou v utkání se Vsetínem. Zápas bohužel vůbec nevyšel našemu brankáři, který nepokryl střelce soupeře zejména z větší vzdálenosti, ale nutno podotknout, že činnost obrany proti střelcům z dálky nebyla také ideální. 1.poločas jsme vyhráli 20:17. Ve druhém poločase jsme zlepšili  zejména obrannou část a soupeř ve 40 minutě rezignoval a nechal nás odskočit na rozdíl deseti branek. Opět jsme prostřídali všechny hráče (všichni si vstřelili alespoň jednu branku), což byl náš cíl na podzimní části,  aby si maximálně zahráli, pokud to bude možné všichni hráči z lavičky. Herně jsem byl se všemi hráči velmi spokojen, začínají nám konečně vycházet nacvičené signály a drily, vyzdvihnout, ale  musím mladší dorostence, kteří měli v nohách těžké utkání z předešlého dne Štěpána Součka a Dana Pastorka. V dobrém světle se předvedla i obrana v 2. poločase. Utkání jsme zaslouženě vyhráli 37:31

Sestava: Schneider P.(br), Tkadleček D.(6), Andrš M.(6), Spurný T.(4), Horký J., Dosoudil R.(2),Prošvic T.(5), Varhalík L.(2), Hňatek F.(3), Souček Š.(4), Pastorek D.(3), Tesařík M.(2), 

 

Muži "B": SK Velká Bystřice "B" - Rožnov p. R.                      26 : 28 (14 : 14)
        
V nedělním odpoledním domácím utkání jsme změřili síly s lídrem 2. ligy týmem z Rožnova pod Radhoštěm. Od začátku bylo jasné, že půjde o vyrovnané utkání. V prvním poločase jsme se se soupeřem přetahovali o jednu branku a nikdo nedokázal odskočit výraznějším rozdílem. 1.poločas skončil nerozhodně 14:14.

V druhém poločase jsme se nechávali někdy až velmi přísným hodnocením našich obranných zákroků posílat do oslabení a soupeř toho začal využívat a dostal se do vedení o 3 - 4 branky. Kluci, ale zabojovali a v posledních 5. minutách zápasu dotáhli soupeře na rozdíl jedné branky a zejména s naší agresivní obranou sahali minimálně po remíze. Nakonec soupeř šťastně urval výhru na svou stranu poměrem 28:26.

Všichni hráči zaslouží pochvalu za nasazení a bojovnost, mrzet nás můžou neproměněné šance a 7 m hod v závěru zápasu, také jsme nedokázali využít naši rychlostní převahu, ale kluci ukázali, že se  mohou směle měřit se všemi týmy ze 2.ligy.

Sestava: Schneider P.(br), Rypar M.(br), Tkadleček D.(3), Horký J.(1), Prošvic T.(6), Loučka D., Jureček M.(2), Kobert D.(3), Loun J.(4), Spurný T.(4), Varhalík L.(1), Polách P.(2), Dosoudil R., Mikušek D.

 

Ženy: UP Olomouc - SK Velká Bystřice                                  30 : 25 (12 : 13) 

S končící polovinou sezóny se vytratila v našem projevu lehkost a trochu i forma. Zápas byl do zhruba 10-té minuty 2.poločasu vyrovnaný, pak jsme ale nezvládali zachytávat rychlou a dravou hru soupeře, který nás v rozhodujících částech zápasu několikrát svým pohybem přečíslil. Zasloužená prohra (či spíše zasloužená výhra soupeřek) mrzí o to více, protože doposud suverénní Ivančice poprvé v sezóně ztratily body.

Sestava: Mikulášková L.(br.), Steigerová J.(br.), Kobylíková J.(3), Jiroušová P.(1), Macharáčková J.(3), Kaczmarczyková M.(2), Hymrová D.(3), Hejtmánková V.(1), Koppová M.(1), Jurečková M.(1), Kummerová S.(2), Begalová A.(4), Poznarová P.(3), Zívalová E.(1).

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook