Zpravodaj č. 36/2016

SOBOTA 10.12.2016:


St.dorostenky: SK Velká Bystřice - HK Hodonín                     15 : 28 (8 : 14)

Jasná prohra, ze které vyčnívá výkon hostující mladší dorostenky Aničky Možíšové. Holky pokud chtějí něco vyhrát, tak musí zapracovat na fyzické kondici, bez které se hrát házená nedá. Máme na to zimní přestávku, ale čeká nás spousta práce.

Hráčky a branky: L. Mikulášková (br.), B. Slováčková (2), K. Koudeláková (1), A. Krejzlíková, L. Žáková (2), M. Vachutková (2), K. Kleislová (1), M. Soukupová, A. Možíšová (6), K. Vítková (1), H. Moťková.


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - TJ Sokol Nové Veselí          25 : 31 (10 : 17)

Marodka, která nás postihla v minulém kole, měla bohužel pokračování, takže nám chyběli Patrik Borůvka, Pepa Dobeš a Pepíno11. Zbytek týmu také nebyl zrovna ready.
Na soupeře jsme se připravili a začátek zápasu byl vyrovnaný. Měli jsme trošku smůlu v koncovce, když čtyřikrát zazvonila branková konstrukce. Hosté nám poté utekli na hrozivých sedm branek a navíc jsme šli do druhé půle dvojnásobně oslabeni. Toho soupeř využil a ve třetí minutě druhého poločasu už jsme prohrávali o devět. Přestože jsme velkou část odehráli v oslabení, kluci se semkli a odvedli bojovný výkon. V první půli se vyfauloval Čundy a my jsme už neměli žádnou spojku na střídání. Na lavičce nám zůstali jen tři starší žáci a nutno podotknout, že to nebyly žádné kusovky. Schaffi a Tony vstřelili branky (Tony dokonce ze spojky) a Vojta Zácha předvedl hezké zákroky v brance.
Sestavu jsme látali, jak to šlo, Takže Macek a Pospa se netradičně objevili na křídlech, kde oba dva předvedli výborný výkon. V brance čaroval Domes, Dan Pastorek se rval na brankovišti, Míša Nevrla byl neustále v pohybu, ale mohl více střílet. Zápas výborně vyšel Štěpkovi a Micanovi. Štěpek nás držel střelbou z dálky a uvolňováním pivota, Mican bojovností a střelbou odevšad. Novému Veselí chyběl nejlepší hráč Kupa, ale první místo v tabulce napovídá, že šikovných jedinců mají dostatek. Pokud ale naši kluci budou bojovat, jako v tomto zápase a budou v plné sestavě, tak přijdou i vítězství.

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), V. Zácha (br), Š. Souček (10), V. Micka (7), T. Maceášik (2), M. Nevrla (2), A. Vodička (2), D. Schaffner (1), F. Čundrle (1), D. Pastorek, V. Pospíšil.


St.dorost: SK Velká Bystřice - TJ Rožnov p. R.                    35 : 19 (18 : 9) 

V posledním utkání tohoto roku jsme přivítali druhý tým naší tabulky celek z Rožnova pod Radhoštěm. Čekali jsme vyrovnaný souboj a snažili jsme se na tohoto soupeře dobře připravit, což se v konečném součtu povedlo na výbornou. O soupeři víme, že má nad náma hmotnostní i výškovou převahu, proto jsme jsme se soustředili především na obranu a bránění rožnovských ostrých spojek a pivota. Po ne moc vydařených listopadových utkáních jsme konečně předvedli obranu, se kterou se chceme prezentovat i v jarní části sezony a kluci za obrannou činnost  zaslouží velkou pochvalu. K obraně samozřejmě patří i brankář a v tomto utkání Pavel Schneider předvedl výborný výkon, který ovšem chceme vidět i v dalších zápasech. V útočné fázi jsme byli o parník lepším a hlavně mnohem rychlejším týmem a zejména Mates Andrš a Mates Tesařík decimovali rožnovskou branku slušným střeleckým přídělem. První poločas jsme vyhráli 18:9.

Ve druhém poločase jsme svůj náskok navýšili a dobrá herní pohoda byla znát i na všech střídajících hráčích z lavičky. Utkání skončilo našim vítězstvím 35:19.
V posledním hodnocení tohoto roku musím pochválit všechny hráče bez vyjímky, za herní výkon v prosincových utkáních, ale i za to, že polovina hráčů nastoupila se sebezapřením nedoléčených zranění a viroz.  Kluci vytvořili výbornou partu, která chce spolu být a spolu vítězit a já doufám, že jim to vydrží i do klíčových utkání jara a podaří se jim postoupit do 1.ligy staršího dorostu.


Děkujeme našim fanouškům za podporu v roce 2016 a přejeme vše nejlepší, hodně štěstí, zdraví a spokojenosti v roce 2017.

Sestava: Schneider P.(br.), Kolovratník D.(br), Tkadleček D.(2),  Andrš M.(14/2), Spurný T.(3), Horký J., Dosoudil R., Prošvic T.(4), Hňatek F.(3),Souček Š.(3), Pastorek D.(3), Tesařík M.(7), Kubeša L.(2), Buršík T.,

 

NEDĚLE 11.12.2016:


Muži "A": HK Bystřice p. H. - SK Velká Bystřice "A"          29 : 25 (13 : 11)

Druhá zbytečná venkovní prohra v řadě. Zápas jsme mohli i měli zvládnout lépe a vyhrát.
Vstup do zápasu se nám povedl a brzy jsme vedli o 3 góly a dařilo. Nicméně domácí postupně srovnali skóre a na konci poločasu nám utekli o dva góly. Už zde jsme mohli uhrát lepší výsledek. Začátek druhého poločasu nám už vůbec nevyšel, opět jsme neproměňovali šance a po 40 minutách se zdálo rozhodnuto, když jsme ztráceli už 6 gólů. Kluci se ale nevzdali, k bojovnosti přidali rychlost a hodně rychle jsme dokázali vyrovnat skóre. V tu dobu se zdálo, že vše hraje pro nás a zápas zvládneme. Závěr se ovšem už nepovedl a ztratili jsme. 

Po podzimu končíme na slušném třetím místě prvoligové tabulky. S ohledem na los, kdy nás na jaře čeká šest domácích zápasů, a jen čtyřikrát pojedeme na venkovní palubovky, můžeme být snad stále mírní optimisté a věřit, že se v konečném hodnocení posuneme ještě výše. 

Sestava: Vít Pyško, František Kuba, Petr Wolf (1), Kamil Zemánek (3), Ondřej Švébiš (3), Jiří Strádal (2), Adam Martinát (2), David Mužík, Dominik Gelnar (4), Petr Pörsök, Jiří Kubis (2), Tomáš Mráz (1), Radek Mézl (1), Lubomír Veřmiřovský (6/2).


Muži "B": KH Zbrojovka Vsetín - SK Velká Bystřice "B"    35 : 31 (18 : 16)

Do Vsetína, který jak jsme se dozvěděli na místě by rád postoupil do 1.ligy jsme odjeli v silně improvizované sestavě o celkovém počtu devíti hráčů (z toho dva brankaři). Od začátku až do poslední minuty kluci bez výjimky bojovali a nedávali domácím nic zadarmo, bojovali o každý míč a o každou branku. Všichni si zahráli dosytnosti včetně brankaře Martina Rýpala , který ve druhé půlce byl oporou naší obrany.
Naprosto fantastický výkon podali oba Tomášové – Prošvic a Spurný. Oba byli k neudržení a kromě vstřelených branek vybojovali i šest sedmiček, které s naprostou jistotou proměnil Jarda Loun. Jinak poděkování patří všem hráčům , kteří zde bojovali a potvrdili, že po hodně dobrém výkonu v Polance a výborném výkonu ve Vsetíně bude jistě druhá polovina soutěže naprosto jiná než na podzim a bodů určitě pár přidáme.

Sestava a střelci : Rýpar M.(br.), Schneider P.(br.), Loun J.(6/6), Prošvic T.(9), Loučka D.(2), Buršík T.(1), Spurný T.(5), Ševeček P.(5), Kobert D.(3)

 

1. kolo: Žákovské Ligy starších žáků               11. 12. 2017 Velká Bystřice   


Celorepubliková soutěž, které se zúčastní 25 týmů odstartovala o víkendu. Čeká nás celkem šest kol, ve kterých se potkáme se všemi účastníky turnajovým způsobem a hned to první jsme odehráli v domácím prostředí. Našimi soupeři byli DUKLA Praha, Lovosice, Liberec a Uherské Hradiště.

SK Velká Bystřice - DUKLA Praha ”A”                                       16 : 20 (8 : 13)
Nám dobře známý a těžký soupeř hned na úvod. Kluci bohužel úplně nezvládli tento ranní zápas, a tak jak bývá jejich zvykem ještě trošku spinkali. Nefungovala nám hlavně obrana, kde si kluci vůbec nepomohli, nemluvili a spoustu branek jsme dostali z pivota, z jehož bráněním jsme měli velké problémy. A to nás ještě podržel Vojta Zácha, který celý turnaj odchytal ve fantastické formě.
Do deváté minuty byl stav vyrovnaný 8:8, ale pak přišla dvě vyloučení, čehož hosté využili a utekli nám na rozdíl pěti branek. Přesto, že ve druhé půlce kluci podali zlepšený výkon, stačilo to pouze na snížení brankového rozdílu.


SK Velká Bystřice – TJ Slov. Slavie Uherské Hradiště               21 : 14 (9 : 6)
Druhý náš zápas už vypadal úplně jinak. Výborná obrana, kde se probral hlavně Puchy, jištěná Vojtou v brance a rychlý přechod do útoku byly naše hlavní zbraně. Od začátku jsme drželi otěže ve svých rukou a zaslouženě zvítězili. Puchy nejenže výborně bránil, ale byl i střelecky při chuti. Zdatně mu sekundovali Bobo a Vojta Haderka.

SK Velká Bystřice – Liberec Handball                                     31 : 20 (19 : 10)
Hosté z Liberce na nás od začátku vyrukovali z dvojitou osobkou na Tonyho a Vojtu Haderku, což ale byla voda na mlýn pro rychlonožky Bohouška a Matěje Peláka, kteří si z otevřené obrany Liberce udělali soukromou střelnici. Trenéři soupeře pochopili, že to nebyl nejlepší nápad a v desáté minutě osobní obranu odvolali. To už ale bylo o výsledku v podstatě rozhodnuto. Speciální zápas odehrál Vilda, který nejdříve dělal co mohl, aby přerazil branku (čtyři tyčky nebo břevna). Když se mu to nepodařilo, začal střílet branky a trefil se pětkrát. Díky jasnému vývoji jsme mohli rychle střídat a pošetřit síly na poslední zápas.

SK Velká Bystřice – HK FCC Město Lovosice                           27 : 16 (12 : 8)
Poslední zápas bývá v této soutěži o tom, kdo má více sil a větší vůli zvítězit. Pro nás hrála silnější lavička, tím pádem více odpočinku pro kluky v předchozích zápasech. Zápas vyšel výborně Tonymu, který za poločas nastřílel devět branek a Vojtovi Haderkovi (5 gólů). Opět jsme brzy střídali a mlaďoši, kteří se dostali na hřiště zahráli taktéž výborně. Branky vstřelili Matouš Pečinka, Rosťa Černý i Hynek Dvořák.

V prvním kole jsme tedy získali šest bodů z osmi a nakonec jsme byli spokojení. Mrzí nás prohra z Duklou, kde nám citelně chyběl nemocný Schaffi, ale soutěž je dlouhá a my si vytvořili dobrý bodový základ do dalších bojů. S výkony všech hráčů můžeme být spokojení a jsme rádi, že se do hry zapojili všichni a téměř všem se podařilo skórovat. Všichni také zaslouží pochvalu za bojovnost a nasazení v tomto náročném turnaji.


Hráči (branky): V. Zácha (br), B. Možíš (22), A. Vodička (17), V. Haderka (13), M. Pelák (12), J. Vysloužil (7), A. Katinger (6), V. Zedník (5), M. Pečinka (4), R. Černý (4), J. Dzieržava (3), H. Dvořák (2), K. Kobliha (1), P. Blaha.  

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook