Zpravodaj č. 16/2014

STŘEDA 21.5..2014:

St. žačky: SK Velká Bystřice - Otrokovice                                  25 : 18 (10 : 7)


Dohrávané utkání, které se odehrávalo v naší režii od začátku až do konce.Bohužel se do hry příliš nezapojily krajní spojky,tím se výrazně ovlivnila hra křídel, které nedostávaly míče do náběhu a za celý zápas se nedostaly k zakončení. Pozitivem byly 4 brankyz pivota a zapojení mladších žaček do utkání.
Hráčky a branky: V. Mikulášková(19), S. Konečná(4), M. Vachutková(1), M. Vičarová(1), M. Konečná, K. Spurná, K. Koudeláková, E. Hühnelová, A. Hühnelová, H. Moťková a brankařky L. Mikulášková, K. Bílková


SOBOTA 24.5.2014:

Házenkáři Stavomontáží unesli tlak a remízou ve Velké Bystřici urvali postup

25.5.2014 7:06

Velká hanácká házenkářská bitva o postup do první ligy se dočkala výsledku. O jediný gól byli lepší hráči z Olomouce, a ambicióznější celek z Velké Bystřice tak na hřišti postup proti rivalovi nevybojoval. V maximálně vyrovnaném utkání se zrodila remíza 22:22, která rozesmutněla Velkou Bystřici. V házenkářské obci však zápas sezóny tak nějak unikl pozornosti.

Kdo očekával pekelnou atmosféru a smrtící nástup domácí Velké Bystřice, musel být v úvodu zápasu zklamán. Domácí chtěli a museli stáhnout jednobrankové manko z prvního střetnutí, jenže vývoj na hřišti byl trochu jiný. Nápor si na startu odvety vytvořila Olomouc a v 7. minutě vedla 3:1. Ani bouřlivost atmosféry nepředčila první dějství baráže v olomoucké hale. Domácí ztroskotávali v jasných šancích a kouč Libor Malínek se snažil situaci zachránit oddechovým časem. Očekávaná převaha Bystřice však nepřicházela a ostřílení olomoučtí házenkáři drželi výsledek v požadovaném rozmezí. Ani čtyřminutový trest pro hostujícího Havlíčka neznamenal výraznější impuls pro Velkou Bystřici, v dlouhé početní výhodě dokázali skórovat pouze jednou. Defenzivní bitva se přece jen trochu uvolnila v závěru první půle a Bystřice v krátké přestřelce stáhla ztrátu a dokonce se dostala do poločasového vedení 10:9. "Byl to boj po celý zápas, na krev, tahalo se to, v první půli byla lepší Olomouc. Byl to asi na naše kluky moc velký psychický tlak, který jsme ještě neustáli. Ještě takhle důležitý zápas asi nehráli a někteří byli v útlumu celý zápas, Olomouc sem přijela nažhavená, zvládli to," řekl trenér Velké Bystřice Libor Malínek k první půli.

Dobrý závěr prvního poločasu si domácí přenesli i do začátku druhé části a na tabuli svítil stav 12:9. Jenže v brance Olomouce začal úřadovat Martin Malínek, syn trenéra Velké Bystřice mařil domácím vyložené gólové příležitosti, držel hostující tým ve hře a možná přidal i pár vrásek na čelo svého otce. Dvanáct minut před koncem se oba celky opět bodově srovnaly, a rozhodovalo se tak v maximálně dramatickému konci zápasu. Olomouc dokázala odskočit na 21:19, a několik minut před koncem tak potřebovala Bystřice k postupu třikrát skórovat. Domácím se skutečně podařilo srovnat na 22:22, za tohoto stavu však stále postupovala Olomouc. Velká Bystřice vrhla veškeré síly do útoku, dokonce si šest sekund před koncem vynutila přesilovku, střela z rychlé kombinace v infarktovém závěru však mířila jen do boční sítě. Holywoodský happyend v podobě postupového gólu v poslední vteřině se nekonal a radovali se hráči z hanácké metropole, kteří předvedli zkušenější výkon a nepodlehli velké nervozitě jako házenkáři z Velké Bystřice.
"Ve druhé půli jsme do 15. minuty vedli, pak se to zase zlomilo našim oslabením. Ale musím pochválit mančaft, že, i když prohrával tři minuty před koncem o dvě branky, tak jsme ještě měli jeden útok na to, abychom dokázali vyhrát. Ale závěrečný útok nám nevyšel. Něco jsme tam měli domluvené, ale nevyšlo to, nedá se nic dělat. Možná jsme si baráž prohráli v Olomouci, kde jsme byli o trochu lepší a prohráli jsme. STM si ale postup zasloužila za součet obou utkání," řekl Libor Malínek.
"Byl to neskutečný zápas, musíme v první řadě poděkovat golmanovi Martinovi Malínkovi, který zavřel bránu a přiváděl hráče Bystřice k šílenství. Pochytal takové věci, to jsem dlouho neviděl. Hráči do toho dali všechno, zůstalo to na těch zkušených. Ze začátku tam bylo trochu moc řečí, ale pak jsme už byli disciplinovaní a vynikajícím výkonem jsme to urvali. Zbývá dořešit co dál, co do příští sezóny," řekl jeden z trenérů STM Petr Lerch.

SK Velká Bystřice – TJ STM Olomouc 22:22 (10:9).
Rozhodčí: Hanák, Letev. Branky ze 7m hodů: 2 – 2. Vyloučení: 2 -7. Diváků: 320.
Velká Bystřice: Machalík, Hliněný - Wolf M., Wolf P. 1, Prepsl, Švébiš 7/2, Dostál 1, Skřídlo 6, Balon 3, Strádal, Karban 3, Machynek 1, Martinásek, Mézl. Trenér: Libor Malínek.
STM Olomouc: Malínek, Provaz – Eger 4, Škůrek, Hynek, Svoboda, Tydlačka 3, Mazáč 7/2, Lerch 2, Fedák, Sekerka, Vaverka 2, Havlíček, Kubáček 4. Trenéři: Josef Halašta a Petr Lerch.

                                                                                                                            rhe (sport@olomouc.cz)



Ml. žáci "A": Žeravice - SK Velká Bystřice "A"                           16 : 25 (7 : 14)

Do nedalekých Žeravic jsme vyrazili ve značně omezeném počtu osmi hráčů (z toho dva brankaři). Na velmi kluzkém venkovním hřišti nás čekal nelehký zápas s pohyblivým soupeřem, kterému těžký terén uškodil více než nám, protože nemohl hrát rychlou lajnu, kterou má podle našeho názoru nejlepší v soutěži. Přestože naši hráči nemohli střídat, zvládli utkání odehrát v poměrně vysokém tempu a až na pár okamžiků nenechali nikoho na pochybách o tom, kdo je pánem na hřišti. Rozhodující byl začátek zápasu, kdy jsme si za sedm minut vytvořili vedení 6 : 1 a domácím jsme po zbytek zápasu nedovolili přiblížit se na dostřel. V brance se tentokrát střídali Gryggi s Dittrem a nevedli si vůbec špatně, když v první půli byl lepší Gryggi a ve druhé naopak Dittr. Na pravém křídle se do spousty šancí dostával Jirka Jagelka, ale tentokrát mu střelba vůbec nešla (z osmi střel vstřelil jenom jeden gól). Na druhém křídle naopak příjemně překvapil Kuba Preč, který ačkoliv to měl přes ruku, tak z pěti střel čtyři proměnil. Na střední spojce zejména v první půli střílel góly Štěpek a to hlavně z dálky, ve druhé půlce už i díky bolavým kolenům spíše vytvářel šance ostatním. Na pravé spojce se snažil Bobo, ale trošku mu tentokrát chyběl tah na branku a větší důraz na brankovišti. Post levé spojky na celý zápas obsadil Tony a bylo na něm znát, že na tuto pozici není příliš zvyklý a to hlavně v obraně. Ve druhém poločase ale dostal alespoň chuť útočit a v pěti minutách nastřílel pět branek. Na pivotu se snažil Shaffi, ale bylo na něm znát, že ho v týdnu trápila střevní viróza. Všechny hráče musíme pochválit za bojovnost a jsme také rádi, že se na kluzkém hřišti nikdo nezranil.
Hráči (branky): M. Grygar (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (9), A. Vodička (6), J. Preč (4), D. Schaffner (3), B. Možíš (2),  J. Jagelka (1).

 

NEDĚLE 25.5..2014:


Muži "B": SK Velká Bystřice "B" - Dřevohostice                      19 : 22 (9 : 12)

Vyrovnané utkání, kde o výsledku rozhodlo neproměňování vyložených šancí našeho družstva.


St. žáci "A": Centrum Haná - SK Velká Bystřice "A"              21 : 27 (10 : 13)

K prvnímu dvojutkání v neděli 25.5.2014 jsme odjížděli do Kostelce na Hané. Soupeř předvedl poctivý výkon a celý zápas byl rovnocenným soupeřem. Naše hra byla průměrná, přítomným divákům jsme z moderní házené toho moc nenabídli.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(1), Prošvic(1), Spurný(6), Tesařík(6), Tkadleček(5), Dosoudil(3), Buršík(1), Menšík(4).


St. žáci "A": STM Olomouc "B" - SK Velká Bystřice "A"            9 : 33 (5 : 14)

Druhý zápas téhož dne jsme odehráli v Olomouci s rezervou místního STM. Na hře soupeře byl znát věkový rozdíl a své sehrál i respekt vůči našemu družstvu. Naši hráči pokračovali ve svém výkonu z prvního zápasu.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(7), Prošvic(5), Spurný(4), Tesařík(4), Tkadleček(4), Dosoudil(2), Buršík(3), Menšík(4).

 

 

 

NÁRODNÍ FINÁLE NOVINÁŘSKÉHO KALAMÁŘE -  VELKÁ BYSTŘICE –CHLAPCI (21. – 23.5.2014)

Už při slavnostním zahájení turnaje nám bylo jasné, že to nebudeme mít lehké, protože většina účastníků byla starší a urostlejší. Přesto jsme se chtěli poprat o dobré umístění. Zúčastněné týmy byly rozlosovány do dvou skupin po čtyřech.

Velká Bystřice - Zubří                              7 : 16
Náš první zápas byl katastrofální. Bez pohybu, bez náběhů, bez obrany, bez bojovnosti. Hráči Zubří nás převyšovali ve všech směrech. Přesto, kdyby se proměnila spousta náskoků z křídel (Tony a Bobo), mohli jsme hrát vyrovnanější partii. Navíc se do hry vůbec nezapojil Fífa a při neúčasti Pepína jsme neměli nikoho na spojku. Pochvalu zaslouží jen Macek, který byl silně nachlazený a nevyspalý a Jirka Routner v brance.

Velká Bystřice - Újezd u Brna                14 : 17
Tentokrát jsme měli jasný cíl - vyhrát, ale přestože výkon byl o něco lepší, stále byl daleko za našimi možnostmi. Dá se říci, že nás porazil jeden hráč - David Popela. Rozehráli se Štěpek na středu a Puchýř na pivotu, Tony konečně střílel branky, ale také jsme spálili spoustu šancí (Macek a Bobo) a tentokrát chybělo i trošku štěstí, když jsme čtyřikrát trefili tyčku. Opět nám nehrála jedna strana, protože Fífa se rozhodl, že prostě hrát nebude (ani jeden náběh, žádná střela, prostě nic)!

Velká Bystřice - Frýdek-Místek             15 : 15
Soupeři vypadali spíše jako dorostenci a dokázali se poradit se Zubřím i s Újezdem. Kluci se ale nezalekli, začali hrát tak, jak je známe a nakonec z toho byl náš nejlepší zápas turnaje. Maličký Bobo se přesunul místo Fífy na spojku a my tak mohli konečně hrát signály a náběhy na obě strany. Opět výborně zachytal Jirka, Macek hrál důrazně, na druhé spojce bojoval pohyblivý Bobo a vše dirigoval Štěpek, který nastřílel spoustu branek z dálky. V obraně byl parádní Šudřa a aktivitou hýřili i Hantr s Foukym. Remíza byla vydřená, ale zasloužená.
Se ziskem jednoho bodu jsme skončili na posledním místě ve skupině a v pátek nás čekal souboj o sedmé místo.


Velká Bystřice - Praha 6                          25 : 16
Družstvo soupeře bylo složeno z mladých hráčů, podobně jako my. Naši kluci do utkání vstoupili rázně a odehráli velice pěkný zápas. Opět hrála celá lajna od křídla ke křídlu a všichni dokázali vstřelit branku. Ve druhé půli vystřídal spolehlivého Jirku v brance Dittr a předvedl také několik dobrých zákroků. Velkou část zápasu odehrál Gryggi na pivotu a rozhodně se na tomto pro něj nezvyklém místě neztratil.

Hráči (branky): J. Routner (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (23), T. Maceášik (18), A. Vodička (9), J. Šudřich (5), B. Možíš (3),  J. Hartl (2), J. Vysloužil (2), T. Foukal (2), M. Grygar, F. Buršík.

Jirka Routner byl po právu vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.


MINI CUP Litovel 2014 (23. – 25.5.2014)
 

Mini mladší: O víkendu jsme se zúčastnili mezinárodního třídenního turnaje, který se konal v Litovli. Na každý den vycházelo odehrát čtyři zápasy, což se první dva dny dalo bez větších problémů odehrát, ale v neděli už byla na dětech vidět lehčí únava. Každý zápas byl úplně odlišný, setkali jsme se jak s vyrovnaným týmem, kde jsme dokázali vybojovat i remízu, ale našlo se bohužel více družstev, které nás dokázali porazit. Šlo vidět, že někteří hráči byli o rok starší a měli více zkušeností, ale i přesto se naši kluci dokázali rvát, bojovat a bránit, bohužel se jejich sily většinou nesešly v jednom zápase. Někteří v zápase odpočívali a druzí makali jako šroubci a v další hře se to bohužel otočilo a tím pádem nám některé zápasy utekly o pár branek, což nás velmi mrzelo, ale bojovat se muselo až do konce. Samozřejmě je pořád na čem pracovat, některé věci se zápas od zápasu lepší a jsou vidět pokroky, což je velmi důležité. Největší problém nám dělala průbojnost, umístění střelby a občas vnímat hru a rady, které jsme se jim snažily předat. 

Turnaj byl určitě poučný, ale zato opravdu náročný jak pro děti, tak i pro nás:-). Turnaj se podle nás vydařil, počasí nám také přálo a byli jsme spokojeni s hezkým prostředím litovelské školy. Děti si samozřejmě zaslouží obrovskou pochvalu a budeme doufat, že v příštím turnaji se nám bude dařit zase o něco lépe. Poděkování patří určitě také rodičům za podporu.

 
Mini starší: Od pátku 23.5.2014 do neděle 25.5.2014 jsme se zúčastnili předem plánovaného pořadateli perfektně zorganizovaného turnaje v mini házené MINI CUP Litovel 2014. Jelikož jsme hráli v kategorii starší mini, odehráli jsme tento turnaj na venkovním hřišti. Počasí oproti prognózám parádně vyšlo a kromě jedné krátké bouřky v sobotu dopoledne bylo převážně teplo, v pátek a v neděli hodně sluníčka. Na turnaj, který jsme si pro mnohé kluky nastavili jako úplně poslední v kategorii MINI, jsme odjížděli ve značně pozměněné sestavě oproti předcházejícím. Ze stabilních pilířů chyběl Dan (turnaj absolvoval na střídačce jako asistent, moc, moc chtěl hrát, ale dlouhodobé zranění mu to nedovolovalo), Hynek, který se nešťastně zranil před utkáním. Ze staré sestavy byl na hřišti Kuba, který hrál po doléčení zranění více jak po 2měsíční nucené přestávce, Vilda v brance a Matouš v poli. Doplnili je Rosťa, Vojta, David, Mani. V neděli vystřídal Kubu Adam. Ačkoliv se klukům první utkání vůbec nepodařilo, prohráli s ŠKP Bratislava 17:19, rozhodně nic nevzdali, semkli se a všechna zbývající utkání vyhráli. Zejména utkání s domácím družstvem Tatranu Litovel, STM Olomouc, Jiskrou Otrokovice nebo Jičínem byla oboustranně pěkná a bylo co sledovat. V bráně po celý turnaj výborně chytal Vilda, který nejvíce pomohl družstvu vždy v těch rozhodujících chvílích, navíc zejména v utkání s Jičínem, který aplikoval celoplošnou osobní obranu, pomáhal přečíslovat obranu soupeře a střílel důležité branky. Za hru v poli chválím všechny naše hráče, každý hrál s vysokým nasazením a v průběhu turnaje se postupně jejich výkon zlepšoval. Brankově se na konečném vítězství v turnaji podíleli všichni hráči a je nepodstatné, kdo vstřelil kolik branek. Kluci hráli kolektivně a v tom byla jejich velká síla. Po posledním utkání získali kluci medaile, pohár pro vítěze a velký krásný putovní pohár. Vše jim za účasti dalších družstev, rodičů a diváků v plné hale předávali tyto ceny starosta Města Litovel, předseda oddílu Tatranu Litovel a několikanásobný nejlepší hráč České republiky v házené. Co více si přát? Aby se všem našim klukům dařilo tak skvěle i ve starších kategoriích.

Výsledky:

  • Velká Bystřice - ŠKP Bratislava              17 : 19
  • Velká Bystřice - Dvůr Králové                24 : 11
  • Velká Bystřice - DHK Zora Olomouc            24 : 15
  • Velká Bystřice - STM Olomouc                 14 : 10
  • Velká Bystřice - HBC Jičín                   21 : 13
  • Velká Bystřice - TJ JM Chodov                30 : 6
  • Velká Bystřice - Sokol Prostějov             20 : 10
  • Velká Bystřice - Tatran Litovel              16 : 14
  • Velká Bystřice - Dukla Praha                 35 : 14
  • Velká Bystřice - Otrokovice                  11 : 4
  • Velká Bystřice - Handball Val. Meziří        26 : 12

 

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
29.5. doma st.žačky 18:20  s Žeravicemi
31.5. venku mini ml. "B"   9:00  turnaj v Prostějově
ml. žačky   9:00  v Olomouci se Zorou
25.5. - 1.6. st. žáci  Finále ŽÁKOVSKÉ LIGY v Karviné

 

27. 05. 2014

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook