Zpravodaj č. 11/2014

SOBOTA 12.4.2014:


Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici

Tuto sobotu jsme odehráli další turnaj kategorie mini mladší. Rozděleni jsme byli na dvě družstva. Áčko si vedlo relativně dobře. Herně se obrana moc nedařila, hlavně v druhém zápase jsme nebyli schopní jediné dobré přihrávky. Bude nutné se na kvalitu přihrávek a obrany hodně zaměří na trénink. V útoku jsme zahráli celkem pěkně. Jinak musím za nasazení všechny pochválit. Sestava Johanka, Šárka, Aleš, Štěpán, Honza v bráně, Vojta, Kryštof.

Družstvo mini mladší Velká Bystřice B se v sobotu zúčastnilo turnaje na domácím hřišti. Jejich soupeři byla DHK Litovel, Senice na Hané a Velká Bystřice A. Tým se turnaje zhostil s velkou bojovností a odehrál velmi hezké a vyrovnané zápasy. Od předešlých turnajů se poněkud zlepšila obrana, i některé střely hráčů již byly dobře umístěné. Bohužel naší slabinou byly opět přihrávky, které buď to letěly na nohy a nebo soupeřovi do rukou. Dalším problémem, na kterém se budeme snažit do příštích turnajů co nejvíce zapracovat bylo chytání balonů. Na tyto chyby se co nejvíce zaměříme a pokusíme se jich pro příště co nejvíce vyvarovat. Přesto si všichni hráči zaslouží obrovskou pochvalu za snahu a bojovnost. 
 

Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

V sobotu 12.4. se uskutečnil další mistrovský turnaj v kategorii mini starší. tentokrát u nás v hale Na Letné a to od 10-ti hodin. Turnaje se zúčastnila obě domácí družstva A a B, dále přijelo družstvo STM-UP Olomouc a DHK Litovel.
Naše A-družstvo hrálo v sestavě: Eliška Krejzlíková(8), Kája Kobliha(4), Štěpán Slepica(1), Adam Katinger(12), Vojta Krempl(4), Martin Stryk(6) a Matouš Pečínka(8). V bráně chytal Honza Grygar.
B-družstvo reprezentovali: Tom Juračka(19), Adam Horáček(7), Vojta Pečínka(7), Honza Máron(1), Ondra Matoušek a Filip Mikisek(3). V bráně úspěšně chytal Kuba Salašný(2).

Družstvo „A“:

Postupně jsme nastoupili proti družstvům V. Bystřice „B“, DHK Litovel a STP-UP Olomouc. Ve srovnání s minulým týdnem se výrazně zlepšila obrana a i v útoku se nám dařilo, střelecky se prosadili všichni. Na chybách, které se nám nedaří odstranit musíme ještě zapracovat, ale jinak všechny moc chválím za bojovnost a snahu dojít k tomu nejlepšímu výsledku. Jen tak dál.

Výsledky: V. Bystřice A - V. Bystřice B             15 :  7
          V. Bystřice A - DHK Litovel               12 :  7
          V. Bystřice A – STM-UP Olomouc            15 : 11

Družstvo „B“:

První zápas svedl obě naše družstva a my zvolili osobní obranu. A-Družstvo nás přehrálo celkem jednoznačně a to 15 : 7. V zápase jsme se hledali a v boji o míč byli malo důrazní.

Druhý zápas sehráli naši kluci proti STM-UP Olomouc. Opět jsme hráli osobní obranu, a pokud jsme ji hráti tak, jak se má - těsná obrana s vypíchnutím míče a všichni čtyři, dařilo se nám získávat míče. V podstatě jsme celý zápas vedli o 2-5 branek a konečným vítězným výsledkem 17 : 15.

Třetí zápas s holkami z DHK Litovel. Zde jsme hráli zasunutou obranu, .i když hráči místo zasunuté obrany u brankoviště ji hráli 3m před brankovištěm a tím to bylo náročnější, protože mezi sebou měli více místa a tím se hůř bránilo. Nakonec jsme zvítězili 16 : 12.

Celkový dojem z vystoupení družstva byl pozitivní. Kluci bojovali a snažili se, což je dobré pro další práci.

Celkové pořadí:   

  1. VELKÁ BYSTŘICE A
  2. VELKÁ BYSTŘICE B
  3. STM UP OLOMOUC
  4. DHK LITOVEL

 

Ml.žačky: SK Velká Bystřici - Zora Olomouc                                  6 : 18 (2 : 9)

V sobotu naše mladší žačky přivítaly na domácím hřišti vedoucí družstvo tabulky DHK Zora Olomouc. Z možného souboje o první místo se však stala jednoznačná záležitost. Holky byly po celý zápas v útoku statické a navíc obrovským množstvím nepřesných přihrávek dávaly hostujícím hráčkám šance lehce skórovat z rychlých protiútoků. Největším mínusem však byla střelba. Při rozcvičce před zápasem holky vymetají šibenice, umísťují střelbu a pak přijde zápas a celou dobu trefujeme prostředek brány, nebo ji naopak úplně mineme. Jediným plusem zápasu byla naše obrana. Zora dala téměř všechny branky z rychlých útoků, v postupných útocích však holky dokázaly skvěle bránit a hostující hráčky tak často nepřesně střílely z nepřipravených pozic. Opět se ukázalo, že utkání holky prohrály v hlavách již dávno před zápasem. Jsou schopny zvládnout vypjaté zápasy s ostatními týmy, pak však nastoupíme proti Zoře, složíme zbraně a celé utkání jsme bez jiskry. Na tréninku jsou holky samé srandičky, chybí jim zodpovědný přístup a 100% koncentrace na házenou. Bez toho se však takovéto utkání vyhrávat nedají. Nyní máme 14 dní volno a 26.4. se doma utkáme s rozjetým celkem UP Olomouc, tak doufejme, že se holky do té doby vzchopí a udělají vše pro to, aby znovu začaly vítězit.
Sestava: Bílková K., Konečná M.(3), Maráčková M., Vláčilová V., Hühnelová A., Spurná K.(2), Krejzlíková E., Čadílková K., Nováková J., Hühnelová E. , Kratinová H.(1)


St.žačky: SK Velká Bystřici - Kunovice                                         18 : 12 (7 : 7)

Cenná výhra z nepříliš vyvedeného utkání, ve kterém se opět potvrdila slušná kondice našich hráček. Opět jsme vyrobili spoustu ztrát a tím jsme umožnili soupeřkám vést nekonečně dlouhé útoky. Holky se snažily o rychlé přenesení hry do útoku a dávaly z těchto akcí branky, ale těch zkažených přihrávek bylo opravdu moc. Poločas byl vyrovnaný 7 : 7, ve druhé půli holky ještě zrychlily a od poloviny poločasu nebylo o vítězi pochyb. Potěšitelná byla mnohem větší spolupráce spojek s pivotem a z toho pramenící 7m hody, bohužel jsme 4 ze 7 neproměnili. V době, kdy se lámal chleba, nám hodně pomohli fanoušci, za což moc děkujeme. Samostatná kapitola byli rozhodčí, děs a hrůza.
Hráčky a branky: M. Vachutková(7), V. Mikulášková(5), M. Vičarová(3), S. Konečná(1), L. Žáková(1), H. Moťková(1), K. Koudeláková, K. Spurná, L. Mikulášková(br.).


St.žáci "A": 5.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Nové Veselí                              2.místo

V sobotu 12.4.2014 se v Novém Veselí uskutečnilo již 5.kolo celostátní soutěže v házené starších žáků, do kterého se probojovalo 10 nejlepších družstev z ČR. Skupina v Novém Veselí byla tvořena týmy:

  • HK Ivančice
  • HCB Karviná
  • HC Zlín
  • Sokol Nové Veselí
  • SK Velká Bystřice

Výsledky našeho týmu :

 

SK Velká Bystřice – Ivančice                                                           24 : 21 (15 : 8)
Vstup do turnaje se měli se soupeřem, se kterým jsme se v ŽL již několikrát setkali, obě družstva se dobře znají, byl očekáván těžký zápas, což se potvrdilo. První poločas vyšel dobře našim hráčům, v 2.poločase se více dařilo soupeři, přesto jsme velmi  náročný zápas dotáhli do vítězného konce.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(2), Maceášik, Vodička, Souček, Spurný(1), Tesařík(5), Tkadleček(3), Dosoudil(3), Menšík(10).

SK Velká Bystřice – Karviná                                                            19 : 24 (10 : 10) V druhém zápase jsme nastoupili proti soupeři, který v dosavadních kolech ŽL suveréně vyhrával a naši hráči se s ním ještě neutkali. Vstup do zápasu nám vyšel parádně, vedli jsme 7:3. Po remízovém poločase se začala projevovat kvalita soupeře a po zásluze vyhrál. Naši kluci bojovali, ale na lepšího soupeře prostě neměli.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(2), Maceášik, Vodička, Souček, Spurný(4), Tesařík(4), Tkadleček(1), Dosoudil(3), Menšík(5).

SK Velká Bystřice – Zlín                                                                    18 : 11 (11 : 5)
V prvním poločase se nám podařilo zaskočit soupeře a vypracovat si slibný náskok. Ve 2.poločase se hra vyrovnala, naši hráči zápas dotáhli do vítězného konce.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(3), Maceášik, Vodička(1), Souček(2), Spurný(2), Tesařík(3), Tkadleček, Dosoudil(2), Menšík(5).

SK Velká Bystřice – Nové Veselí                                                   28 : 20 (16 : 11)
V posledním zápase jsme nastoupili proti domácím chlapcům, přičemž před zápasem bylo již jasné, že obsadíme 2.místo a domácí nepostoupí do dalšího kola. Přesto zápas byl zajímavý, na našich hráčích byla již zřejmá únava z předcházejících těžkých zápasů.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(9), Maceášik(2), Vodička(1), Souček(2), Tesařík(4), Tkadleček(4), Dosoudil(1), Menšík(5).

Odehraný turnaj ukázal, že soupeři jsou již velmi kvalitní, zejména vítězná Karviná předváděla velmi pěknou a moderní házenou. Náš tým si zaslouží velké ocenění nejen za postup, ale především za bojovnost a přístup, neboť herně jsme  turnaj neodehráli úplně optimálně a v pohodě.

Celkově naši hráči obsadili krásné 2.místo za vítěznou Karvinou a postupují do 6.kola, které bychom rádi pořádali začátkem měsíce května v domácím prostředí. V tomto kole se utká již jen 8 nejlepších týmů z ČR a v případě postupu by nás čekalo již finále, turnaj nejlepších 6 týmů o mistra České republiky.


Muži "A": MHK Karviná - SK Velká Bystřici "A"                     28 : 25 (15 : 13)

Po tragickém výkonu a totálním střeleckém výpadku našich hráčů zůstaly body zaslouženě  v Karviné.
Sestava: Machalík P., Hliněný K., Wolf P.(2), Wolf M.(2), Pörsök P.(3), Švébiš O.(3), Dostál O.(2), Karban M.(5), Balon R.(1), Strádal J., Machynek M.(3), Martinásek I., Mézl R.(4). 


Ml.dorost: Zlín - SK Velká Bystřici                                              29 : 26 (15 : 14)

Proti vedoucímu družstvu soutěže podalo naše družstvo výborný výkon a především neproměňovánín vyložených šancí v první polovině 2.poločasu se připravilo o lepší výsledek. Po nepovedeném úvodu, kdy domácí šli do vedení 8 : 2 (hlavně zásluhou naší špatné střelby) zlepšilo naše družstvo obranu a do konce poločasu srovnalo stav. Ve druhém poločase byla rozhodující 20-tá minuta, kdy při našem vyloučení (po faulu, který viděli jen rozhodčí) odskočili domácí na rozdíl tří branek, který udrželi do konce zápasu. Za bojovný výkon musíme pochválit celé družstvo s výborným M. Vykoukalem v brance. Stínem zápasu byl nesportovní zákrok domácího hráče po odpískání, po kterém má M. Jurečka ulomené oba přední zuby (rozhodčí tento zákrok ohodnotili vzájemným vyloučením obou hráčů). Ať byl zákrok domácího hráče umyslný nebo neúmyslný je zarážející, že se nedokáže ani omluvit.
Sestava: Vykoukal M., Samiec S.(4), Divila V., Kubeša L.(9), Sečka J.(3), Šiška D.(1), Jureček M.(2), Pazdera A.(2), Hanzlíček M.(4), Svobodník J., Hlaváč P.(1). 

 

NEDĚLE 13.4.2014:


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřici "B" - Žeravice                              12 : 15 (6 : 10)

V neděli 13.4.2014 jsme odehráli  na domácím hřišti 1. utkání jarní části Krajské ligy mladších žáků Olomouckého kraje. Za soupeře jsme měli družstvo sousedních Žeravic. Od počátku byla vidět převaha našeho soupeře, který využíval ve svém postupném útoku zejména přihrávek v pohybu, což našim hráčům činilo problémy. Postupně jsme však zlepšili obranu a začali jsme se prosazovat i v útoku. I proto, že soupeř poslal do hry hráče ze střídačky, se nám podařilo do poločasu stáhnout na 6:10 a po přestávce naši chlapci v bojovném výkonu pokračovali. Utkání bylo zajímavé a mělo jiskru. Konečný výsledek 12:15 odpovídal průběhu utkání a našim klukům se dostalo na jeho konci od rodičů a dalších příznivců z hlediště zaslouženého potlesku. V bráně velmi dobře zachytal Vojta Haderka. Brankově se prosadili naši hráči takto: Vilda Zedník 4 branky střelbou ze spojky (tak hlavně neusnout na vavřínech a dál tvrdě pracovat, další spojku a střelce z dálky potřebujeme jako sůl), Rosťa Černý 3 branky, Matouš Pečinka 2 branky, Hynek Dvořák, Adam Katinger a Vojta Pečinka 1 branka.  Na pravém křídle měl několik slibných náskoků Manfred Kunc, škoda že netrefil „zařízení“, v pivotě se snažil Vojta Zácha, ale kluci jej zatím moc nevidí. Na křídle se snažil uvolnit David Soška, měl jeden náskok, škoda že neproměnil. Své první mistrovské utkání odehrál Michal Grivalský, který se zatím seznamuje s velkou házenou.  Celkově naši hráči bojovali, chvílemi velmi dobře bránili, jen se musíme více osmělovat v útoku a více musíme využívat volného pivota.  Výsledek utkání 12:15 (6:10).  


St.žáci "B": SK Velká Bystřici "B" - Žeravice                            19 : 31 (11 : 14)

Soupeř byl výškově i silově někde jinde, my jsme nastoupili bez zraněného Pepína, a tak nám zbyli jen tři starší žáci, které doplnili již tradičně žáci mladší, většinou dvadvojky. Přes tento handicap jsme byli v prvním poločase důstojným protivníkem. Signály nám opět vycházely, ale ne vždy jsme z nich dokázali skórovat. Šudřa v brance předvedl spolehlivý výkon (i když tentokrát ani jednou nezkusil založit trhák a možnosti byli), stejně tak Dittr, který předvedl pár slušných zákroků. Solidně se předvedli oba pivoti, Puchýř se Schaffim. Do šancí se dostala všechna naše křídla (Tony, Bobo, Fouky, Jirka Jagelka a Kuba Preč), ale úspěšnost mohla být celkově vyšší. Hodně toho odehrály spojky – Fífa výborně kombinačně, ale chtělo by to větší tah na branku, Macek nastřílel hodně branek, ale je v jeho silách být ještě nebezpečnějsí. Hantrovi chybí celkově více aktivity v útoku i obraně, ale branku dal. Ne střední spojce dirigoval hru Štěpek, který se zkoušel prosazovat i z dálky, k tomu přidal bojovný výkon v obraně.  Ve druhém poločase už byla znát větší fyzická vyspělost soupeře a jak nám docházely síly, dělali jsme zbytečné technické chyby, které hosté trestali rychlými útoky. Rovněž v obraně jsme už nebyli tak důslední. Konečný výsledek je pro nás možná až příliš krutý, vzhledem k bojovnosti našich kluků.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), T. Maceášik (8), Š. Souček (6), A. Vodička (2), F. Buršík (1), J. Hartl (1), B. Možíš (1), J. Vysloužil, D. Schaffner, T. Foukal, J. Jagelka, J. Preč. 


Ženy: SK Velká Bystřici - Havlířkův Brod                                  25 : 18 (10 : 9)

První letošní vítězství ve 2. lize hodnotí aktérka tohoto zápasu E. Žahourová: Na domácí zápas dojel tým, který je aktuálně první v tabulce. Jedná se o Havlíčkův Brod, který spadl z 1. ligy do 2.ligy a bojuje znovu o postup. V první třetině zápasu jsme musely dohánět náskok soupeře, díky našim neproměněným brankám. Hrály jsme však pořád ve stejném tempu a díky výborné obraně jsme si do druhé půlky odnesly jednobrankový náskok. V druhé části zápasu jsme daly na pokyny trenéra a jeho taktika byla výborná, což dokonce uznal na konci utkání i trenér soupeře. Měly jsme po celý zápas výbornou obranu na všech stranách a využili jsme i osobní obrany se kterou si soupeř nevěděl rady. Velmi nás držela i Jana Steigrová v bráně a nepustila jednoduché góly. V útoku jsem byly trpělivé a čekaly na chybu soupeře. I když se nám ze začátku nepovedlo proměňovat vyložené branky, zachovaly jsme chladnou hlavu a trpělivě dohrávaly každý útok, také se nám to vyplatilo zaslouženými brankami. Ke konci zápasu se soupeřky snažily vytáhnout osobní obranu, ale díky opravdu zachovanému klidu ve hře, neměly šanci a my jsme si poradily z každou situací. Publikum nám velmi věřilo i po předešlé domácí remíze a zápas skončil v náš prospěch. Soupeř odjížděl se slzami v očích a 7 brankovou ztrátou. V týmu se projevila obrovská bojovnost na všech frontách. Jedna hráčka vedle druhé odvedla opravdu skvělý výkon a když se některé nedařilo, další ji podpořila. Zasloužené vítězství.
Sestava: Steigerová J.(br.), Pavlincová I.(2), Sršňová K., Kraclíková J., Kadlecová O., Jiroušová P.(1), Zemanová R., Žahourová E.(5), Maksantová E.(1), Košová K., Kumrová S.(9), Begalová A.(7).


Muži "B": SK Velká Bystřici "B" - Žeravice                               30 : 20 (17 : 10)

Naše družstvo chtělo doma potvrdit zlepšenou formu a navázat na venkovní výhru z Přerova v minulém kole. Od začátku jsme slušným výkonem naznačili hostům, že tentokrát se bodů nedočkají. Pravdou však je, že nám činil velké problémy hráč hostí Petr Nuc, který u nás několikrát hostoval a tak se chtěl předvést. Několikrát vinou špatně postavené obrany proklouzl a skóroval. Naštěstí byl v družstvu hostí dosti osamocen a naši hráči kolektivní hrou soupeře zcela jasně přehrávali. Zahráli si všichni hráči a opět musíme pochválit brankaře Karla Hliněného, který v první půli likvidovat šance soupeře z ledovým klidem a to pěkně jednu za druhou. Slušný zápas odehrál i dorostenec Erik Atyafi, který hostuje v celku STM Olomouc a u nás hraje za muže „B“. Stejně tak i druhý brankař Štěpán Vodička jenž pro změnu hostuje v Sokolu Prostějov a ve druhé půli předvedl několik pěkných zákroků. Celkově lze říci, že tentokrát mužstvo vcelku šlapalo a po pěkném výkony zcela zaslouženě naplno bodovalo. 
Sestava: Hliněný K., Vodička Š., Dunaj Š.(3), Zeman M.(4), Elsner R.(2), Machynek M.(4), Hliněný J.(4), Kufrik R., Dostál O.(6), Švébiš O.(4), Atyafi E.(3).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
16.4. doma st.žáci "A" 18:00  s Horkou n. M.
19.4. venku ml.žáci "B"  13:00  v Kostelci n. H. s Centrem Haná
26.4. doma ml.žáci    8:45  vzájemné utkání Áčka s Béčkem 
ml.žačky  11:30  s UP Olomouc
ml.dorost  15:30  s Litovlí
muži "A" 17:30  s Ostravou
venku mini st. "A" 9:00  turnaj v Prostějově
ženy 11:00  ve Velkém Meziříčí
st.žáci "B" 12:00  v Kostelci n. H. s Centrem Haná
st.žačky 13:15  ve Zlíně se Zlínem "A"
st. žáci "A" 14:30   v Žeravicích
27.4. doma mini ml. "A"  8:30  turnaj doma Na Letné
mini ml. "B" 11:30  turnaj doma Na Letné
mini st. "B" 14:00  turnaj doma Na Letné
 
26./27.4 venku muži "B"    v Droždíně
Termín výše uvedeného utkání s Droždínem naleznete na našich oficiálních stránkách

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook