Zpravodaj č. 19/2014

SOBOTA 14.6.2014:


Ml. žáci "A": Horka n. M. - SK Velká Bystřice "A"                      11 : 31 (7 : 13)

V sobotu ráno jsme sešli na obvyklém místě šest hráčů, z toho dva brankaři a s tímto torzem jsme odjeli do Horky k poslednímu zápasu sezóny s vědomím, že celý zápas odehrajeme v početním oslabení. Náš tým postihla velká marodka – Šudřa trpěl teplotou, Jirka se s nemocemi pere celé jaro, Gryggi se večer před zápasem vymlel na kole. No a Puchýř odjel na chatu  - podívat se na tatu. Soupeře jsme chtěli zaskočit jasnou taktikou – uběhat ho. V prvním poločase jsme hráli ještě v poklidném tempu, ale ve druhém jsme podstatně zrychlili a zápas odehráli s velkou chutí. V brance předváděl parádní zákroky Ditrr, ale výborný výkon mu srážely chyby v rozehrávce (mohlo být způsobeno malým hřištěm). Na spojce se rozehrál Tony, který byl v útoku hodně aktivní. Kuba Preč stíhal hru na obou křídlech, Schaffi byl jednak křídlo a zároveń pivot a své úkoly plnil svědomitě. Štěpek běhal, nahrával i střílel z dálky a super zápas odehrál BOBO,  který střílel branku za brankou.

Teď máme čtrnáct dní na to, abychom si uzdravili všechny bolístky a 30. 6. odjíždíme do Švédského Göteborgu na největší házenkářský turnaj Partille Cup (www.partillecup.com), kam už se všichni moc těšíme.

Hráči (branky): T. Dittrich (br), B. Možíš (11), Š. Souček (10), A. Vodička (6), D. Schaffner (3), J. Preč (1).     

 

NEDĚLE 15.6.2014:


Ml. žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Šumperk                             22 : 11 (9 : 4)

V neděli 15.6.2014 jsme sehráli poslední utkání této sezóny. Na domácí palubovce ve Velké Bystřici jsme hostili družstvo TJ Šumperk. Naši kluci od počátku hráli dobře v obraně i v útoku, postupem času začalo narůstat v náš prospěch i skóre, do poločasu jsme vyhrávali 9:4. Ve 2. poločase jsme v dobrém výkonu pokračovali, kluci se začali prosazovat i z rychlých útoků, což byla velká zbraň i v době, kdy kluci soupeře doběhli do obrany, ale nestačili se ještě zformovat. Samozřejmě tento styl hry nesl riziko častější ztráty míče. I přesto jsme díky dobré obraně a dobrým zákrokům Vildy Zedníka v brance tyto ztráty nijak nepocítily a hráli si svou hru. Z našich hráčů se brankově prosadili Hynek Dvořák, Vojta Haderka a Adam Katinger 5 brankami, Rosťa Černý vsítil 4 branky, Matouš Pečinka 3 branky. Brankově se v tomto utkání neprosadili Manfred Kunc a Vojta Pečinka. Konečný výsledek 22:11 (9:4). Na našich hráčích bylo vidět, že je hra bavila, jejich kolektivní herní pojetí, vysoké nasazení a herní pohoda byla častokrát odměněna pochvalou a potleskem rodičů a dalších diváků. Družstvo se v tomto složení objevilo na delší dobu naposledy, část kluků přechází pro příští sezonu do A-čka, část kluků bude tvořit páteř nově vznikajícího B-čka. Za trenéry všem přejeme, aby je házená bavila, měli ze hry radost a vyhýbala se jim zranění. Když k tomu přidají jim vlastní píli a chuť něco dokázat, potom je čeká mnoho let s dobrou házenou a kamarády. 

Sestava a branky: Zedník V., Pečínka M.(3), Kunc M., Černý R.(4), Pečínka V., Dvořák H.(5), Katinger A.(5), Haderka V.(5).


St. žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Hranice                             50 : 16 (25 : 9)

V neděli 15.6.2014 družstvo starších žáků „A“ odehrálo v domácím prostředí poslední mistrovský zápas této sezony. K zápasu jsme nastoupili bez nemocného brankáře, bez hráče na střídání. Zápas jsme odehráli v dobrém tempu, těžili jsme z rychlých útoků, dobré střelby, spolupráce mezi hráči.

Sestava a branky: Hňátek(8), Prošvic(15), Spurný(7), Tkadleček(9), Dosoudil(1), Buršík(2), Menšík(8).

Celému družstvu, tedy i chybějícím hráčům (Routner a Tesařík), je nutné poděkovat za zvládnutí velmi náročné sezony, kterou jsme zakončili krásným 3.místem na Mistrovství České republiky, a celkovým prvenstvím v mistrovské soutěži, když jsme vyhráli všechny zápasy.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook