Zpravodaj č. 21/2014

PÁTEK 6.9.2014:

 
Ml.žáci "A": SK V. Bystřice "A" - STM Olomouc 02                   21 : 15 (11 : 9)

Družstvo ml. žáků "A" sehrálo doma první mistrovský zápas nové sezóny a hned proti svému největšímu rivalovi z Olomouce STM 02. První poločas jsme nezačali nejlépe. Zvláště v obranné činnosti to nebylo ono. Museli jsme naše kluky povzbudit, aby se probudili a začali poctivě bránit. Zvláště, když náš soupeř našel lék na naši obranu 5:1. Přesto poločas skončil 11:9 pro nás. Do druhé půle jsme nastoupili už s obranou 6:0. Rychlými protiútoky a zlepšenou hrou v poli jsme nakonec vyhráli 21:15. Výborně nám zachytali oba brankaři, ale poděkování patří všem hráčům.

Sestava: Grygar M., Haderka V., Černý R., Zácha V., Možíš B.(6), Vysloužil J.(1), Zedník V.,Buršík F.(6), Vodička A.(4), Dvořák H., Dzieržava J.(1), Schaffner D.(3), Jagelka J.
 

PÁTEK 12.9.2014:

 
Muži: Šumperk - SK V. Bystřice (2.kolo Českého poháru)             31 : 30 (14 : 11)

Sestava: Rýpar M.(br.), Tichovský R.(br.), Smékal J.(br.), Švébiš O.(10), Dostál O.(4), Polách P.(3), Balon R.(2), Strádal J.(3), Machynek M.(3), Martinásek I.(3), Mézl R.(2).

 

SOBOTA 13.9.2014:


Mini mladší: Turnaj v Senici na Hané

V sobotu jsme sehráli první turnaj nové sezóny Mini ml., který se odehrál na hřišti v Senici na Hané. Turnaje se zúčastnila družstva Senice, Litovle, STM Olomouc a naše družstvo.
Naše družstvo: Kluci Matulíci, Radek, Honza N, Honza K, Anička Urbanová, Kuba, Nikolas, Aleš.
Tento turnaj se vydařil a nováčci se do družstva zapojili bez jakýchkoliv problémů. Sem tam dělalo problém chytání balónů, to se dalo v této kategorii očekávat, ale celkově to byl vydařený turnaj. Počasí trošku strašilo deštěm, který se ale nekonal a na konec se na nás přišlo podívat i sluníčko.
Rodičům děkuji za podporu jejich dětí, protože to potřebují v začátcích vidět, že v tom nejsou sami a že jim rodiče fandí.


Ml.žáci "B": Holečkova Olomouc - SK V. Bystřice "B"                6 : 18 (2 : 12)

Mladší žáci B hráli svůj druhý mistrovský zápas v Olomouci na Zoře proti béčku Zory-DHK ZŠ Holečkova. Holky byly stejně staré, jako naši kluci a i výškově a váhově se podobali. Na našem družstvu se projevila marodka a měli jsme jen dva kluky na střídání. Ovšem na herním výkonu to vůbec nebylo znát. Od prvních minut jsme do zápasu vlítli a nic neponechali náhodě. V klidu jsme si udržovali vedení po celý zápas. Kluci příkladně bojovali a to jak na obraně, tak v útoku. K tahounům patřil A.Katinger(7), M.Stryk(6.) a D.Soška(4). Ovšem snažili se i ostatní. Kuba Salašnyj chytil 4 sedmičky a byl oporou v bráně. Na pivotu, kam se zatím moc přihrávek nehrne bojovali statečně Honza Máron a Paťa Markvart. Střeleckým spojkám slušně sekundoval Vojta Peřínka(1) a na křídlech běhali Kája Kobliha a Filda Mikisek. Poločas skončil 10:2 a konečný výsledek byl 18:6. Myslím, že i kluci byli spokojeni s výsledkem. Zatím nic nepřeceňujeme, přijdou silnější soupeři, ale obava, jak si kluci povedou ve velké házené s větším a těžším míčem není na místě. Přechod z miniházené, kterou skoro všichni ještě na jaře hráli zvládli dobře.


St.žáci: Šumperk - SK V. Bystřice                                                  3 : 59 (0 : 32)

Zápas se odehrál venku na mokrém povrchu, kde šlo jen obtížně provést uvolnění jeden na jednoho. Celé utkání mělo v zásadě stejný průběh, útočná snaha soupeře, zakončená střelou z dálky, kterou naši brankaři Šudřa a Dittr většinou chytili a založili rychlý útok. Potrénovali tak pěkně házení trháků a oba to zvládli na jedničku s hvězdičkou. Kluci v poli naštěstí chtěli v chladném počasí běhat a využívali svých úniků k jednoduchému skórování, když o branky se podělili téměř všichni. Za pochvalu stojí zmíněný výkon obou brankařů, Davidovi záběhy za obranu, rychlé nohy Pepy Kasoně, Puchýřova obrana, herní přehled Pepína11, Mackův důraz, Tonyho chuť do hry, hezké kličky Bohouška, rozesprintování se Hantra J a Štěpkova střela do vinklu z naší půlky.   Všichni hráči i brankaři se vystřídali rovným dílem, jen běhavý Hantr dostal více prostoru. Druhý poločas jsme odehráli v početním oslabení. Domácí hráče chválime za to, že nerezignovali, a přes velmi nepříznivý výsledek bojovali až do konce.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (15), J. Dobeš (12), T. Maceášik (8), B. Možíš (7), D. Schaffner (6), J. Jedenástík (5), J. Hartl (3), A. Vodička (3), J. Vysloužil.

      

NEDĚLE 14.9.2014:
 

Mini starší: Turnaj v Žeravicích

Také Mini starší již začali novou sezonu na hřišti v Žeravicích. Počasí tentokrát nic moc a proto se hrálo v hale. Zúčastněná družstva: Žeravice 1 a 2, STM, Kostelec a naše družstvo.
Za Velkou Bystřici hráli, Šárka, Joža, Láďa, Petr a Pavel, Honza K, Radek, Štěpán, Aleš a Kryštov.
Jednalo se o první turnaj a na hře to bylo malinko poznat. Nesehranost a padání míčů na náš vkus až moc. Naše hra nebyla špatná, jen to chce přidat na důrazu a tvrdosti. Fyzička nás naštěstí ve srovnání se soupeři netrápí, ale fyzická vyspělost některých soupeřů byla znát.
Na trénincích musíme zabrat v obraně a doufám, že nám děti pomůžou a budou pozorné. Zatím se nám moc nedaří udržet kázeň a místo trénování jen řešíme kdo komu co udělal a překřikujeme se s těmi, co pojali trénink jako super příležitost, jak pokecat s kámošem, kterého přece už hodinu neviděl. Věříme, že je to ještě dozvuk prázdnin.
Na závěr chceme všechny pochválit, protože to nejdůležitější dětem nechybělo, a to nasazení a bojovnost. Jen tak dál.
Děkuji také všem rodičům za fandění a pomoc s auty.
PS: premiéru si odbyl také Víťa Matulík jako trenér a myslím, že mu to šlo.


Ml.žáci "A": Uničov - SK V. Bystřice "A"                                        5 : 29 (4 : 19)

Jelikož celý víkend propršel, tak tomu nebylo jinak i v neděli. Naše družstvo zajíždělo do Uničova, kde se hrálo na venkovním hřišti. Měli jsme z toho obavy a tak jsme klukům před zápasem radili, jak se na hřišti nasáklém vodou chovat a jak hrát. A pak to přišlo, rychlými nahrávkami, bez driblinku a zbytečných kliček jsme jasně dali najevo, kdo je na hřišti pánem. Nutno říci, že soupeř nám to postupem času ulehčil. V tomto utkání si zahráli všichni hráči. Nakonec výhra 5:29 a po zápase konečně vysvitlo sluníčko. Poděkování patří všem hráčům, že to za stálého deště nevzdali a bojovali až do konce zápasu.

Sestava: Haderka V., Zácha V., Černý R.(2), Možíš B.(9), Vysloužil J.(2), Zedník V.(1), Buršík .(5), Vodička A.(6), Dzieržava J., Schaffner D.(4), Jagelka J.

 

St.dorost: LO HANÁ CUP 2014                                                            - 2.místo 

 

 LO HANÁ CUP 2014 Prostějov Přerov Telnice V.Bystřice Skóre Body Poř.

 Prostějov

LO HANÁ Cup 18 : 12 22 : 8 22 : 14 62 : 34 6 1.

 Přerov

12 : 18 LO HANÁ Cup 13 : 21 15 : 20  40 : 59 0 4.

 Telnice

8 : 22 21 : 13

LO HANÁ Cup

17 : 21 46 : 56 2 3.

 Velká Bystřice

14 : 22 20 : 15 21 : 17 LO HANÁ Cup 55 : 54 4 2.
 

Sestava: Schneider P.(br.), Sečka J, Spurný T., Svobodník J., Šiška D.,  Divila V., Pazdera A., Hlaváč P., Samiec S., Kubeša L., Hanzlíček M., Klobouček M, Majer O., Jureček M., Nábělek F.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
20.9. doma ml.žáci "A"   10:30  Centrum Haná
st.žáci   12:00  Centrum Haná
ml.dorost 13:30  Polanka 
st.dorost 15:30  Polanka
muži 17:30  Polanka
21.9. doma st.žačky   14:00  Holečkova Olomouc

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook