Zpravodaj č. 22/2014

SOBOTA 20.9.2014:

 
Ml.žáci "A": SK V. Bystřice "A" - Centrum Haná                          22 : 9 (12 : 6)

Do utkání jsme nastoupili v nejsilnější sestavě, s tím, že si vypracujeme náskok. To se nám, brzy povedlo. V desáté minutě jsme vedli 6 : 1. Potom jsme mohli střídat další hráče z lavičky, kteří se snažili a poločas dovedli do vítězného konce 12 : 6 . Nevěděli jsme co soupeř vymyslí do druhého poločasu. Tak jsme nasadili znovu silnou sestavu, ale soupeř už se herně nezvedl (za 2.poločas dal tři góly ). Naši hráči se tak mohli prostřídat. Možná i více, jelikož zápas skončil 22 : 9 .
Sestava: Zácha V., Grygar M., Černý R., Možíš B.(7), Vysloužil J.(3), Zedník V., Buršík F.(1), Vodička A.(7), Dzieržava J., Schaffner D.(3), Jagelka J.(1)


St.žáci: SK V. Bystřice - Centrum Haná                                     15 : 28 (7 : 15)

Soupeř nám dal lekci v rychlosti a důrazu, ve všech činnostech byl lepší. Hráči si ani zdaleka neplnili své povinnosti, v obraně si nepomáhali, nedokázali přerušit rychlé kombinace soupeře, který se dostával do střel ze šestky. V útoku bez pohybu, příliš snadno jsme se nechali přerušovat. Střelba velmi nepřesná, většinou doprostřed brány. Těžko se po takovém výkonu někdo chválí. Své si odchytal Jirka, na křídle se prosazoval Bobo. Aktivní byl Tony na druhém křídle a v obraně nezklamal Puchýř. Druhý pivot Schaffi měl v obraně větší problémy a v útoku nedokázal chytit balon. Pepu Dobeše jsme nepoznávali, ta tam byla jeho pověstná rychlost. Štěpek nepoužil ani střelbu z dálky, ani rychlou kličku, vše bylo hodně upracované. Pepa Jedenástík se několikrát pěkně uvolnil, ale svůj výkon srazil nepřesnou střelbou a přihrávkami soupeři. Vrcholem byl zkrat Macka, který odmítl nastoupit do druhé půle a nechal tak ostatní ve štychu. Asi ani hosté nečekali, že jim vítězství tak usnadníme!
Hráči (branky): J. Routner (br), T. Dittrich (br), J. Šudřich (br), B. Možíš (4), Š. Souček (3), J. Jedenástík (3), J. Dobeš (3), T. Maceášik (2), A. Vodička (1), J. Hartl, J. Vysloužil, D. Schaffner, J. Preč, T. Foukal.


Ml.dorost: SK V. Bystřice - Polanka                                           22 : 19 (11 : 11)

V sobotu 20.9. odehráli mladší dorostenci  první  utkání v nové sezoně s týmem Polanky. První poločas byl velmi vyrovnaný, náš úvod byl nervózní, střelecky i herně. Hodně jsme pocítili absenci dvou středních spojek Tomáše Spurného a Jardy Horkého. Díky tomu  na tomto postu museli hrát hráči,  kteří tam obvykle nehrají. První půli jsme zakončili vydřenou remízou 11:11. Ve druhém poločase jsme přidali na důrazu a na rychlosti,  tímto jsme se dostali do vedení  o pár branek. Tento stav se nám podařilo udržet  po celý druhý poločas. Utkání skončilo výsledkem 22:19 pro nás.
Sestava: Routner J.(br.), Hňatek F.(2), Andrš M.(6), Prošvic T.(1), Maceašik T. (3), Tesařík M.(2), Tkadleček D.(7), Dosoudil R.(1), Buršík T., Divila V.

 

St.dorost: SK V. Bystřice - Polanka                                           21 : 29 (10 : 17)

V sobotu nás čekalo první mistrovské utkání v nové sezoně. Přivítali jsme soupeře z Polanky, o kterém jsme věděli, že nám nedá nic zadarmo. Naše očekávání se hned potvrdilo a první poločas jsme byli výrazně slabším soupeřem. Ve druhé půlce jsme ovšem začali hrát, zlepšili obranu, proměnili aspoň některé šance a brankář Pavel Schneider přidal několik výborných zákroků a díky tomu všemu to byl vyrovnaný druhý poločas. Bohužel na naší straně se projevila absence střední spojky, nesehranost týmu a neproměňování střeleckých šancí a utkání jsme prohráli.
Sestava: Schneider P.(br.), Samiec S.(3), Klobouček M.(1), Kubeša L.(2), Sečka J.(1), Šiška D.(1), Jureček M.(3), Pazdera A., Tkadleček D.(4), Prošvic T., Tesařík M.(1), Hlaváč P.(3), Hňatek F.


Muži: SK V. Bystřice - Polanka                                                    31 : 26 (16 : 5)

V prvním zápase nové sezóny jsme přivítali celek z Polanky, kterého předcházela pověst jako výborné družstvo a snad i jeden z aspirantů na vítězství v celé soutěži. Hosté posílili a bylo vidět, že se  jim jejich  extraligové posily vyplatili. Díky tomu, že před našim zápasem hráli  i obě družstva dorostenců rovněž z Polanky  tak to místy vypadalo, že  doma hraje Polanka. Naštěstí naši věrní Ultras  i když tentokrát v prořídlé sestavě dokázali svými bubny naše borce náležitě vyhecovat. Výsledkem byl velmi pohledný zápas, plný dramatických momentů a hlavní bylo, že se naši hráči nezalekli tradiční soupeřovy tvrdosti a dokázali, kdo je u nás pánem. Všichni hráči odehráli velmi slušný výkon, ale v brance navrátivší Kuba Smékal zvaný „Hroch“ předváděl vynikající výkon, když pochytal spoustu nebezpečných střel a svým jistým výkonem položil základ k vítěznému konci. Druhým borcem, který svými deseti brankami  a  překvapivými přihrávkami deptal soupeřovu obranu byla naše posila z extraligového Přerova Kamil Zemánek.
Škoda jen, že si spousta diváků, kteří chodili v loňské sezóně neudělali čas a tohle představení si nechali ujít. Doufáme, že si k nám zase cestu najdou a , že Kamil bude v podobném duchu pokračovat.
Sestava: Smékal J.(br.), Rýpar M.(br.), Wolf P.(4), Slovák T., Švébiš O.(4), Dostál O.(6), Polách P., Balon R., Strádal J.(2), Machynek M.(2), Martinásek I.(2), Mézl R.(1), Hruda J., Zemánek K.(10)

 

NEDĚLE 21.9.2014:

 
Mini mladší: Turnaj v Olomouci

V neděli dopoledne jsme se zúčastnili turnaje, který se konal v Olomouci. Jelikož nám vyšlo počasí, tak se jednotlivé zápasy odehrály na venkovním hřišti. Hrálo se 2 x 10 minut a tradičně bez počítání skóre. Zúčastnily se družstva domácí STM Olomouc A, STM Olomouc B, DHK Litovel a SK Velká Bystřice. Na začátku prvního zápasu jsme nastoupili do hry trochu opatrně, ale strach rychle opadl a hráči začali hrát dravěji a kolektivně, což bylo velmi důležité. Prosazoval se každý a obrana se hrála osobní. Po třech odehraných zápasech se děti pobavily u dovednostních her a všichni byli na závěr odměněni sladkostmi. Všichni hráči si zaslouží pochvalu za snahu a výkon v jednotlivých zápasech a díky patří také rodičům, kteří dělali opět skvělou atmosféru.
Sestava: Kryštof Tomek, Laďa Novák, Petr Matulík, Pavel Matulík, Honza Nevrlý, Radek Vyhnánek a Honza Pospíšil.


Mini starší: Turnaj v Olomouci

Na další turnaj jelo družstvo mini starší na Zoru do Olomouce. Počasí přálo, tak se hrálo venku. Turnaje se zúčastnily družstva STM 1, STM 2, Zora 1, Zora 2 a naši borci. Před zápasem jsme si řekli, že se zaměříme na obranu, což se až na pár maličkostí dařilo. Hráči musí pochopit, že když půjdou oni do hráče důrazně, tak to bude bolet protihráče a ne je, naopak když budou čekat, až do nich rozběhnutý hráč narazí, tak to bude bolet je. Kaňkou na kráse tohoto turnaje bylo počítání skóre, kdy ani ne hráče, ale fanoušky z řad rodičů, strašně vytáčelo skóre a také pískání rozhodčích z řad hráčů STM, kteří někdy nepískly přešlap nebo kroky. Pískat přešlapy byl skoro nadlidský výkon, jelikož šestimetrová čára nebyla prakticky vidět.
Chválím tyto rozhodčí, protože někteří rodiče a bohužel i trenéři si spletli ligový zápas s turnajem dětí, které se házenou teprve učí, a bohužel byli i sprostí. Špatný příklad pro jejich děti.  Utvrdil jsem se v tom, že ve Velké Bystřici se skóre počítat nebude.
Hráče musíme pochválit za předvedenou hru a rodiče za podporu. Na tréninku se zaměříme malinko na nácvik kliček a hlavně obranu s rychlou lajnou.



St.žačky: SK V. Bystřice - Holečkova Olomouc                            16 : 5 (9 : 2)             
Povinná výhra v utkání, kde holky měly zkoušet různé herní kombinace a souhru, což se zejména v první půli vůbec nedařilo. Co se nám dařilo velmi dobře bylo nastřelování brankové konstrukce. Povedlo se několik akcí spojky s pivotem, dobře se bránilo, ale některé naše hráčky v útoku hrály tak, aby soupeřky neodjely s mnohem větší gólovou nadílkou. Takže když to shrnu: spolehlivá brankařka, slušná obrana, nicmoc útok = máme na čem pracovat!!!
Hráčky a branky: V. Mikulášková(8), H. Moťková(4), K. Koudeláková(2), L. Žáková(2), M. Vičarová(0 branek a žádná střela z dálky, K. Černá, E. Hühnelová, A. Hühnelová, K. Bílková(br.)

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
27.9. venku ml.žáci "B"     9:30  v Žeravicích s Žeravicemi "B"
muži   10:00  v Ostravě
ml.žáci "A" 10:45  v Žeravicích s Žeravicemi "A"
st.žačky 12:00  v Žeravicích 
ml.dorost 12:00  v Ostravě
st.žáci 13:15  v Žeravicích
28.9.. doma ženy 16:00  s Pardubicemi
venku mini mladší  9:00  turnaj v Litovli (DHK)
st.dorost 14:00  ve Zlíně
mini starší 15:00  turnaj v Horce n. M.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook