Zpravodaj č. 23/2010

Mini:  SK V. Bystřice – Cottbus (Německo)            33 : 30

Ve čtvrtek 12.8. jsme sehráli toto přátelské utkání  na hřišti Letná. S velkými obtížemi seskládané družstvo miniků bylo doplněno čtyřmi ml. žáky. Zápas měl velice vyrovnaný průběh, hrálo se 3x15 min. Němky, které nás značně výškově převyšovaly, preferovaly hru založenou na střelbě z dálky. Naši hráči odpovídali rychlými protiútoky a hezkými kombinacemi. Celé družstvo, které v tomto složení hrálo poprvé zaslouží pochvalu. Výborně zahrál nejlepší střelec družstva D. Šiška, rychlými protiútoky skóroval O. Majer, v brance byli oporou všichni tři brankaři - M. Tesařík, J. Routner a M. Vykoukal, na pivotu se dařilo A. Pazderovi a s přehledem zvládli velkou házenou  i F. Buršík, K. Palacková, M. Vičarová, S. Konečná a T. Spurný.

Příjemným překvapením byly výkony T. Buršíka, který hrál aktivně jak dopředu, tak dozadu, běhal, zakládal rýchlé protiútoky, uvolňoval pivota a střílel branky. Další výraznou postavou zápasu byl Štěpán Souček, který přes svůj nízký věk odehrál výborný zápas jako křídlo - nastřílel 8 branek a byl velice platný i v obraně.

Hráči (branky): J. Routner(br), M. Vykoukal(br), M. Tesařík(br+4), D.Šiška(9), Š. Souček(8), O. Majer(5), T. Buršík(5), A. Pazdera(2), F. Buršík(1), T. Spurný, M. Vičarová, S. Konečná, K. Palacková.

 

Muži:  Turnaj O pohár města Litovel – 21.8.2010

Podruhé za sebou se vítězem turnaje O pohár města Litovle stal polský prvoligový celek ASPR Zawadzkie. Domácí házenkáři jim však byli více než rovnocenným soupeřem, když po vzájemném remízovém zápase obsadili druhou příčku jen díky horšímu skóre.

Dvojici prvoligových účastníků letos doplnili kvalitní druholigové celky.

Především Velká Bystřice předváděla účelnou házenou a po právu jí patří třetí místo. Na čtvrtém místě skončila Fatra Napajedla a páté místo obsadil Sokol Velké Meziříčí.

 

  Litovel Napajedla V. Meziříčí V. Bystřice Zawadzkie Skóre Body Poř.
 Litovel   24 : 12 20 : 9 16 : 13 17 : 17 77 : 51 7 2.
 Napajedla 12 : 24   27 : 17 12 : 22 16 : 26 67 : 89 2 4.
 Velké Meziříčí 9 : 20 17 : 27   11 : 22 11 : 29 48 : 98 0 5.
 Velká Bystřice 13 : 16 22 : 12 22 : 11   12 : 21 69 : 60 4 3.
 Zawadzkie 17 : 17 26 : 16 29 : 11 21 : 12   93 : 56 7 1.

 

 

Mini:   27. - 29.8. 2010 NOVÉ  VESELÍ ROZHODNI SE SÁM – 1. MÍSTO

Po čtyřdenním soustředění, kdy jsme trénovali od 8:00 - 18:00 v domácím prostředí jsme odcestovali na prestižní třídenní turnaj do Nového Veselí se dvěma družstvy ( a to jsme ještě zapůjčili 4 hráče družstvu mladších žáků).

Áčko složené převážně ze zkušených hráčů a hráček ročník 2000 a Béčko poskládané z mladších členů, kteří ještě potřebují nabrat důvěru ve vlastní schopnosti. Na tento turnaj se nelze přihlásit, je pouze pro pozvaná družstva. Zúčastnilo se 8 družstev, která hrála utkání systémem každý s každým a v neděli pak vyřazovacím způsobem podle umístění ve skupině. Áčko prošlo turnajem s jedinou porážkou od Nového Veselí "A". V semifinále zdolalo tradičního soupeře Telnici a ve finále se utkalo opět s domácími favority Nové Veselí "A". Ve velmi dramatickém utkání, kdy domácí vedli o 4 branky nakonec vybojovalo 1. místo a zlaté medaile. Na rozehrávce výborně zahrála V. Mikulášková, která zároveň bránila nejlepší hráče soupeře. Tradičně výborný byl J. Jedenástík, který dokázal setřást každého soupeře a neomylně ničil soupeře efektivní střelbou. V brance opět držel tým ve hře J. Routner, který i díky výborné obraně dostal nejméně branek. Střelecky se dařilo nejmladšímu hráči Š. Součkovi, který se nezalekl žádného soupeře. Na křídlech výborně zahrály M. Vičarová jejíž forma šla nahoru zápas od zápasu, aby ve finále přímo excelovala a K. Palacková, která výborně bránila a využívala svých dlouhých paží přes které nešlo projít k brance. A nemůžeme opomenout T. Maceášika, kterému vyšel nejlépe zápas s Duklou Praha a finálový zápas, kdy bezvadně ubránil hbité soupeřovo křídlo. 

 Skupina:
 Velká Bystřice "A" - Nové Veselí "B" 23 : 12
 Velká Bystřice "A" - Velká Bystřice "B" 18 :  6
 Velká Bystřice "A" - Tatranček Stupava 15 :  4
 Velká Bystřice "A" - Nové Veselí "A" 15 : 22
 Velká Bystřice "A" - Telnice 13 : 10
 Velká Bystřice "A" - Dukla Praha 23 :  8
 Velká Bystřice "A" - Sokolnice 14 :  9
 Semifinále:
 Velká Bystřice "A" - Telnice 14 : 12
 Finále:
 Velká Bystřice "A" - Nové Veselí "A" 20 : 19


Hráči(branky):  J. Routner(br+2), Š. Souček(46), J. Jedenástík(45), V. Mikulášková(36), M. Vičarová(14), T. Maceášik(11), K. Palacková(6)

Béčko to na tomto turnaji nemělo jednoduché, přesto dokázálo vybojovat krásné šesté místo. Osu týmu tvořili zejména dva benjamínci týmu. A. Vodička, který byl s 53 brankami velký aspirant na krále střelců (pokud by se vyhlašoval) a F. Buršík, který podržel náš tým v brance a zároveň nastřílel spoustu důležitých gólů. Podobně se činila v brance i v poli S. Konečná. Na křídlech se rozehrávaly M. Bečáková, I. Michálková a K. Spurná a své první zkušenosti z velké akce sbírala S. Kovaříková. Příjemným překvapením byl J. Hartl, který předvedl veliký výkonostní posun. Nejlepší  výkon předvedli naši benjamínci v utkání s Duklou Praha, kterou nakonec po velkém boji porazili.

 

 Skupina:
 Velká Bystřice "B" - Telnice 7 : 23
 Velká Bystřice "B" - Velká Bystřice "A" 6 :  18
 Velká Bystřice "B" - Dukla Praha 11 :  9
 Velká Bystřice "B" - Sokolnice 7 : 9
 Velká Bystřice "B" - Nové Veselí "A" 12 : 25
 Velká Bystřice "B" - Nové Veselí "B" 21 :  14
 Velká Bystřice "B" - Tatranček Stupava 13 :  14
 Malé semifinále:
 Velká Bystřice "B" - Nové Veselí "B" 21 : 12
 Malé finále:
 Velká Bystřice "B" - Sokolnice 15 : 19


Hráči(branky): F. Buršík(br+33), S. Konečná(br+10), A. Vodička(53), J. Hartl(14), M. Bečáková(3), K. Spurná(1), I. Michálková, S. Kovaříková                               

Všem hráčům patří velký dík za výborné výkony i chování na turnaji !!!

 

Ml.žáci27. - 29.8. 2010 NOVÉ  VESELÍ ROZHODNI SE SÁM – 2. MÍSTO

Ve dnech 27.-29.8.2010 se družstvo mladších žáků zúčastnilo 3.ročníku mezinárodního turnaje v házené „Rozhodni se sám“, který se hrál v Novém Veselí. Turnaje se zúčastnilo celkem 8 družstev z ČR, Polska a Slovenska. Týmy byly rozděleny do dvou skupin, ve skupině se utkal každý s každým 2x17 minut, první dva týmy ze skupiny postupovaly do semifinále.

Skupina A:  

  • SK Velká Bystřice
  • TJ Sokol Nové Veselí A
  • ŠKP Bratislava (Slovensko)
  • MSPR  Miedž Siódemka Legnica (Polsko)

Skupina B:  

  • TJ Sokol Nové Veselí B
  • Sokol Telnice
  • Tatranek Stupava (Slovesnko)
  • HC Dukla Praha 6

 

Výsledky našeho týmu :

  • SK Velká Bystřice – ŠKP Bratislava  15 : 4 (5:2)

Branky : Spurný(2), Pazdera(2), Majer(3), Tkadleček(4), Červinka(1), Menšík(3).

První zápas turnaje s kvalitním a vyrovnaným soupeřem, kterého jsme přehráli přesnou obranou a svým pohybem v útoku.

  • SK Velká Bystřice – MSPR Miedž Siodemka Legnica  17 : 8 (8:4)

Branky : Buršík(1), Pazdera(1), Majer(2), Tkadleček(6), Červinka(3), Menšík(4)

Jednalo se o obdobný zápas jako první, soupeř byl ještě kvalitnější, rozhodla opět kvalitní obrana a prosazení se v útoku

  • SK Velká Bystřice – TJ Sokol Nové Veselí „A“  5 : 24 (3:12)

Branky : Hňátek(1), Majer(1), Tkadleček(1), Červinka(1), Menšík(1)

Poslední zápas ve skupině s vítězem naší skupiny. Soupeř jednoznačně výškově a fyzicky převyšoval naše hráče a po zásluze zvítězil. Zápas dokončili se zraněním hráči Červinka, Tkadleček, Majer a Menšík.

Ve skupině jsme se umístili na 2.místě a postoupili jsme do semifinále.

  • SK Velká Bystřice –Sokol Telnice  24 :15 (10:7)

Branky : Spurný(3), Majer(5), Tkadleček(4), Červinka(6), Menšík(6)

Semifinálový zápas se již hrál na 2x25 minut. Jednalo se o  vyrovnaný zápas, který se rozhodl až v závěrečných minutách. Zápas byl velmi náročný fyzicky pro všechny hráče, neboť soupeři se rychle střídali v útocích a obě družstva předvedla velmi krásný, bojovný a velmi korektní zápas. K zápasu nastoupili s velkým sebezapřením zranění hráči ze zápasu s Novým Veselím a odvedli na hřišti neskutečný výkon, který byl doplněn velmi dobrým výkonem zbývajících hráčů družstva.

Finále turnaje :

  • SK Velká Bystřice – TJ Sokol Nové Veselí „A“  0 : 11

Ve finálovém zápase jsme se utkali opět s družstvem TJ Sokol Nového Veselí „A“, které v semifinále porazilo tým Dukla Praha.

Do tohoto zápasu jsme nastupovali bez zraněných hráčů Tkadlečka, Majera, Červinku a Menšíka, kdy na střídaní byla připravena jen brankářka a ve hře jsme nastoupili v 5 hráčích. Průběh zápasu byl od začátku jednoznačný pro domácí tým. Po odehrání několika minut se zranil jeden náš hráč, za chvíli další potřeboval vystřídat, což však nebylo možné. Za této situace, kdy na hřišti jsme měli do hry brankáře a 3 hráče , jsme z utkání v 10 minutě odstoupili.

 

Celkovým vítězem turnaje se stalo po zásluze družstvo TJ Sokol Nové Veselí „A“, naši hráči skončili na  krásném 2.místě, 3.místo patřilo družstvu HC Dukla Praha 6.

Na turnaj odjíždělo družstvo mladších žáků v počtu 7 hráčů a jeden brankář, doplněné o brankářku a 3 hráče z družstva miniházené (Mikulášková, Spurný, Vachoutková, Buršík), se kterými se potkali v podstatě až na místě turnaje.

Sestava : brankář Vykoukal M., Mikulášková L., hráči Spurný T., Vachutková M., Buršík T., Hňátek F., Sečka J., Pazdera A., Majer O., Tkadleček D., Červinka M. a Menšík N..

Velmi dobrý výkon po dobu turnaje předvedli brankáři (Vykoukal a Mikulášková), hlavními oporami jak v obraně tak i v útoku byli Majer, Tkadleček, Červinka a Menšík, které dobře doplnili zbývající hráči družstva. Všichni jako celek se zasloužili o dosažení vynikajícího výsledku na tomto turnaji.

Velký dík patří rovněž paní Červinkové, která po celou dobu turnaje pomáhala trenérům se zabezpečením chodu družstva.

Turnaj byl velmi dobře organizačně zabezpečen, pro naše družstvo to byla kvalitní příprava s dobrými soupeři před zahájením mistrovské soutěže v sobotu 4.9.2010. Lze si jen přát, aby zranění hráči byli do zahájení soutěže zdravotně v pořádku.

 

St.žáci28.8. 2010 SMVB CUP 2010 – VELKÁ BYSTŘICE

 

  Hranice V. Bystřice Luhačov. Napajedla Rožnov Skóre Body Poř.
 Hranice   15 : 10 15 : 7 12 : 11 9 : 16 51 : 44 6 2.
 Velká Bystřice 10 : 15   12 : 9 10 : 12 11 : 18 43 : 54 2 4.
 Luhačovice 7 : 15 9 : 12   15 : 14 8 : 16 39 : 57 2 5.
 Napajedla 11 : 12 12 : 10 14 : 15   11 : 14 48 : 51 2 3.
 Rožnov p. R. 16 : 9 18 : 11 16 : 8 14 : 11   64 : 39 8 1.

 

První turnaj nově tvořeného družstva starších žáků. Všechny hráče musíme pochválit za bojovný výkon. Naši hráči mají hodně práce před sebou,ale je vidět elán a zájem, takže je na čem stavět.

 

 

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook