Zpravodaj č. 23/2014

SOBOTA 27.9.2014:

 
Ml.žáci "A": Žeravice "A" - SK V. Bystřice "A"                         14 : 23 (10 : 11)

V sobotu se hrálo v Žeravicích na venkovním hřišti. Tentokrát nepršelo, ale bylo po dešti, takže povrch hřiště byl mokrý. Naši hráči zaspali začátek zápasu. Jak v obraně, tak i v útoku to nebyla žádná sláva. A proto jsme prohrávali v 10-té minutě 8:4. Ve hře nás držel snad jen Tony Vodička, který hrál zatím svůj nejlepší zápas sezóny. Po timeoutu jsme hráčům domluvili, aby hráli v obraně agresivněji a v útoku dál od soupeřovi obrany. Potom přišlo zlepšení, šňůra čtyř golů (Fifa Buršík) a soupeřovi neproměněné šance (tři tyče). Zápas se konečně začal vyrovnávat a poločas skončil 10:11. Po přestávce se naše družstvo jak v obraně, tak i v útoku zlepšilo. K výše uvedeným dvěma hráčům se přidali i ostatní. Soupeř už střílel jen z křídel a ty náš brankař pochytal. Ve druhém poločase zápasu jsme hráli výborně a soupeř odpadl. Bylo to znát i na skóre, kdy Žeravice dali za druhý poločas jen čtyři goly.Závěrem musíme všem klukům poděkovat za skvělou a bojovou náladu, jak na střídačce, tak na hřišti.
Hráči (branky): Haderka V., Černý R., Pečinka M., Možíš B. (3), Vysloužil J. (2), Zedník V., Buršík F. (7), Vodička A. (10), Dvořák H., Dzieržava J. (1), Schaffner D., Grygar M., Jagelka J.


Ml.žáci "B": Žeravice "B" - SK V. Bystřice "B"                            15 : 10 (10 : 5)

V sobotu 27.9. sehrálo svá mistrovská utkání v Žeravicích několik našich družstev. Blok zápasů zahájili mladší žáci B v 9:30 hod. proti domácím Žeravicím B. Hrálo se venku a bylo po dešti, takže jsme se trochu klouzali. Pro technické hráče byl problém udělat kličku. Domácí měli jednoznačnou výškovou převahu a to jak v bráně, tak i v poli. V prvním poločase jsme měli ze soupeře trochu respekt a ten naše konto pomalu, ale jistě zatěžoval vstřelenými brankami až do stavu 7:1. Pak naši kluci zabrali, několikrát vypíchli míč a zkorigovali skóre na 7:5. Bohužel na konci poločasu jsme obdrželi tři trochu zbytečné branky a poločas skončil 10:5 pro domácí. Druhý poločas byl vyrovnaný a to jak ve hře, tak ve vstřelených brankách. Naši kluci bojovali a snažili se, takže konečný výsledek byl 15:10 pro soupeře. Naši sice prohráli, ale příkladně bojovali a zaslouží pochvalu.
Sestava a branky: Paťa Markvart, David Soška, Kája Kobliha, Honza Máron, Vojta Krempl, Adam Katinger(6.), Adam Horáček(1), Vojta Krempl(1), Tomáš Juračka(2) a v bráně chytal výborně Kuba Salašný.


St.žáci: Žeravice - SK V. Bystřice                                               16 : 28 (10 : 13)

Papírově jsme měli být favority, ale situace se zkomplikovala, když dva z našich čtyř dvoutisícovek omarodili (Pepíno a Fouky) a Macek nemohl z organizačních důvodů (registračka) nastoupit. Navíc mokrý povrch byl nepříjemný pro naši hru, nešlo hrát jeden na jednoho, ani rychlé útoky. Domácí vycítili šanci a do desáté minuty (stav 6:6) nás hodně trápili. Poté jsme konečně šňůrou čtyř branek dokázali odskočit, ale v závěru poločasu jsme zbytečně vytvořili pár chyb a do šaten se šlo za stavu 13 : 10 pro nás. Ve druhé půli se z dálky rozestřílel Štěpek a k pěknému výkonu se rozehrál Bobo. Z křídla se postupně zastřeloval Tony, který si nejhezčí gól nechal na poslední vteřinu, když střelou přes celé hřiště překvapil domácího brankaře. Na druhém křídle vstřelil branky Kuba Preč. Také Hantr dal dvě branky, ale mohlo jich být více, nebýt několika přešlapů. Také oba pivoti odvedli dobrou práci, Puchýř se prosadil i střelecky. Velmi důrazný byl jak v útoku, tak v obraně Pepa Dobeš. No a pochvalu zaslouží i oba gólmani, Dittr a Šudřa.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (11), B. Možíš (4), J. Dobeš (4), A. Vodička (4), J. Hartl (2), J. Preč (2), J. Vysloužil (1), D. Schaffner.



St.žačky: Žeravice - SK V. Bystřice                                              25 : 15 (11 : 5)

Spíš než na sportovním utkání jsem si na lavičce připadal, jako v čekárně obvodního lékaře. Kdo nesmrkal, tak kašlal, když k tomu přidám kluzký povrch, tak mi bylo jasné, že dnes to bude jen o přežití bez zranění, což se holkám nakonec podařilo. K vlastnímu zápasu, hráli jsme bez tří hráček základní sestavy (spojek) a na lavičce jen jedna hráčka na střídání, která hrála s nedoléčeným zraněním kotníku. Holky se snažily, ale opět vyrobily spoustu nevynucených chyb, tím to soupeřkám značně ulehčily a my nemuseli prohrát takovým rozdílem. Doufám, že se marodi dají rychle do kupy, ať můžeme být v dalších zápasem důstojnějším soupeřem.
Hráčky a branky: V. Mikulášková(8), L. Žáková(2), K. Černá(2), E. Hühnelová(2), H. Moťková(1),br.,A. Hühnelová, H. Kratinová, K. Bílková(br.).

 

Ml.dorost: Ostrava - SK V. Bystřice                                            32 : 33 (15 : 15)

Ke druhému zápasu letošního podzimu jsme nastoupili na palubovce Ostravy. Už zpočátku jsme věděli, že to bude hodně těžké, poznali jsme, že Ostrava posílila o hostující  hráče z  Karviné.  Navíc  jsme  byli  oslabeni o pivota Filipa Hňátka a museli jsme  na jeho post postavit adekvátní náhradu. Do zápasu jsme nenastoupili příliš šťastně. Než se celý tým sehrál, dostali jsme  na úvod dva rychlé góly. Kluci se však rychlosti a dravosti soupeře nelekli,  rychle se dostali do hry a góĺy Ostravákům okamžitě vraceli. První půli zápasu jsme se tak říkajíc  tahali o gól, bylo to velmi vyrovnané a do šaten na poradu jsme odcházeli za stavu 15:15. Ani druhá půle nezačala  pro Bystřici tak jak by měla, zbytečně jsme ztráceli míče, neproměňovali jsme tutovky, byli jsme díky vlastním chybám vylučováni. Soupeř se tímto  dostal do vedení o 5 branek. Když už to vypadalo, že je pro nás zápas ztracen, hráči se zdravě vyhecovali, uzamkli na 10 minut obranu a nedostali jediný gól. Tímto jsme Ostraváky dostali na kolena, nebojím se říct, že se naši  kluci semkli a Ostrava se položila psychicky. Toto nám naprosto vyhovovalo a na rozdíl góĺů jsme dotáhli. 30 vteřin před koncem jsme vedli o gól, snažili jsme se ubránit vítězství, ale byla proti nám odpískaná sporná sedmička, kterou soupeř proměnil.  Už to vypadalo, že to skončí remízou, ale Jirka Routner bleskově rozehrál na střed, kde Matěj Andrš na sebe natáhl 3 hráče, nahrál nabíhajícímu Jardovi Horkému a ten 3 vteřiny před koncem proměnil.  Utkání pro nás skončilo vítězstvím za stavu 33:32.
Sestava: J. Routner(br.), Tkadleček D.(3), Tesařík M.(7) , Andrš M.(8), Kubeša L.(5), Dosudil R.(1), Horký J.(4), Prošvic T.(5) , Divila V., Sečka J., Buršík T
.
 

Muži: Ostrava - SK V. Bystřice                                                   26 : 28 (17 : 19)

Věděli jsme, že jedeme k soupeři, který v minulém kole přesvědčivě vyhrál a že je doma hodně dobrý a má dobrou a hlavně tvrdou obranu. Začátek byl pro nás jako špatný sen – první gól v naší síti už v sedmé vteřině a v čase 2:40 min svítil na ukazateli stav 4 : 1. Přesto, že se e Kuba Smékal v brance snažil tak díky špatné obraně neměl moc šancí na pořádný zásah. Ve 12 minutě naskočil do zápasu  náš druhý brankař Martin Rýpar a díky obraně, která se zlepšila o 100% začal v brance svojí „One man Show“.  Do konce poločasu jsme obdrželi jen 5 gólů a otočili jsme zápas na 19:17. Střelecky nás v první půli hlavně táhli Ondra Śvébiš a Kamil Zemánek. Samozřejmě každý gól, který jsme dali byl pro nás velmi důležitý, proto že domácí byli velmi nebezpeční a uměli dávat góly i ze situací, kdy by se již dávno ozval hvizd píšťalky. 
Ve druhé půli jsme soupeři odskočili i na šest gólů, ale domácí bojovali, ale nakonec jsme si důležité vítězství nenechali vzít a takto důležité body se nám budou na konci sezóny náramně hodit. Důležité bylo, že se oproti loňské sezóně v zápasu s Ostravou změnilo nasazení a bojovnost, i když se nám místy nedařilo a nezlomil nás ani fakt, že přesto že domácí hráli hodně tvrdě tak zahrávali  5 sedmiček oproti dvěma našim. 
Jednoznačnými muži zápasu byli v brance Martin Rýpar, Kamil Zemánek a v první půli i Ondra Švébiš.
Sestava: Smékal J., Rýpar M., Mézl R.(1), Wolf P.(1), Slovák T., Zemánek K.(9), Švébiš O.(9), Dostál O.(4), Skřídlo J., Karban M., Strádal J.(2), Machynek M., Martinásek I.(2),

 

NEDĚLE 28.9.2014:

 

Mini starší: Turnaj v Horce n. M.

Dne  28.9.2014 jsem zajeli na turnaj MINI starší do Horky nad Moravou. Turnaje se zúčastnila družstva Horky nad Moravou 05, STM 2 a TJ Kostelec na Hané. Počasí bylo perfektní a od toho se odvíjela celá hra našeho týmu. Sehráli jsme velmi dobrá utkání, kde začali naši MINICI praktikovat agresivní obranu s přechodem do rychlých útoků. Samozřejmě nebylo vše ideální, jako nahrávky nebo přešlapy na šestce. Na tom budeme muset hodně zapracovat. Jinak hráči plnili vše co jsme si na tréninku řekli.


Ženy: SK V. Bystřice - Pardubice                                              27 : 22 (11 : 16)

První domácí ligový zápas skončil pro hráčky Velké Bystřice výhrou nad Pardubicemi. Nejprve však vše hrálo do karet Pardubicím (první poločas 11:16), ale domácí hráčky  zabojovaly a zápas dovedly až do úspěšného konce. Výborně celý zápas zachytaly obě brankařky, které tak své spoluhráčky v poli nakoply k dalším proměněným brankám. Sedmimetrové hody proměňovala Aneta Begalová a vždy byla úspěšná. Hra měla v druhé polovině spád a díky aktivní hře přišla zasloužená výhra. Všechny hráčky hrály velmi dobře. Lavička byla plně obsazena a to dodalo týmu i velké sebevědomí. Zápas skončil 27:22 pro Velkou Bystřici, hráčky Pardubic daly pouze 6 branek za celou druhou polovinu. Především se ve druhé polovině zlepšila o 100% obrana domácích a výkony brankařek byly úctyhodné.
Sestava: Nováková A, Steigerová J., Kobylíková J.(2), Begalová A.(6), Sršňová K.(1), Kadlecová O.(3), Maksantová E, Macharáčková J., Zemanová R., Fabíková M.(4), Žahourová E.(1), Pavlincová I.(2), Košová K.(1), Kumrová S.(7)


St.dorost: Zlín - SK Velká Bystřice                                                43 : 22 (25 : 6)

V neděli jsme v nekompletní sestavě zajížděli do Zlína na půdu jednoho z aspirantů na postup. To se projevilo v prvním poločase, kdy jsme se v útoku v kombinované sestavě nedokázali vůbec prosadit a obrana byla hrozná. Ve druhém poločase se hra našeho družstva zlepšila (soupeř polevil) a druhý poločas byl celkem vyrovnaný.
Sestava: Schneider P., Šiška D.(4), Klobouček M., Sečka J.(5), Jureček M.(4), Pazdera A.(2), Majer V., Majer O., Divila V.(2), Kubeša L.(5).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
4.10. doma ml.žáci "B"   9:00  se Zorou Olomouc
ml.žáci "A" 10:30  s Horkou n. M.
st.žáci 12:00  s Horkou n. M.
ml.dorost 13:30  s Velkým Meziříčím 
st.dorost 15:30  s STM Olomouc 
muži 17:30  s Frýdkem-Místkem "B"
venku mini mladší   9:00  turnaj v Litovli (Tatran)
mini starší 11:00  turnaj v Litovli (Tatran)
5.10.. doma st.žačky 14:00  s Kunovicemi
venku ženy 17:00  v Bohunicích

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook