Zpravodaj č. 35/2010

STŘEDA 17.11.2010:

 

Ženy:  Podzimní turnaj žen - Velká Bystřice

  V. Bystřice Prior Olomouc Olomouc-výběr Morava-výběr Skóre Body Poř.
 Velká Bystřice   7 : 25 18 : 14 13 : 14 38 : 53 2 3.
 Prior Olomouc 25 : 7   20 : 12 26 : 15 71 : 34 6 1.
 Olomouc - výběr 14 : 18 12 : 20   9 : 12 35 : 50 0 4.
 Morava - výběr 14 : 13 15 : 26 12 : 9   41 : 48 4 2.

 

SOBOTA 20.11.2010:

 

Mladší žáci „A“:  Turnaj mladších žáků ve Velká Bystřici (Školní hala)          

V sobotu 20.listopadu 2010 se uskutečnil ve sportovní hale ZMŠ Velká Bystřice turnaj mladších žáků.

Turnaje se zúčastnila družstva: TJ STM Olomouc, Slovácká Slavia Uherské Hradiště, TJ Sokol Ostrava, DHK Zora Olomouc a domácí SK Velká Bystřice „A“

V průběhu turnaje se družstva utkala systémem každý s každým, hrací doba 2x15 minut. Celkem bylo odehráno 10 zápasů.

Naši hráči v průběhu turnaje podávali obětavé a kvalitní výkony a prohráli jen s celkovým vítězem TJ Sokol Ostrava, který turnaj vyhrál zcela zaslouženě. Nejlepším hráčem našeho družstva byl vyhlášen Michal Červinka.

Sestava : Vykoukal(br.), hráči Hňátek(1), Sečka(1), Menšík(6), Pazdera(2), Tkadleček(9), Majer(13), Kurek, Tesařík(6), Plošvic(3), Červinka(15).

Končené pořadí :     

  1. TJ Sokol Ostrava
  2. SK Velká Bystřice
  3. DHK Zora Olomouc
  4. TJ STM Olomouc
  5. Slovácká Slavia Uherské Hradiště

Ocenění nejlepšího brankáře si odvezl brankář Sokol Ostrava, nejlepší střelec byl z STM Olomouc.

Pro naše hráče byl turnaj vhodným vyplněním hrací přestávky po skončení podzimní soutěže a kvalitní přípravou před prosincovým mezinárodním turnajem v Zubří.

  STM VB UH Ostrava Zora Skóre Body Poř.
 STM Olomouc   6 : 19 14 : 12 12 : 24 7 : 16 39 : 71 2 4.
 Velká Bystřice 19 : 6   11 : 8 10 : 16 18 : 13 58 : 43 6 2.
 Uherské Hradiště 12 : 14 8 : 11   11 : 16 6 : 12 37 : 53 0 5.
 Ostrava 24 : 12 16 : 10 16 : 11   19 . 11 75 : 44 8 1.
 Zora Olomouc 16 : 7 13 : 18 12 : 6 11 : 19   52 : 50 4 3.

 

Mladší žáci „B“:  Turnaj mladších žáků ve Velká Bystřici (Na Letné)          

V rámci vyplnění přestávky v soutěži jsme v sobotu 20.11. uspořádali turnaj mladších žáků, kde se v jednadvaceti zápasech postupně utkalo 7 družstev systémem každý s každým. Naše družstvo bylo z větší části složeno z miniků a tudíž bylo věkově i zkušenostmi s velkou házenou nejmladší na turnaji. Přesto i díky dobrému výběru pozvaných družstev odehrálo 6 vyrovnaných zápasů, ve kterých dokázalo třikrát zvítězit a třikrát prohrát velmi těsným rozdílem. Konečné 4. místo je pro nás v této kategorii velkým úspěchem, zvlášť když na 2. místo nám chyběla jedna branka v posledním zápase !!!

Po herní stránce odvedli naši hráči maximum toho na co proti obvykle urostlejším soupeřům v současné době mají. Výborná byla obrana, na které stále pracujeme, dobrý výkon předvedli i oba brankaři. V útoku nám to ještě trochu skřípalo, protože jednotliví hráči ještě nedokáží prodat svoje dovednosti a dopouštějí se spousty technických chyb.

Začátek turnaje jsme měli výborný, když jsme dokázali porazit UP Olomouc a Maloměřice. Poté jsme smolně prohráli s pozdějším vítězem z Uničova o jedinou branku. Pak však naši hráči nepochopitelně vypustili zápas se Senicí na Hané a připravili se tak o medailové umístění (i když teoretická naděje tu ještě byla ). Trenéři na tuto situaci dobře zareagovali a dokázali namotivovat  naše "borce" tak, že v dalším zápase s Bystřicí pod  Hostýnem opět zabojovali a zvítězili. V posledním zápase nám ale vůbec nevycházela útočná hra a prohra o jedinou branku nás nakonec stála umístění na bedně. Přesto ale všichni hráči a hráčky zaslouží velikou pochvalu za předvedené výkony, ale i za chování na tomto časově náročném turnaji.

První tři družstva dostala poháry a medaile a všechna družstva sladkou odměnu. Individuální ocenění obdržel nejlepší brankář a hráč turnaje (hodnotili trenéři všech družstev) a byl také vyhlášen nejlepší střelec turnaje. Nikdo z našich hráčů na tato ocenění nedosáhl, ale alespoň je to motivací pro další trénink. Pro trenéry a vedoucí družstev bylo připraveno drobné pohoštění a nechyběl ani bufet se spoustou dobrot. Nemůžeme tedy s poděkováním zapomenout na ty, kteří nám pomohli s organizací a přípravou turnaje. Byli to hráči-muži, kteří celý turnaj bezchybně zvládli jako rozhodčí a ještě nám pomohli s úklidem haly. Mladší dorostenci, kteří obsluhovali časomíru a psali zápisy. Dále pak dokonalá osádka bufetu a V.I.P. salónku. Zvláštní poděkování patří manželům Vičarovým, kteří pomohli nejen s organizací turnaje, ale navíc nám darovali nemalou finanční částku a pomohli tak pokrýt náklady na tento turnaj. Aleš Konečný nám zase zajistil nový párkovač, který v budoucnu ještě několikrát využijeme.

 Výsledky:
 Velká Bystřice "B"  -  SK UP Olomouc 11 : 9
 Velká Bystřice "B"  -  SHC Maloměřice 12 : 5
 Velká Bystřice "B"  -  Házená Uničov 7 : 8
 Velká Bystřice "B"  -  TJ Senice n. H. 7 :  9
 Velká Bystřice "B"  -  Bystřice p. H. 12 : 11
 Velká Bystřice "B"  -  SK Žeravice 4 :  5

                                                

Celkové pořadí:    

  1. Házená Uničov
  2. SK UP Olomouc
  3. Bystřice pod Hostýnem
  4. SK Velká Bystřice "B"
  5. Senice na Hané
  6. SK Žeravice
  7. SHC Maloměřice

Hráči(branky):  L. Mikulášková(br), J. Routner(br), T. Buršík(14), T. Spurný(12), J. Jedenástík(12), Š. Souček(8), M. Vičarová(3),  M. Vachutková(2), F. Buršík(1),  K. Palacková,  K. Šípek, M. Bečáková, S. Konečná, T. Maceášik

 

 

NEDĚLE 21.11.2010:

 

St.dorost:  Velká Bystřice - Luhačovice                                35 : 19 (17 : 6)

Povinná výhra nad soupeřem z dolní poloviny tabulky. Jako vždy když hrajeme proti slabšímu soupeři tak i tentokrát jsme se nepochopitelně přizpůsobili stylu jeho hry.

Kluci nic extra nepředvedli a tak jediným kladem tohoto zápasu bylo, když v druhém poločase nastoupil náš nový brankář Martin Šimonkin a předvedl se několika pěknými zákroky.

Sestava a střelci : Švébiš O.(4), Polách P.(3), Loun J.(6), Šimonkin M., Rýpar M.(2), Spurný M.(3), Juráň J., Elsner R.(3), Hliněný J.(4), Schweitzer M.(3), Pupík T., Zeman M.(7)

 

Ml.dorost:  Bystřice p. H. – Velká Bystřice                            28 : 28 (15 : 12)

Velmi zajímavý zápas byl viděn v Bystřickém derby a navíc pro nás se šťastným koncem. V průběhu zápasu se většina kluků nebyla schopna přinutit k pohybu a chuti bojovat.

Nad vodou nás držel vynikající výkon brankáře Š. Vodičky a výkon O. Švébiše, který prohrává opravdu nerad. Místy až tragický výkon kluků se začal lepšit až ve druhé polovině, kdy jsme se dokázali soupeři přiblížit vždy na dosah jediného gólu. Potom jsme si jej však nechali utéci až na rozdíl šesti gólů. Paradoxně v tomto okamžiku začali kluci bojovat a náskok domácích se postupně tenčil a když se nám podařilo vyrovnat na 27 : 27 tak k údivu nás na lavičce, když jsme kluky nabádali k opatrné hře a k udržení tohoto výsledku našel V. Majer pasem skoro přes celé hřiště E. Atyafiho a ten nás poslal do vedení. Škoda pro nás, že domácí ještě dokázali vyrovnat.

Tentokrát zaslouží pochvalu oba starší žáci F. Nábělek, který dokázal osobní obranou na konci zápasu  úplně odstavit nejlepšího hráče domácích, V. Majer za bojovnost a krásnou přihrávku. Oba dokazují že si cení příležitosti hrát za mladší dorost. Š. Vodička  podal asi nejlepší výkon své kariéry. A O. Švébiš, který neúnavně bojoval a táhl celé družstvo.

Sestava a střelci : Ochmann P.(2), Petričák M.(3), Spurný P.(3), Vodička Š., Atyafi E.(5), Majer V.(1), Nábělek F., Švébiš O.(14)

Za zmínku stojí že Ondra Švébiš hrál v sobotu za ml. dorost Prostějova, kde hostuje pro zápasy 1.ligy a podle slov trenérů patřil k nejlepším hráčům Prostějova  a pomohl k vítězství  nad Zlínem šesti góly. Celkem ve třech zápasech o tomto víkendu zatížil konta soupeřů celkem 24 góly .

 

Muži A:  HC Zubří jun. - Velká Bystřice                           34 : 22 (15 : 10)

Naše družstvo zajížděla na horkou půdu do Zubří bez dvou pilířů obrany (Barvíř J., Wolf M.).

Už na začátku se ukázalo, že mladí junioři posílení o některé hráče z prvního týmu nedájí našemu družstvu nic zadarmo. Zubří hrálo moderní rychlou házenou, podpořenou výbornou tvrdou obranou . Naše družstvo zaostávalo hlavně  v nasazení, chyběli střelecké pokusy z větší  vzdálenosti a hlavně se kupily technické chyby. Zubřané se dostali do laufu a na naše družstvo spadla deka, kterou mladíci ze Zubří náležitě využili. Domácí zaslouženě vyhráli po excelentním výkonem. Z našeho družstva je možno pochválit dvojici brankářů.

Další zápas čeká naše družstvo mužů v neděli dopoledne ve Velké Bystřici a doufejme, že se budou rehabilitovat za nedělní debakl a bojovným výkonem si získají diváky zpět, i ty, kteří za nimi cestovali v nemalém počtu do Zubří.

Sestava: Vydra M., Klichuk A., Dostál O., Jakl L., Skřídlo J., Strádal J., Pörsök P., Kufrik R., Balon R., Langer D., Nečesaný J., Steiger M., Juračka R., Matějek M.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook